- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #135818 üzenetére
Nem, semmivel sem lennél előrébb a Dune-hez képest.
Ugyan azt a rossz megoldást alkalmazza a Syabas is a Popcorn A400/410-ben is (volt 410-sem nekem is) a Sigma SMP proci tápellátására, ráadásul a 410-ben lévő SMP8911 proci amúgy is egy kényszermegoldás volt anno az SMP8910 proci VXP problémái (kudarcai) miatt. -
rottenbull
őstag
válasz
kimi02 #134568 üzenetére
Az a helyzet, hogy a technikai felteleken tul van ennek filozofiaja is egy szint utan.
En sem hasznalok 5 dollaros kabelt, pedig lehet ugyanazt tudja. De ha en ugy hiszem, hogy a 30 ezres kabeltol jobb, akkor az ugy is van szamomra. Ha jobb erzes fejben, akkor az jobb erzes egyetemesen is.
Valahol errol is szol ez az egesz, vagy legalabb is komoly faktor ez is. -
python1
veterán
válasz
kimi02 #133954 üzenetére
Ja így már világos.
A lényeg,hogy egy kicsit hozd közelebb a nézői pozícióhoz az egész cuccot,elég 30-40 cm viszont cserébe.minimum 50 cm-rel nagyobb képátlót tudsz adni a nagyérdeműnek.
Hidd el,hogy jobban megéri most a nagyobb vászon,mint később eladni a kisebbet bukóval,és drágábban venni nagyobbat. -
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #133917 üzenetére
Hasonló cipőben járok én is.
Nemsokára tervezem a ház belső felújítását és átépítését, ami során kialakítok egy moziszobát is. Kellene egy jó minőségű, fix és állandó (nem fogom ki/be tekerni) vászon nekem is (amit beépítenék a felújítás során), bár nálam nincsenek olyan korlátok, mint nálad:Kicsit sok a választási lehetőség a neten, zavarban vagyok, melyik is lenne jó számomra
-
python1
veterán
válasz
kimi02 #133929 üzenetére
Ide kötelező lenne 100"-os vászon minimum,hogy hozza a wow faktort,így csak nagyobb képet fogsz kapni,de nem indít majd be.
Mindenképpen azt ajánlanám,hogy készíttess alacsonyabb és szélesebb állványt,dizájnnak is jót tenne,és még a vászon méretét is lehetne tetszőlegesen növelni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #129513 üzenetére
én is a corg-tól vettem a XI. kerületből. a kit és a kész doboz majdnem ugyanannyiba került. viszont szebb lett a gyáritól, bár összességében drágább így. nekem a 15colosból a legkisebb kitem van, nem kell félni a 370W erősítőtől. a 2db 500W T12-t egyedül megeszi erőben. Egyrészt AB osztályú az erősítője, nem D osztály, másrészt valszeg érzékenyebb a motor.
cseneles: kepek
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #129468 üzenetére
a zárt, kitből készített F15 rythmik tud olyan hangnyomást, mint a régi reflexes 30as klipsch, viszont gyorsabb attól, és mélyebbre is megy. Python Csabi elég sok trükköt rakott bele, igy tuti, h a gyárinál jobb lett a hangja. nekem ez a végleges subom. max, ha kifingik benne valami, akkor rendelek egy ettől erősebb kitet. de amúgy nekem elegendő ez a szint.
USA fórumon kisebb tesóját E112höz hasonlították, ugyan a csóka végül a rythmiket tartotta meg, az irása alapján sztem valamennyire elmarad az E112től a gyári F12. Neki stúdiózásra kellett a sub, nem falbontásra.
persze közrejátszhat az is, hogy a ryhmik kint sokkal olcsóbb, mint az E112.Az F113asokat hallottam már, az minden szempontból komolyabb az F15ösömtől, viszont vagy 3-4x annyiba kerül.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #129481 üzenetére
A két Ultra jó ötlet, de azokért ki kell adnod 1,2 millió forintot. Kezdésnek próbálj ki két SB12-NSD-t. Bár szerintem kevesellni fogod.
Kompromisszum lenne két DALI SUB K-14, ami ugyan reflex, de meglepően jó, pontos hangú láda és a 14 colos membránnak köszönhetően hatalmasat szól.
Fontos, hogy az erősítő külön kezelje és ekvalizálja a két ládát. Ha ez nem megy, akkor két ELAC SUB 2070, amik bemérik és beállítják magukat. Ráadásul nagyobbat durrantanak, mint az előbbi ajánlatomban szereplők, hiszen egyenként két darab aktív hangszóró dolgozik bennük. [link] -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #129479 üzenetére
Az Ultra és az f113 nagyon nem egyforma képességűek, az a dupla árból is egyértelmű. Árához képest mindkettő kiváló.
Sok képet mutattál a házimozidról, nagyjából mindegyikre emlékszem és az előbbieket változatlanul fenntartom.
Óriási hibát követsz el, ha egyetlen szubládával kísérletezel. Már feleakkora légköbméter is kettőt követel!
Kipróbáltad valaha? -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #129475 üzenetére
Hidd el, nincs akkora reflexes szubláda, amelyik jobb akkora helyiségbe, mint két kisebb. Nem csak az egy pontban érzékelhető (mérhető) hangnyomás miatt. Volt nálam a 22.5 négyzetméteres szobában 15 colos Klipsch és 1-1 ELAC SUB 2050, 2070. Utóbbiak zártak, de egyenként is durván lealázták a behemót 38 centist. Együtt pedig elképesztő hangzást produkáltak.
Egyik fórumtársuk a tanácsomat megfogadva vett 2 db SVS SB13-Ultrát, cirka 40 négyzetméteres helyiségben használja őket, az pont nekik való.
60 négyzetméterre két JL Audio Fathom f113 ilik. -
válasz
kimi02 #129468 üzenetére
Igen, eltaláltad.
fehér_ember fém házas egységek, bírják
Lacielvtars: igen...
Pazolini:
Panasonic TX-P50GW20, Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, PC (Ati HD6850 - szerver), Philips FA951 (+philips és marantz egységek), Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GS10, Kácsa - Neotech - Isotek - audioquest -stb. kábelek...
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #129468 üzenetére
Nálad a 60 négyzetméterre édeskevés egy szubláda, minimum kettő kellene, de még a négy sem lenne durva túlzás. Persze attól függ, mekkorák.
Szerintem még egy Velodyne DD 18+ is kevés lenne, inkább több kisebb.
Nálam 22,5 négyzetméteren második mélynyomó rendszerbe állítása annyival növelte az élményfaktort, hogy csak pislogtam a meglepetéstől. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #123574 üzenetére
Akkor sem mérvadó egy szubládát a számára optimálisnál kétszer nagyobb légtérben történő meghallgatás után minősíteni. Gyorsaságot, pontosságot, részletező képességet lehetetlen úgy megítélni. Semmi másra nem alkalmas az olyan meghallgatás, csak arra, mekkorát szól, mennyire tölti be az adott teret.
Ráadásul erősen számít az egyéni ízlés is, mert például Neked nem tetszett a Denon AVR-4810, amiért mások a fél karjukat odaadnák. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #122205 üzenetére
szerintem:
Python Csabinál hallottam az 5ös piot, az komolyabb cucc, mint a 76as pio (és a yamakka). nekem annyira volt szimpi,mint a kedvenc 4308as.
3030 yamakka dünnyögős méllyel bír, és szúrós a közép teteje. viszont jobb a tere, jobb a beszédérthetősége, és nem vág alul, mint a 76os pio (csak ezt hallottam).
én egyiket se venném meg, 4308as olcsóbb, és jól beállítva valóságosabb a 76os és a 3030astól. ha mindenképp pio, akkor inkább az 5 vagy 10esben utaznék.
a 76os és a 83as pio között nemtom mennyi a difi, de 83asat nem hallottam. szvsz nem lehet sok.
-
Pepszi
tag
válasz
kimi02 #122205 üzenetére
Meghallgattam hétvégén a 3030-asat. Mozin nekem nagyon tetszett, nagyon jó térérzet és ami nekem meglepő volt, hogy az enyémhez képest a beszédek mennyivel jobban hangzanak.
Sztereoban nagyon szép részletező volt, de rockzenével valamiért nekem még mindig a denon 720 as sztereom tetszik jobban, de lehet, hogy annak van valami kiemelése, színezése (?) -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #112856 üzenetére
Se nem dinamikátlan, se nem lapos, szinte lebontotta a házat, feleségem a teraszon szörnyülködött, pedig bírja a hangerőt. Csupán a mélybasszus búgós. Mindjárt kipróbálom másik erősítővel.
Magyar hanggal akkor sem nézném meg, ha kötelező lenne. A szereplőknek (pl. Vin Diesel, Jason Statham) olyan sajátos, érdekes orgánumuk van, hogy abból kimaradni vétek lenne.
Nincs is magyar szinkron azon a változaton, amit kölcsönöztem. -
Csabroncka
addikt
válasz
kimi02 #103322 üzenetére
Még egyszer utalok a hozzászólásomra
" -úgy se fogsz látni semmit! "
Remélem nem gondolod kimi komolyan, hogy egy 10 éves vagy annál öregebb AVR-t, csupán hangra megvesz valaki!
Amikor megvettem az LX60-at 6 évesen, közöltem az eladóval, hogy leveszem a borítást és bele nézek. Nem darabokra kell szedni az AVR-t!Még egyszer mondom a kétkedők számára! Elég sok embert átkúrt@k már itt a fórumon (ezt képletesen, tehát ide jött sírni az illető) sok mindennel! Ne magatokból induljatok ki, akik szemük fényeként kezelik a gépeket. Pontosan a napokban láttam egy olyan LX-70 hirdetést, ahol a kezelőtárcsák úgy néztek ki, mintha kalapáccsal forgatták volna őket!
-
whatnot
őstag
válasz
kimi02 #103322 üzenetére
Pedig itt tanácsolta valaki korábban, hogy használt erősítőnél meg kéne nézni a belsejét.
Na mindegy, erről ennyit.Beüzemeltem az Arcam-ot. Teljesen áramtalanított állapotban
Normális is, hogy belevilágítva a házba látok ventiket, de nem pörögnek?
Valamiért nagyon lassan vagy egyáltalán nem reagálMűködött a tévével, miután normálisan életre kelt, aztán átkapcsoltam a bemenetet a PC-re. Zenelejátszás arról is ment. Utána elindítottam egy DTS koncertet, ahol csak sztereóban jött a hang. VLC playert használok, ennek a menüjében elvileg be kéne tudni állítani, hogy 5.1 vagy sztereó, ezzel szemben itt semmit nem lehetett állítani, ami azt jelenti, hogy sztereónak érzékeli a túloldalon lévő eszközt.
Kikapcsoltam, áramtalanítottam és kihúztam a PC felől jövő kábelt.
Most ugyanazt produkálja, mint elsőre. Mutatja, hogy SAT 48dB, de hang nem jön és nem reagál semmire, még hangerő változtatásra sem.Beüzemeléskor figyeltem mindenre, amit a használati ír, igazából egyre kellett: az impedanciára. Mivel a CAV szett 6Ohm-os, ezért átállítottam a leírás szerint 8ról 4Ohm-ra a készüléken a pöcköt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #102350 üzenetére
Ez két romboló. Kis szobában ezek nem teljesítenek jól. Nálam sem futotta ki magát az RW12... ha vissza vannak fogva alacsony hangerőre ott meg "nem ügyesek".
Ezekkel azt éri el az ember kis térben, hogy remeg a szoba, remeg a szomszéd, de semmi feszes ütés.(Nem a szubot ócsárolom. Mielőtt félreértenél.)
-
Tamoo
nagyúr
-
válasz
kimi02 #94495 üzenetére
"a drága Focal dobozokba is VDH CS122-es belső kábel van."
Én úgy tudom, nem VDH kábelek vannak gyárilag a focalokban, állítólag nincs kapcsolat a két cég között. Amiben VDH van, az már utólagos csere eredménye. Én így tudom, ha a hírforrásom nem tudja jól, akkor én sem.
-
axwel18
senior tag
válasz
kimi02 #94491 üzenetére
Nem vastag.
Bár jobb minőségű drót is kerülhetett volna bele, mondjuk én kipróbáltam már elég sok belső kábelt, excalibur, vdh cs12, káccsás neotech,stb... de hydrasound hangolt kábeleit meg se közelítette egyik se pedig a cs12-es drágább is, és a neotech is többe volt. Ezeket használom most is tömör rézkábelek de szerintem nehéz lenne belülre jobbat találni, az Rti is megérdemelte volna. Kondikból viszont én is a Mundorf-ot használom, és ellenállásokból is.
-
axwel18
senior tag
válasz
kimi02 #94486 üzenetére
Igazából a belső kábel csere bonyolult, mélyben, dinamikában nagy ugrás lehet még a gotham is, ami kérdés, hogy a tonális egyensúly mennyire borul.
Ezért tanácsos tartani az eredeti kábel átmérőt csak jobb minőségűre cserélni vagy maximum kicsivel vastagabb kábelt bele rakni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
kimi02 #94106 üzenetére
Igen.
Jó kis testedzés volt felvinni a dobozokat..de inkább nem panaszkodom.
A nálad hallott LX83 igen magas szinten van moziban,és sztereóban is komoly darab.
A sub meg egy istencsapása,jó értelemben.
Én jól éreztem magam,megfontolandó egy nagyobb Pio vas a jövőben.
(#94110) regger Van benne valami..
-
Norbi 72
veterán
-
Csabroncka
addikt
válasz
kimi02 #91513 üzenetére
Tudod az a legdurvább, hogy nem tudok jelenleg a piacról olyan BD lejátszót ebben az ársávban (nyilván az új árára gondolok), ami tudná ezt a szintet hozni.
A pio is ráment a médiaképességekre és a felkonvertálás és videodekódolás minőségének javítására, ugyanakkor hang terén nagy előrelépés nem történt talán majd ezek.
Kíváncsian várom majd a tesztek eredményét, hátha meglepetést okoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest