- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
-
tdd587
őstag
válasz
MaTTeS #15353 üzenetére
Mindig pontozok és az én szabályrendszerem szerint:
10: sokszor láttam már, akárhányszor újra tudom nézni
9: majdnem tökéletes, de még nem néztem újra n-szer
8: nagyon tetszett, de még csak 1x láttam
7: kifejezetten tetszett
6: egész jó, maradhat
5: egynek jó, de amúgy shift+del ez is
4: szenvedéssel, de azért egyszer le lehet küzdeni
3: borzalom, de valami felhúzta 2-ről
2: mint az 1, de végig tudtam nézni
1: annyira idegesítő, hogy nem bírtam végignézniEzzel nyilván az a baj, hogy én úgy pontozok, hogy a befektetett időt értékelem. Így lett pl. nálam 10 pont a Kelly hősei, mert az nem lehet, hogy 20+ órát néztem már és akkor lepontozom, hogy csak egynek jó, mert nem egy Remény rabjai.
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #15340 üzenetére
Hát igen a történet nem volt épp az erőssége a filmnek.
De mit is várunk egy olyan filmtől amit egy társasjátékból csináltak. De az érdekes volt, ahogy összehozták a játékkal.
Most pl tervezik a Jumanji-t is rebootolni, hát kíváncsi leszek rá, hogy mi sül ki belőle.Az Éhezők viadalában a könyvben több háttértörténet van. Én mondjuk nem olvastam, de asszony olvassa, és ő mondta, hogy ott benne van, hogy miért is lettek ezek a "játékok"
Nekem a film tetszett, utána megnéztük a Battle Royale-t, ami mondhatni az alapja a filmnek, de az már nem tetszett. -
Rebell
senior tag
-
Rebell
senior tag
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #14745 üzenetére
Nem tudom érdekel-e valakit, de nekem így néz ki a hátsó rész.
Bal SR
Jobb SR
Összkép
Bocsi a telcsis képekért.
Mint írtam korábban falra fúrni nem akartam, asszony nem hagyta volna.
Lehet, hogy jobb lenne ha kicsit hátrébb lennének, de ennyit tudtam kihozni a szobából.
Nekem a sweet pointban teljesen megfelel a térhangzás. -
Jim-X
őstag
válasz
MaTTeS #14638 üzenetére
A westend az nekem is bejött régebben mikor jártunk.Még amikor a Dunaplaza megnyitott, az 1-es terem volt a legjobb, aztán valóban a Lurdy-é odab@szott, de manapság szerintem ugyanaz a színvonal maradt (szerintem még a hangszórókészlet is ua)
Majd a kicsi polk megrezegteti a kanapét otthon
-
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #14629 üzenetére
Remélem az IMAX terem jó lesz majd. A Pókember meg a Prometheus jó volt hangilag, nah meg a filmek is tetszettek
A Bosszúállóknak viszont nem volt olyan jó a 3D-je, tudom, hogy konvertált volt és nem Real, de pl a MIB3 is konvertált volt de abban jobbak voltak a 3D-s elemek. Nah meg a hangja is jobb volt, a Bosszúállóknak olyan volt, mintha nem lett volna benne elég erő.
Amúgy ha normál 2D-t nézünk akkor mi a Westendbe járunk, az szerintem elfogadható.
Az Arénában láttam olyat moziban, mint még máshol nem, hogy a filmen ott volt alul meg felül a fekete csík, mint amikor itthon nézem a filmeket.Eddig ilyet nem láttam más mozikba. A Duna Plázában is szar a mozi, ott csak az 1-es terem a jó, mert az elég meredek nem olyan, mint ott egy másik, hogy L-alakban van és alig van meredeksége.
Nah röviden ennyit a mozis tapasztalataimról. -
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #14513 üzenetére
Csavaros, de nem ajánlom, valami másik fajtát válassz! Amit linkeltél, azt nem ismerem.
(#14515) Ed Parker
Egyetértek, pontosan azt nézegettem én is.(#14518) tdd587
Villát csakis a hangdoboz felőli végeken szokás használni, a Kimbereimen és a tesztre kapott Furutech SpeakerFlux és Nirvana Audio madzagokon is úgy van. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
MaTTeS #13059 üzenetére
így van a gpu része jobb még az új hd 4000-nél is,viszont számításban le vannak maradva mint mindig is voltak.
árban jobb az AMD,nekem is volt régen még barton maggal,az a széria jobb volt az intelnél,ott valahogy sikerült nekik.
majd most jön hétfőn egy új notesz,rádugom az avr-re azt kipróbálom milyen,hogy viszi a hd hangokat. -
nebulo5
senior tag
válasz
MaTTeS #12828 üzenetére
irigy is vagyok rátok!... Reggel még úgy állt az idő beosztásom, hogy fél 4 körül én is Toobee-nál leszek. De aztán csak szaporodtak a "programok", és volt vagy 5 óra, mire megszabadultam a melótól.
Pedig, szatyorba vittem magammal a kábeleket és egyéb rekviziteket... De majd, egy másik alkalommal!
-
Rebell
senior tag
válasz
MaTTeS #12429 üzenetére
Nálam is volt para rendesen a villámok miatt. 2:41kor arra keltem, hogy a közelben vhova nagyon bé b sz ott a villám.
minden kihúz, mikor rájöttem hogy a medence kint áram alatt van. ekkor jött a hidegzuhany. szakadó esőben, villámok között áramtalanítani az udvaron a keringetőt.
Zabszem nem fért volna el.
-
Jim-X
őstag
válasz
MaTTeS #12327 üzenetére
Köszi! Nagyon tetszik és árban is elég jó ez a szett. Asszem ha holnap lesz időm megsasolom élőben is és egy kicsit rá is fülelek
Remélem van 1912-jük amire rá lehet aggatni őket
Egyre inkább úgyérzem megéri ráfordítani az időt energiát, hogy a lehető legjobb élményben legyen részem
Jó ez fórum, K. sokat tanultam
(igen kimondtam a K. szót)
Üdv
-
bajnokpityu
félisten
válasz
MaTTeS #11443 üzenetére
Azért ne gondold,h ez ennyire egyszerű
A többutas hangfalak(de valszeg a szélessávúak is) impedanciamenetében van egy nagy gödör a frekitartomány alsó felén. Normálisnak számít,ha a nominális impedanciának a feléig leesik. Rubi pl 4-8 Ohmos papiron, ehhez képest 2.6Ohm a minimum.816os Focal 8 Ohm nominális, ehhez képest 4.3Ohm a minimum. Érdekes módon a 807 meg 4.2es,miközben 2.5utas az első, tehát a két mélynek párhuzamosan szépen feleznie kéne az impedanciát.
Focal, Elac valós értékeket megjelenítik a weblapon. Nah,ilyenkor mire állítod az erősítőt?
Amivel jobban szól,nem?
-
TCr
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #10054 üzenetére
Én sem szeretnék annyit rákölteni, ezért is várok, hogy olcsóbb legyen.
Nekem sem lényeg az a sok funkció, de mit csináljak, ha benne van minden a kinézett tv-ben?Nekem csak a jó képminőség a lényeg, azt pedig a plazmák tudják.
Addigra szerintem megy lentebb az áruk, meg talán lesz jó akció is amikorra tervezed a vásárlást. -
spiky03
veterán
válasz
MaTTeS #10051 üzenetére
Szerintem várj még a vásárlással, ha nem túl sürgős. Mert a régi modelleket már nem nagyon érdemes megvenni, mert nem sok van már belőlük, és ha hibás nehezebben tudod kicseréltetni. Én is így teszek, várok valami jó kis akcióra, mert a kiszemelt ST50 még 250be van.
De a Plazmás topikban tudnak neked tájékoztatást adni ha kérsz.Sajna a Staurnban nincs most 0THM, a MMben van de ott se tv-kre.
0THM ha jól emlékszem akkor a Tescoba van minden tv-re.Persze ha te az új szériából néztél ki valamit akkor vedd csak meg bátran.
-
spiky03
veterán
Itt is fent van jó pár demózható hanganyag.
HD TrailersAz általad linkeltek is.
Igaz itt a nagyobb file-okat csak egymás után engedi letölteni. De megéri kivárni.
-
mutyi
senior tag
Az a baj, hogy vásárhelyi vagyok, egy ismerősnek lenne, főleg film nézéshez, tv-hez és néha egy kis zenehallgatáshoz.
Nem hiszem hogy a hangerő lenne a lényeg,tehát nem kell puffognia annyira))
Jah még most láttam egy Wharfedale chrystal 3-at 5.0 120 000 Ft.Egyébként a hátsó sugárzókat falra érdemes feltenni vagy jobb nekik is szerezni valami tartót?
-
spiky03
veterán
Ez teljesen így van.
Pl a Duna plázában csak az indesit (1-es) terem a jó. Ott jó a hang és a meredeksége is a nézőtérnek. Viszont volta ott olyan teremben is ami L-alakú volt, meredekség szinte semmi, plusz a film első 10-15percét úgy néztük, hogy nem lehetett látni a tetejét és az alját, rossz volt a fókusz beállítás.Ez csak akkor javult meg, amikor valaki kiment és gondolom szólt, hogy nem valami jó a kép.
Mi általában a westendbe járunk meg az IMAXbe. Az IMAXben a nagy kép a jó szerintem, hogy nagyobb a vászon és közelebb is ülsz hozzá. A hang meg néha jó néha nem. Nekem a TF3al nem volt bajom, viszont a Bosszúállókon kicsit úgy éreztem, hogy sok a magas, a mély pedig nem olyan hatásos. A méllyel kapcsolatban egy maradandó élményem a pólus centerhez kötődik.A Világok harcát néztük ott még anno, és amikor a tripodok megjelentek, akkor a mélyeket a gyomrunkban érzetük.
Nah 1 szó mint 100, én azt mondom azért járjunk moziba és vásároljunk eredeti kiadványokat mert ugye ezekből lesznek nekünk a filmek.Pl már vannak nagyon jó kiidványok BD-n 3490HUF-ért is. Ajánlom figyelmetekbe az Xpress-t és a MediaMarkokat, ott kilehet fogni jó áron jó filmeket. Nah meg folyamatosan jönnek ki új kiadványok elég baráti áron pl Pókember trilógia 9990HUF.
-
BBéci
legenda
Nekem régen - 2003. októberéig - kedvencem volt a Lurdy mozija, riportot is készítettem róla.
Korábban megfordultam kétszer a MOM-ban és egyszer a Westendben, mindkettőt rémesen vacaknak találtam.
Sok évig nem voltam moziban, de pár hónapja megnéztem a Sherlock Holmes második részét, természetesen a Lurdyban és elégedett voltam a képpel és a hanggal is. -
zolaas
senior tag
Okés értem én
Bár engem asszony kivágna, ha így maradnának a falak
Amikor ideköltöztünk, nem telt úgy nap, hogy ne kelljen vmit fúrnom, faragnom, szegelnem a falra
Mondjuk az is igaz, h a zsé nagy úr. Nem is rosszindulat vezérelte soraimat. Diákként ez is nagy vmi, sztm. Mikor én tanultam volt 1 videoton sztereom (táskarádió), azt kész
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest