- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #72989 üzenetére
Ezek szerint olyasmi, mint az Avengers? Mert azt (büntetéssel felérő), megtekintés után nem sokkal, vadul kukáztam.
-
Dassler
őstag
Minden esetre köszönöm a segítő szándékot mindenkinek, ha valakinek van még tippje, ne tartsa magában. Jó éjt/ jó szórakozást vagy nem tudom, kinek mi a további progija a mai éjszakára! Majd reggel azért benézek még
-
Dassler
őstag
válasz
Oldfighter #72990 üzenetére
Na igen, csak kérdés, hol inog meg a feszültség
-
Dassler
őstag
válasz
Norbi 72 #72986 üzenetére
Amúgy ezt tartom én is a legvalószínűbbnek, mármint, hogy valami a konnektor,és a készülék között nem okés, mivel csak egy pillanatra kapcsol ki, mondhatni ki/be. Úgyhogy nálam már csak a kábel maradt az egyetlen gyanúsított, esetleg az erősítő azon része, ahol csatlakozik a 230.
-
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
Ma ez nekem is eszembe jutott, így benyomtam egy zenei CD-t (Bob Marley), alacsony hangerő mellett úgy, hogy csak a BD lejátszó volt rákötve, kb 6-8 perc után ugyanúgy lenyomta magát. Egyébként a rácsatlakoztatott külső készülékek összes komboját (BD+TV, csak BD, STB-TV, csak STB) kipróbáltam, de semmi eltérő eredmény.
-
Norbi 72
veterán
-
spiky03
veterán
Most jöttem haza az Amerika Kapitány - A tél katonája című filmről.
Aki szereti az ilyen filmeket, akkor nézze meg ezt is mert nagyon jó lett.
És persze ne felejtse el végig ülni, mert itt is van két stáblistás jelenet.Kíváncsian várom a többi filmet.
Jah és a S.H.I.E.L.D. 17.részét, mert a film utáni történésekkel fog foglalkozni.
-
Dassler
őstag
Szisztok! Kicsit hosszú lesz a mondandóm, mivel elakadtam egy kis problémával, és alapvetően segítség kérés lenne hozzáértőktől:
Szóval adott egy Denon AVR-X1000 Wharfedale Obsidian szettel, egyenlőre mély nélkül, Samsung TV, Blu-ray lejátszó. Úgy egy hónap üzem után elkezdett az erősítő ki/be kapcsolgatni. Mint általában ilyen esetben, túlmelegedésre gondoltam, bár nem zárt, sőt, 3 oldalról nyitott tárolóban volt az erősítő, de azért kivettem onnan. A hiba nem szűnt - megjegyzem, abszolút nem is volt még langyos se a szellőzőknél - így elkezdtem más felé tapogatózni:
- először ellenőriztem a kábelek csatlakoztatását, nem érnek-e össze vagy felcseréltem a fázisokat, vagy valami hasonló
- másik konnektorba átdug
- hangfalak lekötése, egyesével/párosával vissza
- hangfal kábelek csere
Miután erre ráment kb nettó 3-4 órám miminum, úgy döntöttem, megnézetem szakszervizzel, ill. próbálok szerezni egy kölcsön erősítőt, azzal mi a mutatvány. Szerviz szerint az erősítő rendben - hűtötték-fűtötték -. Haza hoz, beköt, ki-be kapcsolgat kb. 1 perc üzem után. Kölcsön erősítőt eddig nem sikerült szereznem, de előtte a Yamahával nem volt ilyen gond.
Hangfalakkal lehet gond? (Bár mondjuk mind az 5-tel)
Esetleg a kábelezni felejtettem el?
Szóval ebben kéne egy kis szakmai iránymutatás.
Előre is köszi, ha valaki szán rám időt és energiát! -
gyurczy
őstag
-
Fefe66
tag
válasz
Oldfighter #72973 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
greike
tag
válasz
DeSanto #72969 üzenetére
Nekem volt Marantz Sr5004 de nem rémlik,hogy lett volna rajta 7ch stereo mód! Nem tudom biztosra de mintha a Multich Music mód lenne a Marantznál ami 7ch sztereóra hasonlít.A régebbi Marantzomnál nr1501 ott Multich stereo volt ami kellene neked! Lehet nem tudja az sr5004 most nézem a használatit.
-
DeSanto
őstag
Kövezzetek meg de nem találom a Marantz sr5004-es erősítőn az all ch stereo-t.
-
Fefe66
tag
Sziasztok !
Még nem sikerült hangfalszettet választani az onkyo 578 asomhoz mert a közelbe nem volt nekem szimpatikus
szett a használtak között csak olyan ami vagy kb 200 km re volt és ti javasoltátok hogy használtat minden féleképpen próbálni kell tehát csomagküldés kilőve .Meg az ismerőseim kárognak hogy használt hangfalat ne vegyek mert nem tudom milyen elhasznált a hangszórója ,és példálóztak hogy a netdeponál a magnat 5.0 szetteket 2 év garival 100-150 ezerért már nagyon jókat lehet venni,erre én a használtak között ennyiért már jobbakat lehet venni ( pl JBL de azok már kb 8-10 évesek) ha türelmes az ember . És itt jön a kérdésem hogy kb ennyit szánok rá akkor hány év kb ami fölött nem javasolt venni mert már valószínűleg elhasználódtak vagy pár éven belül az lesz, például a gumimembránok ha van ilyen .Mit nézzek mire figyeljek vásárláskor mert mindet úgy hirdetik hogy nincs túlhajtva teljesen jók a hangszórók .Sajnos hozzáértő ismerősöm nincsen akitől segítséget kérhetnék. -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Nem pont erősítős a kérdésem, de talán ide kapcsolódik leginkább amire kíváncsi vagyok.
Van egy épülőfélben lévő szálloda. Ilyen helyeken lenne hangosítás: ebédlő, wc, tárgyaló, wellness, recepció. Olyan audio rendszert keresnénk, ahol a recepcióról lehetne irányítani azt, hogy milyen zene szóljon egy-egy helységben, de mondjuk a tárgyalóban akár közvetlenül is lehessen állítani, hogy most hangosítás szóljon vagy épp valakinek a hangja, stb... (mondjuk ez a tárgyalós rész akár külön is bontható, nem muszáj ezt onnan állítani, ha jobban belegondolok, lehet ez egy külön rész). Megoldható e az valamilyen eszközzel, hogy a 4 helyen más-más szóljon, és melyik gyártó tud ilyet ?
Előre is kösz.
-
Nagyon köszönöm uraim a válaszokat, elraktározom ezeket az infókat, márkákat, neveket, aztán figyelem a hangfalkábel-használtpiacot. Tudom, nem úszom meg, próbálgatni kell, mert rendszerfüggő a kábel viselkedése.
Köszönöm!
-
Bálint306
tag
-
Sefter
veterán
EZ viszont most elég jó áron van...
-
Gabesz26
senior tag
válasz
szaki1986 #72947 üzenetére
Igen, arra
. Nem adja rossz áron, hamar el fogják vinni.
Ha a használtpiacon még színben is válogat az ember, akkor jelentősen beszűkíti a lehetőségeket (főleg a népszerű suboknál, amik ritkán kerülnek fel), szóval én már nem zárkóznék el egy jó ajánlat esetén attól, hogy a sub esetleg más színű legyen (pl. ha most nem épp szervizben lenne a kocsi, akkor megvettem volna a polkot hiába cseresznye...).
-
Ursache
senior tag
válasz
bajnokpityu #72948 üzenetére
Az eladok kovetik a topicot
Ti vittetek fel
-
Sefter
veterán
válasz
várható volt, ekkora hype után
"hagyjátok a bigmac-et, a kolbászos kenyér sokkal finomabb !"Vikthor
Miért szemetek
Eddig tartott az ákcióóóó -
válasz
lol akkor egyértelmű a DSW Pro 660 eddig... miért hirtelen "többet" tud az új árral a T12... szemetek
sztrímnél még 175...
Ár: 199 990,00 Ft (-13%) 174 990,00 Ft / darab
-
-
szaki1986
tag
válasz
Dorian #72837 üzenetére
Nos, mivel elvitték a ládát (és amúgy is Nyíregyházán volt helyileg, ami nekem az ország másik vége), ezért fennáll továbbra is a kérdés: Proson R10-re gyűjtsek, vagy van más jó vétel is 100 ezerig?
Amúgy rohadt jófejek, hogy az R8-at lehet kapni többféle színben (értsd: nem zongoralakk kivitelben), viszont az R10-et meg R12-t nem. Ekkora hülyeséget. -
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #72930 üzenetére
Dynavoice Silver Star egy jó kábel, és Focal-ok szeretik.
Használtban Harmonic Technology-t keresnék még. 70 körül már bele lehet esni Pro-11-be is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #72931 üzenetére
Titan 3-ra is megmondtam, hogy jobb mint a Ply, csak pénz miatt adtam el őkek. Kijött belőle a szub.
Sosem mondtam, hogy semmit nem hallok (hangfalkábel esetén), csak azt hogy valószínűleg a különbség nekem nem ér annyit. Ezen meg lehetne vitatkozni. Az a véleményem, hogy sokan vesznek fölöslegesen drága kábeleket hasra ütésre, mások lelkes véleménye alapján. De mindenkinek szíve joga. Nekem ezzel se több se kevesebb. -
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #72930 üzenetére
sokat nem szórakoztam ezzel az árkategóriával. évek óta agpt kábelem van. az meg a pont jó nekem. feszes, mélyre megy, kiváló a felbontása, dinamikája. de semmiképp nem "húsos"
emlékeim alapján a suprák is szárazabbak,mint a kimber.
VDHnál tippem szerint a drágább kábeleik inkább egyre feszesebbek lesznek, és egyre kevesebb mennyiségű méllyel bírnak.
-
Toobee
veterán
-
válasz
bajnokpityu #72926 üzenetére
"kimberek hangfalkábelek általában húsosabb méllyel birnak."
Na, ennek apropóján megkérdezném tőletek, hogy még milyen "húsosabb méllyel" rendelkező hangfalkábelt ajánlanátok Focal Electra 926 és Arcam AVR250 közé? Általában mélybe húzó hajlamú kábelt keresnék, ha van ilyen és továbblépés lenne a Van den Hul CS 122-höz képest. Szóval ez a Kimber 8VS ilyen lehet, de mi jöhet még szóba?
Ja, max 50k értékig mennék el.
Köszönöm!
-
robi-k
őstag
Érdekességként: egy orosz nyelvű oldal, ahol DIY kábelek építésére adnak tanácsot (azt írják, hogy nagyon jó minőségű/hangzású kábel lesz a végeredménye)
-
Sefter
veterán
válasz
Nekem bejött a denon-kimber-dali
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Elvileg én is hasonló kategóriában mozgok, de kábelben a Ply még lentebb van mint a Kimber.
-
gógyi
aktív tag
Látok most egy kábelhirdetést, Kimber 8VS.
Jó lehet ez nekem Denon 4310 és Dali lektor 6 közé? Sajnos meghallgatni nem tudom.
Van valakinek tapasztalata? -
dorika87
őstag
válasz
Dorian #72908 üzenetére
Igen, így van. Később szeretném bővíteni, egyelőre sztereó bőven megfelel. 50ezer lenne a keretem erősítőre. Persze ha sokáig gondolkodok ez változhat... de egyelőre ebben gondolkodom. Minimál költségkerettel, de talán találni fogok jó erősítőt 50körül, amit később bővíthetek. Lényeg, hogy tudjak mire alapozni, és ehhez elsőkörben egy erősítő kell. Kérdés, hogy 50ezerből mi az amit a legjobban ki lehet hozni. Ezért is néztem be ide, mert itt jobban értetek ehhez a témához
-
Dorian
félisten
válasz
dorika87 #72911 üzenetére
Ez esetben a HD hangok mellékesek, így HDMI csatis erősítő nem feltétlen szükséges (remélem 3D képátvezetésre nincs szükséged) 50ezres keretből én régebbi, még HDMI nélküli erősítőkből válogatnék mert azok közül a pénzedért jobb hangminőséget kapsz. Amit ugyan most a Pana hangfalakkal nem nagyon fogsz kihallani, de a későbbi hangfalfejlesztéskor igen.
-
dorika87
őstag
válasz
Dorian #72908 üzenetére
Egyelőre egy erősítőt, mert két pana hangfalpárom van. De ha sikerül valamit jót kifogni akkor erősítő + hangfalak is szóba jöhet. Nem értek hozzá. Abszolút kezdő vagyok, nem tudom, hogy a használtak milyen árban vannak. Illetve persze nézelődtem aprón, csak nem tudom eldönteni melyik felelne meg.
Erősítőben gondolkodok elsőkörben mindenképp, és tv-vel szeretném használni, vagy akár pc-vel is összekötve zenehallgatásra, film nézésre. Keret erősítőre 50ezer, aztán még bővíteném apránként. -
Warter
addikt
válasz
dorika87 #72909 üzenetére
Szerintem ez jó kiindulási alap, bár kell belőle még alkudni: Pioneer 422
-
dorika87
őstag
válasz
mivamma #72906 üzenetére
Igen, így van. Egyelőre csak sztereóban gondolkodom. De mindennek az alapja az erősítő és ezért gondoltam talán itt tudnak tanácsot adni, hogy hol is kezdjem el, mit vásároljak, milyen márkát, típust, stb... később még persze bővíteném, hisz azt bármikor lehet folytatni, csak az alap legyen meg. Egy jó állapotú használt cucc is megfelelne, csak segítséget kérnék az első lépéseknél. (így tanul az ember
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Egy Lg LA620s tv-hez keresek elsősorban használt, de jó állapotú erősítőt illetve sztereó hangfalpárt, bár az sem baj ha 5.1. A keret még nincs pontosan kikalkulálva, de mindenképp 100e alatt lenne.
Első kérdésem az, hogy van egy panasonic sztereó hangfalpárunk ami korábban hifivel együtt üzemelt. Adatokat, illetve teljesítményt most nem tudok mondani, de elég szépen szólt.
Arra is gondoltam, hogy elsőkörben lehet csak egy erősítőt vennék, erre rákötném a sztereó pana hangfalakat. Így tudnám használni a tv-vel ezt a kombót? Abszolút kezdő vagyok, és nem igazán értek hozzá. Az erősítőre rá tudnám kötni ezeket a hangfalakat, amik korábban a saját Pana hifi erősítőre volt kötve, és ha van optikai csatlakozó akkor azt össze tudnám kötni a tv-vel?
Lényegében filmek/sorozatok nézésére használnám a kombót, de zenehallgatás is játszik.
Mit tudnátok ajánlani, Hol nézzek körül (apród, vatera)? Erősítőkből milyen márkát érdemes venni? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged