Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
Oldfighter #71193 üzenetére
Az elektronikus zenében rengeteg műfaj létezik, kezdve a dallamostól, a monotonon keresztül az agyatlan reszelőst érintve a dubstep-ig minden. Szerintem igenis létezik az összesből igényes, jól megcsinált darab. Viszont amelyik valakihez nem áll közel, addig az sosem mondja meg a különbségeket, mert nem szeretei. Mint ahogy aki utálja a sört, az sem mondja meg, hogy Dréher, vagy Ászok. Tök mind1 leszarja, utálja.
-
BBéci
legenda
válasz
Valkűr #71177 üzenetére
De bizony előírás a szubláda megléte, nélküle nem beszélhetünk házimoziról. Éppen erről a témáról írok egy cikket, ha felkerül az AVO-ra, majd belinkelem.
(#71187) gyurczy
Egy fatuskó püfölésének hangja (szerintem) sokkal inkább zene, mint amit elektronikusnak neveznek. Attól zene, mert élőlények - lehet az egy majom is - valamilyen tárgyakkal keltik a hangot. Az elektronikusok PC hangkártyájából születnek, ha nem tévedek. Attól, hogy esetleg ritmusa van, még nem zene- Ismét csak szerintem. -
dunkel
őstag
Elhiszem Neked, nem hallottam még PowerR hangfalkábelt.
A véleményem tartom, hogy jó kábel a 8TC és érdemes saját árkategóriájában számolni vele. Tiszta, nem mosott, nem kiabál a magas, hosszan hallgatható. Mélyben picit erős, de rendben van. Mindez nálam, az én fülemnek - senki ne vegye meg vakon
-
válasz
Dorian #71174 üzenetére
"Centernek amúgy is a beszédsávban kell jónak lennie, túlnyomó részt az szól rajta."
Ez megnyugtató, épp most estem letargiába, mert a legtöbb 5.1-es zene jobban szól center nélkül, ha a frontokra van keverve a hang.
Ez természetes egyébként? Mondjuk hogyne lenne természetes, hogy az electra 926 jobban visszaadja a zenét, mint egy center, de ha nem jól gondolom, ne hagyjatok hülyén meghalni! Nyilván a film a fő területe, abban pedig nagyot lendültünk előre vele, mert kissé megemelve a szintjét minden eddig előforduló beszéd-érthetőségi és arány-gondom megoldódott.
-
Játékos
addikt
Jó reggelt nektek!
Azt legyetek már szivesek elmondani, hogy mi a különbség a "crossover" és az "LFE" lehetőségeknél beállítható frekvenciák között??
Illetve a Thunder (esetleg a többi sub) esetén kell működnie a Crossover potméternek, ha csak LFE-n van táplálva,Kószi a felvilágosítást!
-
gyurczy
őstag
válasz
Oldfighter #71185 üzenetére
Márpedig igenis van különbség a jól felépített, kitalált, igényes elektronikus zene, és a reszelés között, ahogy a Dire Straits és Napalm Death között is jól körülírható különbség van. Attól, hogy tuc-tuc, még simán lehet igényes.
A zene kiherélése? Honnan indult a zene? A sámán bevette a sárkányfüvet, esetleg adott a törzs tagjainak is, nekiálltak ritmusban, de monoton püfölni ami a kezük ügyébe akadt, és szétestek rá. Ha úgy veszem, ma egy zűrösebb szórakozóhelyen is ez van. Sámán, monoton zene, cucc, szétesés. Miért lenne ez a zene kiherélése? Formailag közelebb áll ez a kezdetekhez, mint egy nagyzenekari mű.
-
ricsik
őstag
Ha már mélyláda. Múlt héten volt róla szól, hogy semmilyen körülmények közt nem kell sztereóra sub.
Ez a minőségi tuctucc-ra nem igaz.
Tegyétek be ezt (persze Flacba ha lehet) először sub nélkül, majd utána. Persze aki utálja a műfajt, annak mindegy min, hogyan szól.
Ezt csak találtam, van számtalan másik példa is. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Valkűr #71177 üzenetére
Nyilván bírja, de lehet valaminek a kárára.
Én azt csak "sajnálni tudom" aki 5.0-ával szub nélkül filmezik.Persze, úgy is lehet. Sztereóval is, fejhallgatóval is lehet, csak azt ne hívjuk házimozinak. Persze most eléggé sarkítottam. Ne sértődjön be senki! Ettől még az is lehet élvezetes. Egy jó film lehet élvezetes a tv hangszóróján hallgatva is.
-
Valkűr
addikt
Komolyan nem értelek benenteket, a sub nem előírás, van aki 5.0-ban filmez nagy megelégedéssel. Ő mit fog beállitani, az ő erősitője birja? Az a dolga a gépnek, h meghajtsa a dobozokat, ha ne képes erre akkor gyenge az erősitő. A beállitásokban is kilehet választani, h sub nélkül, és akkor a mélyek alapból mennek a többi hangszóróra.
-
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #71171 üzenetére
A mélyek legjavát a subra bízza...Én erre gondolok ezzel..Mondok egy példát, de lehet csak az én elvárásaim szerint van ez, sőt nagyban hozzájárul. Utálom, ha a centeremből nem jön pld mély, és a hangok olyanok mint valami csenevész fecske csipogása. Legyen testes a center hangja, ne csipogjon.
-
Valkűr
addikt
Szerintem ahhoz, h mozin szinte teljes mértékben a subra támaszkodjunk, ahhoz nagyon komoly subwoofer szükséges. Nagyon eltud a sub rontani dolgokat még mozin is , ha nem megfelelően szól.
(#71169) Tamoo : Szerintem a 80Hz nem általános ajánlás, az a THX vágás, amihez THX adottságokra képes hangsugárzók kellenek és subwoofer. Ha a sub nem tudja az ehhez a vágáshoz megfelelő paramétereket , akkor hiába vágja 80Hz, ha közben gyengébb hangzást kap.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #71163 üzenetére
Ha a frontokat vágod, akkor nehogy már csak a center legyen large.
Amelyiknél vágsz, azt rákeveri a szubra (elvileg). Ilyen egyszerű.(#71164) Tigerteam: 60-80Hz-et írtam. 80Hz az általános ajánlás tetszik nem tetszik. Én is ezt használom. Nem írtam, hogy a többi sz@r. Ki kell kísérletezni kinek mi jön be.
-
válasz
Dorian #71157 üzenetére
Aha, lehet, hogy tényleg érdemes lenne 3.0-ban hallgatni, amíg az új szub nincs meg. Bár filmekhez jó szolgálatot tesz ez a szub is. Sőt, az Enya 5.1 válogatást hallgatva azt éreztem, ez most sokkal szarabb lenne a szubom nélkül. Hozzátartozik, az egy olyan stílusú zene, ami tipikusan alkalmas az 5.1-re, nagyon jót tesz a hangulatának, de ez nem minden zenéről mondható el, sőt! Valószínűleg egyébként nem leszek elkötelezett híve a többcsatornás zenehallgatásnak, persze a hátterek még nincsenek fönt. Jelen 3.1 felállásban jó pár 5.1 zenének jobban tetszik a hangja center nélkül, csak a frontokkal.
(#71158) Tamoo "60-80Hz-en szokás vágni mindent ha van a rendszerben szub."
Aha, nekem is 60Hz-re van állítva. Jobb minőségű szub esetén tegyem 80-ra?
"Large-nál megkapja a teljes frekvencia tartományt, smallnál pedig állítható a vágás."
"Large" center beállítás esetén a szub csak a frontokról szipkázza el a mélyeket, "Small" center beállítás esetén meg a center-sávból is? Jól értem? Akkor majd jó minőségű szub esetén tegyem Small-ra a centert?
-
Dorian
félisten
Hát igen. Régi felállásban inkább 60 Hz-en vágtam a frontot és centert, mert úgyis bírták, és jobb volt a mélyük minősége a Heco-énál, LFE is 80 Hz-en. Most 80-on vágok mindent LFE meg ment 120Hz-re.
Egyébként akármennyire is független a sub a rendszer többi elemétől, azért simán kihallani a hangzáskülönbséget. Hiszen alu membránnak is van egy jellegzetes hangja. Szerencsére ez nem zavaróan más, ellenkezőleg: élvezetes, hogy mennyire jó a mély.
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #71155 üzenetére
Tudom, az a régi. Ennek ellenére javasoltam (bár te hallod, hogy jobb), mert az a Focal 3.0 jobb minőségű (persze nem több mennyiségű) mélyeket ad, így valószínűleg jobb kompromisszum.
robim:
Kezdem azt gondolni, hogy Rudolf kábeleinél tényleg csak egyes példányokról nyilatkozhatunk és nem lehet általánosítani, mert mindegyik valamennyire más. Pl. korábban volt nálam egy hangfalkábele, arról itt is írtam, hogy nem tetszett, mert színezett vonós-fúvós szekcióban, ezt említettem is neki. Aztán mondta, hogy az vmi régi kábel, azt felejtsem el, hozott is valami újabbat, ez meg tök jó és egyben volt, a magas teteje kifejezetten jobban tetszett az Excalibur-énál. -
válasz
Dorian #71154 üzenetére
Oké, akkor marad Large-on, köszönöm nektek!
"Amíg nincs sub-od, addig large-ra érdemes tenned a centert is."
Most is van szubom, még a régi 5.1-ből maradt, jelenleg az általad ajánlott mintegy 200 gigányi DTS-zenékből csemegézek. És 3.1-ben hallgatom, mert a hátteret még nem volt időm (és lelkierőm) feltornászni a plafonra.
Szóval szub esetén akkor mi a helyzet?
-
Sziasztok!
El is felejtettem megkérdezni, a JMLab Centris K2 centert Large-ra tegyem? (Mondjuk nagynak elég nagy ez a center.
) Azt persze nem tudom, hogy mi a különbség a Large és a Small beállítás között, mert én semmi differenciát nem veszek észre, de valami biztos van. A frontok Large-on vannak.
Köszi!
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #71140 üzenetére
Ma pont egy dínós haverral nyomultunk. Nekem nincs szükségem meccselésre.
Szeretem mindkét hangzásvilágot. -
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #71140 üzenetére
Popcorn jöhet, de több okból sem meccselnék...
Majd májusban meghallgatjuk kis szerencsével...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #71138 üzenetére
És ez se tetszik minden közös ismerősünknek. Azért nagy duzzogva megerősíteném a födémet miatta..
Kittosz: hozzak popcornt, lemeccselitek a dyno vs focal témát?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #71138 üzenetére
Igen, olvastam...
"The Evidence Master's measured frequency response is unfailingly accurate, with precisely controlled dispersion in both lateral and horizontal planes." és ezt is..
-
xtremetuning
addikt
válasz
JohannZimu #71133 üzenetére
"I saved my favorite for last, the Focal Grande Utopia EM ($180,000). It's huge and imposing, but it can generate a bigger, more realistic sound than any speaker I've heard to date. Great with large-scale orchestral music, it can rock the house without raising a sweat. The individually adjustable driver cabinets allow the installer to focus the sound to the precise listening position of the Grande Utopia EM's proud owner. When I win the lottery, this is the one I'll buy." - no comment
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #71136 üzenetére
Ez nem jó top10, nincs benne Dyno...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #71133 üzenetére
másik top10 amibe szintén nem értem, a Wilson hogy, hogy nicns benne a maga 200e USD árával, közben egy Kef meg igen.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #71131 üzenetére
"De nem High-end mert attól odébb van még az Aurum is."
2.5M milkáért/pár? Tudom most az jön,hogy nem az ár határozza meg a hangzást és hogy vannak lényegesen drágább termékek is a piacon.( mindenesetre akkor írjatok a Stream Audio-nak,hogy vegyék le a high end jelzőt az Aurum sorozat elől,mert súlyosan megtévesztik a gyanútlan vásárlókat ) Erre nem is tudok mit mondani,mert levegő után kell kapkodnom és üres az oxigénpalackom
De akkor most ünnepélyesen elismerem,hogy a M sorozat a Quadralnál max középkategória globális összehasonlításban.Tévedtem. Mea culpa maxima
Akkor se cserélném el másra ( a mikró utópián elgondolkoznék azért )
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#16729600 #71130 üzenetére
még nem hallottam 10xxBE-t. de biztos vagyok benne, hogy szemrebbenés nélkül focalt venném aurum helyett. még úgy is, hogy gatyámat költeném kiszolgálásra.
sztem teljesen helyén kezeljük a quadralokat. szines, élvezetes hang.
Ursache: nem tudom mit vennék... nem néztem még szét odafönt, mik vannak 20M fölött. Sztem bejárnám előbb európát, és meglátogatnék pár komoly kereskedést mielőtt döntenék.
Kittosz: ez még mennyire egy karcsú lista. Alexandria is hiányzik innen, pl. Pedig simán Grande árkategória. Csak lenne élőben olyan randa...
-
törölt tag
válasz
#16729600 #71123 üzenetére
Nem kell keresned önigazolást. Jó cucc és nem vitatjuk el.Régen hallottam most nem emlékszem már rá de nem volt rossz.Dali ikonért becserélném simán... De engedtessék meg hog had soroljuk oda ahova való. Én Toobee helyett inkább felsőkategória alja felé tolnám bár a hangfalkészités fejlődő tudományág és lehet ma már a középkazegória teteje is. De nem High-end mert attól odébb van még az Aurum is... és mivel nem irtad le a lánc többi elemeit fenttartom addig az állitásomat. Mivel minden lánc olyan mint a leggyengébb láncszeme.Mert pl Hiába lene Focal Scala utopiád, high-end hangzása nem lesz egy pl.onkyo 8xx erösitötöl peidg az már hidh-end hangfal.
Rendben mondok Thiel-t KEf-et Dalit vagy Monitor audio-t teljesen mindegy, a hangjuk számit.
Kedvencedből pedig a Vulcan és a Titan számithat High-endnek -
törölt tag
válasz
Sefter #71126 üzenetére
Ám legyen igazatok.Amúgy szerintem az Aurum sorozatból ( a nagy utópiát leszámítva ) sok jobb van a Focal 1038 BE sorozatánál.Ha lehetőségem lenne,azt választanám a JMLAB helyett szemvillanásnyi töprengés nélkül.Amúgy mi ez a nagy Quadral ellenérzés itt a topikban ?
(#71125) adodaniel Sajnos a tényekről, csak tényszerűen tudok írni ez lehet,hogy jellemhiba.Eléggé mesze van minőségben a Quadral a Daciától,mint termék,de ha úgy gondolod,hogy olyan hát legyen.
-
Digital
addikt
Hali!
Szegeden tudtok valami jó hifis, mozis boltot? Nem a MM-ra gondoltam!
Én a Műszaki Pincét ismerem a Tisza Lajos krt-n. -
Ursache
senior tag
válasz
bajnokpityu #71127 üzenetére
Otthoni felhasználásra? Kérlek, linkelj, mit vennél, ha lottóötösöd lenne.
-
-
adodaniel
őstag
válasz
#16729600 #71123 üzenetére
Ezzel a folyamatosan visszatámadó és egyben sértődő stílusoddal kezdhetnél valamit már. Nem minden gyártó gyárt high-end dobozokat. Az, hogy neked az adott gyártótól a második legdrágább van, az a véleményem szerint távolról sem egyenlő a (majdnem) high-enddel. Magával a fogalommal nem vagy tisztában ezek szerint, a többiek erre hívták fel a figyelmed, te meg jössz ezzel a "Nem,valóban a Focalon kívül más jó cucc és high end nem is létezik" óvodás (már bocsánat) reakcióddal...
Német nyelvterületen pld. esze ágában sem lenne Focalt venni a nagy többségnek ,ne keverjük más a tömeg pszichozist a gyártói kvalitásokkal se itt se otthon.
Román nyelvterületen meg aki teheti, az Daciat vesz, akkor az már high-end?
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #71119 üzenetére
Igen, 400-as. A 600 már sok nekem, anyagilag. Ha nem tör ki rajtam a kocsivásárlási láz még mindig meglenne a Denon. Már jópárszor vertem a fejem a falba hogy eladtam. Érdekes amúgy amit mondasz, úgy tudom az Arcamban nagyobb táp van mint a Denonban, akkor hogy marad el erőben-dinamikában?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #71122 üzenetére
Nem,valóban a Focalon kívül más jó cucc és high end nem is létezik
Most JMLAB korszakát éli a fórum megértem ( amúgy valóban nagyon jó is ) Ellenben vannak más nagyon jók is. Német nyelvterületen pld. esze ágában sem lenne Focalt venni a nagy többségnek ,ne keverjük már a tömeg pszichozist a gyártói kvalitásokkal se itt se otthon.
-
-
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
Melyik Arcam?
AVR400 gondolom. Háát, nagyobb felbontású, finomabb, zeneibb cucc,mint a 4308A. De nekem hiányzott belőle az otthon megszokott erő, a dinamika. Sajnos nem egymás meleltt hallottam őket, szóval ez sem mérvadó..4308A vs 4810: ezeket se hallottam egymás mellett, inkább nem feltételezek semmit. Sokat el szokott mondani arról, hogy melyiket mennyiért adták újonnan. Ezek a nagy gyárak nem nagyon szoktak rosszul beárazni.
4308 és az A között egyébként nem csak a szoftver a különbség. "A" verzióhoz a nagyok mikrofonját adják, az 5308asét, és az A1szériáét.
Véleményem szerint akinek alapvetően jó kompromisszum a denon, tök mindegy, h ezek közül melyiket veszi. A mainstream Denonokhoz képest eléggé más világ. Néha jár az agyam, hogy mit tudhat egy A1hd, sztem ott kb minden meglehet egyben... Gondolkodtam én is,h szétnézzek a nagy procik között, de nincs "kedvem" belevágni. Innen föntebb súlyos gempák mennek egyre kisebb előnyökért.
-
tjojo
tag
Látom sokan pályáznak a 4810-re, "denon-os társadalom" megmozdult.
3808-4310-ek vannak eladók, "amíg a kiszemelt utód megvan". Pedig elég régóta tudok eladó (fekete) 4308-at.Pityu, szerinted van számottevő különbség a kettő között? Múltkor bogarat ültettél a fülembe Arcammal kapcsolatban, és nagyon elgondolkodtam Denon-ra visszatérni. Ráadásul amennyivel többe kerül az Arcam, abból komolyabb kábelekkel tudnám megtolni a rendszert.
-
törölt tag
válasz
devil-k #71106 üzenetére
Igazi hangzás az elméletileg olyan hogy teszem fel a másik szobában zongoráznak. Te viszint nem tudod eldönteni hogy valaki zongorázik vagy csak erősitőről megy. Koncerten valódi koncerthangulat érhet el filmeknél olyan apró zajokat is meghallasz amit előzőleg nem vagy csak nagyon halkan. Bár ezek amit irtam szubjektiv elemek de itt lehet jól leirni. Az igazi hangzéás felesleges kiemelésektől kompresszálástól mnetes, élvezhető, hoszu távon se fáraszt és mindenekelőtt élethű azaz amit felvettek azt ugyanugy hallod vissza. Térhangzáson pl már nem a dobozokat hallod, hanem körülötted teret (nagyobbat is akár, mint a helyiség ahol halgatod) tehát nem fogod tudni mgmondani higy ez a center vagy a jobb front esetleg mindkettő egyszerre és hangerejüket se tudod megkülönböztetni, mindegyik egyforma erővel szól és akkor amikor kell, mély sem külön halható hanem együtt zenél a többivel, viszont ha kell hallatja a hangját tehát egy árboctörés nem egyszerün seprünyélreccsenés lesz és ez nem a hangerején mulik!
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #71107 üzenetére
Köszönöm a korrekt választ! Abszolút ilyesmire gondoltam én is. Csak kíváncsi voltam, hogy jól gondolkozok-e.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
devil-k #71106 üzenetére
ami számodra élvezetes.
nincs olyan,h az egyetlen mindenre érvényes igazi hangzás.
annyi sebből vérzik a felvétel-keverés-kiadás útvonal, ami elkerülhetetlen, hogy igaz hangot teljes mértékben csak akkor kapsz, ha magad csinálod a felvételt.de élvezetes hangot, azt össze lehet hozni, viszont mindenki mást élvez. van,aki a száraz, szinezés menteset, van,aki a diszkót, van,aki a hosszan hallgathatót, stb... és van csomó árnyalat. mindenkinek másképp deformálódott izlése,füle.
a viták zöme abból szokott adódni, hogy ojjektiv jelzőket kevernek szubjektiv jelzőkkel.
-
törölt tag
Amúgy hidd el én is nagyon alulról kezdtem.Az első belépő szintű AVR+frontok beszerzése után azt hittem,hogy feltaláltam a hideg vizet.Aztán rájöttem az egyik barátomnál hallgatva a láncát,hogy a béka segge alatt vagyok.Utána feljebb léptem a középkategóriába.Akkor meg azt hittem,hogy aki kábeleket cserélget azt a lipótmezőre kell bezárni,mert semmilyen hatása nincs.Újabb hallgatózás után rájöttem,hogy megint nem volt igazam.Most már vannak high end elemeim ,de még csillagászati távlatokban vagyok az igazi hangzástól.Mert oda már milliós beruházások kellenének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest