Hirdetés
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
az a baj, hogy egy új erősítő ami 120-150-ből veszel MESSZE túlmutat ezeken a hangfalakon (TUDOM, mert nekem is volt ilyen szettem) pl: Pioneer VSX-922
Ha pedig használtban gondolkodsz, akkor még inkább.. pl: Marantz SR-5007 volt nemrég 140 körül használtan
akkor érné meg most erősítőt cserélned ha dobozokat is tudsz cserélni (belátható időn belül), mivel nem fogod észlelni a ráköltött pénzt..vagy gyűjtögess még (esetleg add el a mostani szetted..) és vegyél új erősítőt + hangfalakatPsn ID: sefter_hun
-
seria
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Ilyen cuccaim vannak:
Front: Sony SS-MFS500H - 120W 8ohm
Center: Sony SS-CN250 - 100W 8ohm
Surround: Sony SS-SR250 - 100W 8ohm
Sub: Sony SA-WM250 - 100W
Erősítő: Sony STR-DE 497Elsősorban csak erősítőt vennék úgy, hogy ezekkel a hangfalakkal tudjon egy darabig üzemelni.
Később persze a hangfalakat is lecserélném.
Egyáltalán érdemes-e erősítőt venni ezekre a dobozokra?
A keret kb: 120.000.ft , ha érdemes akkor talán elmehetek 150e-ig is.Nem szeretném sűrűn cserélgetni.Köszi
-
Parson
addikt
válasz #09634560 #32195 üzenetére
Hello,
már többször is emlitetted ezt az onkyo HT-R578-at, viszont még sehol nem találtam ilyet (onkyo oldalán sem), csak 548-asat. Tudnál linkelni nekem egy oldalt, ahol mutatnak 578-asat, kiváncsi lennék rá, miben más... Köszi!
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz Olyasmi #32194 üzenetére
Annyira nem mert passziv subja van. Valamint Hangfal upgrade-re szorul. De erősitőileg belépőnek oké.
Alkalmas ezekre amire használnád.
Keress önálló erősitőt (akár ennek önálló változatát: Onkyo HT-r578 vagy Onkyo 313 esetleg 309) de más márka is , maradékból vegyél sztereót és majd felbóvited. vagy gyüjesz egy Proson vagyhasonló 100 ezres szettre, addig rákötsz 2 régi hangfalat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem teljesen esélytelen:avx. hu vagy fent a hardverapró. Amit találsz beirod ide és véleményezzük. nem vagyunk ellene belépőnek, de nagyon roszat (pl. Pioneer hangfalak) vagy nem összeillő szettet (onkyo-wharfedale) nem ajánlunk.
kereshetek én is de nem tudjuk mi fér a keretedbe.
Javaslat: lehet először sztereó majd kiegészited a rendszert, ilyenkor tudjuk mondani: van e esélyed centert kapni hozzá vagy nem. -
buci30
addikt
Szerintetek ez jó a JBL178 hangfalakhoz a falra tartónak?
[link]iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
nagyúr
Bbéci!
A 2012UD-ról ezt írják:
"State-Of-The-Art Audio Decoding
For the ultimate two channel experience, the DBP-2012UDCI features the latest Burr-Brown PCM-1795 D/A converters, which provide 32-bit/192-kHz resolution."Ez nem elég jó minőség az audio CD lejátszáshoz? Most nézem ugyanis, hogy egy régebbi Denon DCD-1500AE felsőkategóriás CD lejátszónak is ez a PCM-1791 D/A konvertere van, a 2012UD-nek meg PCM-1795, vagy romlott volna a minősége, ahogy fejlesztették? Ezt nem hinném.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Belépő szintű házimozi szettet keresnék, viszont amik az első postban vannak, jelenleg már nem igazán lehet kapni újonnan. Jelenleg mit ajánlotok hasonló árkategóriákban?
Köszönöm szépen!
-
mandju
senior tag
További fejlemények vannak az ügyben...nem tudom, jelentenek e valamit, nem értek sajnos hozzá...
A sub csak akkor gerjed, ha az erősítő hdmi-n jelet kap. Mindegy,hogy a pc felől, vagy a tv-től... ha tunert kapcsolok, pro logic II-re, hogy a szub is menjen, akkor nem gerjed...remélem érthetően fogalmaztam...
mi lehet a hiba?ha leúzom a sub kábelt, akkor teljesen csendben van. gondolom ez azt jelenti, hogy nem a szub a rossz...
[ Szerkesztve ]
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Tsun
csendes tag
Na, megvan mi ez, már csak azt nem értem, miért csinálja. A játékban beállítom a dolby prologic II-t, és mégis így marad.
-
Tsun
csendes tag
Üdv emberek! Remélem, tudtok segíteni! PS3-ról küldöm a jelet egy harman kardon-ba optikain, ugye az erősítő automatikusan vált az adott formátumra, így tesz játékok esetében is. Az egyiknél átvált ac3-ra és még azt írja, hogy 1+1, hang viszont nincs. Mi ez az 1+1? Mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz zolaas #32178 üzenetére
Nem emlékszem, hogy bárki arra a gazságra vetemedett volna, hogy tagadja az állványok befolyását a rájuk helyezett hangdobozok megszólalására. Ez nyilvánvaló tény, csak sokan nem tapasztalták.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek? [link]
-
zolaas
senior tag
válasz gyurczy #32176 üzenetére
ahh akkor félreértettem.
Voltam cimbinél, 2 állvány 2 doboz hasonlítgatni.. A forrás 1 ReVoX Obelisk külön tápos erősítőről.
No mostmár tényleg ne mondja senki nekem, h nincs az álványoknak "hangja" Sima maszek és 1 Valhalla féle 30kg-os cseppség
Egyébként a 2 szereplő, ha vki nem ismerné föl: Dyno A 42 és Focus 140...eléggé 2 külön kategória
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Egy Magnat Alpha-Sub 20a-t mennyiért lehetne eladni? Kb. 2éve van használatban (portzajos, mondjuk ez szerintem konstrukcióbol adódik). Ha van erre külön topik akkor zavarjatok oda Köszi: rappit -
Thom!
veterán
A bal oldali eladó ha valakit érdekel.
-
Toobee
veterán
Itt van bemutatódarab egész tűrhető áron. Mentort is láttam.
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #32164 üzenetére
Inkább az IKON nevezhető felső középkategóriásnak, mint a LEKTOR.
SZVSZ.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
válasz Kirbypolo #32146 üzenetére
Két dolog!
-Sanci-nak abban igaza van, hogy 90+ pár áron nem szabad megvenni a zensort, mert a Lektor sokkal jobb és egy tízessel több a pár ára!
Ez mindaddig igaz amíg a túlárazott zensort meg nem kapod normális árán! -30/40%, így máris baráti és megéri a kategóriájában. (Ehhez még hozzá teszem azt, hogy a lektor azért már erősen felső közép kategória, nem feltétlen van mindenkinek "szüksége" rá, meg is kérik érte az árat)-Subot érdemes venni, még kis szobába is, mozira! A Z1 Teljesen korrekt "polc" hangszóró, nagyon ennél többet nem is szabad elvárni tőle, nálam például "ideiglenes" megoldás, amíg a nagyok meglesznek, de előtte sub-ot veszek mindenképpen!
megjegyzés: A lektor nekem például már sok, mármint nem tudnék korrekt erősítőt és kábelmenedzsmentet tenni alá (anyagilag), hogy azt kapjam amire képes ... más hobbym is van
És ne aggódj az itt fórumozók többségének az otthoni cucca lazán meghaladja az átlag magyar user elvárásait, de ez nam baj, mert van kitől tanácsot kérni"in medias res"
-
BULITA
csendes tag
Üdv.
Van egy 8-16 ohm-os régi MARANTZ PM 72 erősítőm,sztereoban hallgatok komoly zenéket rajta.
Ehhez csatlakozik egy 6 ohm-os hagfal pár.Az igazság az,hogy több mint egy éve használom így,eddig nem volt gond.Fél hangerő vagy alatta van mindig.Az erősítő ettől még csak nem is igazán melegszik.Lehet így is baja hosszabb távon?Eddig nem tapasztaltam problémát,de ki tudja.
Tudom nem szerencsés párosítás,de nagyon szépen szól...
Köszönöm a hozzászólásokat. -
BBéci
legenda
válasz mandju #32137 üzenetére
Valami nincs rendben a HTPC belsejében, de a hiba feltárása itt a topikon keresztül nem fog menni.
(#32154) Sefter
Nem!
Esetleg akkor, ha rosszul viselkedett és büntetni akarod. Szórhatsz alá kukoricát.
De ha ott szólni is fog, akkor magadat még jobban bünteted.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Thom!
veterán
Onkyo vs. Denon
18kg vs 17,5kg -
spiky03
veterán
válasz zolaas #32139 üzenetére
Mondjuk ez is érdekes téma.
Mert pl a StreamAudio-nál az egyik csávó azt mondta, hogy a lényeg, hogy a frontok és a center legyen egy családból, a hátsók lehetnek mások is. Náluk is így van a demó szombábam. Mert ugye a legtöbb hang az eslő hangfalakból jön.Igaz én is az egy család híve vagyok.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Sefter
veterán
ha a háttér sugárzó kialakítása olyan, hogy a reflex cső is előre néz, akkor be szabad tenni a sarokba
Psn ID: sefter_hun
-
Sefter
veterán
az normális, hogy sztereónál (rádió hallgatás) bekapcsolja a subot
ilyenkor a 2 front + sub szól...valamit elállítgattam..?[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz buci30 #32116 üzenetére
Azért hülyeségeket ne irjunk! A 'db' annyit jelent hogy darab... talán ezt nem kell részletezni...
A dB pedig decibel, ahol a deci az általánosan ismert prefixum (jelentése tized = 0.1 ), a bel pedig a mértékegység ami alapvetően számit. Ez a mértékegység nem távolságot jelöl hanem (itt pl) jelerösségszintet. Skálája logaritmikus, éppen ezért nem mindig evidens a számitása laikusoknak. Ergo összességében véve a távolsághoz (aminek mértékegysége metrikus rendszerben méter) semmi közvetlen köze, max közvetett lehet, ha a távolság függvényében vizsgálod a jelerősségszint változását a jelnek közegben történő közlekedése folytán, ahol veszteségek jelentkeznek, ergo csökken a jelszint a távolságtól függően.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
djsensore
tag
Sziaztok!
Én a Heco Victa 301 hangfalaimhoz szeretnék egy bármilyen háttérsugárzót venni, és az a kérdésem hogy mennyire fontos illetve hol az a határ ahol jó pénzért megúszom, és minőségileg is rendben van a rendszer. Most egy Technics erősítő van DX940 (tudom..tudom) és hozzá valamint a hangfalhoz keresek center és háttér sugárzókat.
Elég e egy Sal szatelit, vagy kicsit feljebb nézelődjek? Márkák, árak érdekelnének, köszi a segítséget! -
mandju
senior tag
Nagy valószínűséggel a HTPC okozza és a HDMI-n keresztül kerül a körbe. Hogy lehet ezt megszüntetni, ez a kérdés...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Kirbypolo
csendes tag
Sziasztok!
Azon kívül, hogy az erősítő hangfal ár aránynak nem felel meg és, hogy nem tartalmaz sub-ot bele lehet kötni egy ilyen elképzelésbe?
Onkyo 616
zensor1 frontnak és surroundnak
zensor vocalCca 18 nm-es szobába, főleg filmhez.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Fail3D!
addikt
válasz Olyasmi #32120 üzenetére
volt geniusom, volt logitech z5500am amit az ujabb kiadok utan is istenitenek es utana hasznaltban elkeztem kiepizeni hazimozit es 1.0 tol 2.0 atalakulason ment at es azt kell mondjam az ilyen oszerakott szetten ne gondolkozz. Barmelyik hasznalt erositos allohangfalas 5.1 darabokra zuzza az ilyen szetteket, pedig 2 hete vagyok tul az ilyen gagyi speakereken. masodik erosito es masodik hangsugarzo szett utan
. Nemtudom hol lesz a vege, de biztos nem fogok vissza fejlodni annyira bejott -
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Adott a rendszerem. A popcorn helyett összeraktam egy HTPC-t. Ma volt a próbaüzem, de a sub baromira gerjed... azonos elosztóból kapja minden eszköz a tápot. elkezdtem kihuzkodni a kábeleket a pc-ből. Ha kihúztam a HDMI kábelt (ezt hagytam a végére) akkor megszűnt a búgás... ezek szerint a HDMI veszi fel a zajt? Lehet ezzel kezdeni valamit? A kábel Kácsa féle KCS-HH széria.
-
zolaas
senior tag
Vki a múltkoriban adott linket irodai projektorokról, mi volt a link nem találom... thy
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
törölt tag
válasz Olyasmi #32125 üzenetére
Rémesen rosz hangja van, még a geniusaid is job hangot adnak ki. De megveheted a 322-est külön vagy hasonló árban bármilyen erősitőt és addig használd velük a geniust mig nem találsz jobbat, pl. nemrég volt JBL SCS 178.
Hasonló szettek: Onkyo HT-S 3505 vagy 5505 és 5405 de van Denon 1312XT is. -
Sefter
veterán
válasz TazLeacher #32119 üzenetére
azt hittem csak a ps3-nál probléma, hogy "kamu 5.1-et" küld az erősítőre, mert elég szemét módon lehet beállítani a ps3-on a bitstream-et...
-
Olyasmi
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan gondom van,hogy van egy Samsung tv-m meg egy Genius 5.1 szettem.Sajnos csak (elvileg optikai kábellel tudnám csak a hangot átvinni a hangfalra.És ezt néztem ki,kérnék egy kis infót,hogy megéri,vagy nézzek mást? Ezt néztem ki Ez pedig a tv-m
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
-
R1per3
csendes tag
válasz R1per3 #32083 üzenetére
próbáltam megválaszolni magamnak a kérdést, és arra jutottam, hogy nem kell figyelni a windowson belüli teszteket, mert maga az erősítő kever, és automatikusan jól csinálja. Átvált magától arra, amit le kell játszania, másképp viselkedve youtube, játék és filmnél is. Ha a film térhangzású, akkor megy is jól a hang, de a quakelive nem 5.1, ezért csak 3.1-en szól. Kivéve ha all ch st-re állítom, és ez lett végül a megoldás, mert zenékhez és játékokhoz ez a leghasználhatóbb.
Center és két sorround kerül a monitor köré az asztalra, két első meg maradhatott a tv előtt. A sorroundok ilyenkor ugyanúgy szólnak és viselkednek, mint a két első, 3 hangfal is elég jó térhatást nyújt zenéhez, játékhoz.Ha mozizni akarok tévén, csak pár mozdulat visszatenni a centert és sorroundokat, illetve visszakapcsolni dolbyra az erősítőt filmnézéshez.
-
törölt tag
válasz buci30 #32034 üzenetére
Decibelek állása a távolságtól függ, 30 centinként változik 1 dB.t de akusztikától is függ. Job frontot szoktuk 0-ra állitani azután ehhez viszonyitjuk a többit.
Speaker size nálad egyértelműen small legyen!
Nála d legyen Speaker Xover theathter 5ch mivel kicsik a frontjaid,ne terheld méllyel azokat.
Igy Basszus legyen independent.
Tone pedig hangszin, ahogy neked jobb de alapból out, mert akkor nem szinez, nem nyyul bele a jelbe. -
törölt tag
válasz TazLeacher #32111 üzenetére
Szivesen, valamit nem értesz, ird meg. és megppróbálom jobban körülirni, ha tudom.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #32072 üzenetére
Cossover: keresztváltási frekvencia, (sub/hangszórók közti jel osztása)általában 80 Hz az ideális Double bass az a frontra is küldi a jelet.
Input: legyen main/sub tehát mindkettőt kapja 8az én értelmezésem szerint,
Monot nem kell magyarázni, menjen mindkettőre.
Panorama: szélesebbre hozza a frontjeleket, általában off kivéve ha szüken vanak a frontjaid (45 fok alatt) akkor lehet on.
Dimension: helyzet észleltetés ez legyen 0,(ebben nem vagyok 100%, valaki kijavithat)
Center Windth: center milyen széles en legyen azaz mennyit toljon center jeléből a frontokra, ha nagyon szélesre van huzva akkor lehet jó, egyébként 0.
Heigyh Gain:magassági hangsugárzó helyét jelöli, ez legyen mid.
Dolby Ex : a DD ex-et tartalmazó lemezek vezérlőjetlet tartalmaznak, tehát jelre vagy anélkül legyenek kapcsolva legyen auto
Center image: beszédhang hangossága, akkor tegyél rá ha halkabbnak érzed. Audyssey:használod,e? ha igen on.
Dinamic volume, EQ,, ez lehetőleg off.
Reference level: alap hangerő ez maradjon 0, mert 8-10 db-nél már kisütheted a
magassugárzót nagy hangerőn.Listening Angle: halgatási szög: egymagad vagy többen nézitek? legyen Wide ,mert Narow esetél a meletted ülő már nem biztos hogy valós hangélményt kap.
Sp Impedance: impedancia 8 v 6 ohm,
Speakers Type, itt kel a sokat emlegetett large,small
Front High/Zone2 ezt se kel magyarázni:zone 2 másik szobább high magassági sugárzó jelet ad le.
SurrBk/FrontHighSur bac ha 6/7 1 kiépités esetén, de ha magassági sugárónak használod akkor frontHigh
Lipsync: az a képernyő-hallott hang csuzsását tudod kiegyenliteni vele: a "hires" ajakszinkron.
FM/AM Freq Step:legyen 9, ezt használják európában[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #32105 üzenetére
Jó rég jártam már nálad. Lehet tudni, hogy mik alkotják most a rendszered?
-
Ed Parker
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz Deadzone41 #32100 üzenetére
nem csinálok ilyet. de pont az én erősítőmről mondják, hogy nem nyúl bele a hangba. Tehát ez a célom nekem is,de nem ezért tartok több már erősítőt rossznak.
és még egyszer mondom, 1dba különbség nem jelentős kiemelés.
Toobee: én tudom,miből áll
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz #09634560 #32101 üzenetére
természetesen ideális körülményeket feltételezve, tehát fix a mikrofon, a hangkeltő, és minden berendezési tárgy a szobában. ha minden zavaró elem ki van zárva, és csak a két erősítő cseréje a különbség, akkor nem szólhat bele az akusztika a mérésbe.
Pityu: de most őszintén, az az erősítő ami nem tud lineáris maradni 1dB-an belül 20-20kHz-ig, attól mit várunk el egyéb paraméterekben?
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz gyurczy #32081 üzenetére
most kipróbáltam amit írtál, bekötöttem az acoustic zent és még alá a furutech u2T-t is.
nekem semmi sem történt,ezt a tesztet megcsináltuk B&W 804D-vel is elötte,ahol ugyanez az eredmény volt,ezért sem érdekelt otthon az olcsóbb rendszeremen a bi-wire.
én annak a híve vagyok,ha jó a hangfalkábel,oda nem kell más.
ha két gyengébb kábel van,azok felhúzhatják egymást. -
ginola
addikt
Ha már hangnyomás-mérőről van szó, fejér megyéből van közületek , akinek van, aki esetleg kölcsönadná....az jó volna.
-
törölt tag
válasz Deadzone41 #32100 üzenetére
Szobaakusztika is okozhatja (eltérő visszaverődés). 3-4es különbség azonos távolságból már valami gondot jelentene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen switch-et vegyek?
- Politika
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest