Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
válasz Dorian #157048 üzenetére
Tudsz ilyenre példát mutatni? Bónuszként jó lenne, ha robotporszívó kompatibilis is lenne
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
törölt tag
válasz Visormail #157046 üzenetére
Baj ott van hogy:
-1: írjuk ugyan hogy a legegészségesebb választás az 5.0 duplája az erősítőnek de mindenki félmillás erősítő mellé 100 ezret meg nem haladó hangfalszettet akar venni..
-2: ha pl én odairom hogy nem való denon mellé pl JBL nem való. rögtön jön 10 ellenvetés hogy teljes megelégedéssel használja.. és vice versa. ajánlhatom denon mellé Polkot de jön ujabb 20 vélemény hogy bizony Yamaha mellé is ideálisnak találták..Feleség: akkor ideális ha nem első hanem második látásra szerettek egymásba.
-
Dorian
félisten
Viszont előtte be kell rendezni a szobát. Durva, hogy egy jófajta sűrűszövésű szőnyeg mennyi magas visszhangot megszüntet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
powerup2
addikt
válasz zsoika #157041 üzenetére
Nálam az Anthem ARC nagyon jó munkát végez sőt a sub ami egy Elac annak is jók a beálitható lehetőségei. De hamarosan megvan teljesen a szoba kanapéval aztán jön az akusztika kezelése profi modra amit majd a KR akusztikra bizok akkor biztos még jobb lesz minden. Meg ha már egy csomó pénzt ől az ember a hobbiába akkor a szoba akusztikát is tegye rendbe ne sajnálja a pénzt az egyik legfontosabb dologtól.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #157037 üzenetére
Amikor hazavittem 5 db 70x100 centis panelt és elhelyeztem a nappaliban, kicsit aggódtam, mit fog szólni feleségem, de egy hang ellenvetése nem volt. Később közöltem, hogy a plafonra is kerül majd néhány, azonnal rábólintott. Neki is a "kedvencei", mert az enyémnél is kifinomultabb a hallása. Így aztán csak értetlenkedni tudok, amikor valaki a feleségére hivatkozva visszhangos szobában, agyrém módon elhelyezett hangdobozokkal mozizik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz ctrlaltdel13 #157042 üzenetére
Ügyes! Már 2fal meg is van oda mehetne a fix vászon ....hmmm elgondolkodtam
-
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #157036 üzenetére
Láthatod, mennyien nem foglalkoznak itt sem vele.
És ha már választani kell...Azért a bemérőrendszereknek is van haszna, én pl. az új helyen ak. kezelés nélkül filmeket élvezettel nézek, de leülős zenehallgatásra a bemérő nélküli sztereó rendszer nem alkalmas.
Biztos vagyok benne, hogy a bemérőrendszerek a mély-problémák kezelésében gyengék, a többit úgy ahogy megoldják, nálam viszont a mélygondok a szoba geometriája miatt nem jelentősek.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Dorian #157035 üzenetére
Igen ezt már beszéltük ....Békéscsaba nem Budapest. Ide nehezebben jut el és drágábban a bemérő emberke és cseszhetem a tanácsait ha amúgy sem fogadom meg, mert a nappali jellegét nem szeretném megtörni panelekkel. Tudom vannak szitázott stb. dekoratív korrekciós cuccok ,de tudod én vagyok az aki az üveggyapottal sincs kibékülve(most ne legyen ebből vita...megint)
Arról nem is beszélve, hogy a nappalink csak keresztben elhelyezett hm-re alkalmas ,így a hátsó falon vagyok. Jobbról lépcső, ami egy fönti közlekedőbe vezet ....lerekeszteni nem lehet.
Szóval kb. esélytelennek tartom.
Feladtam , túl macerás .
Talán lehetőségem nyílik építeni egy nagyobb házat jövőre és akkor ott minden átgondoltan lesz az alapoktól.157037) Jigsaw04 : Igen a szobám alapból hm problémás. A számból vetted ki...pontosan erről van szó
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorian #157007 üzenetére
Szerintem első a megfelelő elhelyezés. Sajnos sokan ezzel vannak a legnagyobb gondban.
Hiába van kezelve a szoba, ha a center szekrénybe szorítva, front falra/sarokba tolva, sourrond meg fejmagasságban stb..Szerintem iszonyat nehéz 6 eggyenként 7-10kg-os hangfalat elhelyezni, úgy ahogy azt a THX illetve Dolby szabványok előírják, sőt ugye szellőző hely kell az erősítőnek is.
Erre még jönnének az akusztikai elemek, amik az asszonypajtások kedvencei... :DEzeket a feltételeket megteremteni egy átlagos nem moziszobának, hanem nappalinak tervezett helyiségben szinte lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #157034 üzenetére
El bizony, bár nem minden esetben. Szerintem az Audyssey messze jobb.
(#157035) Dorian
Haladó szinten full alap kábelek?
Akinek nincs pénze normális kábelezésre és mellette az akusztika rendbetételére, az maradjon belépő szinten, ami az alkotóelemeket illeti.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz Mankó #157030 üzenetére
Vagy is az van amit fentebb írtak, majd megszokod, illetve nem, mert már megszokod... Egyébiránt talán nem is egy kategória a két gépezet, talán az a Marantz nem magasabb osztályba tartozik? Mert akkor nincs mit mivel hasonlítani.. Alsó osztályokban azért nem igazán van nagy eltérés ... Tudom, sokat tesztelgettem ..
Hát dehogynem eredendő árában majd a duplája a Marantz. nincs miről beszélni , nem egy kategória ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zsoika
addikt
válasz Mankó #157030 üzenetére
Érdekes kérdés a hangkarakter, illetve azon belül a mélykezelés.
Mivel akusztikailag nem kezelt a nappalim így nem lehet eldönteni hogy az erősítő egyedi karakteréről van szó, vagy a bemérőrendszer "gyengesége" a kapott hang. Tudom szarból nem tud várat csinálni a szobakorrekció, de mégis egyes gyártók mérései valahogy gyengébbek a többitől...ilyen szerintem a Denon és az Onkyo-nak is csak egy fokkal jobb.Szerk. Egy átlag felhasználó nem méricskél pl. Umik mikrofonnal REW -el...csak belöki a gyári mérést és ha nem tetszik amit művelt jöhet az AVR csere.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz zsoika #157023 üzenetére
Én az Atmos, 4k, hdr támogatás miatt cseréltem az NR609-es Onkyo-t. Teljesen más karakterű a 2 erősítő, szokni kell a röfit.
Most hogy visszatettem a régi sub kábelt, azt az 500 Ft-os rca kábelt, sokat javult a hangzás. Jóval részletesebb a Marantz hangja, olyan hangok is vannak, amik az Onkyo-val egyáltalán nem voltak.
A beméréshez képest állítgattam, és kezd beállni az az igazi dinamikus mozi hang amit szeretek. Sub és center hangerejét meg kellett emelni + 5 dB-el, mert semmit se lehetett hallani, most viszont már kezd tetszeni. Hangerő is kezd beállni, eddig 60 körül volt jó, most már 40-45 is bőven elég . Jó lesz ez.Quetz: Nálam az összeset kicsire állította, a hangfalak amúgy is polcsugárzók és tényleg kicsik.
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #157024 üzenetére
RZ 900-ra szívesen cserélném ha maradok az Onkyonál ...Marantzom, Yamahám még nem volt.
Esetleg egy Lx58,78- ban gondolkodok. -
zsoika
addikt
-
Mankó
veterán
válasz Vikthor #157014 üzenetére
Megmosolyogtam az alsó szegmensben van az 5000-es Marantzod írást. A jelenlegi Boston rendszerhez bőven sok ez így is.
A sub-ját cserélnem kellett, most egy JBL Studio 250p a Sub-om. Amikor az Onkyo-t vettem meg a sub-ot, akkor itt kértem segítséget a beállításához, azokon most nem változtattam. Annak jónak kell lennie.
Az erősítőn toljak egy gyári vissza állítást? Új kábellel úgyis újra kell mérnem a rendszert, majd most kihasználom a 8 lehetőséget is, pont úgy ahogy az assistant mutatja.Zigi: Jól látod, de szerintem valami nem kóser a mély beállítással. Megpróbálom a másik kábellel, meg a 8 pontos méréssel, meg lehet állítok a mélyen is kicsit, aztán jelentkezek mi lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Mankó #157012 üzenetére
Mások is tapasztalták már azt, amit te: az Onkyo dögös, kissé loudnesses, mélyhang kiemeléses hangzása után a Marantz linearitása, természetessége furcsa, szokatlan.
"Most sem hallatszik szinte semmi, de ha nem lenne akkor meg hiányozna."
Ez az, pontosan olyannak kell lennie egy jól beállított rendszer hangjának.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
-
nagyúr
válasz Mankó #157012 üzenetére
Onkyo az eleve túltol egy kicsit. Milyen subod van amúgy? Bár az alsó szegmensben van az 5000-es Marantzod, de az hogy nincs rendes mélyed az gond. Subon minden beállítás rendben van? Ugye az LFE csak jel és nem erősített jel mint a 5.0 és társai...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #157011 üzenetére
Annak a tápegységnek a hangra gyakorolt javító hatása olyan mértékű volt, hogy megérte az árát. Messziről. a világ másik végéről érkezett, rendelésre gyártották.
Megont vaktában lövöldözöl, fogalmad sincs arról, milyen rendszerről, milyen alkotóelemekről van szó.
Egy ilyen lejátszóról meséltem, aminek a saját tápegysége sem piskóta. Ha te annál jobbat képes vagy fillérekből előállítani, akkor miért nem azokat gyártod fórumozás helyett? Tízmilliókat kereshetnél havonta.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
Meg jött tegnap a Marantz SR5013. Az Onkyo-hoz képest nagyon más a hangzás, mélyet nem is hallom. Úgy lőtte be a mérő mikrofonos beállítás, hogy még rá kellett tennem 4 db-elt hogy valami hallatszon egyáltalán. Most sem hallatszik szinte semmi, de ha nem lenne akkor meg hiányozna. Hogy ez a Marantz sajátossága vagy az AQ Black Lab subkábelé, amit szintén most cseréltem hát passz.
Amit elmulasztottam és nem tudom, hogy egyáltalán kell e, az erősítő gyári vissza állítása, illetve 8 pontos mérést tud az erősítő, én 4-et engedélyeztem neki csak. Mit tanácsoltok ezügyben?Az eddigi tapasztalat alapján pontosabbak lettek a hangok, talán részletesebb is kicsit, illetve jobb a térérzet, a dinamikus mély viszont teljesen eltűnt, amit hiányolok is mozinál. Persze még hajtani kell a rendszert, mert ez most nagyon szokatlan.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz BBéci #157010 üzenetére
Azért a mai társadalomba nem igazán mérvadó, mi mennyibe kerül.
Ezt csak a kereslet határozza meg, semmi köze a minőség és tartóssághoz.
Ezért kár is ezzel dobálózni.
Attól hogy valamit fillérekből elő lehet állítani, még van az a hülye aki csillagászati összegér meg is vesz. -
BBéci
legenda
válasz arcitec #157009 üzenetére
Egyáltalán nem vagy vicces.
Majdnem annyiba került az a tuning tápegység, mint az OPTICON hangdobozaid és aminek a helyére került az még egy éves sem volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #157007 üzenetére
Közös ismerősünknél nem kifejezetten perfekt az akusztika, mégis akkora hangminőség javulást okozott a lejátszó tápegységének cseréje, hogy alig akartam elhinni. Minden alkotóelemre inkább gondoltam, mint arra a dobozkára.
-
Dorian
félisten
válasz ctrlaltdel13 #157004 üzenetére
Első az akusztika, aztán a hangfal, dac, erősítő, és utána az összes többi
-
Quetz
őstag
Az én preferenciám: Hangfalak, Akusztika, Elektronika, Kábelek és minden más.
Ha azt nézem, hogy 200-ért mondjuk letudnád cserélni a denon x3500-t egy x4500-ra, akkor azt mondanám, hogy hangminőségben nem fogsz nagyot ugrani, csak extra szolgáltatásokat kapsz. Ezzel szemben ha ezért a pénzért optimalizálod a szobád különböző akusztikai elemekkel, akkor jelentős javulást érhetsz el. (Egy mérés 15-20k, komplett tervezés mondjuk 100k-tól indul, DIY útra az Umik mikrofon 30-40k, ezek után pedig jönnek az elnyelő és diffúzor panelek árai)
-
ctrlaltdel13
őstag
Nálam a régi 500ft-os és a mostani 2000ft-os között semmi különbséget nem hallottam.
Viszont a végfok cserét azonnal kihallottam.
Szub kábelbél, összekötő kábeleknél doszta.
Tudom szar a rendszerem, ezért van mindez .
Szvsz.
Forrás a lengfontosabb, utána hangkeltők, majd az akusztika, dac, a többi csak sallang. -
powerup2
addikt
válasz WaterWave #157002 üzenetére
Van egy szint ami felett már nem hoz annyit a kábel hogy megérje megvenni legalábbis én ezt mondom. Most én az elektromos hálozaton szeretnék tuningolni kismegszakitókat kicserélni meg a biztositékokat kiváncsi vagyok az mennyit hoz.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
WaterWave
veterán
Sztem a 2 vagy 4 ezer forintos kábel között nagy különbség nincs....
Viszont az avr 33% - kábel 33% - hangfal 33%
én így osztanám fel, ha valamelyik gyengül, akkor rohamosan romlik a minőség.
Van 500 ezerért is 3 méteres sub kábel, ekte ezüst, zaciba is beadhatod, de nekem bőven elég a 30 ezer forintos, ha haladó ha nem haladó.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest