- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Yettel topik
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
válasz
BBéci #123094 üzenetére
Délelőtt átnéztem a 4 db csatlakozómat. A T-12-é éppen fordítva volt. Korrigáltam.
Csináltam egy mérést is az ARC-al az új elhelyezések miatt. Bár a sub maradt a sarokban, most -4 értékre állítja a bemérő rendszer, míg korábban +1-n volt. Ennyit számít a fázis fordítás vagy hozzáérhettem a hangerő állítóhoz
-
Heffi
őstag
A készülékek hátulján lévő hálózati (IEC) csatlakozók bekötése szabványos? Értem ez alatt, hogy minden esetben a jobb oldali tüske lenne a fázisé?
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #123085 üzenetére
Én még csak a Concepttel (és nem is mozierősítővel) hallgattam Amorphist (azóta nincs CD lejátszóm, így a CD-k pihennek) de nem éreztem különösebb kuszaságot. Igaz a hangfalak tuningja sokat javított az hangkép tisztaságán.
Régebbi albumok (Tales, Elegy) amúgy sokkal jobban tetszenek, mint az új folkosak. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pazolini #123084 üzenetére
Nem végletekben kell(ene) gondolkodnod ..... egy 8xxx sztereo Marantz pl. teljesen elég lehet a Ref. 7-hez és lényegesen jobb a hangja zenén,mint a 7xxx-es AVR-nek. Ami AVR ezt tudja sztereoban az kb. 1.5M+ .... a fele alatt kihozható egy AVR+sztereo .... a döntés a tied ..... választék van bőven .....
(mindez akkor érvényes,ha lényeges a zene,ha szinte csak mozi,akkor elég a 7010 is)
-
Pepszi
tag
válasz
Tamoo #123083 üzenetére
Mi a hosszú táv?
Az hogy leülök odafigyelve zenét hallgatni nem szokott fél óránál tovább tartani.
Még csak a vasárnapom volt próbálgatni, azt hiszem ez még nem mérvadó.Ezt amúgy hogyan kell értelmezni, hogy illik/nem illik hozzá?
Nem lehet, hogy ez műfaj függő is?Van néhány nehezebben emészthető zeném, (pl. Amorphis ha valaki ismeri), ami nagyon össze tudott kuszálódni a dalival a sokféle hangszer miatt, de RS-nél már egész jól követhető.
Ragadozó:
ha van kábeled bi-amp -hoz azt szívesen kipróbálnám.
Tápnak supra lorad van. -
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123064 üzenetére
Köszönöm!
Ott meg, a sztereóknál, szintén nagyok lehetnek a különbségek. Prémium sztereó a Marantznál 1,2 Miska...
200-300 között meg:ki tudja???Akkor még egyszer nekifutok magamban ennek a történetnek...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #123081 üzenetére
Nekem 1500AE volt a MA GS-hez (aminek már "letisztultabb" a hangja mint az RS-nek), de sajnos hosszabb távon fárasztott a hangja, pedig egyébként nem lett volna rossz erősítő.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #123074 üzenetére
Igen, az külön bekezdés akart lenni, nem a bi(amp, wire) kötésekre vonatkozott, köszi a pontosítást.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pepszi #123075 üzenetére
..... a bi-amp-nál nem csak az "A+B" kimenet a lényeg, mert van amikor külön végfok van a kimeneteknél, van amikor egy végfokot osztanak szét ..... ezért írtam, hogy ki kell próbálni ..... a bekötést kipróbálhatod a magasra, mélyre vagy keresztbe, hátha valamelyik jobban tetszik ...... szimpla kábelnél viszont (általában) érdemes az átkötőket kicserélni a kábel anyagára (mint korábban írták) ...... az, hogy a bi-amp-ból profitál-e, ki kellene próbálnod, hogy te mit hallasz .....
-
Pepszi
tag
válasz
Nemir Ombe #123074 üzenetére
Igen, végignéztem a leírásban a különböző bekötéseket, hogy bi-ampnál nem kell az összekötő.
Most egy kábelem van, azt is úgy kötöttem be ahogy írták az LF csatira, pedig úgy láttam az előző tulaj pont a másikat használta.Nem a kábelekkel akarok igazából játszadozni, az érdekelne, hogy a plusz erősítésből profitál-e az RS6.
Azt néztem, hogy a 3808-cal is meg tudom oldani a surrond back-kel de a 720-as is tudná, mert van A/B hangfalcsatlakozó. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #123073 üzenetére
....... bi-amp-nál azért nem kellene bent hagyni az átkötőt semmilyen formában ..... csak nehogy félreértés legyen
Pepszi:
..... lehet szórakozni a különböző kábelekkel, de valóban csak akkor érdemes, ha valamit (magas -mély) valóban hangolni kell, jó dobozoknál/elektronikánál ez nem szükséges ..... a bi-amp-ot érdemes lehet kipróbálni, hátha hoz valamit, de "egetrengető" változást ne várj tőle (és sokat számít az erősítő is) .....
-
Dorian
félisten
válasz
Pepszi #123070 üzenetére
Bi-wire vagy bi-amp-nál elméletileg különböző kábelekkel lehet hangolgatni. De én ezt csak annak javaslom, aki tényleg tudja mit-miért csinál. Nekik meg valószínűleg olyan rendszerük van, amit nem kell hangolgatni.
Az átkötő vasat vedd ki, és lehetőleg a hangfalkábel anyagából készült kábel-darabbal helyettesítsd.
Goldnál belül is át lehet kötni, valószínűleg a Silver sorozatnál is ugyanúgy.Szivacs reflexport-tömést sztem vedd ki.
Mélyek megfogottságának nincs köze csupasz padlóhoz falhoz, esetleg több áttéten keresztül. Pl ha csillapítod a magas össze-vissza verődéseket, akkor több mélyet tapasztalsz, hiszen a hallásunk relatív. De ez még mindig mennyiség, nem megfogottság. Ahhoz elsősorban igen jó erősítő kell.
Ebből is láthatod, hogy hangban még mindig nem a Concept volt a szűk keresztmetszet, tehát ha azt cserélted jobb hangfalakra, attól még a sztereó-mozierősítő különbség ugyanúgy kijön.
-
droid8101
csendes tag
van valakinek pioneer vsx-329-hez magyar nyelvű használatija? Jó a szkennelt változat is. Most vettem, és nincs hozzá magyar nyelvű, neten pedig csak angol van
-
Heffi
őstag
válasz
Vikthor #123063 üzenetére
A front vonalon végig próbáltam minden lehetséges helyet, nekem itt tűnik a legjobbnak.
"bárhova, csak a sarokba ne" Focal SW908 használatiból van a kép.
-
Pepszi
tag
Beüzemeltem hétvégén az MA RS szettet. Jó lesz a cucc, csak a finomhandgolásban kellene egy kis segítség.
Kb 40 centire van a hátsó faltól a hátulja, a reflex port be van tömve a szivaccsal.
A leírásban 20 cm távolságot ajánlanak, de nem találtam semmit a hangolószivacsról.Másik kérdésem, hogy szintén a saját leírásában a bi-amp-ot ajánlják. Ehhez gondolom tök egyforma kábeleket kellene használnom típusra meg hosszra is?
Ami a szűk 1-2 órás teszt alatt fetűnt a concept 6 után: több részlet jelent meg a zenében, amiket eddig nem hallottam. Rockzenénél az elektromos gitárnak van egy kis karcossága, nyersessége ami jobban tetszik. Tetszenek a magasak, részletes, de nem tűnik bántónak.
Mélyebbre megy, de ezt még valahogy kontrollálni kellene, mert nem elég megfogott.
Ez lehet akkusztika miatt is (?), mert nincs szőnyeg és a falak is elég csupaszok.Amiben titkon reménykedtem, hogy esetleg ezzel már a 3808 is úgy fog zenélni, hogy pariban lehet a sztereómmal, de nem... a 720ae-t most is jobbnak hallom.
-
totyi67
csendes újonc
válasz
Nemir Ombe #123067 üzenetére
igen erre gondoltam. még a régebbi hangfalszettemből megvannak a háttér hangfalak és ezt kötném rá.
-
Heffi
őstag
válasz
lemmy9 #123062 üzenetére
Nem jogdíjas, saját ötlet, bár páran le X faktoroztak érte anno. Kb 50 eFt értékű anyag van benne meg egy heti faragás. Egy felső maró és egy kézi fűrész segítségével hoztam össze.
A képremegés nálam pontosan tudható mikor jön elő:
Ha be van kapcsolva az Anthem MRX500, de nincs rákötve a tévére az erősítő HDMI kábellel. Ilyenkor az oppótól 1080i-s képet kap. Ha meg össze van kötve 1080p-t ír ki az AVR kijelzője.
Még átnézem ma a rendszert, nincs-e benne fordított fázis véletlenül.
-
totyi67
csendes újonc
üdv! vásároltam egy Denon AVR-X1200W 7.2 HD típusú házimozi erősítőt.van hozzá egy JAMO S626 hangfalszett.ez az erősítő már tudja a Dolby atmost de még nincs hozzá való atmos hangszóróm. az lenne a kérdésem hogy hagyományos háttér hangfallal is működik a rendszer?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pazolini #123059 üzenetére
Nem rossz az a Marantz, de (mint korábban is írták) zenén kevés a Canton-hoz. Mozin vsz. elég, de ez ízlés kérdése is. Nálam a Marantz 7009 - Canton Vento 8xx szett jó páros volt, de a Ref-hez már vettem egy sztereó erősítőt zenére. AVR-ben a "nagyon sokszorosát" kellet volna kifizetnem, ha zenén is azt akarom, amit valóban tud. Mint korábban is írtam, ha "csak AVR-ben" gondolkodsz (zene+mozi) az eléggé húzós lesz, ha rendesen ki akarod hozni belőlük amit tudnak. (A 7xxx Marantz tudásban/minőségben/kategóriában a Denon 4xxx/5xxx közé tehető, e felett, Marantz-ban már "csak" elő-végfok van.)
(#123065) totyi67
Bármilyen hangszóróval működik, csak a fejed főlé kell/ajánlott tenni az Atmos hangszórókat. Nincs kimondottan "specifikus Atmos" hangszóró (a dobozok tetejére rakhatókat hagyjuk)
-
Pazolini
senior tag
válasz
Nemir Ombe #123048 üzenetére
Jó zenei hangbeli tudása miatt gondolkodtam egyáltalán marantzban
Sacd, dvda miatt 5.1-ben gondolkodtam
Adódott a legfrissebb flagship avr: a 7010
Ezután jött a hagfalszett cseréje: ráakadam a high-end Cantonra
Center, sub, monitorok későbbi fejlesztés lesz előbbi ára, de főleg tudása miattMarantz még dobozban, továbbra is AVR-ben gondolkodom, de nem tudom merre induljak.
-
Heffi
őstag
válasz
Heffi #123008 üzenetére
Végeztem a Z dugók eltávolításával, illetve a kábelrendezéssel és némi center áthelyezéssel, vagy nevezhetném felszabadításnak is. Íme az eredmény, bár a képek elég gyengusra sikerültek:
Lehet csak placebo, de jobbnak tűnik a hangzás, főleg alacsonyabb hangerőn érzek több dinamikát a dugók nélkül. A nagyobb hangerőjű teszt már csak holnap.
Viszont észrevettem egy furcsaságot:
Ha az erősítő nincs rákötve a tévére HDMI-vel, akkor az OPPO képe enyhén remeg (HDMI1 direktbe megy a tévére). Ha kikapcsolom az erősítőt ez a hiba megszűnik. Ha összekötöm az AVR HDMI kimenetét a Panával, akkor már nem jelentkezik a képvibráció. Valami kóbor áram zavarhatja a rendszert?
-
n3m3r3
tag
Ha már ez a téma: Egy ismerősöm megedzi a kábelvéget , magyarán irány a láng aztán a víz.
-
Nemir Ombe
addikt
Ha valaki szeretne spórolni és nem zavarja a külföldi vásárlás; nyugati szomszédainknál készletkisöprés van,szállítanak kishazánkba is:
-
lemmy9
őstag
válasz
Mezga Aladár #123050 üzenetére
Mármint az ón hangra gyakorolt hatása, bejáratása?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest