- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
-
Csandi
őstag
Az is jobb mint a másik ami 15k
Másik kérdés. Be Quiet Silent Wings 4 hol helyezkedik el a ranglétrán? Valszeg amúgy az Arctic lesz, 15k egy 5-ös pakkért nagyon jó deal, de ha annyival jobb / csendesebb valamelyik 10-15ks venti akkor végülis legyen, kiadhatok 50-75k-t ventikért, az egész gépet nézve nem ezen múlik, csak fölöslegesen nem akarok többet fizetni. -
Zamma
őstag
Az SFF téma egy külön állatfajta...
Nyilván a kis ház miatti kiélezett melegedési helyzet halk és hatékony megoldása győzelmet hozott a Noctua slim javára, csak győzze az ember mindezt megfizetni...
Ha meg a teljes rákölrést veszem alapul maga a réz hűtő sem olcsó, de a plusz Noctuával már aranyár!Na, így lehet a rézből aranyat csinálni...
-
blp85
senior tag
Még decemberben rendeltem ilyen ventilátorokat Thermalright TL-C12C-S X3, a 6 darab (2 doboz) szállítással együtt volt 42 euró , a légszállítása és minősége is rendben van, az ára meg főleg.
Amúgy a processzor hűtőkön is ez a ventilátor van (ami nekem van Phantom Spirit eredetileg fekete volt rajta, de inkább ilyet raktam rá (csak az A-RGB miatt). -
Sz.L.
aktív tag
Igen, alap esetben max fordulaton fog üzemelni. Ezért célszerű megfelelő ventilátort választani. Ha már a meglévővel kell dolgozni, ami hangos, akkor molexre pl: CC-PSU-5 + AK-CBFA05-05. Ez egy olcsó megoldás. Arra kell figyelni, hogy az ellenállás melegedni fog, ezért úgy kell elhelyezni a házban, hogy áramoljon körülötte a levegő.
Amit linkeltél, azt nem venném meg.Drágább megoldásként, szóba jöhet az előlapi panel.pl Akasa: AK-FC-08BKV2, AK-FC-06U3BK Ezek már nem hűtőbordázottak, de megbízhatóak. Molexről! SATA átalakítót ne használj!
-
Grave_444
nagyúr
Ilyen is megoldás lehet, ezzel 7V-ot kap csak egy kis ellenállás segítségével.
Különben simán megoldható, ahogy említettem 5/7V-ra kötés manuálisan, akár egy hubot rá vagy forrasztani egy 4-5fan csatlakozós kábelt.
Meg lehet oldani úgy is, hogy a molex female csatlakozó kábeleit nem a gyári sorrendben kötöd be, így értelemszerűen a tápról sem a fix 12V-ot kapja.Akár egy ilyen kábellel.
Amit linkeltél egy sima hub, amit alaplapról szabályzol csak nem Sata tápos.
-
Sz.L.
aktív tag
Nekem 2db Xilence XF031 XPF40.W van ilyen házban. Bevált.
-
Speedy007
őstag
Függ a VGA-tól is a hotspot hőmérséklete nekem az MSI-től volt az 5700XT-m Gaming X pedig akkor arra azt mondták hogy az az egyik legjobb hűtésű kártya de feszt 110C°-n tekert a hotspot, megint szert tettem egyre mert a 7900XT-m szervízben van ott 80-83C°még a legnagyobb melegben is 7DB 14CM-s ventillátorral is de vissza az 5700XT-re amire szert tettem az kapot Arctic kúrát MX-4-t és TP-3-t de a hotspot 95C°-nél feljebb nem megy még úgy sem hogy OC-ra van állítva a VGA-n a kapcsoló silent módban is hasonló eredmények jönnek ki a Power Color Red Devil esetén
-
Zamma
őstag
Láttam én is azokat, gyári hibásak mind az első szériából. Ne izgulj, ezek dupla csapágyas cuccok, nem véletlen a 6 év gari...
Azt gondolom hogyha fix fordulaton használja az ember cirka 8-10 évet bírniuk kell - legalábbis ahogy én használom ~465 RPM-el.
Neked a procin mekkora fordulaton pörög?
-
Zamma
őstag
Tényleg nem rossz ez a venti ezen az áron - tegyük hozzá hogy reméljük a P12 Max-al nem lesz soha többé QC gond - mint a debütációkor...
Már kapható 2 hete az 5-ös pack is - bár nem jön így se ki olcsóbban darapja...
Remélem hogy ez csak egy gagyi árazás + rossz euró/forint váltás eredménye, mert ez így édes kevés lesz. -
Vigneau
félisten
Egy szóval sem írtam, hogy mind a 4-et beletettem. 1 valóban kimaradt, az lett a tartalék. A Kublai-ban viszont más volt a helyzet.
-
Zamma
őstag
2 ötletem van, az egyik amolyan kőkorszaki módszer: belülröl a perforált lemezeket (ahol találkozik a récsos rész a megmunkálatlan résszel) finoman kifelé hajlítanám vagy pici kalapáccsal elvékonyítanám az anyagot annyira hogy ne préselpdjenek az alkatrlszek odabent.
A másik meg ilyesmik társaságában egyszerűen kívülre tennék egyet ezek (rpm-ek gyanúsak, nézz rá a gyátói oldalra) közül és helló... -
DravenMoral
senior tag
Én a helyedben, akárhogyan is nézzen ki (szerintem nem rosszul) kívülre tennék egy normál vastagságú ventilátort. A kábelét elvágod, átdugod a rácsokon, és ott újra tekercseled és bekötöd. A ház oldalávl együttesen csak ki kell húznod a lapból a ventit, és kész is, le tudod emelni az oldalát.
Annó nekem egy erősítőm volt így, arra vágtam egy külön lyukat, hogy tudjak tenni rá egy külön kivezető ventilátort is, ami kofele termeli a meleg levegőt. Akár ez is megoldás lehet. -
spleenszuru
őstag
A P12 max visszaküldését én akkor is meg tudom érteni, ha amúgy nem az a bizonyos erős motor zörgés a hang, amit hallanak a kollégák, mert hogy alapból is van egy "hangja".
Csöndet kedvelő embereknek bizony zavaró lehet.
Én elviselem, kb. már nem is hallom a 3 db-ot a házban, de a közeledő új buildbe már én sem teszem vissza őket.
-
Zamma
őstag
Nem tudom hogy a slim témához hogy vág a Max témája (hacsak nem általános Arctic brand unszimpátia)...
A Max-szal lapcsolatban olvastam már korábban a posztot, de ahogy ítrad is nem sok minden derül ki a leirtakból... konkrétan semmi kürülmény, pedig az nagyon fontos lenne hogy mikor vette...
ha május után meg pláne.
Amúgy a sima P szériának is megvannak a motorzaj/vibrációs történetei, ettől még simán ajánlott budget venti.
-
Itachi82
aktív tag
Persze mehet nyugodtan.
abridabri
Köszi a választ, rá.nézek.Zamma
Igen garis, nemrég vettem (06.17.). Írtam a supportnak ők is azt kérdezték, hogy mind2-e, de úgy nem teszteltem le, küldtem nekik videót róla. Kérdezték hol vettem, küldjek nekik róla számlát, utána azt írták Kínából tudnának küldeni (30 nap), de froduljak a forgalmazóhoz. Azok írták ha problémám van a termékkel küldjem vissza, de CW miatt 3 VGA-t küldtem vissza az elmúlt két hónapban, ezért döntöttem úgy, hogy vesszek új ventiket rá. PWM ment.A gyári ventiket lehet még megérné letesztelni és elküldeni nekik, hát ha küldenek ujjat, akkor eladnám a többivel együtt.
A CPU-n a Viper-ek PWM mennek a ház ventik meg DC 850 RPM körül. Alul van 2 HDD.
Iron Dragon VI (a maszek VGA tartóval
)
-
Van sima P12 Arctic ventim, illetve használtam P12 slim ventiket.. semmi hangjuk nem volt, semmi bajom nem volt vele..velük
Ezeknek olyan hangja van, mintha mosogató szivaccsal (az érdesebb oldalával) folyamatosan mosnám körbe-körbe az edényeket és ez az a hang amire legkevésbé vágyok#42871
Ezt este letesztelem és ha nálam is visszaesett a teljesítmény, kukázom az összes Corsairt -
Zamma
őstag
-
Zamma
őstag
„Arctic F12 PWM ventilátor van, ( kb 400-450 fordulaton) napi 12-16 órát üzemel nagyjából 8-10 éve biztosan.”
Hagyj már neki békét, bőven elég az Arctic oda. Nem értem hogy miért tukmálsz 2-3 szoros áron valakire egy olyan dolgot amire nincs is szüksége.
Egyébként ha valaki én mindenképpen szoktam ajánlani a Vento Pro-t, ide tök felesleges... -
Igen
Hihetetlen szerencsém volt, éjjel felnéztem még ALZa-ra és le volt akciózva az AF120 RGB elite venti egydarabos kiszerelése, úgyhogy gyorsan rendeltem még hármat, tehát meg lesz oldalra is a 3dbVárni kell rá igaz, azt írták 12 nap múlva kapom meg, de nem baj
Ma este elmegyek 4db-ért és igyekszem befejezni a gépet
-
Zamma
őstag
Szerintem itt az ideje újragondolnod amit írsz...
#42785 Legalsó grafika
Kiemelve a friss 2 hetes Hardware Canucks-os teszből.És egyben arra is kérlek hogy az állításaidat legyél kedves némi tényanyaggal alátámasztani, különben rendkívül fajsúlytalan lesz a véleményed.
-
Zamma
őstag
Összehasonlítva a Noctuát az eredeti házventivel bár halk, de gyengébb is 20-25%-al CFM-ben [link].
Ellenben azért két Kaze Flex vagy Toughfan azért mégis komolyabb, nemcsak CFM-ben hanem statikusan is, ráadásul egy 4070-es is fűt a kuckóban. A 800-on pörgő ventit azért cseréli le mert már a csapágya miatt hangos volt - valószínű, hogy fullon ment...
A 2 db-os Thermaltake Toughfan 14 pack olcsóbb, mint az 1 db Noctua [link]. Én ezt a 2 db-ot venném.
Ha meg halkabb kell akkor a Kaze Flexet [link]. -
blp85
senior tag
Meg az ÁK.-n ott van a megbízható bolt plecsni is. Én is rendeltem olyan webáruházból, amit nem ismertem, és át is tudtam venni a terméket akkor, amikorra ígérték (akkor az az Arctic 3 darabos ventipack kb. 2 vagy 3 ezerrel volt olcsóbb, mint máshol).
Ha nem bízik benne, akkor kérje utánvéttel, ami lehet drágább, de akkor nem fut a pénze után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged