-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
chopin42
őstag
válasz
smallmer #43888 üzenetére
Slim ventik kb felejtősek légnyomásos feladatra. Pont.
Gyári értékek nagyon szeretnek hazudni, de elvben ami jól tol az jól szív is, mivel valahonnan be kell hozni, amit kitol. De vannak ventik, amik bordához közel pullban búgnak, ilyen a p12/p14 is, 1 centire már nem. Ha azért kell a slim, hogy pushban ne lógjon a ramokra, akkor tipp, de magas ramokkal rendelkeuel, vagy nem tudsz feljebb rakni egy ventit a bordán. Meg mondjuk ha leírtad volna, milyen hűtő és egyáltalán minek cserélnéd, az is segítség ám. -
-
chopin42
őstag
válasz
smallmer #43867 üzenetére
Szerintem ne használd, az elsők egy fan csatira, a hátsók együtt egy másikra. Tudod azonosan vezérelni ha kell, de az argb és a sima p12 eltér (het), így azonos pwm esetén lehet más a fordulat. Illetve így tudod próbálni, hogy melyik hol a legjobb (beszívó, kifújó).
Rowon
Kicsit a fogalmazás... lehetett volna jobb xd de dolgoztam, nem olvastam el még egyszer -
chopin42
őstag
válasz
smallmer #43865 üzenetére
Nincs, a pst az ARCTICs PWM Sharing Technologie, azaz van egy y kábel a vezetéken, amivel sorba kötheted a ventiket. 3-4 simán mehet egy csatlakozóra.
Ja, és ha elől lesz a 3 argb, az ,menjen egyre, oldalra akkor nem kell csak árt, felülre leghátul legyen 1 és legfelül leghátul 1 max, így lesz tökéletes. És marad 3 ventid tartalékba. -
chopin42
őstag
válasz
smallmer #43840 üzenetére
Kicsit van, adnak hozzájuk cuccokat, prémiumabb stb. De teljesítményben nagyon nem érik meg a felárat Ha a pénz nem akadály, persze mehet a bequiet is meg a noctua/akármi, de 50%-ig nagyon csendesek az arcticok, max annyi lehet velük, hogy bizonyos rpm-en hummognak, de nem vehető észre, beállítás kérdése (nálam az egyik 5-600 között kicsit "nyíg" de alatta felette néma). Mellesleg előre a p14 pst-ből mehet kettő, hátra pedig a p12-ből kettő, teljesítményben ugyanott leszel, de még csendesebb lesz.
-
chopin42
őstag
válasz
smallmer #43838 üzenetére
Szerintem vegyél egy 5-ös p12 pst packot. És tegyél előre 3-at, hátra és felülre 1et és kösd őket össze. Lehet 8-10* annyit is költeni, de jelentős előrelépés nem lesz, sem zajban, sem teljesítményben. Igen, van Toughfan, vagy T30, van Nfa12*25 és klónjai, de nem igazán indokolt szerintem házhűtésre, hacsak nem kell rgb, speckó dizájn, vagy egyéb extra.
-
Zamma
őstag
válasz
smallmer #43832 üzenetére
De van, ökör áron!
Vehetsz például Phanteks T30-akat is és attól instant elemelkedik az asztallapról a házad mint egy drón - csak nem zümmögve, hanem halálos csendben.
Házhűtőnek simán overkill a Toughfan 14 is, de még azt sem tudod hogy milyen házad lesz...
Hozzáteszem hogy a leendő konfigod prociját Thermalright Phantom Spirit, vagy Thermalright FROST SPIRIT alatt nem hűteném semmivel.
Háznak meg olyat válassz ahol alulról direktbe tehetsz a vga-ra fújó ventiket a ház aljára.
Oda mehet a 2 Toughfan 14, sima házhűtőnek elég lehet e P14 is. -
-
válasz
smallmer #33854 üzenetére
4700 FT a TY147A ami teljesitmenyre /hangra is ugyanolyan mint a NF A15 ami meg 8700FT.
Ha az ar nem szamit ,es a kinezet is fontos akkor a Noctuat valasztanam (6ev gari is eleg durva) . Ar/teljesitmeny szempontbol viszont a 147A a nyero. Ezt mar neked kell eldonteni. -
válasz
smallmer #33841 üzenetére
En jobban szeretek egy fajta ventit hasznalni mindenhol, mert ugy egyseges a hankarakterisztika/ hangszin ami a gepbol jon.
De a D15S -re csak 12cm furattavu ventiket tudsz rakni . Tehat TY 147A / Noctua NF A15 / Akasa Viper R/ Phanteks PH-F140HP .
Egyebkent a D15S -hez gyarilag adott NF A15pwm 1500 rpmet tud , a kulon megvasarolhato NF A15pwm ventik viszont csak 1200rpm-esek. -
Grózi
Topikgazda
-
mgabi
senior tag
válasz
smallmer #33763 üzenetére
Katalogus adat
kb mint a politikus ígérete. Sw3 hs pwm @1600rpm 132m3. B14-ps-t szerintem egy kicsit elcsalják. B14-ps koszos porszűrővel és radival brillirozik. Kifújásra az sw3 hs pwm és a ty147a a jó. Hanggal még többet csalnak. Milyen messziről, milyen szögből, mivel, hol. Összehasonlíthatatlanak a mérések.
-
mgabi
senior tag
válasz
smallmer #33755 üzenetére
b14-ps: bordára optimalizált és nem elég magas az rpm, de egy koszos, poros szűrő mögött is könyörtelenül tolja a levegőt csendben. Nekem ilyen van elöl, és imádom. TY147A tolja hátul ki a levegőt, de csak azért mert 3 ezerért tudtam szerezni. 5,5-ért most nem a legnagyobb biznisz szerintem (merlinnél 4,6e+posta), akkor inkább már az sw3 hs pwm, mert az 1600rpm-ig pörög vs 1300rpm.
VIII Heron az összes csati hybrid, biosban beállítod és kész.
Nekem Define R4 házban van a VIII Ranger + 6700K + 1080Ti, és a két első b14-ps, hátsó ty147a kevés volt sajnos. A video kari throttlingolt 20-30 perc játék után, és a GPU core 1960-ról szép lassan visszaesett 1830-ra esett. Felraktam egy oldalsó ventit, hogy a video kari melegét egyből kitolja a házból, és pöpec most. Nálad ez az üveg miatt nem játszik sajnos, így lehet szükséges lesz még egy plusz felső ventire is. RTX 2080 is fűt rendesen.
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz
smallmer #33439 üzenetére
Mivel ismerem az előzményeket a házas topicból,így véleményem szerint egyszer legyen meg biztosan a kiválasztott ház és akkor ahhoz nézünk a konfigodnak megfelelő ventiket.
Ha megvan a ház akkor jelentkezz a pontos konfig leírással és az alaplapod ventialjzatainak lábkiosztásával. -
fogtunder
nagyúr
válasz
smallmer #25071 üzenetére
a távolsági vajákolás helyett kicsit egyszerűbb lenne, ha te magad néznéd meg. lehúzod a ventiket és bekapcsolod a gépet, ha nem csinálja, akkor megvan, egyenként visszaudgva megtalálod, hogy melyikkel van baj. aztán ugyanez a CPU hűtővel is. ha még mindig nincs meg, akkor a táp ventije is lehet, ha csak azt ütögetve elmúlik, akkor az. ha ezek közül egyik se, akkor valami más mozgó alaktrész lesz, de ennek a valószínűsége aránylag kicsi.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
smallmer #24114 üzenetére
Nem erre gondoltam,hanem az aljzatok lábkiosztására-most nem tudom megnézni,de 99% hogy hybrid aljzatokkal van tele,tehát jöhet minden(3 és 4 pin is)és a legjobb gyári fan progija van(AiSuite).Nyugodtan kihagyhatod a gyári hub-t,maximum 1 elosztókábel kell.Az alábbi ventiket ajánlom figyelmedbe ár szerint növekedve:
3 pin
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Noiseblocker eLoop B14-2 vagy B14-3
4 pin
Alpenfoehn Wing-Boost 2 140
Akasa Apache 140
Be Quiet Shadow Wings 140 Pwm
Noiseblocker eLoop B14-PS
(#24115) Gery15
Ami neked kell akkor az az Aerocool DS!! -
thomeef
őstag
válasz
smallmer #24111 üzenetére
Szia nekem enthoo pro-m van, ami ventik és szabályzó szempontjából ugyanaz mint a tied. Az első ventit én cseréltem 2 14-esre. A venti hub fasza, felesleges másik szabályzó, vagy controller. Ami miatt hangos a gép azok a gyári phanteks 14es ventik, mert 575 asszem a legkisebb fordulat amit tudnak, és azon még elég hangosak. Így csak akkor lesz halkabb a géped ha az összes phanteks ventit cseréled. Viszont ahhoz eloop kell vagy valami komolyabb noctua, mert a phanteks ventik is elég halkak, csak nekünk vájt fülüeknek zavaró. Én próbáltam Noiseblocker BlackSilentPRO PK-1-eket, amik 5k-s ventik és semmivel sem jobbak mint a phanteks ventik. So ha cserélsz akkor mélyen zsebbe kell nyúlni, vagy hagyni a phantekseket.
-
dqdb
nagyúr
válasz
smallmer #19214 üzenetére
Arra gondoltam, hogy mehetne előre még egy Be Quiet Shadow Wings 140mm ami ugye nyomná a levegőt befelé illetve felülre kellene egy ami szívná. Szerinted ez így jó megoldás lenne vagy van benne valami hiba??˘
A gyári ventilátort sem hang, sem légszállítás szempontjából nem ismerem, keress rá a topikban. Én mindenesetre elöl lévőt átszerelném felülre, hogy egyforma pár szívjon be elöl, és egyforma pár tolja ki hátul a levegőt, de az elképzelésed tökéletes.Előre kerülnének a külön vásárolt ventilátorok, az általad írt jó lehet, de nem biztos, hogy megéri a Shadow Wings a Pure Wings 2-höz képesti felárát. További lehetőség a Nanoxia Deep Silence és az Aerocool DS (nem ismerem ezeket, én is csak Grózi ajánlásait pörgettem végig a témában).
4 x Chassis Fan connector(s) (4 -pin)
hány PWM-esnek tűnő 3 pines csatlakozóval rendelkezik
Attól, hogy 4 pines a csatlakozó, egyáltalán nem biztos, hogy PWM-es. Ha nem tudod te megállapítani, akkor vagy másold be az alaplap kézikönyvéből a kiosztást, vagy írd be az alaplapod típusát. A gyári ventilátorok valószínűleg 3 pinesek, de ha az alaplap támogat PWM-et a CPU-n kívül más ventilátoron is, akkor érdemes 4 pineset venni. Ha nem, akkor szigorúan 3 pineset, ez a fenti listát szűkítheti. -
dqdb
nagyúr
válasz
smallmer #19209 üzenetére
Először nézd meg, a házadba hová és mekkora ventilátort lehet szerelni, milyenekkel szállítják, és érdemes-e azokat megtartani. Utána jön az alaplapod kézikönyve, hogy az hány PWM-es, hány 3 pines és hány PWM-esnek tűnő 3 pines csatlakozóval rendelkezik. Ezután végig kell gondolni, hogy milyen hardverek kerülnek a házba, érdemes a légáramlást megtervezni, és ebből azonnal kiderül, hová és mekkora ventilátor fog kerülni, kell-e Y kábel a csatlakozók szétosztásához, stb. Végezetül azt kell eldöntened, hogy a látvány a fontosabb vagy a hűtésteljesítmény, a halkságért feláldozol-e pár fokot vagy sem, és a topik-összefoglaló mentén némi fórumban történő kereséssel hamar megszülethet a végső döntés. Persze ha elakadsz, kérdezz, konkrét kérdésekre konkrét válaszokat fogsz kapni, de ilyen általános kérdésre nehéz értelmes választ adni.
-
törölt tag
válasz
smallmer #11439 üzenetére
Szerintem a Noctua jó lesz, próbáld ki. Ha nem elég erős 5v-on akkor át kell variálni mindenképp az elgondolást. Vagy a gépből kihozni valahogy a 12V-ot, vagy pedig notitöltővel, nyomtató adapter vagy bármi mással ami ilyesmi és kijön belőle 12V egyenáram és azzal hajtani. Ha túl hangos a 12V és a hűtés is bőven elegendő akkor meg kötsz utána valami szabályzót amivel leviheted 7-9V-ra. A Noctua is ad ilyet a ventikhez elvileg, vagy ott a Zalman Fanmate.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest