- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Yettel topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DravenMoral #43557 üzenetére
Igen egy házventinél még elmegy az O gyűrű , de CPU bordára rakva nem jó ,mert akkor nem hatékony a pull( de a psuh sem ami azt illeti ) . O gyűrűk eltartják a 4sarkát a ventinek ,így rés keletkezik a venti és a borda között ,ahol csomó fals levegőt fog szívni a venti ,mivel ott kissebb az ellenállás mintha a bordákon keresztül szívna . Hogy ne vesszen el a statikus nyomás ,nem lehet rés a heatsink/ radi és a venti között (vagyis lehet, ha az a rés teljesen szigetelt az oldalainál ->fan gasket / shroud )
-
Vigneau
félisten
válasz
DravenMoral #43557 üzenetére
Ismerős ez a módszer is.
Apache-nál és Deep Silence-nél bevált pull-ban a CM GeminII M4-en, de a B12-PS feladta a leckét. Nem baj, azóta dobozban pihen. Várja a szebb jövőt.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DravenMoral #43529 üzenetére
Oké, de nekem ezek 3pin-es ventik. Ami még plusz vicc ezen a jobb lapon a CPU_FAN és a CPU_OPT_FAN is használhatatlan.
Egyébként, ahogy írtam üzemel már.
-
Speedy007
őstag
válasz
DravenMoral #43509 üzenetére
Én szeretném lehetőleg leghalkabbra venni a konfigomat lehetőleg úgy hogy ne kelljen egy-két szervemtől megválni napközben nem szokott zavarni 3 gyerekem van azok nagy ricsajt tudnak csapni este szokott zavarni mikor mindenki és minden elcsendesedik és hallom hogy olyan zörejek-zajok jönnek elő ami bosszantanak. Így jártam a Corsair RM850e-vel ott a ventillátor csere megoldotta a problémát vettem egy Asus Rog tápot mivel fehéríteni akarom a gépet erre ugynaza a baj mint az előbb említet tápnál de itt 135mm-s ventillátor van amit nem lehet kapni sehol sem vettem alliról hozzá Corsair NR135L-t de annak más az indítási feszültsége így meg se mukkan befaragni meg nem akarok egy 140mm-set. VGA esetén hasonló benyomásaim vannak 7900XT-t két okból küldtem vissza az alzának garira egy olyan tekercs nyafogásom volt hogy ha FPS droppom volt akkor úgy szólt a tekercs is illetve nem működött a led vezérlő benne alaplapról nem bírtam vezérelni a fényét a mellékelt kábelen keresztül, vettem addig használtam jó áron 5700XT-t aznap este egyből kiszúrtam hogy a "C" ventillátora kissé kehes kuka benne a csapágy mivel surlódó hangja van pedig semmi sem ér bele vagy hozzá. De azt is kínából kell majd rendelnem ha tovább akarom passzolni majd a VGA-t. Így ezért küldtem vissza a MAX-t mert engem este őrületbe tudott volna kergetni a motorjának a hangja
-
Speedy007
őstag
válasz
DravenMoral #43505 üzenetére
PWM-n használok 7DB P14 PWM PST A-RGB-s ventillátorokat 800-s fordulaton motor zajt nem hallok ugyanezen a sebességen próbáltam a P12 MAX-t ott tényleg volt így vissza küldtem őket AIO-m is van Arctic ott P12 PWM PST A-RGB-s van 3db ott se tapasztaltam pedig a fejemnél van a gép a tápegységemben lévő ventillátor az a leghangosabb (Asus Rog Strix 850W gold)
-
válasz
DravenMoral #43505 üzenetére
Nekem volt olyan DC ventilátorom, ami alacsony fordulaton morgott, ráadásul nem is az olcsóbb fajta volt... innen váltottam PWM-re, egyelőre ennél nincs ilyen gond.
-
Zamma
őstag
válasz
DravenMoral #43503 üzenetére
Értelek, de vannak olyan furmányok amik szoktak működni...
Még azt is meg lehet próbálni hogy nem pwm, hanem dc-n használni. Nem egy esetben ez megoldott búgást, zajt, vibrációt is. -
TMaX
csendes tag
válasz
DravenMoral #43477 üzenetére
a venti témában kérdeztem hogy célszerű volna-e lecserélni a jelenlegi 2x14cm arctic ventiket nagyobb statikus nyomású 3x12cm ventikre ez volt a lényegi kérdésem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DravenMoral #43479 üzenetére
Egyetértünk, idle soknak tűnik az a 70 hotspot.
Terhelve úgy gondolom RTX kártyáktól kezdve és AMD párjukkal együtt kb 70-80, esetleg 85 fok hotspot, amire azt lehet mondani, hogy jónak minősül. 90-100+ az sajnos már rossz, hiába bírna 110 fokot. Ilyenkor jellemzően már a gpu is 80+ és a hűtés is nagyon teker.
Nekem is volt több kártyám, jelenleg 70-75 fokos maximum terhelésen a hotspot, gpu 60-62. Mindezt minimális ~1100rpm-en, ami szerintem kiválónak mondható.
Beszáradt paszta és padok eredményeképp vagy alapból gagyi hűtés miatt sajnos vannak valóban kártyák, ahol elérhetetlen ilyen érték.Működés szempontjából azok sem "hibásak" csak hozzáértőnek zavarhatja a szemét, illetve fülét. Szvsz amíg nem throttlingol, addig gariban sem foglalkoznának vele.
-
válasz
DravenMoral #43479 üzenetére
Pedig nem sok a 70. Az 5700 XT-hez a 110 fokra azt nyilatkozta az AMD, hogy, idézem "within specs". Tehát szerintük ez így jó. Mindenesetre én alulfeszeltem, padet cseréltem, újrapasztáztam és így van a hotspot nálam is 70 körül. A 110-hez képest ez is jelentős változás.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #43477 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. 70 fokos hotspot manapság kb. mindenki álma lehetne.
A 7 fok delta meg egyenesen mennyei. -
TMaX
csendes tag
válasz
DravenMoral #43475 üzenetére
igen 63 foknál 70 fok körüli a hotspot, de tudtommal ez teljesen normális az rtx 4000 szériánál, ha nem lenne az akkor nem ez lenne a gyári alap beállítás.
Afterburnerben sem tudok 30%-nál alacsonyabb fodulatot beállítani a ventiknek, ez az abszolút minimum max. csak firmware moddal lehetne ezt megváltoztatni. Tehát 63 foknál kapcsolnak be a ventik 40 foknál meg ki. Idle most ilyen szoba hőm. mellett(20fok), 37 fok, szóval elég alacsony.
Alul van feszelve a vga, 1.0V(1.1V helyett)@2820Mhz, ram nincs tuningolva.
A linkelt videóban pont hogy rosszul mutatja az alul. feszelés módját, nem ez a helyes módja a vga alul feszelésének.
Ha azt akarom hogy kevesebb por legyen bent a pc házban akkor jobb ha nagyobb a beszívó légnyomás mint a kifújó, ha meg fordítva van akkor meg minden honnan szív be port a házba a kifújó ventik(minden kis résen keresztül is).
Ezért is akarok egyforma házventiket(van 5db P14PWM PST ventim anno egy pakkban vettem és ebből csak 2-őt használtam fel a többi még új), így könnyebb ezt kivitelezni mivel mindegyik ventinek egyforma a specifikációja míg eltérő ventiknél már nehezebb ezt megoldani.
Jó volna ha fel tudnám majd használni a meglévő arctic ventiket, majd rákérdezek a házas topikban hogy miket ajánlanak ATX-ben amiben alul is van ventinek hely és nagy álló ATX ház, nem akarom az asztalra tenni meg egy vagyont sem akarok rá költeni(lehetőleg 40k alatt). -
válasz
DravenMoral #43431 üzenetére
Szia,
P12 Max, ahogy Zamma is írja. Nekem elég az, hogy mototzajt sem hümmögést nem tapasztaltam nála. Most egy LGA 775-ös procihűtőre raktam fel, teljesen jól keveri a szelet és hangja is annyi van csak, mint lennie kell. Persze még mindig nem egy Noctua, de ~3k forintért jó vétel.
-
Zamma
őstag
válasz
DravenMoral #43431 üzenetére
Hol találkoztál Pro verzióval, tudnál valamit linkelni? P12 MAX-ról van tudomásom kb. egy éve... Vagy a sima P12 PWM-re gondolsz?
-
membrandj
nagyúr
válasz
DravenMoral #43410 üzenetére
Köszi!
Azt nem tudom még, hogy a gyárihoz képest mennyivel lehet csendesebb, hatékonyabb? -
membrandj
nagyúr
válasz
DravenMoral #43397 üzenetére
Köszi! A gépház eleje szinte teljesen műanyag, ott nagyon minimális helyen jön csak át a levegő.
-
abdulka1
őstag
válasz
DravenMoral #43336 üzenetére
Ilyen kis méretű gyűrűket,lehet venni nagyobb darabszámban a Lidl-ben?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DravenMoral #43341 üzenetére
A 140-s slim venti jó ha hozza egy jó minőségű normál méretű 92-s venti szintjét-a 120-stól elmarad.
-
pandras83
őstag
válasz
DravenMoral #43336 üzenetére
köszi a tippet a gyűrűkkel, lehet ez lesz végül. csak az aljára szeretnék slim ventiket, 140-esekben gondolkodom.
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41352 üzenetére
Esküszöm, hogy nem kötözködni akarok, de következetesen rosszul írod a nevét.
Nem "artic e34", hanem Arctic 34 eSports.
Csak azért említem, mert ha valaki ez alapján keres rá egyenesen a hardveraprón, esélye se lesz megtalálni. -
Danecay
addikt
válasz
DravenMoral #41350 üzenetére
Szia!
Egy Ryzen 5 5600-re szeretném lecserélni a jelenlegi Ryzen 5 2600c-emet és ehhez szeretnék valami normálisabb hűtőt venni. Jelenleg egy CORE i5-ről megmaradt régi RAIJINTEK AIDOS hűtő van a 2600x-en egy átalakítóval. Mondjuk ebben csak az volt a poén, hogy miután megrendeltem az AM4-es átalakítót derült csak ki, hogy 90 fokkal elforgatva lehet felszerelni, így vagy a VGA felé, vagy a VGA felől lehet áramoltatni a levegőt a lamellák között, amennyiben rendeltetés szerűén van rögzítve a ventilátor. Gondolom a fentebb említett univerzális hűtések nem ilyenek, mert szerintem nem a legszerencsésebb.
-
Danecay
addikt
válasz
DravenMoral #41329 üzenetére
Köszi a választ!
A "milyen procihűtőt vegyek" topik nem teljesen up to date, tekintve, hogy 2004-es az utolsó hozzászólás, amiből 25 van amúgy is összesen.
Ez a ARCTIC Freezer 34 eSports szimpatikus lenne, már csak az ára miatt is, de az Árukeresőn elég vegyesek róla a vélemények, de 20e Ft-felé se nagyon mennék.
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41341 üzenetére
A kenéshez sajnos nem tudok hozzászólni, de ha eleve hajlandó lennél rászánni pár ezer forintot és hosszabb távú megoldást akarsz, akkor az is egy opció, hogy beruházol vadiúj ventikbe: [link]
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #41340 üzenetére
Adott egy rx 580 a közeljövőben.
(Saphire radeon nitro+ 2ventije)
Szét szeretném szedni őket, hogy újra tudjam kenni valami minőségi szilikon zsírral.
Mit ajánlotok erre a célra?
Ebben nem.vagyok jártas, ugyanis eddig műszerolajat alkalmaztam, de az nem valami sok ideig eltartó dolog.
Illetve ha van ilyen szilikon zsír, akkor honnan tudok venni? (Bolt), vagy rendelni? (Link) -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41331 üzenetére
Én nem mondtam, hogy nem jó és nem elég.
Csak azt mondtam, hogy a jelenlegi 20eFt feletti áron pénzkidobás a Duo, amíg a sima egyventis 11eFt alatt van. -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41327 üzenetére
"a csapágyazása, anyaghasználata, illetve a kábelei sokkal de sokkal rosszabbak"
Ezt te hol olvastad? Ezt senki sem írta.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #41321 üzenetére
Nem vagyok erre amúgy annyira érzékeny, jelenlegi ventijeim gagyi Deepcool-ok a házban, proci hűtő is egy Deepcool Maelstrom 120T,
inkább egy igazán jó légáramlást szeretnék a készülő vasba, mert lesznek benne igencsak forrófejű komponensek, mint pl. az 5800X3D, amiket szeretnék is kihasználni.Nem a mindenképp drága a célom, de azért az sem, hogy visítva tekerjenek a ventik.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #41311 üzenetére
Közben elengedtem az ARGB tervem, túl sok macera, meg költség/kábel.
A Be quiet! Silent Wings 3 High Speed ventiket néztem ki magamnak, amiből 5-6 db-ot rendelnék, ami elég borsos lenne...A Noctua, darabja 12 ezerért, már nagyon durva...
Sok jót olvastam én is az Arctic P12-ről, ráadásul az 5-ös pack elég jó árban tud lenni, viszont máshol meg azt látom, ha elkezdenek dolgozni, nagyon hangosak.
Mik a tapasztalataid róluk ilyen téren?
-
Floyd80
addikt
válasz
DravenMoral #41313 üzenetére
Igen, a különbség elhanyagolható, ha a házrácson történő levegő átjuttatást nézzük, akkor lehet hatékonyabb a pressure venti, talán a Silverstone írt is erről egy cikket anno.
Amúgy most vettem két slim verziót P14-esből radira, ez elég csendesre sikerült, valamivel kisebb teljesítménnyel a simánál, de a motor szerintem halkabb lett.
-
-FreaK-
veterán
válasz
DravenMoral #41309 üzenetére
Nem tápegységbe kell, csak a venti tápcsatlakozója kontakt hibás
sima házhűtő venti lenne. Ez az artic p12 megfelelő lenne akkor? [link]
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #41305 üzenetére
Más tészta, hogy mára hirtelen mindenhonnan IS eltűnt az ID-cooling...
Szóval úgy fest igen, vehetem külön az Arctic PWM, meg az ARGB HUB-okat, külön-külön.Bocsi a dupla kommentért, nem látok szerkesztés vagy törlés funkciót a kommentemnél.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #41305 üzenetére
Az ID Cooling HA-02 viszont úgy fest egyben ARGB+PWM, lőhetek két kutyát egyszerre.
-
spleenszuru
őstag
válasz
DravenMoral #41294 üzenetére
Köszönöm szépen, mindkettőtöknek.
Az ID-Coolingot én is nézegettem már, és az a 4300 Ft nem is sok, egy teljes megoldásnak.
Viszont, azt a sok ventit is elbírná az az 1 SATA, ráadásul alaplapra is dugva?
A házban amúgy meglestem, "sajnos" csak 3 pines verziók a beépített ventik, viszont járt vele egy ARGB 1 to 3 kábel, tehát ez a 3 egybe van kötve, de a venti nem ARGB kimenete is 3 pines. (nyilván az ARGB pedig a szabványos)A külön vett ventik viszont 4 pinesek+ARGB, és lesz legalább 3, max 4, plusz a CPU hűtő ARGB csatija.
Tehát, a HUB-ba menne a 3 in 1 ventilátor (3 pin+ARGB), ezen kívül még 3-4 db ARGB+4 pin PWM venti, plusz a CPU venti ARGB része. Ez így oké, nem sok?
A lapom ezen portjaiba, miket kellene dugnom, semmit?
2 x Aura RGB Strip Header(s)(szeretném amúgy lapról, appban kezelni a ventiket, nem BIOS-ban
)
-
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41296 üzenetére
Köszönöm a segítséget,másodjára át nézve megtaláltam. nem tudom hogy nem szúrta ki a szemem...
-
Shalee
csendes tag
válasz
DravenMoral #41291 üzenetére
Van azon az alaplapon egy a-rgb csati: 1 x Addressable Gen 2 header(s)
Egyébként sok venti esetén tényleg érdemes egy HUB-ot venni. ID-Cooling HA-02 pl, 14 hely van rajta (7 venti és 7 a-rgb), távirányító, plusz rá tudod kötni az alaplapra, hogy onnan vezéreld.
-
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41291 üzenetére
Az a-rgb engem is érdekel,nincs külön egy olyan "elosztó" amivel az alaplapok is lehet az a-rgb-t irányitani ?
-
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41287 üzenetére
Arukeresős volt,de igen. Lépjünk tovább
-
Grózi
Topikgazda
válasz
DravenMoral #41285 üzenetére
Lépjetek szerintem tovább,elég volt ebből a szálból!
-
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41268 üzenetére
igen, az árukereső A-Rgb ként irja viszont minden boltba Rgb ként szerepel. +4 e ft ért van A-Rgb ami más boltok szerint is az. ez nem kötekedésnek szólt. elnézést ha annak vetted, csak segiteni akartam magamnak is illetve másnak is aki elgondolkozott rajta.
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41280 üzenetére
Tudom, hogy létezik mindkettő belőle, de az általad először megosztott linken csak RGB-sek voltak, az árukereső A-RGB-s megnevezése ellenére.
Mivel te mindvégig ezekre az árakra hivatkoztál úgy mint A-RGB-s ventik, ezért említette meg a kolléga, hogy ezek márpedig RGB-seknek tűnnek.És nem nyitottam meg mást.
Én csak akkor nyitottam meg a linket és onnan a PCX-et, amikor a kolléga megemlítette, hogy ezek nem A-RGB-sek és, te flegmának nevezted.De mindegy, zárjuk le, lapozzunk.
Szerintem most már legalább nagyvonalakban mindenkinek világos, ki mire gondolt. -
IzI
őstag
válasz
DravenMoral #41276 üzenetére
Így vagy úgy,de megoldható,ez a lényeg,köszönöm!
Silent base 601 vagy 802 akarok a hangszigetelés miatt,ha netán ciceregne a táp vagy a gpu,amit venni fogok.Bár lehet csak paraszt vakítás a hangszigetelés,ennek még nem néztem utána -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41274 üzenetére
Megnézted a képet, ami ott van az árukeresőn? Az RGB-s.
Rákattintottál bármelyik bolt termékének a linkjére? Pl. a PCX-re? Az is RGB-s.
Megnézted a típusszámot, ami az árukeresőn az A-RGB mellé van írva zárójelbe? Igen, az is az RGB-s típusa.
Elírták az árukeresőn, ahogy már említettem. -
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41266 üzenetére
Nem leszolás ként jeleztem, csak véleményt kértem hogy amit te linkeltél nekem RGB és nem e az is a-rgb mivel ugye arról beszéltunk. Ebbe semmi rossz szand3k illetve flegmaság mm volt a részemről.
-
Kro
tag
válasz
DravenMoral #41262 üzenetére
Értem. Kicsit elbizonytalanodtam, biztos ez kell-e nekem. Kicsit off, de azért érdekel a véleményetek.
A problémám csupán annyi, hogy a ház oldala igaz üveges, de a VGA-n kívül nem igazán ad fényt a házban semmi, ezt szeretném valahogy megoldani. Nem tudom mondjuk a 2 front venti cseréje RGB-sre mennyire oldaná meg a dolgot. Gondoltam még RGB-s ram-ra, cpu hűtő ventijének a cseréje (bq pure rock 2) vagy esetleg csak sima led szalagra. Minél kevesebből szeretném megoldani. De nem szeretném ha bazári kinézetet adna a gépnek.
Szerintetek? -
Cry0
őstag
válasz
DravenMoral #41236 üzenetére
Amit linkeltél az a-rgb ? Csak mert pcx illetve máshol is RGB nél van jelezve.
[Ez A-rgb nél van feltüntetve ~4k val drágábban]
Vélemény ? -
aleister
veterán
válasz
DravenMoral #41261 üzenetére
Volt pár napja még 9000 körül is. Persze az sem olcsó. Ezért is kérdeztem, hogy milyen alternatívái lehetnek. Egyelőre az Akasa Apache tűnik a befutónak.
varmi2:
Előre igen. Fent még kétséges, de alapvetően a 45 a cél. -
aleister
veterán
válasz
DravenMoral #41254 üzenetére
Megnéztem, az A-RGB-s Arctic csak 1.85 mm H₂O statikus nyomást tud. Szóval elvileg nem a legjobb radiátorhoz. Pedig hallgattam volna a józan szóra.
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41244 üzenetére
Mindennel egyetértek, amit írtál egy kivételével:
"Az egyből tudod gariztatni csak akkor igaz, ha éppen olyan boltot fogsz ki, ahol könnyen és gyorsan megy a gariztatás, illetve közel laksz a bolthoz.
Pl. vidékről egy pesti boltban gariztatni nem annyira egyszerű és valószínűleg pénzedbe is kerül visszaküldeni."
Miért? Ha használtan veszed garancia nélkül, akkor majd az eladó visszafizeti neked egyből a pénzt, ha valami gond van a termékkel? Szerintem nem.Itt nem állítottam, hogy a használttal jobb a helyzet, csak arra akartam rávilágítani, hogy elég sok esetben nem igaz az, hogy "egyből tudod gariztatni". Egyből el tudod indítani a garanciáztatást online (legrosszabb esetben egy e-mail formájában), de hogy meddig fog tartani és mekkora macera lesz és a te idődből mennyi megy rá, az mindig helyzetfüggő és boltfüggő.
Én már sokszor szívtam ilyesmivel, de sajnos mások is.Ez sem túl releváns itt, mert nem ventilátor, de egyszer a Philips márkaszerviz közölte velem, hogy vigyem be hozzájuk a monitort. Mondtam, hogy a gariba beletartozik, hogy futárt küldenek érte. Erre mondták, hogy ja akkor küldenek.
Megkérdeztem, hogy melyik napon és nagyjából mikor jönne a futár. Az is elég lett volna, ha azt mondják, hogy mondjuk kedd délután.
Erre annyit mondtak, hogy se naport, de még csak hetet sem tudnak mondani és nem is fognak tudni.
Szóval egész héten, vagy akár 2 héten át is otthon kellett volna ülnöm és várnom a futárt munkábajárás helyett.Egy egyszerű porszívócsővel is hasonlóan jártam. Az meg egy Miele porszívó volt. Ott is el kellett volna juttatni hozzájuk. Ott is mondtam, hogy futárt kéne küldeniük. Mondták, hogy jó, de az egész porszívót minden tartozékával csomagoljam be biztonságosan egy dobozba, lehetőleg a sajátjába. Nyilván már se a doboz nem volt meg, se nem tudtam, hogy hol van éppen minden tartozéka. Hiába mondtam nekik, hogy csak a csővel van gond és az is csak mechanikus probléma, csak a csövet nem tudták gariztatni. Úgyhogy inkább megnéztem én, hogy pontosan mi van vele és megoldottam. Azóta is tökéletesen megy.
Sajnos jó eséllyel ez más cég esetében is így ment volna, mert egyszerűen nem tudják/akarják külön kezelni az alkatrészeket ugyanazon garancia alatt.Szóval volt gari mindkét esetben, de sokkal több időm ment volna rá, ha gariztatom.
Viszont hogy írjak pozitívat is. Ha nem vagyok biztos abban, hogy egy termék beválik vagy sem, az emag nagyon jó választás. Ha belefér az easybox automatába a termék, akkor oda rendelem eleve és 14, sőt néhány esetben 30 napon belül vissza tudom küldeni ugyanúgy az easyboxon keresztül és utalják is vissza a pénzem. Nincs macera, nincs akadékoskodás, nincs többhetes várakozás és legfőképp nem kell a futárra várnom napokig.
Ténylegesen még nem kellett náluk garanciáztatnom semmit 14, illetve 30 napon túl, mert akkor valószínűleg tovább húzódna a bevizsgálás és a csere vagy javítás, de az is így működne easyboxon keresztül, ami nagyon kényelmes szolgáltatás.
Elvileg az Alza is tervez ilyet az Alzaboxaival a jövőben, de egyelőre csak átvételre használhatóak, visszaküldésre nem. -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41242 üzenetére
A névre szóló nem túl nagy előny. Használat közben és gariztatásnál semmi előnye nincs annak, hogy valami névreszóló.
Az sem igaz, hogy nincsenek bennük rejtett hibák, mert lehetnek ugyanúgy, csak annyi a különbség, hogy biztos van rá gari. Egyébként használt esetén is simán lehet gari.
Vettem már használtat is dobozban, szóval ez sem túl nagy különbség. Illetve sokszor kapok sokkal jobban és biztonságosabban csomagolt használt cuccokat, mint ahogy az újakat csomagolják.
A nincsenek sérülve sem feltétlenül igaz, simán lehet, hogy a gyárból sérülten jönnek, sőt az is lehet, hogy nincs meg minden alkatrészük, de tény, hogy sokkal kisebb rá az esély, mint használtak esetén.
A szaguk majd kiszellőzik, akármilyen is, végülis levegőt mozgatnak.
Az egyből tudod gariztatni csak akkor igaz, ha éppen olyan boltot fogsz ki, ahol könnyen és gyorsan megy a gariztatás, illetve közel laksz a bolthoz.
Pl. vidékről egy pesti boltban gariztatni nem annyira egyszerű és valószínűleg pénzedbe is kerül visszaküldeni.És véletlenül sem veled akarok kötözködni, csak sajnos nem olyan szép minden az új bolti cuccokkal és nem olyan szörnyen rossz minden a használt cuccok esetében.
Én pl. szívesebben vásárolok olyan emberektől használt cuccokat, akiket már ismerek a hardveraprón vagy elég jó hírük van, mint boltból új cuccokat.
Így biztosabb lehetek benne, hogy azt kapom, ami meg volt hirdetve és már biztos kipróbált termék, kisebb a rejtett hiba lehetősége, a gyári hiba lehetősége meg kb. 0 ezen a ponton.Ja, és a 4k inkább a termék árához képest releváns. Kb. 20%.
Ez a 4k egy LianLi venticsomagnál kb. elenyésző lenne, de itt lehet, hogy számít annak, aki ezeket választja. -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41240 üzenetére
Nem akadtam fel semmin. Tényleg érdekelt. Azt hittem, hogy tudsz valamit, ami az árukeresőn nem látszik, vagy ott elírtak valamit.
Így akkor egy pack 12e körül jön ki szállítással.
2 pack már 24.Jellemzően 10eFt körül szoktam látni egy packot a használtpiacon, szóval ahhoz képest már 4eFt különbség.
Ezért is kérdeztem, mert a vadiúj boltihoz képest 2eFt még lehet, hogy nem éri meg, de 4eFt már megfontolandó. -
zoty314
aktív tag
válasz
Ez engem is érdekelne. Melyik boltnál láttad, hogy 11k-ból házhoz is szállítják?
-
Cry0
őstag
válasz
Hát öszontén szólva még nem gondolkoztam a kereten. Egyenlőre az a cél hogy minimális legyen a hangja amikor nincs zerhelve,aztán majd kiderül megéri e nekem az az összeg.
Előre kellene vagy 3db 120mm és vagy pedig 140 es 2db a radiátorra kéne 2db 120mm és illetve hátra 1 db 120as -
válasz
DravenMoral #41229 üzenetére
Ez nem igaz . Meg kell nézni hány Ampert tud az adott fán header ,és ahhoz mérten ràdughatsz X db ventit. Én pl 8db(arctic p12 pwm argb) 12 est hajtottam az egyik és 7dbot (p12pwm RGB) a màsodik fan headerről. Most "csak" 6(noctua 12x25) - 6 db(p12) van rajtuk.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
DravenMoral #41212 üzenetére
Közben utánajártam, elméletileg a lapom 4tűs rgb header csatija 3ampert tud kezelni.
Tehát gyakorlatilag bőven kéne tudjon kezelni 6db 0.11A-os ventit. Itt már csak az a kérdés, hogy ha veszek hozzá egy hosszabbító kábelt, és arra kötöm rá ezt a 6db ventit, úgy is jó lesz e.. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
DravenMoral #41206 üzenetére
nagyon köszi a választ
szóval, vagy egy külön osztó/vezérlő, vagy egy új alaplap.. -
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41196 üzenetére
A csavarhoz - ami nem is csavar - gumi van írva anyagnak, a nevében pedig ott van, hogy szilikon.
-
válasz
DravenMoral #41196 üzenetére
műanyag rezgéscsillapító nem létezik ,elírták tuti .
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41190 üzenetére
Ja, szerintem otthon is találsz valami gumit, amiből tudsz ilyet csinálni, csak a kérdésed az volt, hogy hol lehet venni.
De nagy eséllyel egy barkácsboltban a sima tömítőgyűrűk olcsóbbak, mint amit linkeltem.
-
zoty314
aktív tag
válasz
DravenMoral #41186 üzenetére
-
válasz
DravenMoral #41179 üzenetére
"Olcsó, de egész pofás:
Artic P12 pwm/pst"
Most adtam el két darabot itt Haprón, mert túl hangosnak találtam. Hangszigetelt házban.Egy kicsit hozzádobnék még és inkább vennék egy használt, de garis Noctua vagy Be quiet! ventit.
-
válasz
DravenMoral #41161 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Noctua ventik 6db
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged