Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
10 darab ventilátort kellene valahogy az alaplapra kötni. Ehhez keresek PWM hub-ot. Van értelme az Arctic hub-jánál drágábbat venni? van jobban ajánlott termék?Köszönöm szépen!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Úgy látom halott a topik, de egy próbát tesztek.
NZXT H9 Flow (2025) PC házba szeretnék vásárolni ventilátorokat.
Annyit sikerült már kiderítenem, hogy talán jobban járok, hogy 140 mm-es ventilátorokat szerelek be előre, felülre és alulra. Ez így 9 db ventilátort jelent. + Egy 120 mm-es ventilátor menne hátra.A megfelelő ventilátor kiválasztásában szeretném kérni a segítségeteket.
A gyerekeknek szeretnék kedvezni, ezért valami A-RGB, RGB megoldás lenne jó.A netet böngészve arra a következtetésre jutottam, hogy ezek lehetnek jók nekem (kérlek cáfoljatok meg, ha nem jó az irány):
- Arctic P14 PWM PST A-RGB
- Arctic P14 Pro A-RGB
- BeQuiet LIGHT WINGS 140mm PWM
- BeQuiet LIGHT WINGS LX 140mm PWM1. Kérdés: Mit válasszak? Nem muszáj az általam felsoroltak közül választani.
2. Milyen ventilátor vezérlő javasolt?
3. A Reverse verziók tudtommal csak a flow irányában különböznek. A meleg levegőt a házból kifelé fújó ventilátorok esetében jobb ha reverse verzió van?Köszönöm szépen!
-
smallmer
őstag
-
smallmer
őstag
Annyiban szeretnék még tőletek segítséget kérni, hogy az Arctic P12 PWM PST A-RGB vezetékét mivel tudnám megtoldani, hogy elég hosszú legyen?
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
igaz- igaz
köszi -
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az Artic megoldása mennyire lehet jó?
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Most használok életemben először RGB-s dolgot, úgyhogy inkább beírom ide még mielőtt valami baj lesz.
Ez van a ventilátorhoz írva.
Ez alapján 0.2A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 0.6 gondolom.Az alaplapnál meg ezt írja:
Itt az alján van a lényeg. Ha jól értem akkor 3A ami mehet a csatlakozóra.Van egyébként a topikban ajánlott vezérlő vagy HUB ami külön a tápról biztosít "áramot" a ventilátor RGB-nek? Mert akkor lehet vennék egy olyat.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
A házam elejébe 3db ARCTIC P12 PWM PST A-RGB ventilátor került.
A kérdésem az lenne, hogy az mennyire jó, hogy a legfelső ventilátornak az RGB-csatlakozóját az alaplapra kötöttem, aztán ebbe kötöttem a második ventilátor RGB csatlakozóját, majd a másodikba a harmadik ventilátor RGB csatlakozóját.VISZONT a ventilátorok nem PST-ben vannak összekötve, hanem mindegyik külön-külön egy ventilátor vezérlőre.
Lehet ebből valami gond?
Van értelme inkább venni egy rgb vezérlőt? -
smallmer
őstag
Nem csodálom, hogy nem tudtad követni.... Nagy kálvária volt a hűtés választás. Végül egy Noctua NH-D15S Chromax Black lett a befutó.
A hétvégén végre elkészül a gép, ha minden flottul megy, mert már közel 100%-ban meg van minden. Most még azt keresem, hogy mi az ami hiányozhat.
Ugye a Corsair 5000D-be menni fog 3db Artic P12 PWM ventilátor. Ezeket szerintem a gyári fan hub-ra fogom kötni.
Menni fog kettő sima P12 ventilátor hátulra. Ezt a kettőt pedig egy másik hub-ra kötném, mert nem vagyok benne biztos, hogy elér a kábel a corsair hub-ig.
A processzor hűtőn lévő ventilátor az meg menne a közvetlenül egy alaplapi csatlakozóra.
Szeretnék még egy ventilátort a processzor hűtőre, de előre valami slim-ben gondolkodom, hogy ne takarja ki a memóriát teljesen, de erre egyelőre ötletem nincsen. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ventilátor elosztóból mit ajánlanátok leginkább? Kb. 5 db ventilátort kötnék rá.
+ kérdés, hogy artic p12-höz milyen gumi rögzítőt ajánlanátok leginkább? Ilyesmire gondolok: [link]
Köszönöm szépen!
-
smallmer
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
NH-D15S -ről van szó.
Szeretnék rá még egy ventilátort. A slim azért lett volna jó, hogy látszódjanak a ramok.
Arra gondoltam, hogy a meglévő noctua ventilátort középen hagyom, de átrakom a másik bordára pullba és még egyet raknék pullba, így szabadon maradnak a ramok.A másik megoldásom az lett volna, hogy egy slimet felpattintok a ramoknál push-ban.
-
smallmer
őstag
Adott egy Dual-Tower hűtő a két torony között egy 140 mm-es ventilátorral. Szeretnék vásárolni még egy ventilátort.
Az egyik kérdésem az, hogy van-e olyan ventilátor ami pull-ban jó értékeket tud hozni alacsony zaj mellett?A másik kérdésem pedig arról szólna, hogy létezik-e slim ventilátor ami push-ban jó és megfelelő torony hűtésre is.
Halk és hatékony megoldások érdekelnek.
Köszönöm!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Korábban volt itt egy link egy külföldi táblázathoz, ahol fel vannak sorolva nagy vonalakban a piacon kapható ventilátorok. Nem találom a linket. Meg van valakinek esetleg?
-
smallmer
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
És ha bekötöm a HUB-ba (aminek külön tápellátása van, ha jól láttam) a 3db argb p12-tőt és azt kötöm a FAN-ra, akkor kb "tehermentesítem" az alaplapi csatlakozót?
+kérdés: az argb ventiket hogyan lehet szabályozni a fény tekintetében? Ha mondjuk nem szeretném hogy világítsanak pl.
-
smallmer
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
A házhoz adnak egy ilyen elosztót elvileg.

Az jó lehet, hogy ennek az elosztónak az egy csatlakozójára kötöm a 3db sorba kötött ventilátort, a másik kettőt amit írtál külön-külön egy-egy csatlakozóra és ezt az egész HUB-ot kötöm egy FAN csatlakozóra? Így az összes ventit egyben vezérelném azonos PWM-el. -
smallmer
őstag
Megszületett a döntés!
A Corsair 5000D Airflow-ba vásárolok egy csomagot ebből: ARCTIC P12 PWM PST A-RGB 0dB Value pack (3db) és egy csomagot ebből: ARCTIC P12 PWM PST Value pack (5db).Úgy terveztem, hogy előre berakom a 3db A-RGB-s ventilátort, felülre 3db P12-tőt, hátra 1db P12-tőt és maradna egy a léghűtésre.
Ez így jó vagy vásároljak még egy csomagot a P12 PWM-ből az oldalsó részre is? Segítene az?Kelleni fog valami HUB is vagy arra nincsen szükségem? Ilyesmire gondolok: ARCTIC Case Fan Hub
-
smallmer
őstag
Kicsit átgondoltam a helyzetet. Most csak az artic ventiket kiragadva:
- Vegyünk 2db P14 PWM PST ventilátort előre. --> Ennek a kettőnek a légszállítása, ha ezt így össze lehet adni, akkor durván 145,6 cfm
- Vegyünk 3db P12 PWM PST ventilátort előre --> Ennek a háromnak 168,9 cfm
Kerekítve 14%-al jobb a 3db ventilátor.
Na most vegyünk a zaj hangerőt.
P12 PWM PST - 23,5 db(A)
P14 PWM PST - 23,5 db(A)Mivel a P12-esek 14%-al jobbat nyújtanak, ezért 14%-al kisebb teljesítményen kell működniük azonos légszállításhoz, ezért a hang is 14%-al csökken, tehát a P12 csak 20.21 db(A) zajt generál.
Ez az eszmefuttatás így nem állja meg a helyét?
-
smallmer
őstag
120mm-es ventikből ház hűtésre mi az ajánlott? A Corsair 5000d-hez.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
be quiet! Silent Wings 4 140mm (BL095) -at tudnék vásárolni 7700 ft-ért. Így már megéri? Olcsóbb, mint a Thermaltake Toughfan 14 Black
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Egy elég fura kéréssel fordulok hozzátok.
Most tervezem a számítógépemet és első körben költséget mérek fel.Melyik a leginkább ajánlott 140mm-es ventilátor ház hűtésre? A lényeg, hogy nagy legyen a légszállítás és a lehető leghalkabb legyen
PWM-es.Lehet, hogy túl kevés információt adok meg hozzá, ha kell akkor később pótolni fogom

Köszönöm szépen!
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Sikerült kiválasztani a számomra legmegfelelőbb ventilátorokat a gépembe a ti segítségetekkel. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult az eredményhez.
Most újabb kérdéssel fordulnék hozzátok. Érdemes használni valamilyen ventilátorvezérlőt alkalmazni? Jelenleg egy phanteks-be vannak begdugva a ventilátoraim, de úgy hallottam, hogy van valami Corsair Commander PRO nevű vezérlő ami nagyon-nagyon ajánlott. Hallottatok róla? Mit tud ez a kütyü? Érdemes egyre beruházni?
Köszönöm szépen

-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg 3db beQuiet Silent Wings 3 High Speed PWM hűti a számítógépházam.
A processzor hűtő az egy Noctua NH-D15s. A kérdésem az lenne, hogy a Silent Wings 3 high speed jó lenne a processzor hűtőhöz is vagy inkább az általatok javasolt Thermalright TY147A ventilátort rakjam a processzor hűtésre?
Jobb, ha minden ventillátor ugyanolyan vagy teljesen mindegy? Köszönöm szépen
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Noctua NHd15S-be milyen ventilátor ajánlott?

-
smallmer
őstag
Köszönöm szépen!
Összefoglalva az egészet:
Rakjak kettő darabot előre illetve egyet hátra a TY 147A vagy be quiet! Silent Wings 3 PWM ventikből.
Nagy különbséget nem fogok tapasztalni. Jól gondolom? (a silent wings jobban beleillene az összképbe egyébként. (full fekete belül a ház
)) bocsi a sok kérdésért. -
smallmer
őstag
Rendben.
A TY-147A alig kapható valahol. Névtelen boltokban lehet csak kapni(nem szeretem őket), ezért próbálok alternatívát keresni. Illetve az 1 év garancia se bíztató.
A sima BeQuiet Silent Wings 3 -ra 2 év garancia van és több helyen is megvásárolható. Ebből inkább a sima ajánlott vagy a high speed?
Egyéb alternatíva? Mondjuk Noctua-ból mit ajánalanál?

-
smallmer
őstag
-
smallmer
őstag
ebben a hozzászólásban benne vannak a venti csatlakozók. Kiemeltem félkövérrel. Erre gondolsz?
vagy inkább ez kellene:
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Phanteks Enthoo Evolv X számítógépházamba szeretnék ventilátort vásárolni.
A lehető leghalkabban a legnagyobb légáramlást szeretném elérni. Mindenképpen PWM-es ventilátorokkal, mert szeretném szabályozni őket.
Jelenleg az alaplapom egy: Asus Maximus VIII Hero.Ilyen csatlakozók vannak az alaplapon:
2 db USB 3.0 csatlakozó további 4 USB 3.0 port használatához
1 db AAFP csatlakozó
2 db USB 2.0 csatlakozó további 4 USB 2.0 port használatához
2 db SATA Express csatlakozó: szürke, 4 x SATA 6.0 Gb/s portokkal kompatibilis
1 db M.2 Socket 3 M Key kialakítással, 2242/2260/2280/22110 típusú adattároló eszköz támogatással (SATA és PCIE SSD támogatással)
4 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó
1 db CPU-ventilátor csatlakozó (4 tűs)
4 db házventilátor-csatlakozó (4 tűs)
1 db CPU OPT ventilátorcsatlakozó (4 tűs)
1 db 24 tűs EATX tápcsatlakozó
1 db 8 tűs ATX 12 voltos tápcsatlakozó
1 db rendszerpanel (Q-Connector)
1 db MemOK! gomb
1 db Thunderbolt tüskés csatlakozó
1 db hőérzékelő-csatlakozó
1 db bekapcsológomb
1 db Reset kapcsoló
1 db 5 tűs EXT_FAN(Extension Fan) csatlakozó
1 db CMOS-törlő gomb
1 db LN2 Mode jumper
1 db ROG bővítő (ROG_EXT) tüskés csatlakozó
1 x vízhűtéses CPU-hűtő (4 tűs)
1 db 14-1 tűs TPM csatlakozóMit tudnátok ajánlani? Ár limit egyelőre nincsen

-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Számítógépházba szeretnék vásárolni ventilátorokat.
A cél minél jobb hűtés elérése a lehető leghalkabban.
Mennyit szeretnék költeni: nincs korlátozva, hajlandó vagyok sokat fizetni a csendért
Igazából nem tudom, hogy 120-as vagy 140-es ventikkel járnék-e jobban.
A gyártók oldalát nézve a 140-es ventikkel jobban járnék. Ezzel egyet értetek?Milyen ventilátorok a legjobban ajánlottak?

-
smallmer
őstag
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy 60x60x10 -es ventilátort kellene cserélnem egy olyanra ami halkabb és nagyobb a légszállítása mint a jelenleginek.
ami most van, annak ezek a tulajdonságai:tudnátok ajánlani nekem valamit?
köszönöm szépen 
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
a következő lenne a kérdésem.
Van egy phanteks számítógépházam. Bekapcsoláskor marha hangos búgó hangot ad, mintha furnának, vagy nem is tudom leírni. Ha megmozgatom a gépet vagy megütögetem akkor elhallgat. Ez ventilátorhiba lehet ugye? -
smallmer
őstag
Szia
Egy Asus Maximus VIII Hero alaplapom van.
Az alábbi képen mutatja hogy hol milyen csatlakozó van:Ha minden igaz akkor a lap bír vezérelni 6 db pwm-es ventilátort. Illetve van egy fan extension header csatlakozó. Oda kell a vezérlő lehet?
lehet itt a bibi.Igazából a keret tökmindegy. Csak halk legyen.
sajna az asztalon van mellettem a gép (sajnálom lerakni a földre) és így elég hangos a picike 
köszönöm szépen a segítséget
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy kb fél éves számítógépem ami egy Phanteks Enthoo Luxe házban van. A gyárilag szerelt 3db ventilátor van benne. Egy felül egy hátul és elől egy 20 centis. Mostanában az első 20 centis mostanában kerregő hangot ad ki néha. Gondolkodom rajta hogy kicserélném elől, viszont nem tudom hogy inkább 20 centis ventit vegyek vagy inkább 2 db 14 centis venti jobb.Illetve még egy kérdés:
A házhoz volt gyárilag egy ilyen fan controller. De azt veszem észre, hogy nagyon hangos a gép. A kérdésem a következő, hogy szerintetek ez egy jól működő eszköz? Illetve van valami normális program amivel meg tudom nézni, hogy mennyin pörögnek a ventik?köszönöm szépen a segítségeteket
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
akvárium hűtésére keresek egy 12 cm-es ventilátort. Lényeg, hogy minél halkabb legyen. Max 2000ft-ig. tudtok ajánlani? -
smallmer
őstag
Rendben. igazad van, nem voltam lényegretörő.
Szóval ugye Fractal Design Define R5 windows házam van.
Ebben elől és hátul van egy-egy Fractal Design Dynamic GP14 fan.
Előre még fér egy max 140mm-es venti, felülre 3 140-es meg ugye alulra kettő(ezt nem is értem ide minek...)Ebbe kellene valami jó légáramlást elérni, hogy ne rekedjen meg belül a meleg. Arra gondoltam, hogy mehetne előre még egy Be Quiet Shadow Wings 140mm ami ugye nyomná a levegőt befelé illetve felülre kellene egy ami szívná. Szerinted ez így jó megoldás lenne vagy van benne valami hiba??
u.i:
az alaplapon ezek vannak:
1 x CPU Fan connector(s) (4 -pin)
1 x CPU OPT Fan connector(s) (4 -pin)
4 x Chassis Fan connector(s) (4 -pin)köszi
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Fractal Design Define R5 házhoz milyen ventilátort ajánlanátok ?
úgy gondoltam, hogy 2000 Ft alatt, vagy környékén szeretném darabját, ha van jó
kösziha bármi más adat kell írom egyből

-
smallmer
őstag
Sziasztok,
6 cm-es ventilátorból milyen lehet halk és erős? (mármint nagy levehőszállítás
) -
smallmer
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Valahogyan tudnék csinálni usb ventilátort? Egy noctua ventit szeretnék usb-ről működtetni. Egy shuttle pc-re kötném ha nagyon melege lesz😊
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

köszi
Ez alapján 0.4 A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 1.2A gondolom.
Ez alapján 0.2A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 0.6 gondolom.
Itt az alján van a lényeg. Ha jól értem akkor 3A ami mehet a csatlakozóra.

köszönöm szépen. A thermalright egyébként mint márka jónak számít? Csak mert nem sok mindent találok a ventiről.

sajna az asztalon van mellettem a gép (sajnálom lerakni a földre) és így elég hangos a picike