- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
-
-
válasz
makoss #41876 üzenetére
A 3pines ventik motorja úgy van tervezve ,hogy 4/5 -12V közötti tartomànyban tud működni. Egy pwmes motor àllandó 12v ot igényel és ezt kapcsolgatja ki-be ìgy érve el a kìvànt fordulatszàmot. Van ugyan amelyik működik kevesebb feszültséggel is ,de van olyan is ami nem szereti ,morog ill csökken az élettartama.
-
válasz
makoss #41871 üzenetére
Amit linkeltél, azok PWM ventilátorok. Nem muszáj a BIOS-ban turkálnod, ha szabályozni szeretnéd őket, vannak hozzá nyílt forráskódú szoftverek, pl. FanControl. [link]
De valahol megértelek. Én is most vettem ventilátorszabályozót előlapi panelre. Sokkal kényelmesebb, viszont a PWM ventilátorokat nem köthetem rá, csak a 3 pines DC-ket.
-
pengwin
addikt
válasz
makoss #24496 üzenetére
Töltsd le a kezelési útmutatót, és nézd meg, hogy mit ír a ventilátor csatlakozókról (3 vagy 4 pines, PWM szabályozást tud-e, stb.)
Kell lennie a manualban egy rajznak ami csak a csatlakozókat mutatja, azt szúrd be neki, és tud majd segíteni.
Mondjuk a layout kép is segít, csak a linkre írd rá, hogy könnyebben megtalálja.
Gondolom nem főállásban topikgazda... -
Grózi
Topikgazda
válasz
makoss #24496 üzenetére
Ezzel nem vagyunk előrébb és kezdek fáradni..
Töltsd le a gyártói oldalról a manualt(vagy vedd ki a lap dobozából),ott keresd ki az internal connectors-on belül a fan conectors-t és írd le,hogy melyik lábon mi jön az adott csatlakozón.
Nem atomfizika....
De ha feltöltöd valahova azt a @rva manual-t(nem tudom Asrock oldalán megnyitni) és belinkeled,akkor megnézem neked. -
Grózi
Topikgazda
válasz
makoss #24493 üzenetére
Nem tudom még hányszor írjam le,hogy nem tudom megnyitni az Asrock támogatói oldalát és hogy írjátok le vagy csatoljátok képben a manual-internal connectors-fan connectors fül alatt szereplő aljzatkiosztást!
Ez nem csak neked szól,de tényleg legalább ennyire vegyétek a fáradtságot!!(#24494) AXisBOLD
Ezzel még nem is találkoztam.A másik megoldás még amit sokan alkalmaznak,hogy cserélik a gyári bordákat jobban hűtő,egyedi réztömbökre példáúl és arra lehet integrálni alapból ventit. -
Grózi
Topikgazda
válasz
makoss #22080 üzenetére
Kiváló választás,az S340 elejébe még vennék egy párját a 140-snek és kész is vagy(a 120 mehet hátra,a gyáriakat meg jobb ha eladod kavicsért).
(#22081) dethronerSzerintem erre megvan a megfelelő topic-ott érdeklődj!
(#22082) stoonKérdés,hogy mit tudsz vezérelni, 3 vs. 4 pin.200-ban Coolermaster Megaflow Silent vagy Thermaltake Pure 20 kék led(többen dícsérték,személyes tapasztalatom nincs).120-ban led-sben a Lepa Bol.Quiet(pwm) vagy az Aerocool DS (3 pin)-házhűtőnek kiválók és 45 mm-nél nem vastagabb radira is jók.
(#22083) T_OroborozAz RGB-shez nem volt szerencsém,csak a sima 140-s Riing-hez.Ha emeled a fordulatot 8-900 rpm-re akkor nem szűnik meg?És ugye nem feszültségalapon szabályzod a 4 pin-s változatot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MÁV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest