- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
válasz
spleenszuru #44182 üzenetére
Hmm....Úgyis hó elejére terveztem a cserét, akkor még olvasgatok róluk (109.4 CFM vs 72.8 CFM mennyire mérvadó? Azért ez több mint negyedével több.).
-
Zsmester89
őstag
válasz
spleenszuru #44153 üzenetére
Köszönöm!
Lehet, hogy sokat fog rajta...fent van a falon a gépház, így fontos volt, hogy kinézzen valahogyan. Ugyanakkor a korábbi i7+980 G1 párosnál nem is volt ekkora a hőtermelés. -
kamerad
csendes tag
válasz
spleenszuru #44095 üzenetére
Köszi a válszt.
Árban a Bequiet és a Noiseblocker a jobb valamivel. Az NF-A-t pedig sokan jónak vélik, de ugye drága.
Nekem az már jó, ha csendesebb kb. 1000rpm környékén mint a Fractal Dynamic X2 GP-14. Ja, és fekete lehetőleg. Mert igen "sötét" a masina.
Az Eloop ezért ki is lóg kicsit, mert 14-ben itthon csak fehér lapátokkal látom szinte.
Bequiet meg azért van a listán, mert CPU hűtőm egy Dark Rock Pro 5.
De gondoltam már arra is, hogy marad így, csak veszek még egy ( vagy kettő ) Dynamic 14-et , és azok mennek felülre. Ez amúgy beválhat, vagy inkább cseréljem le a Fractalt?Grave_444: Az lenne a lényeg, hogy a mostaninál legyen halkabb azonos vagy jobb teljesítményen. Ja, és fekete lehetőleg.
Van esetleg javaslatod??
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru #44013 üzenetére
igaz- igaz
köszi
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru #44011 üzenetére
Az Artic megoldása mennyire lehet jó?
-
smallmer
őstag
válasz
spleenszuru #44008 üzenetére
Most használok életemben először RGB-s dolgot, úgyhogy inkább beírom ide még mielőtt valami baj lesz.
Ez van a ventilátorhoz írva.
Ez alapján 0.2A -re van szüksége egy ventilátornak. Így a 3 PST-ben kötve 0.6 gondolom.
Az alaplapnál meg ezt írja:
Itt az alján van a lényeg. Ha jól értem akkor 3A ami mehet a csatlakozóra.
Van egyébként a topikban ajánlott vezérlő vagy HUB ami külön a tápról biztosít "áramot" a ventilátor RGB-nek? Mert akkor lehet vennék egy olyat.
-
Pacee87
aktív tag
válasz
spleenszuru #43756 üzenetére
Na, azt sem tudtam, hogy erre is van külön topik.
Most a felállás az, hogy a CPU hűtő venti a videókártya oldaláról szív a borda felé, tehát el a kártya felől és a ház tetején a borda felett is van egy ami szív kifelé az éterbe.
Köszi a választ!
-
SoulReaver
veterán
válasz
spleenszuru #43679 üzenetére
Ha a proci, vga maxon megy, akkor a ventik is...
-
SoulReaver
veterán
válasz
spleenszuru #43675 üzenetére
Nem rossz, de alig halkabb azért
Az ára is elég jó...
Köszönöm!
-
Wasquez
senior tag
válasz
spleenszuru #43642 üzenetére
Köszönöm, akkor ez a kábel csatlakozónál a plusz lengő aljzatot jelenti ezek szerint!
Érdekes, hogy 92mm-es kivitelből miért nem gyártanak a nagy íves lapát kivitellel?
Lehet nem annyira kurrens, mint a 80-as és 120-as kivitel és nem éri meg? -
4nick8
őstag
válasz
spleenszuru #43612 üzenetére
Erről beszélsz?
Static Pressure:
2 mmH2 OEz nagyon gyenge érték.
-
válasz
spleenszuru #43612 üzenetére
Jók a p14 Argbk
-
válasz
spleenszuru #43610 üzenetére
Igen, csak a sajàt szoftverével lehet vezérelni sajnos.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #43603 üzenetére
Mivel van P12 Maxod is, cseréld fel a kettőt, hátha...
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #43600 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Elöl vagy alul van nálad? Fix vagy változó fordulat? Mivel vezérled (szoftver, hardver)?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
spleenszuru #43525 üzenetére
40% DC, ott a 4V az 4V, tehát ventilátoronként 0,1A csak.
2A-es csatlakozóról régebb óta ment gond nélkül ugyanez a rendszer.blp85
Másik lap van, pont azon a gagyi Asrockon ment jól, mert vannak 2A-es alaplapi csatik.
Most ASUS TUF B660M-E D4 van, ezen viszont csak 1A mindegyik, ami tud is DC-t.
Vicces, hogy ilyen szempontból visszalépés a csere.HUB-ot nem szeretnék, mert nincs is bekötve Sata kábel a tápra.
Van egy olyan átalakítóm, ami alaplapi USB 2 - Sata tápot csinál. Ez viszont csak 0,5A.Vagy szerezzek egy lakatfogót és nézzem meg valójában mennyi áramot kérnek.
-
TMaX
csendes tag
válasz
spleenszuru #43486 üzenetére
úgy látom másnak sem tűnt ez fel hogy nem írtam ezt, de ettől nagyobb probléma ne legyen az életben.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
spleenszuru #43478 üzenetére
70 fok hot spot idle vagy kis terhelésnél? Ne hülyéskedjj. Az borzasztó.
Egy kártyám hot spot-ja sem volt 60fok fölött idle vagy kis terhelésen..
1070ti, 1080, 1080ti, 2080ti. A 3070ti és 3080-at nem állítgattam annó. -
pandras83
őstag
válasz
spleenszuru #43333 üzenetére
Több helyen (videotesztekben, redditen) olvastam, láttam panaszokat, miszerint az O11 alja atx lappal könnyebben szerelhető slim ventikkel, másodsorban pedig jobban tetszene így a szememnek. Pár nap és rendelem a házat, egyelőre semmi nincs kőbe vésve. Mindenképp slim lesz lent, már csak az a kérdés hogy melyik gyártótól. Esélyes, hogy amelyik gyártó gumi rezgéscsökkentő sarkokkal adja a slim ventit, azoknál megvan az a kicsi hézag, ami nekem kell.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #43316 üzenetére
Micsoda problémás egy helyzet...
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #43305 üzenetére
A minap kellemes meglepetés ért.
Bolyongtam az árukeresőn, erre érdekes újdonságba botlottam...
Köszi a véleményesést a Vento Pro-ról!Mindenkit buzdítok innen a fórumról hogy informatív, hasznos tapasztalatait ossza meg ott, mert a vélemények 9X százaléka teljesen hasznavehetetlen...
-
válasz
"Csöndet kedvelő embereknek bizony zavaró lehet."
Igen, nálam a játékos gépnél ez volt a cél, hogy minél csendesebb legyen.
Szerk.: és igazából jó érzés beülni úgy a számítógép elé, hogy csend van. Úgy érzem jobban, fókuszáltabban tudok figyelni. Pár hónapja sufnitakarításkor előkerült a régi Quantum Fireball merevlemezem, rajta a Windows ME-vel. A rendszer már nem indult el, de a lemez ment. Hát... hallani kellene ezt a zajszintet. Így visszagondolva, hogy a mostani számítógépekből milyen csendességet ki lehet hozni és akkor milyenek voltak a gépek... nem is tudom, hogy hogyan bírtam ki idegileg? Igazából nem volt más alternatíva, nem volt választás, azt használtuk.
-
Speedy007
őstag
válasz
Én is azért küldtem vissza. Noctua 80mm-s ventillátorokhoz kapott gumi tüskékkel fogadtam fel a házba őket de volt egy fajta zajuk (nem szél zaj) 800RPM körül is. Ráadásul mikor még nem volt beszerelve csak "pőrén" voltak használva kézbe véve 800-s fordulat számon nagyon vibrált/"remeget" a ventillátor olyan érzés volt mintha nem lett volna kiegyensúlyozva
-
Speedy007
őstag
válasz
spleenszuru #43285 üzenetére
Én általában peches vagyok mire rá szánom magam és oda is jutok
addigra vagy elviszik vagy elfogyott és még ők sem tudják biztosra mondani hogy mikor jön a következő adag plusz lehet hogy már nem azon az áron lesz mint a korábbi készlet
-
válasz
spleenszuru #43209 üzenetére
Rosszul látod .ARGB sek .11. perctől mutogatja a lehetőségeket. Mivel egyedi csatijuk van , így a mellékelt argb vezérlővel lehet őket állítgatni.
-
válasz
spleenszuru #43206 üzenetére
[Toughfan argb ] ha nem számít az ár. 12 /14 méretben is van
-
SoulReaver
veterán
válasz
spleenszuru #43201 üzenetére
1db 12-es van itthon. Volt használva is, de 7000Ft és nem vettem belőle még 6db-ot inkább
Hátúlra volt rakva, szívta rendesen a házból. Érződött, hogy van ereje. 35dB-t tud maxon. Már akkor volt 6db Arctic 12pst-m, ez a kaze volt a 7. ventim. Amikor kivettem, akkor lett full csendes a gép. Arany középútnak amúgy elfogadnám, de drága szegény.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #43166 üzenetére
Egy felhasználás elfogadható, a kifújó házventiként való felhasználás. Más kérdés hogy arra bármilyen venti jó ami 600-700 RPM-ig nem hangos...
-
Vigneau
félisten
válasz
spleenszuru #43132 üzenetére
Nálam közvetlenül az alaplapra kötve is felpörögnek egy pillanatra, aztán elcsendesednek. Valószínűleg ez a típus sajátossága.
-
blp85
senior tag
válasz
spleenszuru #43132 üzenetére
Szia!
Ugyan nem Max, hanem PWM PST RGB, de az is Arctic, és igen, amik a HUB-on vagy elosztón vannak, azok bekapcsolás után rögtön felpörögnek egy ideig, és csak a BOOT folyamat után csillapodnak le, azok, amik a PST rendszerben vannak kötve, azok nem is rögtön indulnak, hanem a rendszer BOOT után csak.
Röviden, igen reálisnak hangzik.
-
Midguardian
csendes tag
válasz
spleenszuru #43106 üzenetére
Köszi! Én is hasonlóra gondoltam. A csatlakozók szabványos 4/3pin, szóval működniük kellene normálisan (szerintem), ha más nem a vezérlővel, max szoftveresen nem klappolna.
-
válasz
spleenszuru #43111 üzenetére
Meg bizony, a fene egye meg.
Pedig eredetileg a Pure Base 500DX Black volt a favorit csere esetén. Viszont kb. egy kutya a ventilátor pontokat tekintve, csak mindkét ház jóval kisebb külső méretben, mint a mostani. A model 4 pl. 17 centivel rövidebb és 13 centivel alacsonyabb (a kisebbik állapotban). Egyedül a CPU cooler magassága a necces, az 164 mm a max, a mostaninál meg majdnem 190 mm (igaz a mostani böhöm nagy cooler is 157 mm "csak").
A hőfokok alapvetően jónak tűntek, csak ahogy megáll a levegő, eléggé bemelegszik a ház és a környéke, de a hőfokokra a topikban azt mondták, hogy oké egy 5800X3Dhez képest.
-
ThodEE
őstag
válasz
spleenszuru #43106 üzenetére
-
válasz
spleenszuru #43064 üzenetére
Teljesen jók a gyári 200 as [Sickleflow] ventik. Semmi értelme cserélni őket.
-
válasz
spleenszuru #43064 üzenetére
Noctuán kívül a használtpiacon lehet még értelmes típusokat találni. Amit én vettem innen egy NZXT volt, az annyi volt, hogy kiszerelték a házból, mert nem kellett. Pacek, halk venti. A Phanteks 200-as ventije is jó állítólag.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42967 üzenetére
Tegyük hozzá hogy az istenített Noctua a12x25 fordulatszámának 2000 RPM a vége.
-
Csongi2015
tag
válasz
spleenszuru #42896 üzenetére
Sziasztok!A következő a helyzet már amit vázoltam az előző írásaimban ahozz kapcsolódóan.A házból kiszedtem az összes porszűrőt előlről,már elég ramaty állapotban voltak,és visszaraktam a ház oldalát,így csak a perforált rács van teljesen előlről.Így érezhetően jobb a légáramlás,nagy terhelésnél izmosabb játékoknál is megáll a proci 78-80 foknál,a vga 100% on megy ez 90 fok körül van.De már azt elértem hogy nem kapcsol le a gép.Megmondom őszintén azért erőltetném ezt a házat,mert ha veszek egy másikat ami jobban szellőzik,ahhoz keresnem kell egy hozzáértőt aki átszereli nekem az egészet,mert én nem vagyok egy nagy mágus és nem merek egyedül hozzáfogni.Esetleg ha mégis próbálnák erősebb ventiket rakni bele?Pl:Artic P12 Maxot mert az eredeti Zalmanok amik elől vannak érezhetően eléggé gyengék,vagy esetleg lehet olyan hogy az évek során gyengül a teljesítményük?Köszönöm hogy elolvastátok!
-
jimpo
senior tag
válasz
spleenszuru #42899 üzenetére
Mindenkinél más a prioritás, van aki a füle mellet használja a gépet.
Nálam ár-érték arány... Legyen olcsó, de jó.
Két éve Arctic P12 PWM PST, most csere Arctic P12 Max-ra.Még jó hogy mikor rendeltem 200 forinttal olcsóbb volt, 6 darabnál már majdnem a postaköltség.
-
Csongi2015
tag
válasz
spleenszuru #42883 üzenetére
Szia!Pontosan ilyen.
-
válasz
spleenszuru #42869 üzenetére
Nem próbáltam rákötni közvetlenül az alaplapra, szóval nem tudom, hogy úgy megy-e az RGB.
Észrevettem egy másik anomáliát, igaz ezt már az NZXT ventikkel kapcsolatos.
Volt 3 régebbi AR-F120 ventim és az NZXT X73 AIO is ilyenekkel van szerelve gyárilag. Specifikáció szerint mind2 2000rpm körül megy 36db max hanggal. A régebbiek, sokkal hangosabbak mint az újjak, ehhez nem kell mérőkészülék.
A ventilátor vezérlő szerint mindekettő 2000rpm körül megy mégis hangban óriási a differencia. És akkor itt jön az X-akta.
Ha a 3db új ventit egy 3-as 4pin-es elosztóval kötöm rá a Corsair Commander vezérlőre akkor nem ismeri fel a ventiket az eszköz, sőt ugyanezt a hibát produkálja, ha az alaplapra kötöm rá. Ekkor az asus FANxpert sem látja őket és nem lehet őket szabályozni. Egy valamilyen közepes fordulaton pörögnek és ennyi. Természetesen ha a régi NZXT ventiket kötöm be így elosztó kábellel együtt, akkor gond nélkül felismeri és lehet őket szabályozni commanderrel és alaplappal is. Csak akkor ismerik fel ezeket a ventikat ha egyesével vannak rákötve a vezérlőre és az alaplapra.. -
válasz
Csak iCueval megy , ami meg kb 5-10% teljesítményt elvesz ,ha fut.
Saját mérés ,hetekig kerestem miért esett a teljesítményem mire rájöttem, hogy az új fejhallgató miatt (Corsair Icue kötelező hozzá sajnos... ) nőtt a latency
Az Corsair Elite ventiknél sajnos látszódnak a LED ek legalábbis hátulról. Ha az elejét látod , az teljesen rendben van .Nem tudom mennyire adja vissza a [fotó] ( nekem 140mm verzió van,de lényegtelen ) , pont a szemembe világít sajnos minden egyes led . Emiatt majd cserélem őket előbb utóbb ,de amúgy nagyon jó ventik. -
Csongi2015
tag
válasz
Igen eléggé zárt,a 2 db 120 mm venti előtt van 1 sűrű porszűrö és utánna 2 venti,gondolkoztam már azon is hogy kiszedem a porszűrőt előlről és csak a perforált fém rács marad a ventik előtt.
-
válasz
spleenszuru #42866 üzenetére
Még nem készült el, mert össze vissza variáltam vele. A Corsair H150i hűtőt nem tartottam meg, mert a pumpája elviselhetetlen hangot adott ki. Ezután mérges lettem és kiszedtem a házból a corsair ventiket is, és vettem pár arctic-ot. De azoknak is borzalmas a hangjuk, szóval vissza fogom szerelni a Corsair ventiket, csak elakadtam az AIO problémánál, oda meg most visszament az NZXT egyelőre.
Olyan képem van, amikor még benne volt minden corsair, habár itt még az oldallapokat sem raktam fel, csak sírtam az asztalon magamban -
válasz
spleenszuru #42778 üzenetére
Ezért írtam, hogy egy ár-érték arányban jó venti. Pont annyit ér, amennyibe kerül.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42778 üzenetére
A P12 Max egy nagyon jó és egyben olcsó venti, 2,5-3-szoros áron felül tud csak egy másik konkurenciája lenni...
Ház ventit nem szoktunk 1700-on járatni...
Alapból ha van valakinek egy jól szellőző háza akkor idle 400-500 RPM, terhelés alatt max 1100-1200 RPM-nek meg kell tudni oldania a dolgot.
Ha ez nem ennyi, akkor valami a konfig légáramlásában nem stimmel... -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42748 üzenetére
Nem mindíg baj az, mert egy kis búgás után sok kis Vento fog születni...
(egy kis szikra a csodálatos magyar nyelvből)
Komolyan szólva, nem lesz ott baj, a Lian Li-s srácok nem hiszem hogy ilyen bakit megengednének maguknak... lévén ők régóta minőségi gyártók. -
Speedy007
őstag
válasz
spleenszuru #42712 üzenetére
-
Speedy007
őstag
válasz
spleenszuru #42707 üzenetére
P14 PWM PST papíron nem sokkal gyegébb mint a P12MAX de ez is közel van hozzá P14 PWM PST A-RGB
-
Speedy007
őstag
válasz
spleenszuru #42707 üzenetére
Mivel "akváriumba" készül a konfiguráció mert a 360-s AIO csak ezekben fér el egészségesen az ajánlott módon így "fontos" lenne a karácsonyfa hatás.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42699 üzenetére
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
spleenszuru #42692 üzenetére
köszi szépen!
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42681 üzenetére
Nem kell bekötni az RGB-t, ha az zavar, az ár már más tészta...
Nyugodt lehetsz, ez a hűtő egy igazi közönség kedvenc, ha baj lenne vele valami téren netszerte már nem egy huhogót olvastál volna...
Például simán ITX konfigokban is elfér...
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42679 üzenetére
Ha a Kaze Flex 140 Square 27mm elfér, akkor inkább azt vedd, mert az halkabb.
-
válasz
spleenszuru #42677 üzenetére
Gondolom . Teszt alapján kifójónak( sima rács /szűrő nélkül ) is jó helyezést ért el :
[Hwcooling] -
Grózi
Topikgazda
válasz
spleenszuru #42672 üzenetére
Radira nem való slim venti,még 27mm-sre sem,nemhogy az LFII radijára.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42668 üzenetére
A topik témája a ventik. ez itt már full off.
Javaslom folytassuk a léghűtés topikban.Én úgy látom nálad a ház/radi tengelyen aránytalanul nagy kompromisszumokra kényszerülsz...
Jól emlékszem a szenvedés úgy kezdődött hogy a vga-d meleg volt?
Aztán jött a következő hogy a radit csak előre tudod tenni - ami totál zsákútca, mert beszívőnak amiatt nem jó, mert felmelegíti a proci/vga-t, kifújónak meg azért nem, mert nem tudsz a házba 3-4 helyről hideget táplálni.
És akkor most jött a ram... -
L4D1K
őstag
válasz
spleenszuru #42668 üzenetére
Low profile ram esetleg?
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42666 üzenetére
Semelyik slim venti általánosságban véve sem ajánlott - radira meg pláne nem!
Ez nem jó irány. -
mobbo
senior tag
válasz
spleenszuru #42589 üzenetére
köszi, valóban fura, kiderült hogy kontroller kell neki, de azt nem adtak a házhoz, vehetem meg külön, aztán jó lesz
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42550 üzenetére
Nálam Fan Controlban 40%-ra van a görbe teteje állítva, de én még nem láttam 20%, azaz 800 RPM felett pörögni...
És igen, 1100-on már lehet hallani, de az sem veszélyes még.Toljál már egy terheléses tesztet és légyszi HWinfo-t, de ne ide hanem a léghűtés topikba, mert ez itt már off téma...
„Amúgy, van értelme ilyen magasan járatni őket? Hol van az a maximum PWM%, ahol már nem sokat javul a statikus nyomása a ventinek vajon, ha a vga a fő célpont a házban?”
Nem jó a kérdés, ez proci és VGA hőmérséklet függő... fölösleges pl. 34 fok alá vinni idle a procit, semmi értelme túlhűteni...„...de azért meleg így is.”
A VGA alatt a venti jó helyen volt, kár hogy kivetted (ha nincs más lehetőséged elölről rakjad oda át az egyiket, a kifújók meg lehetnek gyengébb, kicsi légszállításúak a lényeg hogy halk ventik legyenek).
Lényeg, készíts légyszi HWinfo-s képet a teszt alatt. -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42546 üzenetére
Milyen ventik voltak korábban és mi változott? VGA pl. hogy alakult?
Hang, hőfokok, RPM?
Nincs most több kérdésem asszem... -
Grózi
Topikgazda
válasz
spleenszuru #42546 üzenetére
Én azért 4 darabbal rögziteném.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42527 üzenetére
-
válasz
spleenszuru #42532 üzenetére
Én gumicsavarnak hívom, de kb. majdnem mindegy, mert aki akarja, az érteni fogja. Másfelől a magyar nyelvben az univerzális megnevezés az "izé", azt minden létező dologra lehet használni.
-
válasz
spleenszuru #42530 üzenetére
"Akasa venti rögzítő szilikon cuccot"
Én is azt használom. Szerintem jó. [link] -
Vigneau
félisten
válasz
spleenszuru #42527 üzenetére
Igen, az a hang lesz az. Számomra sem igazán hallható és egyáltalán nem zavaró/fárasztó. Nem úgy, mint az Akasa Apache kvartetté.
Természetesen ez eléggé házfüggő, mert az Asszony gépében viszont a felszabadult Apache kvartettből három dolgozik és ott meg nincs semmi probléma.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42494 üzenetére
Én miután megvettem beépítés előtt kicsit extémen adtam elő ezt: egyesével kézbe vettem és fül (audio) / arccal (légszállítás) is teszteltem...
Nyilván én is biztos akartam lenni a dolgomban hogha esetleg valami nem frankó az derüljön ki még az elején...Masszív élmény volt amikor kapott kraftot és mozgattam a venti irányát... meglepett az ereje!
A satás betáp szerintem 3-ig nem szükséges, 4 fölött viszont ajánlott.
-
válasz
spleenszuru #42442 üzenetére
Majd írj, hogy mit tapasztaltál. Nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spleenszuru #42405 üzenetére
Igen, ramoknak van, kell nekik.
Köszi.
-
válasz
spleenszuru #42386 üzenetére
Elsőnek azt akartam Neked is belinkelni, aztán megláttam az árát.
-
válasz
spleenszuru #42377 üzenetére
Szerintem a mai világban már, aki teheti, vegyen halk ventilátorokat. Ha hosszú időt töltesz el a gép előtt, azért mentálisan egyáltalán nem jó, ha folyamatosan zúg valami melletted.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42377 üzenetére
Vivalditól a még ki nem adott „Négy évszaknyi csönd” muzsikáját mégis elviselnéd, nemde? -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42372 üzenetére
Meg fogsz lepődni - velem is ez történt - hogy szépen vissza kellett vennem alap fordulatnál 450 körülre a ventik RPM-jét...
Pedig nekem egy ITX konfig van, az NR200 házban összesen csak 4 házventim van, 2 be 2 ki.
Most amíg írok így néz ni, egyedül a Samsung SSD - mert fórrófejű - miatt tartom ezt a fordulatot, mert simán van hogy a befújás 250-en megy... A kifújást meg fix 570 körülre vettem (800 RPM-es Scythe venti). -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42369 üzenetére
Ott is halkabb, a Noctuát 800-tól már hallom, a Max-ot 900-1000 körültől. A noctua magasabb frekvencián "morog", a Max-nál meg szélzajhoz hasonlítanám, az én érzékeny füleimnek nem zavaró. Lehet hogy 1200 alatt más nem is foglalkozna ezzel...
Nincs 140-as, de szerintem nem is nagyon kell. Az erős és halk 120-asok megoldják amit kell.
Nekem 2 alsó Max fúj rá a vga-ra, de nem láttam még 800 RPM felett a ventit, a procin 2 NF-A12x25 dolgozik. Utóbbit korlátoztam 50%-ra (1000 RPM), mert szabályszerűen zavart a hangja - legalábbis a Max-hoz képest...
Így van az ha a jóhoz hozzászokik az ember. -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42366 üzenetére
Hiába overkill a Max, de nincs még dupla/tripla áron sem alternatívája...
A P12-höz használj esetleg gumitüskét, öntapadós textiles szigszalagot több rétegben. Ennyi.Ezek jóhetnek jó áron számításba:
Arctic P12 PWM PST 1 880 Ft, öt darabos kiszerelésben 9 ezer!
Arctic P12 Max 2 590 Ft
ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM 6 100 Ft3000 Ft alatti ártartományban ugyan vannak még versenyzők, de egyáltalán, 6000 alatt meg szintén még nem nagyon tudnak labdába rúgni...
Ne félj a Max-tól nekem jó tapasztalataim vannak, Noctua NF-A12x25-nél egyértelműen halkabb, légszállításban is és statikus nyomásban is jobb. 800 RPM-ig meg pláne! Ja, és ötöde-hatoda áron!Én a beszívókat Max-szal, a kifújókat sima P12-vel javasolom.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42331 üzenetére
Új pad is ment rá vagy csak paszta?
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42319 üzenetére
A BQ SW 4 Pro-t én is néztem, de olyan drága hogy letettem róla. Ha olcsóbb lesz - de miért lenne kb. fele áron - akkor szívesen kipróbálnám...
-
Sawyer7733
csendes újonc
válasz
spleenszuru #42262 üzenetére
Igazad lehet, ezen én is aggódtam hogy elölről nem fog kapni elég levegőt a belső tér a radiátor miatt. Akkor marad az a verzió hogy fentre kerül a vízhűtő, de kintről szívná a levegőt, (kivenném a polcot ami a gépház felett lenne), előre meg menne a 3 gyári BQ! 140es venti, hátra szintén egy 140es BQ! , az úgy átfújná a házat eléggé szerintem.
-
Hyper84
csendes tag
válasz
spleenszuru #42236 üzenetére
Mesh előlappal van nekem.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42178 üzenetére
Nem voltak hülyék ezek a Cooler Masteres srácok, bizony, bizony!
És a másik titka a dolognak az utólag megemelt lábak, 2 cm az kevés... -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42173 üzenetére
NR200, és nagyon elégedett vagyok!
-
válasz
spleenszuru #42105 üzenetére
Jó/legjobb : [Igor'slab teszt]
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42099 üzenetére
Leánykori nevén Nidec Gentle Typhoon
Kb. Noctua NF-A12x25 szint csak olcsóbban...
Ez 9500 Ft, ez /\ pedig 13900 Ft. 4 ropi különbség...
Ezt tudja radin:
Itt pl. 3.
Illusztris társaság!
A P12 itt csak a 11.
A teljes teszt: [link] -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42078 üzenetére
Ha nagyon muszály, akkor inkább ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM (VENTOPRO120PWM-BKCWW) és fogtam darabján 3 000 forintot...
-
Daffchy
őstag
válasz
spleenszuru #42058 üzenetére
Én személyesen vettem át, nekem ne ejtse/tapossa meg senki.
Nálatok posta/futár hozta? -
Shalee
csendes tag
válasz
spleenszuru #42058 üzenetére
Akartam rendelni még párat én is, de ezek alapján lehet megvárom a következő szállítmányt. Bár ha azt nézem, hogy egységnyi pénzért mit kapok, igazából szerintem vállalható a hibaráta.
-
blp85
senior tag
válasz
spleenszuru #42046 üzenetére
Az RGB és A- RGB-s típusokon láttam először. Mondjuk a front ventik alá én tettem "gumibakot", mert ott a lapátok szerintem súrolták volna a házat. A vízszereléshez használatos kerek, középen lyukas gumi kreatív felhasználása, de pont jó a célnak.
-
Shalee
csendes tag
válasz
spleenszuru #42051 üzenetére
4/4 jó, a kék boltból jöttek.
-
Benhill
senior tag
válasz
spleenszuru #42051 üzenetére
5 jó, 10 nem
a 10 rossz, többféle frekvencián sipol, egyik kicsit magasabb, másik alacsonyabb.
van amelyik kicsit kattog is és nem csak induláskor de forgás közben is lehet hallani.eleg szomoru vagyok.
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42046 üzenetére
Ezzel keztődött, a Bionixon már volt korábban is.
-
barry26
csendes tag
válasz
spleenszuru #42047 üzenetére
Én a zöld manós boltból vettem múltkor P12 A-RGB ventit, natúr csomagolásban érkezett, még fólia se volt rajt. De abban verhetetlenek, hogy másnapra megjön a termék és csak 650 az automata...
-
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42018 üzenetére
Á, látom megérkeztél a felismerésre hogy az alulról szívó házakkal lehet jó vga hűtést elérni. Maximálisan támogatom!
Sokan idáig valamiért nem jutnak el... -
Zamma
őstag
válasz
spleenszuru #42008 üzenetére
P12 MAX akart lenni, most olvasom, bocs!
-
Zamma
őstag
válasz
Ez csak a PRO-ra igaz, nem a simára...
A te embered a P14 Max... ugyanazt tudja negyede-ötöde áron... -
válasz
Nekem van 2db 140 SW4 ,de pont ma rendeltem meg az utótdjukat
( Corsair Elite rgb ennyiért nem hagyhattam ott )
Egymás mellett vannak az SW4 ek és az Arctic P14 ek, így elég jó összehasonlítási alapom van ,valóban kicsit több levegőt tol az SW4 (mindkettő 1000rpmre belőve -így használom ) és nagyon picit halkabb is ,viszont nem ér meg 9500 -at szerintem. -
spleenszuru
őstag
válasz
spleenszuru #41934 üzenetére
Most látom, a hwinfo screeneden van ott egy maxos 71,5 C érték a procidnál.
-
vitya81
tag
válasz
spleenszuru #41932 üzenetére
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Lehet kicsit értetlenkedek, ezért elnézést...A "target" alatt mit értesz? A beállított értékek ezek lennének: 30 Celsiusnál, kb. 30%, 50 Celsiusnál 50%, illetve 75 Celsius fölött 80-100%
Ez az 5 ventilátor mind a házban van. 3 ami normálisan működik, nem pörög fel, de van kettő, amik hektikusan működnek. Bárhogy állítom őket, felpörögnek, hol pedig visszaállnak, aztán újra fel. Akkor is, ha ugyanazokat a beállításokat alkalmazom, mint a jól működő másik háromnál.
Egyébként nem zárom ki, hogy a proci ventilátorok is felpörögnek, emlékeim szerint az is előfordult. Tegnap késő este b@szakodtam vele.
A CPU i7-11700k, a proci hűtő Noctua NH-D15 chromaxViktor
-
válasz
spleenszuru #41917 üzenetére
Miért lehetetlen kábelkötgelővel ? Nekem is úgy volt eddig feltéve :
[12cm] / [14cm]
1db kötegelő PCI slotok melletti rácsnál lazán megfogja a ventit.
#41919 AxBattler
A golyóscsapágy miatt már alapból hangosabb mint a sima P12 azonos rpm mellett is. Viszont a p12maxon a lapátok egybe vannak önte egy gyűrűben ,így legalább az idegesítő haromikus rezonancia ami a p12 nél volt nagyrészt eltűnik.
-
abdulka1
őstag
válasz
spleenszuru #41917 üzenetére
Szia!
Az öntapadós mágnes szalagra gondolsz? Link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest