-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
-
válasz
F_Zolee #44811 üzenetére
Ott is próbáltam de ugyan úgy csak 5-öt hoz ki valamint a PUMP és CPU, de úgy sincs meg amennyinek meg kellene lennie..Viszont legalább ott 1-et megtaláltam, de a többit hiába húztam 0-100% között pont semmi nem történt szóval totál nem értem, hogy mivan..Beállítottam egy elég durva profilt rájuk. Kicsit hangos, de had fújják a levegőt és lehet elengedem az egészet... Amelyiket akartam az pont meg is lett...De azért a többi 5 is jó lenne....
Megoldottam az egyenletet...
Hát a venti vezérlő a 3-as portra volt kötve tehát onnantól kezdve az csak elosztóként szolgált és mind az 5-öt ugyan annyira szabályozta... Én egyet máshogy akartam azokon kívül ezért voltam gondba, hogy mit is csinál a többi, de azok az AIO ventillátorai voltak.
Beállítottam a pumpát 100-ra (bár azon volt, de azért én is.) és a többit is át alakítottam aztán mostmár úgy megy ahogy szerettem volna.
Kicsit hangosabb lett, de nem probléma.
Azért köszi és végül a BIOS-ba állítottam be én. -
Cs1csó
titán
válasz
F_Zolee #44620 üzenetére
Keresgéltem. A "P" akkor jobb ha akadály van tehát pl. pont a CPU toronyhűtő ventilátornak jobb választás, és ahogy írod akkor előre is jobb hiszen több az akadály amikor a "házba" fújja be a levegőt, de hátul meg a kifújás jobb lehet akár az "F" is, hiszen a ház "mögött" szabad a hely hogy így mondjam. Jól értem akkor?
(bár ahogy írták inkább mehet mindehova P mert az jobb mint az F általánosságban)
-
-
válasz
F_Zolee #44386 üzenetére
Számítógép nélkül szeretnék meghajtani/ vezérelni ventiket .Simán konnektorba dugva (8db P14 pwm pst)
Vettem egy ilyen külső tápot : [Ali] (molex +sata végződések )
Meg van egy ilyen Noctua pwm fan controllerem [NA FC1] (sata betáp )
Össze is dugram a külső tápot a noctua controllerrel. De meg se nyikkan . Számítógép tápra kötve persze működik....
Kipróbáltam a külső tápot egy [ID Cooliong HA02] HUB al ,és ez persze működik . Csak ugye ezzel maxon pörögnek a ventik pwm jel hiánya miatt.
Tehát a noctua controller valamiért nem szereti a külső tápot így kuka.
Minden ötletet szívesen várok , forrasztani nem tudok ,gyári megoldás kell.
Hogy tudok meghajtani /vezérelni 8db ventit szgép nélkül? -
Grózi
Topikgazda
-
Pehi
senior tag
-
Dr.Én
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged