- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
spleenszuru
őstag
válasz Speedy007 #42706 üzenetére
Úgy látom, abban a házban a leggyakoribb, hogy az AIO megy oldalra, a ventik pedig, ahogy írod, alulról 3 be, felül szintén 3, ki.
Felülre a 3 db P12 PST igencsak jó lesz, alulra viszont, az a gyanúm, P12 MAX, vagy XPG VENTO PRO ajánlatok fognak érkezni, vagy ha van della, Silent Wings 4 Pro, oda kell némi nyomás.
Malaka!
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42706 üzenetére
Nekem Deepcool CH510-ben van 4 db 12cm és 3 db Arctic P12 PWM PST RGB, azt a házat is simán átszellőzteti, illetve egyik sem megy 100%-on, mert fölösleges, illetve akkor már hangja is van.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42711 üzenetére
A lényege az, hogy az 1. csatlakozóba dugott ventilátor fordulatszámát látod a BIOS/programban és a többi ventilátort is azon a fordulaton fogja járatni (azonos típusú és méretű ventilátorokat kell csatlakoztatni).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42709 üzenetére
Próbálj rá, de lehet az is hogy picit halvány lesz... (a radinál én nem mennék véletlenre, de megpróbálhatod, hátha...)
A P14-ek hangosabbak a Maxnál! A Max 800-900-ig full halk, de 1100-ig sem vészes egyáltalán.
A fan hub jó cucc, 4 venti felett van értelme (de onnantól kötelező). Pwm-el kapcsolódik a laphoz, a többi fordulata azt klónozza. Ha van elég alaplapi csatid akkor nem feltétlenül szükséges. 1-2 Y splitterrel is meg lehet oldani (a PST-s Arcticok meg elelve sorba köthetőek)
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42715 üzenetére
Elvileg 1 vagy 2 A-ig terhelhető az alaplap ventilátor csatija, így a 4 ventit elvileg elviszi. A PST-s ventik sorba köthetők, ha a befúvó és kifújó ventiket külön fordulaton szeretnéd járatni, úgy lehet HUB-ra sem lesz szükséged, mert ezekből 4-et simán sorba köthetsz úgy, hogy nem terheled vele túl az alaplapot.
A gyári Arctic vizes hűtőn sima P12 van, aminél az RGB/A-RGB-s verziójú ventik nagyobb légszállítással bírnak, nem Maxot tesznek rá.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42733 üzenetére
Miért kell járatni a az alsó ventiket 1000 RPM-en? Lőjél már egy HWinfot terhelés alatt légyszi...
Hát, a mondás igaz: a szépségért meg kell szenvedni...
2 iránya van a megoldásnak:
1. kicsit elemeled - kb. 2 mm-re - a ventit távtartóval - viszont a hűtés nem lesz hatékony
2. veszel komolyabb ventiket - amiket már korábban is javasoltam - ez anyagilag ráfizetéses
Próbáld meg az elsőt, ha nem jön be akkor jöhet a másik...[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Már nem azért, de 1000rpm minden csak nem alacsony fordulatszám.
500rpm, ami a fele már annál inkább. Egy ilyen házban, ennyi ventilátorral terhelve sem kéne szvsz 1000-en menniük.Miért jó 3 befúvó és 6 szívó ventilátor egyébként?
Szépen néz ki, de az oldalsó alsó konkrétan kiszívja a friss levegőt.[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42740 üzenetére
Tedd már meg a kedvemért hogy így állítod be a hűtés irányát:
- oldalsó befelé szív
- radi kifelé fúj
- alsó befelé szív
Így lesz pozitív nyomás a házban, ami rásegít a radira is...Lehet hogy ez meg is oldja a problémád, ha nem, jöhet a vásárlás...
Ventiknek ezek jók:
CM Mobius 120P ARGB - 8 ezer/db [link] Nagyon jó venti, én ezt venném!
Nincs 3-as pack-juk...Lian Li AL120 V2 - 12 ezer/db [link] Ez húzós áron van, és nem is feltétlen jobb. Van 3-as pack-juk, de 40 ropi...
A Thermalright C12C-S lenne még jó, de nagyjából beszerezhetetlen az EU-ban...
-
veterán
Presze, pofonegyszerű a megoldás . A ventiket meg kell emelni fél centivel, akkor megszűnik a daráló hang.
Alátét (gumi /parafa/ textil /akármi ) vagy gyári megoldás :
[7mm gumi]
[2cm műanyag]
stb[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42744 üzenetére
Hasonló problémám nekem is volt az Arctic RGB- s ventilátorral, én a csapbetét tömítéssel emeltem meg. Ehhez hasonlóval [link] , igaz az valamelyik áruházból származott készletben, így filléres dolog volt, de a problémát megoldotta.
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42768 üzenetére
Nincs meglepetés abban amit írsz, leírtam hogy a trükközéssel nem leszel megelégedve hőmérséklet szempontból, csupán halkabb lesz a konfig...
A legfelső függőleges oszlopban lévő ventit kapcsold le vagy minimalizáld az RPM-et, nézd meg úgy is (az RGB maradhat).Másik trükk amit megtehetsz, hogy a ház lábakat nagyobbakra cseréled, ezáltal alulról kap nagyobb luftot és így hűvösebb lehet kb. 2-3 fokkal, de 5-öt már nem mondanék.
Ilyeneket hifi-s boltban lehet kapni, nézz be a modding/SFF/ház topikba és keress rá, nem tudom hogy hol láttam...
Vagy nyomtatsz 3d nyomtatóval esetleg. -
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42780 üzenetére
Egy mondatban: attól függően hogy mely eszköz a leginkább melegedő.
Például nálam ez nem a proci és nem a vga, hanem egy forrófejű Samsung ssd...
Fan Control szoftvert használok régóta, nagyon jó tapasztalataim vannak vele, szuperül paraméterezhető:
Lehet vele mixelni, ofszetezni, még némely vga-k ventijét is képes kezelni... -
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42789 üzenetére
A Gamers Nexus tesztjét nézve nem tartom pozitív előjelnek hogy ezt tették - amit már korábban is javasoltam neked - a H7 Flow-val:
Csak azért, nehogy csöbörből vödörbe ess...Olyan házat nézz ahol:
- lentről a vga-ra 2 venti direktben ráfúj amit alulról vagy a ház aljáról vagy a front oldalról lehet friss levegővel táplálni
- mesh a front oldal
- nincs, vagy kivehető a hdd konzol a front oldal mögött
- felül 2 ventit fogad
- hátul 1-etLátom hogy a házas topikban is mozogsz, várj türelemmel más véleményére is, nyár van, ubiszezon...
-
Viktor77
titán
válasz Speedy007 #42989 üzenetére
Ha a tápba keresel ventit, nem nagyon lesz más opciód.
Ennek nagyon alacsony az indulófesze, ezért ez az ajánlott a tápos topicban.
Vehetsz másikat, aztán majd nem indul mikor a táp szeretné.
Jó hatásfokú tápod van, az Arctic ventije is bőven elég, mikor kell.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
válasz Speedy007 #43028 üzenetére
Jah, én másra gondoltam, konkrétan a tápban lévő vezeték és a ventilátor vezeték összeforrasztása. A tápot nem barmolnám, van itthon zsugorcsövem meg színazonos szigszalag, inkább azzal oldom meg.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Zamma
őstag
-
Grave_444
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest