- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hackeeeee #44686 üzenetére
Igen az .Hàtul nincs szűrőd . Bàr a felsőt sem értem minek ,ha ott kifújsz azt minek szűröd/ tartod bent a port. Lehetne lassabb fordulaton is a 2felső ,szűrő nélkül. Füstölővel, cigivel meg tudod nézni ,persze ne ott ahol van venti ,mondjuk a VGA alatti PCI takarólemezeknél ki vagy be megy a füst. [link]
-
válasz
hackeeeee #44683 üzenetére
Az nem neutral ,hanem negatìv. Kifelejted az egyenletből a porszűrőt. A befújók előtt vagy fine mesh van vagy vmilyen szűrő. 20-40% airflowot nyugodtan levonhatsz azoknàk a ventiknél. Hàtul meg felül ritkàbb az ellenàllàs. Ott 10-20% veszteség van csak kb a gyàrilag megadott cfmhez képest (szabad levegőn mérik a gyàrtók) . Ha pozitívat akarsz , akkor vagy a ventik szàmàval ,vagy a fordulatszàmokkal kell jàtszani.
-
5leteseN
senior tag
válasz
hackeeeee #44475 üzenetére
Úgy van értelme, hogy a beszélgetés-vonalat indító hsz-ben a plusz ventikkel a fórum-tag zárt házban dolgozó VGA-jának az üzemi hőmérséklete(a bő tízessel magasabb 60+ fokos értékről csökkenve) szinte elérte az én "nyitott-házas"(test-bench) 50 hez közeli hőfok adataimat.
Nem vagyok tökéletes: nem hivatkoztam végig az előző válaszomban a teljes "vonalat"...
-
válasz
hackeeeee #42418 üzenetére
19 FPI s radira + zárt előlappal mindenképp kell a p/p ahogy most is használod . Levett előlappal elég lesz szerintem 2db jó venti . Én azért vettem a HS verziót ,mert ugyanannyiba került mint a sima pwm verzió . Még ha nem is használom 1100 felett ,ha marad benne tartalék az nem árt ,idleben /minimum rpmben ugyananaddig le tud menni ez is.
-
válasz
hackeeeee #42387 üzenetére
Az nem motorzaj amit hallasz , próbáld ki, a 2 pull ventit vedd le és hallgasd meg úgy .
A HPE finsűrűsége miatt a pull venti üvölteni fog bármit is raksz oda . A megoldás a távtartó keret a radi és a pull venti közé . DIY megoldás : fél centi vastag kartonpapír /filc /gumi alátét stb . Gyári megoldás : [Alphacool Shroud & Decoupling 140mm (7mm vastag) 4x M3x37mm csavarokkal együtt]
Push oldalra felesleges, ott a hub keret pont elég távolságot biztosít ,hogy ne daráljon a venti. -
csababarca
őstag
-
chopin42
őstag
válasz
hackeeeee #30584 üzenetére
Üdv! Lehet hülye kérdés, de nyernék vele valamit, ha lecserélném a házban található ventiket Thermalright TY147-a ventikre (4 wb2 plus 14, procin fekete, többi színes/adatlap) ? Zaj/teljesítmény arány érdekelne. Nincs különösebb baj a mostaniakkal, de ha még csendesebbé tehetném a gépet ugyanennyi hőfokon, vagy hűvösebbé ugyanennyi hangért, akkor lehet elgondolkodnék...Ehhez kapcsolódik, hogy a TY147-a SQ ventik teljesítményben másak a sima verziótól?
Köszönöm! Ja, és csupán kíváncsiságból: Mi a létező leghalkabb 14-es venti, ami cserébe tol levegőt is azért? Megér mondjuk egy noiseblocker venti 6-8 ezret egy wb 2 plushoz képest? annyival jobb?
Köszönöm -
tpeter77
addikt
válasz
hackeeeee #30579 üzenetére
Én is ezt szívtam be!!! Kiderült ahogy Grózival beszélgettem hogy létezik négyzet alakú belőle!
Csak nincs a fórumon elterjedve.
Szabvány 140x140mm keretben.
Weboldalon megtalálod, telóról nehéz belinkelnem, de megpróbálom.
TY 147 A SQ -
Iginotus
addikt
válasz
hackeeeee #30525 üzenetére
Még nem tudom 2 db 12 cm es akasa viperem van.
De kéne még 3És a cpu hütöre (Grandis 2 XE1436) Ráfér 3 db. Ebből 1 gyári is ilyen 14 cm es de 12 es rögzítővel, és gondoltam akkor veszek még 3-at az akasa viperböl csak nagyobbat. Gondoltam rákérdezek, hogy van e másik ajánlás is.
Mivel jobb a 147A mint a viper? (Annyit látok, hogy a vipernek nagyobb a max fordulatszáma és a CFM értéke.)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hackeeeee #30167 üzenetére
Szerintem a fan gyártók is tisztában vannak hogy a lapok 90% -a 1A csatikkal vannak szerelve , így próbálják 0,5 alá szórítani a max-ot még a combosabb ventiknél is hogy ne legyen probléma esetlegesen 2 db Y esetén.
Azt nem tudom hogy az ilyen csatlakozóknak mekkora a max terhelési küszöbje de én ugy gondolom hogy ilyen +-10% nak még megkéne felelniük ...
Létezhet hogy az 1 Amperes csati tönkre mehet ha esetlegesen 1.1-re lenne terhelve? -
dqdb
nagyúr
válasz
hackeeeee #30159 üzenetére
Én sem találtam. Ilyenkor az az ökölszabály, hogy 1 A-re van méretezve. Az a baj, hogy felpörgéskor egyszerre rúg bele a két Thermalright ventilátor a csatlakozóba, így mielőtt még szabályozni lehetne, már kárt okozhatott.
Egy 3-as Akasa külső tápellátású PWM-es elosztó a biztos megoldás, ha a Thermalrightokat használnád. Persze simán lehet, hogy semmi baja nem lenne egy egyszerű Y kábellel hosszabb távon sem, de az ellenkezője is előfordulhat, és az első próbálkozásra kinyírod a csatlakozót.
-
dqdb
nagyúr
válasz
hackeeeee #30157 üzenetére
Csak akkor, ha az alaplap kézikönyvében szerepel, hogy 2 A az adott csatlakozó terhelhetősége, amúgy nem.
Tudom, hogy valszeg gyengébb lesz egy kicsit, de az nemgond.
Nem gyengébb lesz, ha túlterheled, hanem az alaplapi csatlakozót küldheted el ezzel. Szóval gond.Erre a célra külső tápellátású splitter kell.
Amennyiben nem lesz ajánlott, akkor viszont 2 darab 140-es akasa viper mehetne így, sima Y-nal sysfan-ra?
Az a baj, hogy az Akasa oldalán nem szerepel a maximális áramfelvétel. Ha a ventilátorra ráírták, vagy valahol megtalálod kimérve, és 0.5 A alatti (vagy 6 W alatti a teljesítménye), akkor mehet. -
elodman
aktív tag
válasz
hackeeeee #29212 üzenetére
Jó lehet ez az én ventim alaplap általi szabályozásának lehetővé tételére is?
Nagyon zavar, h. maxon pörög a táphoz kapcsolódó gyári venti.((linked újra: [link] ))
Asszem Molexen kapcsolódik a táphoz:
[kép]------
(specs:
Ház: Inwin mana 136
alaplap: Z-97c,
3 x Chassis Fan connector(s) (3 x 4 -pin),
Fan Xpert 3 supports hardware-level PWM/DC combo mode)
--------------Egyébként ez a venti megoszlás levegőáramlás szempontjából elfogadható?
1. molexes: -Fent, középső részen befújó (ami jelenleg állandóan pörög)
2. DC-s, szabályozható: -Hátrafelé kifújó(A fixen pörgőt előlről kioperáltam, turbulencia zajt okozott. A hátsó DC-s nem fordítható meg, a csavarmenete miatt.)
Thanx!
-
martin66
senior tag
válasz
hackeeeee #28697 üzenetére
Most olvasom az összefoglalót, jól értem hogy Y elosztóval sem fogom tudni megcsinálni, amit akarok. Hátulsó ház venti csatira rákötném az Y-t majd arra 2 db különböző ventit. Egyik a ház gyári ventije eu suerintem 14cm a másik meg a Noctua 12cm lenne. Különböznek ebben az esetben nem is fognak működni? Nem tudom majd szabályozni? Vagy elindulnak, de mondjuk full fordulaton.
-
dqdb
nagyúr
válasz
hackeeeee #28700 üzenetére
Én a 3 darab TY143-at már nem kötném alaplapra 1 csatival, sőt még kettőt sem nagyon.
Én sem, és hozzád hasonlóan kettőt sem, azonban az a 0,6 amperes maximális áramfelvételével extrém kivétel, így már kettővel túlterheled az átlagos alaplapi csatlakozót. Ugyanezen adatot az előbb írtam be a WB2 esetében: 0,11 A. -
mgabi
senior tag
válasz
hackeeeee #28450 üzenetére
Igaz, olcsó ventiknál gyakoribb a zavaró motorhang.
csibuka85: vegyél inkább 2 darab rendes ventit, mint 7 olcsót. Gondolj bele. hiába csendes, ha egyszerre 7db zakatol a gépben, amiből 3 db-nak motorhangja van. 7db ventihez már osztó is kell, össze kell őket hangolni, csak a baj lesz velük.
-
mgabi
senior tag
-
mgabi
senior tag
válasz
hackeeeee #28442 üzenetére
SW3 140mm 7 ezer, Arctic F14 2 ezer. Mindenki maga eldönti mennyit költ ventire, meg mit preferál jobban.
Egy sima gépbe (max 150watt) egy 700-800 közé leszabályozott Arctic F12 v F14 tökéletesen elég. 150-250watt között 2 venti. 250watt felett pedig 2-3db, de jóféle venti.
Arctic fele-harmad áron kb 10%-kal kevesebb levegőt szállít, 1-2 decibellel hangosabban, ha 1100-1300 között teker. Meg a csapágy is csak 50 ezer órás.
Én 10 évig egy Freezer 7 pro-t használtam 350-700 közötti rpm mellett. semmi baja nem volt, és soha nem halottam, azon F9 Pro venti volt. A házhűtőm egy F12 Pro volt 6 évig fix 500on tekert éjjel nappal, nulla hanggal, persze alap vga karival. Aztán jöttek a Silent Sreies R2-k 7 volton, azoknak már picit nagyobb hangjuk volt, de jobban tolták a levegőt érezhetően. Most lecseréltem őket F14 Silentekre, amit 600rpm mellett használok. konfigomat tökéletesen kiszolgálják. Az elmúlt hetek melegeiben, azért kevés volt gaming alatt még 12volton is, de 35 fokban amugy sem jatszok
Persze egy 1 millió feletti OC-s 1080Ti SLI + OC-s 7900X-es rendszerben más a helyzet, ami 800wattot is bekajál... Ott meg sem kottyan, ha 30-40 ezret költesz ventikre.
Csúcsot egy haverom gépe viszi. 9db Corsair ML120 és ML140 PRO LED teljesít benne szolgálatot. 360-as radira 6db-ot rakott push-pull rendszerben... insane.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
hackeeeee #27315 üzenetére
Cha_fan-t akartál írni nem?Mert azok nálad hybridek és az Asus lapok szabályozása a legjobb tapasztalataim szerint.A B14-3-l annyi lehet,hogy a minimum fordulata magasabb lesz mint a PS-nek(mondjuk szerintem a lap le is tudja kapcsolni AiSuite-ból) és maximális fordulaton hangosabb a +200 rpm miatt.
-
dvd_R+
őstag
válasz
hackeeeee #26954 üzenetére
Igen.. sikerült rossz ventilátort rendelnem
Viszont új hiba..
Kraken x61 : vissza szereltem a gyári ventilátort a radira össsze raktam a gépet gép bekapcs és olyan hangot add ki a kraken x61 mint egy kotyogós kávéfőző .. aztán abba hagyja pár secel később
de kb 30 másodpercenként megint csinálja
Ez most mi ? -
Grózi
Topikgazda
válasz
hackeeeee #26856 üzenetére
Üdv ismét,jó lett az arckép!
Szóval a te esetedben ha feljebb szeretnél lépni,akkor az eLoop lesz a befutó.Viszont ennek van ára,de a B14 széria nagyon jó.Arra számíts,hogy magasabb fordulaton lesz szélzaj ezek esetén is,hiszen nem kevés légszállítással bírnak.Csak pwm-st tudsz vezérelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged