- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallmer
őstag
Nem csodálom, hogy nem tudtad követni.... Nagy kálvária volt a hűtés választás. Végül egy Noctua NH-D15S Chromax Black lett a befutó.
A hétvégén végre elkészül a gép, ha minden flottul megy, mert már közel 100%-ban meg van minden. Most még azt keresem, hogy mi az ami hiányozhat.
Ugye a Corsair 5000D-be menni fog 3db Artic P12 PWM ventilátor. Ezeket szerintem a gyári fan hub-ra fogom kötni.
Menni fog kettő sima P12 ventilátor hátulra. Ezt a kettőt pedig egy másik hub-ra kötném, mert nem vagyok benne biztos, hogy elér a kábel a corsair hub-ig.
A processzor hűtőn lévő ventilátor az meg menne a közvetlenül egy alaplapi csatlakozóra.
Szeretnék még egy ventilátort a processzor hűtőre, de előre valami slim-ben gondolkodom, hogy ne takarja ki a memóriát teljesen, de erre egyelőre ötletem nincsen. -
Peddy789
őstag
Pont ma neztem ezt enis valami olcson fan hubot amin van kulon tap: ARCTIC Case Fan Hub - 10-fold PWM Fan Distributor with SATA Power - Black
Holnap jon, a Lian Li O11 Vision-el + 5 Arctic P12MAX + Arctic Liquid Freezer III 380. Kivancsi elszek hogy fog kinezni a vegen. -
tomgabor
őstag
Azzal az a bajom hogy az A14 motorja alacsony fordulaton búgott, most tesztelek egy Redux P14-et de ennek nem sima a járása, olyan mintha a motor áram alatt darálna valamit, rezeg a kezembe.
Ház perforálás(hátsó, felső) is jobban befolyásolja a hangját mint a Rev4 Arctic P14. A másik meg hogy a mostani Arctic F14 CO idle állapotban 390rpm-en(22%) megy, Reduxnél a minimum meg 700rpm(35%).
-
Krytec
tag
Köszi az ajánlást, pont azt a Scythe ventit találtam én is. Rendelek belőle 3at és majd jelentkezem a tapasztalatokkal
Amúgy az Arctic-okat 1000rpm körül használtam és az volt a problémám velük hogy azonos sebesség mellett egy wing boost 3at halkabbnak éreztem csak abból az kör alakú rgb nem tetszik.
-
S:type
csendes újonc
A CPU 40 Celsius körül mozog, terhelés alatt kb. 60.
RTX 3070 Ti GPU van a gépben, 30-40 Celsius kb. a hőmérséklete.
Némi konfiguráció után sikerült megtalálni az optimális beállításokat a BIOS-ban. Alapvetően nincs bajom ezzel a rendszerrel most de szeretném a maxot kihozni belőle. Ha ugyan ezeket a hőmérséklet értékeket tudnám hozni halkabban már annak is örülnék. A gép egyébként fejmagasságban van, mellettem ezért nem mindegy mekkor a zajterhelés.A BQ termékekhez nem ragaszkodom, ezekről olvastam, hogy halkan és hatékonyan üzemelnek ezért gondolkodtam ebben. Csak, hogy valami konkrét is legyen:
1x Be quiet! LIGHT WINGS 120mm PWM (RGB)
2 x Be quiet! LIGHT WINGS 140mm PWM (RGB)
2 x Be quiet! Pure Wings 2 140mm (nem RGB)Ezt a rendszert javasolták egy helyi PC üzletben.
Ha bármilyen más konkrét javaslat van akkor szívesen veszem és utána nézek.
-
kavalkád
senior tag
Valóban nem agymátét, sőt agyműtét sem. A kérdésem a furat távokról szólt - mint gondolom olvastad - nem arról, hogy mit vegyek helyette, vagy hogyan oldjam meg. A topik readme pedig nem írja, hogy nem lehet tápventilátoros kérdést feltenni, én nem gondolnám offtopic-nak. Remélem nem zaklatott fel nagyon a kérdésem.
abdulka1: Kösz, hogy megválaszoltad a tényleges kérdésemet!
-
bnorci71
addikt
Ok köszi.
1x valahol régen láttam valami videót erről és megmaradt bennem mint lehetséges probléma. Úgy is nézegetni fogom a hőmérsékleteket az elején csak gondoltam ha valakinek van konkrét tapasztalata minek tapossam az ösvényt
Az érveid az én fejemben is megfogalmazódtak, hogy a VGA venti később kapcsol kevesebbet kel mennie ami előny.
Be Quiet! venti van 2db a többi is az lesz a házba azok bejöttek, vagy Asus lassan minden Asus a házban lap, VGA, ház, -
techlock
csendes tag
Egyelőre mindennel meg vagyok elégedve. A 10 éves gépemet lecseréltem. Most rakok/raktam össze egyet. Csak tanácsot kértem, hogy azokat a ventiket, amit feljebb felsoroltam, hogyan raknátok be őket? Merre kavarják a levegőt?
CPU: Intel i5 12400 (gyári ventilátorral)
VGA: Gigabyte RTX 3070 Eagle 8GB GDDR6 (körülbelül másfél hét múlva lesz berakva)
Táp: FSP Fortron HYDRO GSM Lite PRO 650w 80+ GOLD
Ram: 4x8GB Kingston FURY Beast RGB DDR4 3200MHz
A régi gépből majd át lesz rakva egy 2.5" SSD és egy 3.5" merevlemez.
Valós hőfokot nem tudok mondani, mivel egy pár alkatrész nincs még benne. -
chopin42
őstag
"A gyári adatok... khm... finoman szólva kuka..."
Igen, pont erre céloztam, hogy azonos hazugságok esetén sem mindig stimmel.
Viszont ha már felhoztad a bq-t, 2 árából kb 12 db p12-t lehet venni, de ennek ellenére sem 6x halkabb, sem 6x erősebb nem lesz az 1v1 felállás esetén a bq. Kicsit jobb lesz a zaj-teljesítmény mutatós görbe, ami úgy is középig lényeges, mert 2k rpm NEM kell házhűtésre. Ami azt jelenti, hogy azonos hangerőn hoz 1-2 °C-t. Maxon, középen meg mondjuk 1 °C-t. De mindegy, szerintem innen elengedhetjük, mert nem számít és a kérdező kapott bőven választási lehetőséget: 3x p12 előre vagy 2x p14, amelyik olcsóbb, nem lesz észrevehető különbség, a p14 hangprofilja kicsit jobb. Ha pedig jobb kell, akkor minimum 4x annyit kell költenie. -
Domestos
tag
Azért nem írtam konkrét gépet, mert még nincs összerakva, most rendelgetem össze az alkatrészeket. Egy Asrock deskminit rakok össze intel 14500-al és a fent említett Thermalright AXP90 X47-al, amiből sikerült full rezet rendelni. Amit nem tudok, hogy a Thermalright valami kutyaütő ventit ad rá, vagy teszem azt, majdnem noctua minőséget. Igazából ezt próbáltam megkérdezni. Hangja amúgy tuti lesz rendesen, bármit teszek bele, mert ez a hűtő egy kis low-profile borda, a ventillátor pedig közvetlenül a ház kilyuggatott rácsa mögött van, pedig jó lenne egy légrés a hang szempontjából. Csak nem mindegy, mennyire lesz hangos, és milyen karakterű lesz a hangja. Amúgy ez a konfig nem csak hűtésre ígérkezik limitesnek, hanem teljesítményre is, mert egy 120W-os tápot adnak hozzá, pedig a proci egyedül fel tudna menni 150W-ra csúcson, amit persze ez a hűtő nem bírna el.
-
Pacee87
aktív tag
Szia!
A választásom végül a P12 Maxra esett. A Bluechip malmai kicsit lassan őröltek, mert végül 22-én reggel ért ide a csomag. Aztán meg az enyémek is lassan őröltek, mert végül ma raktam össze a gépet úgy ahogy...
A középső HDD rack már nem is volt a gépben. (csak azt tudnám, hogy amúgy merre lehet...)
Közben kaptam rokoni okosítást is, hogy a CPU hűtőt jó lenne elforgatnom 90°-kal és hátrafelé fújatni vele a levegőt, de ez akárhogyan is nézem nem megoldható sajnos. Sem bordástól, sem csak a ventit.
Így momentán úgy lett bekötve a 4 új venti, hogy 2 szív elölről, 1 fúj hátra, és egy szív felülről, mert a procihűtő is szív felülről. Videókártya pedig ha minden igaz szív alulról.
Az 5. ventit nem tudtam bekötni, a Max az nem sorolható a gyárilag adott kábelekkel. (+ a gyári csavarok sem éppen kompatibilisek a házzal)
Azt szeretném megkérdezni, hogy a körülményeket tekintve ez normális elrendezés, vagy esetleg rossz irányba indultam el? Illetve korábban írtál fix fordulatszámokat a ventikre. Ezt gondolom a DC módban lehet konkrétan állítani. Most első körben én a PWM módot kapcsoltam be. Az alaplapomon így %-ot lehet megadni hőmérsékletekhez 4 lépésben.
Ha esetleg van rám időd és ezek alapján lenne javaslatod, azt nagyon szépen megköszönném!
ui.: Kellemes ünnepeket kívánok, részben utólag is.
-
Caineevo
tag
Nem emlékszem már milyen fordulatra voltak állítva az előző konfoggal, de azt tudom, hogy a hangszigetelt ház sem véletlen van, halkra voltak állítva, hogy ne halljam. Lehet azért feltűnő most a zörej, mert nem sikerült ugyan annyira állítani őket. Kb 8 évig mentek, szerintem ez lehet a gond.
-
Hát biztos nem attól ment tönkre ,hogy "csak " 2 ujjnyi nyíláson tud szívni .
Akkor ennyi erővel az összes radiátor venti ( kb 12121234232x nagyobb ellenállás ellen dolgoznak ,mint a define S eleje) 2órán belül tönkremenne.GN amúgy 1inch nyílást már megfelelőnek tart a ventik előtt ( emlékeim szerint pont annyi van a define S nél )
-
Hát azért az a 300W összfogyasztás ami nála van nem egy olyan óriás hőmennyiség . Nem rossz ám a Define S ,nekem is volt , meglehetősen nagy nyílás van 2 oldalról ,ami persze nem olyan jó mint egy airflow front . De jobb mint a mostani hasonlóan zárt zárt elejű házak nagy része. Én vennék bele egy 5ös pakk Arctic P14pwm PST-t , elöl 3 be . 1 hátul ki , 1 lent be vagy fent ki.
-
newclass
tag
spleenszuru, Zamma köszi!
Belföldről tudok rendelni most csak, de szétnézek!
Olvasgattam a CPU hűtős topicot, valamiért azt hittem a 226 XT is elég lesz.
Fehér hűtőkből sajnos korlátozott idehaza a választék (na meg drágábbak is), de a lányomnak lesz s neki fontos az esztétika. -
SoulReaver
veterán
Phanteks G500A. Nem mondanám szarnak. Alapból ezek a M25 14cm ventik vannak benne. Ezekkel jó a hűtésem, de mivel volt 4db p12 pst-m, azokkal használtam, mert RGBcsillámpóniii... De nem sokat értek... Vissza raktam az M25-öket, mindjárt jó lett minden, csak hangosabbak terheléskor.
-
Pacee87
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsot!
Látszik, hogy mennyire nem vagyok képben ebben a témában, mert arra még csak nem is gondoltam, hogy azt is számításba vegyem, hogy mi merre van még a házban.
A helyzet az, hogy rendesen ki van maxolva, 2×HDD + 1×SSD + 2×DVD +1M.2 SSD
Legfeljebb az egyik HDD-t tudnám átrakni.
Így is azt javasolnád, hogy csak elöl legyen kettő venti? Illetve még az is a kérdésem lenne, mivel nagyjából minden vicc új itt nekem ebben a témakörben, hogy milyen irányban kellene felszerelnem őket?
Nagyon szívesen mondanám, hogy a pénz nem számít, ami sajnos nincs így, de szánok rá, hogy jó legyen. Ár/érték arány a lényeg.
-
Pacee87
aktív tag
Nem írtam való igaz, de azzal nem vagyok elégedett, hogy az előlapi gyári venti kinyúlt...
Procin egy most meg nem mondom milyen típusú szép nagy bordákkal rendelkező Be Quite! van, ami széltében szépen kitölti a helyet 2017-ből. Akkor úgy valahogy 10 környékén mozgott az ára.
-
-
geckowize
őstag
Szia,
koszi a valaszt!Asus Dual 4070 White OC videokartyam lett, ami meretben kisebb, mint az elozo Sapphire Nitro+ 6700 XT, teljesitmenyben "nagyobb" csak. Nem sok vizet zavar a hazban, 310 mm helyett csak 267 mm hosszu, de egyebkent is van boven ures ter, egyaltalan nem zsufolt:
-
DravenMoral
senior tag
Próbáltam dc-n is járatni sokat, nem oldott meg semmit.
Egy bizonyos rpm után már nem hallható a búgás, a szélzaj miatt. Ennyit tudsz tenni.
Amelyikben hallható már a motorzaj, az veled fog maradni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy rosszak lennének.
Vibrációt meg tudja oldani valóban, ha sikerül beállítani egy bizonyos sebességre, ahol a legegyenletesebben tud forogni a lapát.
Autógyártói minőségellenőrzésen dolgozok, sok-sok mikront tud beremegni egy lassú fordulatú ventilátor.
Gyorsítva a pörgést valamelyest ez kiegyenlítődik, de ha egy kicsit is túl fogsz menni a gyorsításon, rosszabb lesz, mint volt. -
DravenMoral
senior tag
Nem hiszem, az artic ventiknek majdnem mindegyiknek van egy nagyon halk motorzörgése, ami egyeseket zavar, másoknak fel sem tűnik.
Nekem eddig volt vagy 30db P12 pwm, 9db P12 pwm/rgb, és a 3/4-ben hallható volt kis/közepes fordulaton az a nagyon halk kis motorbúgás/zörgés.
Nekem gépezés közben nem tűnt fel egyáltalán, de másokat zavar..
Van egyébként 4db Artic bionx P12 pwm és 2db Artic Bionx P14 pwm ventim, azoknál egyáltalán nem hallom. (Ezek procihűtőre jók igazán.)
Szerintem ha annál a noctuánál is előjött ez, az már marad is. -
Szerintem meg 2x140 p14 csendesebb mint 3x120 adata és teljesítményben is közel azonos.
Kifújónak meg felesleges elpazarolni a statikus nyomásra tervezett ventiket ( p14) ,oda bármi jó.
Persze, le lehet cserélni 3x12re 20ezer FT ért ,de mit ér el vele ?
.
Másrészt oda lehet fogatni bármelyik házba ahol van elég hely a VGA alá 1-2 ventit egy kis kézügyességgel [kép] / [2] . Az alatta levő pci slot covert kipattintva meg tud is szívni friss levegőt ,és máris megoldódott 60C ig fanstopos vga probléma. -
TMaX
csendes tag
amúgy anno volt kavarodás a CM Masterbox 5 házakkal mivel volt vagy 5 féle verzió, amit linkeltem gyári oldalt az egy másik verzió vagyis a ház teteje tömör nincs hely venti felfogatásnak de az enyémen van hely tehát a hátsó rész teteje nyitott a háznak és 1db 12 vagy 14 cm-es ventinek van ott hely. Tehát a meleg ott is ki tud menni akár van ott venti akár nincs lásd. [link] , ilyen a házam hátulja, a többi megegyezik a hivatalos oldalon lévő képekkel.
Na már most, találtam egy elég jó házat amibe alulra is tudok tenni 2db 14cm ventit ami direktbe fúj a vga-ra(lian li lancool 216), lenne értelme lecserélni arra ezt a meglévő házamat(csak is hűtés szempontából kérdezem semmi más nem érdekel, kinézet, szerelhetőség másodlagos szempont). Vagy ne dobjak ki az ablakon feleslegesen 46k-t ezért a házért mert annyival nem lesznek jobb hőfokok? -
TMaX
csendes tag
a vga támogatása friss levegővel főként az idióta rtx 4000 széria venti vezérlése miatt van szükség.
Esetemben(Gainward Phoenix 4070 ti), ha a vga eléri a 63 fokot akkor egyből 0-ról 30%-ra kapcsolnak a ventik(1100rpm körüli érték), és sok olyan játéknál eljátsza a vga hogy felmelegszik 63 fokra majd bekapcsolnak a ventik mivel a játék alig terheli vga-t az gyorsan visszahül a min. 30% fordulat miatt aztán 10 percre rá megint ugyan ezt eljátsza.
Ez nem tesz jót sem a vga ventik élettartamának sem pedig a gpu chip élettartamának sem az állandó 20-25 fokos ingadozás 10 percenként ezeknél a játékoknál.
Tehát szeretném kímélni, csökkenteni a terhelést a vga-n és jobban kitolni azt az időt ház ventikkel hogy később kapcsoljon be a vga venti és passzívan a borda tovább tudja hűteni a vga-t.Tehát ez a fő célom, akkor ezek szerint olyan házat kell keresnem amibe alulra tudok tenni legalább egy ventit ami közvetlen a vga-ra fúj és elvileg elég lesz annyira hogy kitoljam a passzív hűtés idejét alacsonyabb terhelésű játékoknál. A táp normál méretű semmi extra( Bitfenix Formula 650 Gold), tehát elvileg nem volna a táp részéről méretbeli probléma ha alulra is teszek ventiket egy olyan házba ami támogat ilyesmit.
-
Sonja
nagyúr
Elsőnek vettem egy P12 Max-ot, azt tettem hátra kifújónak (addig a többi rossz F14-es ventik maradtak benne, mert a hátsó volt a legrosszabb, azért csak azt vettem ki), a CHA_FAN 1-re. Így használtam egy hétig, és semmi problémám nem volt, akkor nem adott ilyen hangot ki. Utána vettem még 4 db P12 Max-ot, és azokat is beköttöttem úgy, ahogy írtam, tehát 5 db P12 Max ventim van, azaz azonosak! Na, ekkor szépen csináltam egy Optimized All-t és beállítottam a ventiket. Ekkor már mindegyik venti (a hátsó is) adott ki ilyen hangot.
Na, legalább neked is ASUS lapod van, két P12 Max beszívó ventid van, ha jól emlékszem. Naálad akkor nincs gond? Hmm... Rá kell jönni, mi a fene van.
Oké, akkor majd megpróbálom 1 ventivel is az optimalizálást. Lehet, erre már csak holnap lesz időm!
Szerk: Azóta a CPU ventit átállítottam Standard-ra, és úgy használom. Ha marad mindenben, akkor még megpróbálok venni egy olcsóbb PWM-es ventit és tesztelni. Illetve elviszem máshoz is a P12 Max ventiket tesztelni. Kíváncsi vagyok, hogy mi a probléma.
-
Ez a DDR2-es gép offline, csak retrózni raktam össze, ezért elfér rajta az XP. A fő gépemen Debian van Win10 dual boottal. Winen egyedül játszani szoktam, Debianon meg minden mást. Debianon is játszottam kb. 1 évet, csak egyenlőre nem találtam az MSI Afterburnerhez funkcióban hasonló szoftvert Linuxra. Van a Core CTRL, ami elég jó, de mégsem ugyanaz.
-
DravenMoral
senior tag
Max, igaz. Nekem, mint egyszerű, jóvérű paraszt embernek egy és ugyan az a pro és a max.
Rowon:
Köszi, következő házamba biztosan fogok venni egy szettel belőle, a mostani rgb-s artic hűtéseimet pedig eladom a fenébe..
Mostanában nagyon meguntam a bármilyen fényt is, ami a géptől jön.
Hangra pedig hangosabbak kicsivel, mint a sima p12 pwm verziók.
Bár eddig még nem morogtak, és 1300rpm-ig teljességgel elfogadható a hangjuk. -
Sonja
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
No igen, csak előre 1db 14cm-es ventit tudok tenni. Eddig se lehetett volna igazából így, hogy a HDD keret benne van, csak megoldottam, cserébe az egész ház rezgett.
Szóval előre is 2 db 12cm-es ventit vennék. Tehát előre 2db XPG Vento Pro menne (ez még árban belefér), hátra 1db P12 Max, míg fentre 2db P12 Max. Így gondoltam megoldani. Ja, és akkor még megoldom, hogy a HDD-k szellősebben legyenek, amennyire csak tudom. A HDD-k maradnak ott, mert minden képpen aktív hűtés kell nekik, nem szeretem ha nincs.
Mit gondolsz erről a vastagított ötletemről?
-
Sonja
nagyúr
Bepróbáltam ezt az Arctic-ot, mert olcsó, de majd kiderül 6-10 hónap múlva. F14-ek is utána kezdtél el a morgást.
0 - AMD Ryzen 7 5800X (PBO2 bekapcsolva) + Noctua NH-D15 chromax.black, 32GB RAM, ASUS TUF GeForce RTX 3060 Ti OC GDDR6X, 6 HDD + 4 SATA SSD + 1 M.2 SSD - ez utóbbi alapból hűtőbordás, mindezt 5db Arctic F14 hűtötte eddig (2 elől, 2 fent, egy hátul). 10V-on járattam ugye őket, mert úgy volt elég légszállítási mennyiség. Végülis nem volt olyan hangos, amíg nem kezdtek el morogni.
1 - Tessék, [kép]
2 - Csak a hang a probléma, a hűtés rendben van.Viszont 1500rpm alatt alig szállít levegőt a P12 Max. Legalábbis számomra az elég kevés. Így ~1950rpm-en elegendő a légszállítási mennyiség.
-
membrandj
nagyúr
Szia!
Kapni fog a gép egy m2 ssd-t és próbálom a környezetét egy kicsit jobban hűteni, de alapvetően a csendesebb működés lenne a cél. Az első venti pl szabályozatlan, bár alacsony fordulaton is megy.
DravenMoral: Az előlap oldalán vannak lyukak és az alján, de nem túl nagy és nem túl sok.
2 ventinek van hely, egyelőre 1 gyári van ott.
Fentre nem tervezek rakni, mert kicsi a ház és szerintem bezavarna, illetve a légáramot is erősen rángatná.
Elől lenne 2 p12 pwm pst és hátul 1 p12 pwm pst. A hűtő pedig Thermalright Assassin King 120 SE lenne. -
Pakmara
őstag
Első teszt vele. Alphacool Apex
-
Sonja
nagyúr
Köszönöm, de Arctic-ot nem veszek mégegyszer.
Ha maradok az Akasa Apache-nál, akkor mit kellene vennem, hogy PWM-el tudjam szabályozni?
Az alaplapon (ASUS TUF Gaming X570-PLUS) csak 3 ventinek van csatalkózó hely, én meg 6-ot akarok. Kellene egy pl. ilyen DEEPCOOL SC790? Ezen 6 PWM-es venti csatlakozó van. Viszont hogy szabályozza az alaplap külön a ventiket, ha ezt rádugom az egyik ilyen alaplapi fan csatira?! Nem igazán értem.
-
Van egy ilyen mini-ITX házam, benne egy passzív hűtőbordás integrált alaplappal. A probléma az, hogy a proci nagyobb terhelés mellett hamar eléri a 80-90 fokot is akár... Ennek megelőzésére először egy 80-as majd egy 70-es ventit erősítettem fel kábelkötegelővel a proci fölött lévő rácsra. A hőfokok egyértelműen jobbak még a legalacsonyabb ventiprofilon is, max 60 celsius lett így, ami már vállalható. A probléma, hogy a 70-es venti hangos, a 80-as venti viszont tökéletes lenne, de a ram pont az útjában van... Csak úgy tudom lecsukni a ház tetejét, ha tenyérrel lefelé nyomom, így a ventilátor kerete pedig a ramot nyomja lefelé és végül valahol az alaplap hajlik. Kicsit hajlik, nem sokat, de nem akarnám ezt így erőltetni ezért valami más megoldást próbálok keresni.
-
-
spleenszuru
őstag
Annyira jó ára van egy ideje, hogy lehet veszek még párat, pedig sehova nem kell épp..
Az a baj, a kiszemelt 360-as radiátorom egy ideje nem elérhető, és ha ez így marad, akkor 420-ast kell vennem, amihez viszont nem jó a Vento..
Abban az esetben a Toughfan 14-ek lesznek a radikon, a Ventok pedig mennek házhűtőnek újra. Van belőle 6 db..
Üzlet szempontból nem lenne jó az utóbbi, mert Toughfanból 4 db-ot kellene még venni pluszban.
(Szeretnék 3 db Toughfan 14 ARGB-t, mert nagyon szépek, de nagyon drágák is..).
-
peq
aktív tag
Márpedig ha lenne slim 14cm Noctua, bizonyosan beruháznék egyre.
Talán túlárazott márka, ámbár úgy vélem joggal kérik el plusz költséget, mert kifogástalan légkeverőket gyártanak. A két lenti 18cm Silverstone ventik mellett kizárólag az osztrákok barna színvilágban gyártott termékei szolgálnak sok éve, teljes némaságban, jól mozgatva a levegőt.A véleményes Arctic venti egy Arctic Accelero Mono Plus VGA bordán kerepel (sajnos szó szerint). Lényeges lenne a 14cm méret, ugyanis az kissé túlnyúlik a lamellákon, így a VRM kör is direktbe kapná a szelet. Ha marad a vaskos Nocuta, a hangkártyám nem fér be. Noha elvileg az alaplapi sem rossz, de egy dedikálttal aligha veszi fel a versenyt. Hallgatom a hangkártya nyújtotta zenei élményt, avagy az Arctic egyenletes moraját
-
Hát lehet, sokat agyaltam, végül megvettem a 6 db ventot.
Így alapból 3 vento fúj, 3 szív, és igen, van benne huzat rendesen.
Hőmérsékletre játék alatt ég és föld a kettő ház, igaz, több venti, más elrendezés, így nem egyértelműen a ház előnye, előtte kb. 30 perc után már maxon mentek a ventilátorok.
-
Kupszi
aktív tag
Konkrétan nálam az lenne a lényeg hogy 2 slim venti ami beférne a VGA alá, még ha nem is játszok, de hűsen tartsa a gépet.
Igazából nem akarok übercsodát tenni hogy jó hűtésem legyen, arra ez a ház nem jó. Arra épített vizet tennék, inkább csak az a cél hogy könnyen átjusson a meleg levegő a házon.
Arra kéne nekem valami ajánlat. De a táblázat amit küldtél, fontolóra veszem, de ár/érték arányba azt látom az Artic toronymagasan az első.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged