- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
csiga8 #36892 üzenetére
6 év gari, szebb, kicsit jobb, kicsit csendesebb, sokkal több cucc jár hozzá, könnyen szerelhető. Véleményes. Ha az ember újonnan veszi, nem feltétlen, árértékben jobb a scythe. De ha már kopott (ami a slip stream esetében 1 max 2 év után már érződik: 800 körül már hallok pici zörgést), akkor érdemes jobbat venni.
-
Zwiebi
tag
válasz
csiga8 #34890 üzenetére
Ahh, a ket belso venti valoban segit. Nekem a 3 pin-es Deep Silence 1100 RPM-bol van 3db, nem rossz ventik.
Amit meg kiprobalnek, mert nem kerul penzbe: 0-1-2-3 db 92mm-es ventivel a hofokok. Ha a ki tudod venni a ventiket az lenne a legjobb, de ha csak lehuzod oket, az is megteszi. Szerintem konnyen lehet, hogy nem lenne nagy kulonbseg, mert a haz elso reszeben eleg sok nyitott resz van ahhoz, hogy a Nanoxiak behuzzanak egy kis levegot, foleg ha a tap fole betettel egy 140-es ventit, amivel eleg komoly negativ legnyomas lehet a hazban.
Majd meglatod, hogy milyen eredmenyeket kapsz, de benne van, hogy 3 venti felesleges penzkidobas / zaj. 1-2 fok valtozas nem igazan szamit.A haz pedig tenyleg jo, en is nehezen csereltem le, valamikor 2004 vagy 2005-ben vettem es tavaly csereltem le. Valoszinuleg egy NAS-t fogok beletenni, ha raerek. En egy CM MasterBox 5-ot vettem helyette. Nem ez a legjobb haz, es egy kicsit meg is furtam egy par helyen, de eleg jol belefer minden, nem csicsas es jol szellozik. (HDD nem valo bele, rezonal toluk rendesen es a kiveheto keret nelkul a legaramlas is jobb.)
-
Zwiebi
tag
válasz
csiga8 #34888 üzenetére
Szia!
A Pure Wings 2 valoszinuleg jol mukodne. Azzal a konkret NoiseBlocker-el nincs tapasztalatom sajnos. A Noctua NF-B9 Redux lehet meg erdekes neked, ami jobban teljesitene, mint amiket eddig listaztal.
Kicsit mas megkozelites, epp a napokban gondolkodtam ezen, de nincs hozza gepbelsom.
Nekem most mar csak elfekvoben van egy BA-01B-B-B hazam, es a 3db 92-es venti ertelemszeruen csak a vinyokat fujja keresztbe, a haz oldala a tuloldalon direkt racsos, szoval mint hazhutok, nem sokat ernek (szinte semmit).
A tervem az volt, hogy az egesz hazban megforditom a szellozes iranyat, a hatso 120-as befele fujna, a procihuto is a haz belseje fele dolgozna, es elol a 92-eseknel pedig kivennem a porszurot es alacsony fordulaton kifele dolgoznanak. Tapot valoszinuleg fejjel lefele szerelnem be, hogy a haz teteje felol szivjon levegot.
A te gepeddel sajnos ezt nehezebb kiprobalni (Dark Rock Pro 4...).Amit meg esetleg javasolnek: 3db nem olcso venti helyett inkabb nezzel egy modernebb hazat. A Chieftec nagyjabol azert tud huteni, mert nagyon nagy es sok rajta a racs, nem megy at gyorsan kemencebe, de ezen kivul mas elonye nincs nagyon.
A 92-es ventiket semmibe nem fogod tudni hasznalni ha valamikor hazat cserelsz es 3db nem olcso foleg ugy, hogy ha csondesen jaratod oket, akkor nem tul hasznosak. -
NightGT
senior tag
válasz
csiga8 #34645 üzenetére
Edit:
Sanszosan azért, mert én 2700x tesztet néztem, és az gondolom nem kért annyi feszt, mint a non-x...de olyan melegedés, meg olyan fogyasztás mint az ilyen stresszek alatt, máshol kb. sehol.
Röviden: totálisan és teljességgel felesleges. Még a legszigorúbb mérce szerint is. Csak a tápegységet fullasztaná, ami viszont annak az élettartamára aktuál hátrányos lehet
Ja, "legszigorúbb mérce szerint", és azon túl is biztosra menve: ha nyáron esetleg 32 fok lesz a szobában, és 24/7 extrém megterhelő profi szoftver fut rajta 100% proc kihasználással, akkor a CPU hűtő, ház szellőzés (az legyen rendben) kicsit feljebb csavarható...több nem kell
-
NightGT
senior tag
válasz
csiga8 #34643 üzenetére
Ez egy kreatív megoldás...összeraktam fejben, szemből a lap jobb felső szélét látjuk, a CPU cooler lamelláit a kép alján. Felül pedig a tápot. Ebben a nézetben oda vízszintesen menne a 2 venti, és "be" fújna a lap, meg a cpu hűtő közé, ugye?
Szóval...a két ventiről mindenképp szeretnélek lebeszélni. Okok: takarni fogja a táp szívónyílását, ez az egyik...a másik pedig. A Cpu hűtőd (dark rock pro4) úgy van tervezve, hogy a középső ventije szépen belóg az egész borda ALÁ, és az ott nagyon szépen fújja a szemben lévő VRM mosfet bordát, kondikat (ezzel kísérletezgettem mostanában a saját cpu hűtőmön, és teszteltem, működik, jól). Az első venti oda besegíteni a lap szélső sarkánál működhet (pont befújna oda hideg levegőt, és a felső borda telibe kapná). A második viszont...ami eggyel beljebb lenne, tehát a képen balra...az akár még ronthat is azon a légáramlaton, amit a torony középső, nagyobbik ventije alul csinál.
Alapvetően nem tudom mekkora melegedésről van szó, de vrm borda esetén az, hogy jó meleg, az teljesen oké...vrm hőmérsékleteket néztél? (hwinfo, hwmonitor, valamelyik "tmpin" jelű talán nálad is a vrm) 4.0Ghz Ryzen 2700-nak nem kéne gondot okozó vrm forrósodást csinálnia, extra hűtés nélkül sem, pláne ezen a lapon. CPU cooler után a házban a hátsó kimenő venti milyen? Sokat számít, hogy az a keletkező hőt ott szépen kiviszi-e. Talán még az egy venti is felesleges oda, sőt. Akár még az is zavarhat a cooler nagyventijének...
Ne értsd félre szkeptikusságomat, de a 2700x eszik Prime alatt 105 wattot, és az 4 giga feletti órajelen...annyit én is etetek olykor a 8400al (kopp fix fesszel, pont mikor vrm hűtőst játszok, höhö). Egy sokkal gyengébb msi lapon, és arra elég volt a belógó cpu cooler venti...
Ha aggodalomra okot adó melegedést tapasztalsz, akkor lehet, hogy túl nagy feszt kap a cpu, vagy valami túl agresszívra van a bios-ban állítva. Lehetséges még a hátsó kifújó házhűtő gyengesége...ha pedig csak elviekben aggódsz, mert erről mostanában sok szó esik, akkor nyugtatásképp: az az új, 9xxx i7, de inkább i9 inteleknél fennálló szitu (i9 9900k gyárilag is húzva érkezik, meg még koppra OC-zzák, na az eszik stressz alatt 250+ wattot)
Efféle problémának ott egyszerűen nem lenne szabad fennállnia...(kicsit hosszú lett ez is, talán on-ba még mehet)
-
-
HollyBoni
veterán
válasz
csiga8 #33878 üzenetére
Így a 7V-on üzemeltetés nem nagyon ajánlott, guglizz picit utána.
Ahogy látod gyárilag jön hozzá "7V adapter" ami csak egy ellenállás beforrasztva, használd azt, esetleg csinálj hasonlót, vagy vegyél egy kínai filléres szabályzót eBay-ről.
(#33879) Ice&Lime: Gyorskötöző szerintem simán jó lenne. Meg lehet csinálni "igényesen" is, már ha györskötöző alkalmazásnál létezik ilyen.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
csiga8 #32841 üzenetére
Akkor kéne az adott lap ventialjzatainak lábkiosztása-megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
2-2,5K az a belépőszint alja,ezt azért jelezném. -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
csiga8 #29639 üzenetére
Nézd,nem akarom védeni,de topicgazdaként van 1-2 olyan nap mikor leidegelik az embert és néha biza azon csattan aki nem érdemli meg-a topicgazda is ember.
Érdemes aprót böngészni,mert 2-3K-ért ki lehet kapni régebbi foglalatokra és/vagy hiányos szerelékkel egész jó kis bordákat.
Ha esetleg összejön és venti kell rá,akkor szívesen segítek. -
Grózi
Topikgazda
válasz
csiga8 #29637 üzenetére
Sok mindenben igaza van és gondolom elege volt már tegnapra.És igen,rátehetsz 3 pin-s aljzatra pwm-s ventit,de akkor feszültségalapon fogja szabályozni és bizonyos ventik ezt már rövidtávon se szeretik,míg mások elviselik hosszútávon-de ezt már írták neked és hogy milyet próbálj nézni.És igen,a jó paszta sokat számít és a FET mindig magasabb hőfokon lesz mint egy cpu-de ettől nem lesz baja.
Véleményem szerint apróról nézz rá egy nagyobb bordát,ami lehetőleg rézmagos és ennyit tudsz tenni.Amiket linkeltél hűtőket biztos nem venném meg,mert nem lesz érdemi előrelépés. -
abdulka1
őstag
válasz
csiga8 #29626 üzenetére
A rögzítő keret legnagyobb külső átmérője 95mm, ami pont a mostani ventid átmérőjével megegyezik.
Szóval ha ez a venti nem lóg az alkatrészek fölé, akkor az is elférne.A linkelt hűtőnek a borda mérete lényegében megegyezik a jelenlegivel, csak a venti légszállítása nagyobb ~25%-al, illetve csendesebben dolgozik. Sajnos a hatásfok béli különbségről, nincs sehol infó.
Igaz lehet, hogy a jelentős javulás érdekében érdemes lenne toronyhűtőt nézni, és a biztonság kedvéért, push-pin(mint az akasa) rögzítésűt választani.
-
ULPIUS
őstag
válasz
csiga8 #29619 üzenetére
Bocs, de en nem sok ertelmet latom annak, h veszel egy majdnem ugyanolyan jellegu es teljesitmenyu processzor hutot, kb semmit nem fogsz nyerni vele, ezzel az erovel maradhatna a gyari cucc is rajta.
Az ilyen 3-4 ezer forintos basic hutoknek ugyanolyan silany a bordaja, ventije, ami mondjuk sok procihoz biven eleg, de ez a mérő nem tudom mennyire forrofeju, bar a 75℃ nyilvan nem keves...
Ha igazan nagy kulonbseget akarsz elerni akkor neked egy toronyhuto kene, de azok persze dragabbak. -
dqdb
nagyúr
válasz
csiga8 #29619 üzenetére
Ha az ezen lévő ventilátor motorja bármiféle távoli rokonságban van az Akasa Apache-éval, akkor hallhatóan nagyon nem fogja szeretni a 3 pines szabályozást (a nemtetszést nyilvánító morgást pedig te nem). Ha teljesen más a motor, akkor passz. Sajnos ez az a probléma, amit látatlanban lehetetlen megmondani, teljesen zsákbamacska, hogy jó lesz-e vagy sem.
Ha már ragaszkodsz ahhoz, hogy 4 pines ventilátort vegyél, akkor olyat nézzél, aminek a gyártói oldalán nem fix 12 voltos működési feszültség van megadva, hanem intervallum (a kinézett Akasa nem ilyen), ez azt jelzi, hogy a gyártó támogatja a 3 pines szabályozást is.
-
abdulka1
őstag
válasz
csiga8 #29615 üzenetére
A 11xx hűtők furatközép távolsága 75x75mm.
A 4 pines ventit rádughatod a 3 pines csatlakozóra, de hosszú távon nem biztos, hogy szeretni fogja. De erről bővebben olvashatsz a topik összefoglalójában.
A rögzítés módosítása nem biztos, hogy menne. A rögzítő tüskéken nincs lehetőség a variálásra. Fúrni lehet ha a panel engedi.
A panelon mekkora a furatközép távolsága, mert a képen úgy tűnik mintha a csavarok egy picit hajlítva?
-
abdulka1
őstag
válasz
csiga8 #29611 üzenetére
Szia!
Van itthon néhány hűtőm, és méregettem egy picit.
Ez a méret az Intel 11xx hűtők méretének felel meg a 775-ös 2mm-el szűkebb.
Ha egy komplett hűtőt veszel, figyelj a venti csatlakozására, mert a legtöbb 4 pinessel van szerelve.A ventit leszedni, csak úgy tudod, hogy a borda aljánál a csavaron levő "körmös" alátét körmeit óvatosan kihajlítod. Összerakás előtt a körmöket visszahajtod, és az alátétet helyére tolod így ismét rögzíteni, és feszíteni fog.
-
dqdb
nagyúr
válasz
csiga8 #29432 üzenetére
Történetesen ilyen töltőm van nekem is, és tényleg rettenetes hangja tud lenni néha. Rakd valami puhára töltés közben (szövet egérpad például), megoldani ugyan nem oldja meg, de sokat segít a problémán. A fürdőszobában becsukott ajtó mellett töltés mellett még azt a megoldást szoktam alkalmazni, hogy az asztalon egy halk 140 mm-es ventilátort irányítok a töltőre, így sokkal ritkábban kapcsol be a saját ventilátora.
Ebben a méretben sajnos csak hangos és hangos ventilátor létezik.
-
Henk
veterán
Másik topikban pont volt róla szó.
-
Henk
veterán
Ezt nem teljesen értem:A kérdésem az, hogy a Coolink SWIF2 120P-hez hasonlítva a 120P mennyivel jobb, vagy csendesebb, érdemes-e arra cserélni, ill hol lehet olcsón megkapni?
De itt leírtam minden.
Én a pcx-nél vettem ott volt a legolcsóbb,de ha gondolod nekem egy megmaradt mert az már nem fért be az új házamba.Kipróbálod aztán ha tetszik akkor rendelsz még hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest