-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtremist
senior tag
válasz Kovbob #40751 üzenetére
Ha a rajz helyes, akkor nem pwm alapján tudod a fordulatszámot szabályozni, hanem a voltage controllal, ami a 3 pines ventik szabályozási módja. Biosban ki lehet választani, ha tud hibrid pwm-et az alaplapod (szerintem tud, mert van egy ugyan ilyen alaplapom csak matx- ben, és az tudja.)
-
xtremist
senior tag
Nekem úgy tűnik, hogy attól függ, mi van mögötte. Ahol házventinek raktam be rács nélkül, ott nem volt extra hangja. Ahol volt mögötte akadály, ott viszont jelentkezett ez a hang, ami olyan mintha rezonálna valami, de csak egy kis tartományban jelentkezik. Amikor hézagoltam a ventiket, tettem 6-7mm távtartót a rögzítő csavarok alá, megszűnt a jelenség. Kérdés hogy nálad lenne e hely ilyesmire. Vagy megoldás ha fix fordulaton vagy lépcsőzetes ventilátorgörbével használod, és elkerülöd a problémás tartományt.
-
xtremist
senior tag
-
xtremist
senior tag
Többször nekifutottam már az arctic témának, mert mindenki hajtotta hogy mennyire fölösleges drágábbat venni. Vettem 3 db F9 pwm pst-t, beleraktam őket egy keretbe amivel a vga elé fel lehet őket rakni sorban ,egyébként ez egy nagyon jó dolog. Viszont sajnos mire látható volt az eredmény hőfokokban, a hangjuk túlment az elfogadható szinten. Váltotta őket 3 db noctua, azokkal nincs ilyen gond. Vettem 3 db p12 pst rgb-t, abból 3 hónap alatt kettőnek kiment az rgb egy egy szegmense, gariba cseréltem alpenföhn rgb-k re, azokkal azóta is teljesen elégedett vagyok. Volt még 3 db P12 pwm pst, azoknak meg az volt a baja, hogy ki kellett hézagolni őket a ház rácsától legalább 7mm-re mert különben olyan morgó hangot adtak, mint amikor beleér a lapát egy kábelba. Ha meg kihézagoltam akkor is maradt 2 nagyon szűk fordulatszám tartomány amikor hangosak. Részben szerencse dolga, biztos nem mindenkinek romlik el pl ilyen hamar egy rgb, talán a ház rácsának a mintája is számít, de én ezek miatt elengedtem a dolgot, míg valami radikálisan újat nem dobnak piacra, akkor lehet hogy ismételten teszek egy próbát.
-
xtremist
senior tag
válasz ezoro12 #42476 üzenetére
Nekem az hozta a legjobb eredményt, ha a gépház elejétől a hátulja felé van egy kiegyensúlyozott egyenletes légáramlás, és minden abba "fújja bele" a meleget. Az meg távozik szépen hátra. Nem igazán szól bele a proci hőmérsékletébe a vga-ról származó hő, ha ez a keresztüláramlás megfelelő, és a hűtő nem eredendően kicsi a processzorhoz. A vga-ra fújó ventilátoroknak az a fő haszna, hogy sok munkát levesznek a vga saját ventijeinek a válláról. És ugyanazt a hőfokot így eléred halkabban, meg a vga ventik kisebb elhasználódásával, azokat meg nehezebb pótolni mint a sima házventiket. Nekem pl 2db 14-es noctua fújja a 7900XT-t, 600 as fordulaton néma csendben, így fan stoppal filmezés, firefox mellett 38-39 fokos a vga. Ha nem megy a 2 noctua, akkor a fan stopból rendszeresen bekapcsolnak a vga ventik egy egy 5 percre. Ha meg megy valami teljesítmény igényesebb, akkor ugyanazt a 60-65 fokot elérem sokkal kisebb vga venti fordulat mellett, olyankor a noctuák forognak 1000 körül, és ez még mindig sokkal halkabb, mint ha nem lenne ott az a két noctua. Fontos részlet, hogy nagyon közel kell tenni a ventiket a vga-hoz, a hatásuk a távolság növekedésével drasztikusan csökken.
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
A múltkori 6000 ft- os venti témához kapcsolódóan; ma kiszállították a 6000 ft os nidec gentle typhoon-t alias adata xpg vento pro-t. És most van is nekik raktáron rendelhető. (Xupe)
[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
Ha bementek egy csapágyboltba, lehet válogatni hézagoló gumigyűrűt az összes elképzelhető méretben, többféle színben, keménységben, kb 500 ft/100 db körüli áron. Ha hosszú hézagoló kell, akkor meg mipolán cső, 300 ft/ méter, és tetszőleges darabokra vágni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arena Breakout: Infinite
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...