- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
-
bluobluo75
őstag
Bocsi a tulbuzgásomért, de biztosra kell menjek, akkor a Thermalright TY 147A is jó előre?
Amúgy az alsó rész annyira nem zavar, lényeg, hogy a videókártya telibe kapja, úgy, hogy mindenféleképp elölről jöjjön be a hideg levegő, Zotac GTX 1070 AMP Extreme kari lenne benne ha találok végre értelmes áron.
Lényegében az egész gépfejlesztés e kártya körül mozog
De ha mégsem a Thermalright TY 147A lesz, tudnom kell melyik Alpenföhn Wing-Boost 2 változat, mert sok van, sokféle szinü, és aránylag jó volna azért ergonómiailag is kinézne valahogy, mivel a ház bal oldala teljesen átlátszó! -
bluobluo75
őstag
Köszi szépen nagyon rendes vagy!
Érdekes, hogy pont olyan házba pont olyan ventit szeretnék!
Akkor ha hátra jó, akkor előre is biztos jó a Thermalright TY 147A nem?
Érdekes, hogy e helyett a Alpenföhn Wing-Boost 2 ventit ajánlották, pedig biztos az is jó, de mint ha a TY 147A-nak jobb volna a légszállítása nem?(#25285) Grózi: Érdekes módon azt is forgalmazzák.
Fura, hogy lenézően beszéltek róla a wing-Boost-hoz képest
-
Bacusuz
őstag
Nekem 2 db 14cm APACHE Black van a h110 játékvízre szerelve.
Sajnos az egyik nem sokkal a beüzemelés után csörgő hangot kezdett adni, csak magasabb fordulaton és nem túl hangosan.
Annyi erőm nem volt hogy szét kapjam újra és vissza vigyem.A házhoz 3 db bitfenix spectre pro pwm 140mm használok, azokkal eddig nem volt baj.
-
dqdb
nagyúr
Hármas elosztóból kellene inkább két darabot a CPU_FAN és CPU_OPT csatlakozókra kötni, mert ezek tényleg PWM-esek, és a BOL.Quiet is PWM-es.
Próbáltam volna olcsón ilyen kábelt linkelni, de most hirtelenjében csak drágán találtam olyat, amin van külső tápellátás is, de ez 3 ventilátornál még felesleges. Ellenben a másik találat jó lehet neked, ekkor 3+3 helyett 1+5 felállásban használnád a csatlakozókat.
Ha a BOL.Quiet a feszültségalapú szabályozást biztosító CHA_FANx csatlakozókról is szépen megy szabályozva (= nincsen morgó motorhang, ami PWM-ről hajtva nem jelentkezik, próbáld ki), akkor tökéletes megoldás az Y-kábel is. Az AC PST-t kerüld inkább.
Gazsi00: lásd összefoglaló, jó neked PWM-es és 3 pines ventilátor is, az alaplapodon minden ventilátorcsatlakozó képes hibrid szabályozásra (3 pines esetén a szabályozást DC Mode-ra kell majd állítani a BIOS-ban).
szabolcs77: valószínűleg igen, nem kell oda akkora légszállítás.. Függ attól, hogy a HP különcködött-e, és szigorúan a gyári ventilátorhoz igazította a profilt (sajnos simán elképzelhető), ekkor lehet, hogy alul- vagy túlvezérli majd a Nanoxiát, vagy értelmes a szabályozás, és ekkor tökéletes lesz. Ez melyik MicroServer modell amúgy? Csak azért kérdezem, mert van olyan, ahol nem szabványos 4 pines a ventilátor csatlakozója.
Barokk: hangban és légszállításban nincsen nagy különbség, tartósságban igen.
RazielZ: a CPU_FAN PWM-es ventilátorokat képes vezérelni, a SYS_FAN 3 pineseket (tudom, hogy 4 pines fizikailag, de logikailag nem). Egy Y kábelre egyforma ventilátorokat csatlakoztassál, ez a SYS_FAN esetében hatványozottan igaz.
-
Grózi
Topikgazda
Felrakhatod bordára is,jó az is-csak nem a legjobb.Írtam a Viper R-t,ha nem kell extrém teljesítmény akkor kiváló még az Akasa Apache vagy a Noiseblocker eLoop B12-PS.
Ha már hozzád kerültek a Lepa-k,nem jellemző-de természetesen ha garis gondja lenne,keress nyugodtan.
(#19548) Kbhont Alakul!!!Tisztelem mikor valaki halandó jobbá tenni egy házat vagy bármit,holott a mai fogyasztói társadalomban egyszerűbb venni(legalább is ezt próbálják sugallni).Én a végén mondjuk lefesteném matt feketére az egészet. -
Ðávid
aktív tag
Első körben az apróhirdetéseket néztem meg. Viszonylag kevés ilyen méretű ventilátort hirdetnek. Jobban hajlok a 230 mm-es felé, olyat meg egyet se találtam. Viszont itt találtam egyet még megemészthető áron. Erről esetleg valakinek van tapasztalata? Végül is márka alapján is passzolna a Bitfenix Prodigy házba.
-
dqdb
nagyúr
Az alaplapomon az összes cooler csatlakozó PWM-es.
Ha az adatlapodon szereplő Asus H97-Pro Gamer alaplapról van szó, akkor ez sajnos nagy valószínűséggel nem igaz. A három CHA_FAN csatlakozó hiába 4 pines fizikailag, 3 pines bekötéssel rendelkezik:CPU_FAN és CPU_OPT
1. GND
2. CPU FAN PWR
3. CPU FAN IN
4. CPU FAN PWM ← van PWM jelCHA_FAN
1. GND
2. CHA FAN PWR
3. CHA FAN IN
4. +5V ← nincsen PWM jelA BIOS leírása alapján is ez a helyzet, PWM-es csatlakozónál (CPU Q-Fan Control) négy beállítási lehetőség van (Auto, Disabled, PWM Mode és DC Mode), de a Chassis Fan Q-Fan beállításoknál csak kettő (Disabled és Enabled).
Természetesen dokumentációs hiba is lehet ez, ha BIOS nem így néz ki, ahogyan leírtam, akkor biztosan. A legbiztosabb megoldás az, ha van kéznél 3 pines ventilátor, kösd rá a CHA_FAN csatlakozókra, és nézd meg, szabályozza-e azt. Ha igen, akkor nem PWM-es a csatlakozó, ha nem, akkor PWM-es.
Ettől függetlenül PWM-es ventilátort is köthetsz ezekre a csatlakozókra, azokat is fogja szabályozni az alaplapod feszültséggel, de nem mivel nem erre a működésre vannak kitalálva, elképzelhető, hogy némi nem várt motorhanggal járhat ez a felállás.
-
Grózi
Topikgazda
Alsó fordulatszámon kicsit halkabb a Lepa,felül viszont hangosabb-már csak a többlet rpm miatt is.
Légszállítása a TY-l egyenértékű és ez nagy szó hiszen 120-s venti,míg előbbi 140-s.
Véleményem szerint,a Macho-n ne cseréld Lepa-ra a ventit és ha hátul is felfér a TY akkor maradj annál.
Még mielőtt negatív felhangot vélnél felfedezni,továbbra is a kedvenc 120-s ventim az Apache-l együtt.
Viszont ahogy szoktam mondani a legjobb 120-s venti a 140-s.
Ha a Macho-n extra teljesítményre vágysz úgy hogy alsó és középtartományban halk legyen,akkor ajánlom figyelmedbe a Viper R-t.Nekem nagyon bevált a Macho-n,igaz 900 rpmtől van hangja szépen viszont már 6-700 rpm annyi levegőt mozgat meg mint a TY maximum közelében. -
Henk
veterán
Ha az elosztó egyik ágában csak 2 vezeték van bekötve akkor ott nincs pwm vezérlés azért megy maxon. Milyen elosztót vettél? Ha a lapod az adott csatin tud fesz. változtatással is vezérelni akkor nem gond úgy is működnie kell. Ha veszel előlapi szabályzót az egyszerre tudja ezzel az elosztóval vezérelni mindkettőt mert ott megint nem pwm alapú a vezérlés. A kattogás sem biztos, hogy a pwm miatt van, találkoztam már olyan ventivel aminek volt egy ilyen alap kattogó hangja vezérlőre kötve is. Sőt volt amelyik javult némi használat után.
-
Speed®
titán
-
-
do3om
addikt
Csak az adatokat nézve igen jónak tűnik.
Igaz hogy nem PWM-es de kit érdekel akinek nem tud a lapja szabályozni ilyet az igen fos lehet.Sebessége: 900 r / min
Teljesítményfelvétel: kb 01:32 Watt
Szállító teljesítménye: 108,4 m³ / h
Légszállítási teljesítménye: 63,7 CFM
Zajszint: kb 13,9 dBA
1 410 FtA számok elég szépek az ár függvényében.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Én személy szerint az Akasákat szoktam hypolni. ([link] sajnos olcsóbb helyen pillanatnyilag nem árulják) Monjuk itt eleve 26dBA van megadva maximális zajkibocsájtásnak, de ha a nagy légszállítást rácsra, plexire engeded, akkor annak biztos nagyobb hangja van. Szóval nem a motor, inkább a szélzaj lesz hallható. Előlapról szabályozható Pwm-es létére, bár attól függ nálad milyen a kialakítása, mert ha csak 3 pines van rajta akkor tárgytalan az egész.
Esetleg ez? Noctua NF-A15 PWM. Jut ezsembe, ennek 120-asnak megfelelő furattávjai vannak, de elvileg halkabb. [link] Ez feszültség szabályzásra alkalmas, az ellenállásai így működnek. -
eszakas
őstag
Én a procihűtőre PWM-est tennék ha van rá mód. Ez elég jó ventilátor, a Mugen3 ventilátora.
-
Martell
tag
-
-
and1ao
őstag
Az uj Wing Boost ha jól rémlik olyan 4k körül van, és szerintem ezek jobbak mint azok, de ez részlet kérdés, a Bitfenix az 2k körül megvan annál olcsóbban nem igazán érdemes nézelődni, még talán a Swiftek vannak amik ajánhatók lennének alatta meg jön az olcsó hús híg lé szituáció, AC F12 és társai annál a gyári FD-k bőven jobbak.
-
and1ao
őstag
Na akkor mostmár megértem,
Hát házba én mindenképp maradnék, a Nanoxia Deep Silence (a szinét lehet emészteni kell) vagy Bitfenix Spectre(ebből van fehér is) mellett mindkettőből van PWM-es, viszont ezek közül egyik sem igazán jó bordára.
Bordára Nanoxia FX EVO-t mondanám most kicsit talán elfogultan, de nekem eddig ez a legjobb ventim bordán. -
and1ao
őstag
Ez egy Arc mini ha jól tudom, és fentre 140-es is befér oda Thermalright TY-147.
És ha jól értem akkor még elol szeretnéd az egyiket kiebrudalni és oda egy másikat.? És ha jól tudom szabályzó is járt hozzá szóval nem feltétlen kell PWM-es.
Szóval előlre , Nanoxia Deep Silence, Corsair SP120 talán, BQ Shadow Wings, Bitfenix Spectre ezekből van PWM-es is szinte mindből sőt mindből,
Ha befér a TY-147-nek a túlnyúlásai akkor azt is meglehet próbálni oda is. -
zodo
nagyúr
Nem hinném hogy kopna.
Nekem anno gyárilag be volt pattintva egy 120-as az előlapba, szóval ennyi.
Kicsit küzdős de ha ráérzel hogy is kéne bepattintani simán bemegy a helyére. -
zodo
nagyúr
Konkrét adatokkal nem igen tudok szolgálni mert gondolom a házhoz kapott Oem jelzésű ventik adatai nem "egyeznek" meg a honlapon lévő R2 széria tagjaiéval.
Gyártó topikjában megoszlanak a vélemények a hangjával kapcsolatban.
Van aki egyenesen sz@rnak titulálja vagy mint jó magam, elfogadom a kapott szabályzóval.Jelenleg csak 1 x 120mm gyári van az előlap alsó venti helyén, hdd-k hűtésére.
Lapom alapból ~900 fordulaton tekeri és így nem éppen halk a keltett szélzaj mellett.
(új konfig még nincs kalibrálva)
További ventiket Coolink SWiF2-120P-el ill. volt hogy a 120-as helyre szerelhető Scythe Slip Stream 140mm helyettesítettem.Mások a Alpenföhn Wing Boost szériából válogattak olvasataim alapján.
Más:
Ha már ide tévedtem, milyen 140/180-as kék ledes ventit ajánlotok?
Minél halkabb vagy min. szabályozható példány érdekelne minimál stílus jegyében mert legfőképp látvány fokozás céljából kerülne az oldallapra.
-
Calibos
addikt
akkor hagyom a fenébe az Akasat, kösz
nekem nincs személyes tapasztalatom, de egy német fórumba beleolvastam. Konkréten a ventik légszállításáról pár tulajnak az a problémája hogy a szűrő (valamelyik szűrőt nem lehet kiszedni, hogy melyiket azt nem írja) gátolja az elegendő légáramlatot. -
smiti
veterán
Erre továbbra sincs válasz?
(#9184) Calibos - Én a helyedben nagy ívben elkerülném azt az Akasa panelt. Nekem volt egy olyan, de vissza is kellett küldenem garanciába.
Bármilyen ventit kötöttünk rá ilyen érdekes kerepelő hangot adott ki magából ( a venti ).Nem olyan sok ráfizetéssel már kapsz Scythe Kaze Servert vagy Kaze Mastert.
-
-
Kvazár
őstag
-
odorgg
addikt
Nem ismerem eszt a Coolink ventit, de nekem is vólt már CM ventim, amiket énis rüheltem, mert kicsi légszállítás mellé nagy hang párosult.
Le is cseréltem őket Thermaltake-re, de az sem hozta a hozzáfűzött reményeket
Asztán megvettem a CM hyper 212+ hűtőt, amihez gyárilag a Blade Master ventit adták, és miután bekötöttem, elcsodálkoztam hogy ez mennyire halk is tud lenni, ha arra van szükség. A Coolinkről énis jókat olvastam, és valszeg olyat vettem vólna én is, ha a nem találkozom ezzel a CM-el. De mivel megvóltam elégedve a CM-teljesítményével mind hangban, mind légszállításban, ezért úgy döntöttem, hogy ebből veszek még 3-at, és akkor legalább egyforma teljesítményű és színü ventiim lesznek. Ráadásul árban is kb ua a kategória, és teljesítményben is. De ha nem lett vólna már 1 Blade Master-em, akkor bisztos én is a Coolink mellett tettem vólna le a voksomat
-
odorgg
addikt
Én inkább eszt ajánlanám: Cooler Master Blade Master
Most vettem 4 darabot, 5v-on szabájzóval hangtalan, nálam igy 300Rpm-el pörög és nagyon jó árban is van szerintem, ráadásúl PWM-es -
Henk
veterán
Na igen ez tovább bonyolítja a dolgot. Akkor neked kell döntened, hogy megelégszel egy hangosabb ventivel olcsóbban vagy többet szánsz rá és akkor csendesebb lesz a gép. Bár nem tudom amúgy mennyire hangos a géped mert ha a táp vagy a vga hangosabb akkor mindegy milyen házhűtőket veszel mert nem fogod kihallani úgysem.
-
-
ltsoma
csendes tag
Rendeltem már innen egy matterhornt. Amikor nem volt akkor nem lehetett a kosárba rakni, hanem feljött egy ablak hogy jelenleg nincs, adjam meg az emailcímem és majd szólnak ha lesz. Ezt be lehet rakni kosárba.
Tegnap cseréltem benne ledeket narancssárgára, picit szét kellet hozzá vagdosni a hátulját a motornál (ennek a közepén vannak a ledek), de sikerült. És nem is olyan nehéz SMD-t forrasztani -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged