- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9a: ez a várható EU-s ár és színválaszték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
válasz
Martell #12229 üzenetére
Üdv.
Igen, lehet van erősebb pro channeles venti szabályzó mint a 10W, csak ez a kívülről az asztalról szabályzom dolog, jobban tetszik, mint egy akármilyen másik 5,25-ös helyre beépíthető akármi.
Így is igyekzem mellőzni minden perifériát ami 5,25"-re építhető, ami kell abból már szinte van külső.
-
Goblin12
őstag
válasz
Martell #12202 üzenetére
Üdv.
Ez a Noiseblocker Eloop S-Series B12-X Az X az a számokat jelölné nagyon jónak tűnik. Ha tényleg az NZXT Sentry LXE-re szeretném őket rákötni, és a specifikációk alapján pro Channel 10W-os terhelést bír el, akkor ha a Noiseblocker Eloop S-Series B12-3-ból ráteszek 1 ágra 3db-ot akkor azt elfogja bírni?
A videó alapján 2:31-nél 12V-on 250mA-t eszik szóval 3W-os fogyasztása van amit ha 3-mal szorzok meg az 9W amit ha még megszorzok 5-elöt csatorna az összesen 45W-os fogyasztás.
Nyilván nem szeretném csutkán járatni a ventiket 24/7-ben, hanem 800-1200rpm között, a venti max 1900-at tud.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
Martell #12202 üzenetére
Foglalkoznak az Enermaxal is, főleg ledes berkekben. Átfogóbb ventilátor tesztben általában szerepel egy T.B Silence vagy Magma a simák között. Nem szerepelnek kiemelkedően. Az Enermax a legjobb ventiket a tápjaiba teszi, kivétel a kivétel.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Zola007
veterán
válasz
Martell #12085 üzenetére
igen, erre gondoltam, hogy vajon a 12-esek leállnak-e 5v-on?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
zsigus
őstag
válasz
Martell #12002 üzenetére
Úgy gondoltam, hogy 1 db 4 pin-es alaplapi csatira max. hány venti mehet rá (gondolom adnak a PWM-es ventikhez Y kábelt, legalábbis az Arctic F12 Pro-n van nekem).
Így elvileg az összes ventinek PWM szabályzásúnak kellene lennie...
Ha jól emlékszem az Arctic valami 3-4 ventit írt max. egy alaplapi csatlakozóra, de nem vagyok benne biztos.
A tippet köszönöm.
-
GrooveHero
addikt
válasz
Martell #11965 üzenetére
Nem, nincs. Gépész létemre nem tudom mik azok
De ha te a nem létező dolgot, ami a bolt polcán van leméred és odaméred a gépházamhoz, akkor megtapsollak
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
tornas
őstag
válasz
Martell #11946 üzenetére
"Rosszul tudod."
Miért tudnám rosszul... azt írtam, "hogy a legtöbb ember" vagyis vannak kivételek.
"A tizenéveseknek nagy részének viszont gyerekjáték a 17-18khz."
Maradjunk annyiban, hogy a legtöbb tízenévesnek nem gyerekjáték a 17-18 kHz.
"A szúnyog 16-18khz."
Inkább csak 500 Hz körüli...[link]
Ami pedig a decibelt illeti: a 40 dB nemigazán nagy hangerő.[link]
Az emberi fül fájdalomküszöbe normál hangoknál 130 dB körüli. Ultra- és infrahangoknál meg még magasabb ez az érték. Viszont az ultrahangnál nagy teljesítményen már "vegyi" hatás keletkezik a nagyon magas rezgés miatt. Infránál meg rezonancia keletkezik az infrahang és az emberi test frekije között.[link]
Részemről az OFF-nak vége...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Martell #11945 üzenetére
ez persze teljesen jogos, mert nem írtam, de nem számítottam arra, hogy egy pécsi webshopból kellene egy házhűtő ventit megrendelnem, és postáztatnom, vagy 3 órát szopni érte a budapesti forgalomban. egyszerűen nincs arányban a termék értéke és az eljuttatása hozzám.
mondjuk a hardverker.hu és az aqua.hu teljes kínálatából lehetne válogatni. ezeknél viszont nincs se Thermalright, se Noiseblocker, csak kommersz márkák.
és bocs a variálásért.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
krichd1
addikt
válasz
Martell #11916 üzenetére
Ezen a linkelt videón jól hallatszik az a mély búgás, ami engem zavart az E-loopban. Az AC ventik búgásához hasonló.
Megjegyzem, amit linkeltél tesztet előző hozzászólásban az alapján radiátorra az SP120 a legmegfelelőbb, a jelentősen legmagasabb "Pressure mmH2O" értéke miatt. A GT egyértelműen leggyengébb, köszönöm hogy megcáfoltad az állításod.Egyébként elég vicces, hogy én saját tapasztalat alapján írok, erre jössz nekem más fórumokból összeszedett teszttel, véleményekkel, amit teljesen félreértelmezel és ezek alapján kijelentéseket teszel. Amiket ráadásul pár hozzászólással később az ellenkezőjét írod, nem értelek.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz
Martell #11922 üzenetére
"40db hangerővel az arocdba nyomnak 120hz-t majd 40db hangerővel 18'000hz-t. A kettő azonos hangerőn szól, mégis a 18'000hznál főbe fogod lőni magad, míg a 120hznál aludni is tudnál."
Szerintem meg a 18 kHz-et a legtöbb ember meg sem hallja, illetve 40 dB-en még érzékelni sem fogja. Az infrahangok viszont könnyen eredményezhetik azt, hogy lerágod a küszöböt.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
válasz
Martell #11926 üzenetére
a fő oka az, hogy a mostani gépben rezonanciával küzdök, és nagyon úgy fest, hogy a CPU-cooler okozza, és oldalirányban megpróbálnék egy ilyen megoldást. a szimpla szélzaj kevésbé zavar (főleg, hogy idle-ben alaposan le lehet szabályozni), de a járulékos zajok, különösen a periodikusak, annál inkább. ebből pedig sajnos több van több venti esetén.
@and1ao: köszi!
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
and1ao
őstag
válasz
Martell #11928 üzenetére
"Static Pressure - Légszállítás - Auditív Minőség tekintetében overallban A GT egyértelműen a legjobb" te irtad nem én erre linkeltél egy tesztet ami ezt egy az egybe megcáfolja. Ráadásul, itt van az hogy se GT se eLoop még az ablakban sincs nálad. tehát olvasol egy forum bejegyzést és tesztet, erre tettem a kérdés vagyis pontosabban kijelentést hogy legalább van-e valami alapod, nem volt semmi alapod.
Tényleg nagy a szakadék sajnos.
A személyeskedést meg elsem kellet volna kezdened.Szövegértés egyes, nem tetszik a eLoop nem mondtam ilyet sosem, a mély búgó hang amit, még nem tudtam feldolgozni.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
and1ao
őstag
-
válasz
Martell #11920 üzenetére
ha meglenne hozzá minden, akkor nyilván ezt csinálnám. de miután nincs tornyos hűtőm, a kísérletezgetés kedvéért nem fogok venni egyet. azért kértem, hogy ha valaki csinált már ilyesmit, akkor ossza meg a tapasztalatait.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
krichd1
addikt
válasz
Martell #11915 üzenetére
Én végig SP120-ról beszéltem, AF120-at sosem ajánlottam. A légszállítás elég fontos dolog.
A hozzászólást tessék egy egészként értelmezni, nem darabokat kiemelni belőle.Fontos hogy egy ventit mire teszed rá, sokat változhat a hangkaraktere, a különböző kialakítás miatt.
-
krichd1
addikt
válasz
Martell #11911 üzenetére
Eloopnak kifejezetten kellemetlen hangja van szerintem, de lehet vkinek ez a jó. A GT nem rossz ventillátor, de én nem tapasztaltam vele, hogy olyan különösen jó ventilátor lenne, ahogy írod, átlagtól persze jobb.
Enermaxnál azért tettem azt a megjegyzést, mert ha elromlik, viszi az ember garanciáztatni, ha azt mondják a boltban bevizsgálás ( esetekben ránézés) után, hogy külső behatás miatt ment tönkre, akkor nem cserélik ki, persze lehet reklamálni, műsort rendezni a boltban.
Az SP120-at nem tudom miért sz*rozod le konkrétan, munkahelyen ilyen venti hűti a szimulációs gépet, amiben egy húzott i7 2600k proci van, és ritkán van kikapcsolt állapotban. Tökéletesen végzi a dolgát.
Ez a teszt dolog megint olyan, hogy ki melyiket hiszi el. Van olyan teszt, ahol SP120 az első ilyen téren is, de ez lényegtelen. Azt nem állítom hogy ez a legjobb venti, ami kapható, biztos van nála jobb méretében, amit még nem ismerek, de nekem megfelel. Azért kipróbáltam már sok ventit. Általában több típust írok, hogy legyen miből választani. Gentle Tyhoont is ajánlottam már többször, ha az felelt meg a kérdező igényeinek.
Még azt hozzátenném pontosítás miatt, hogy a TY-147-et szoktam best buynak emlegetni. Xilence Red Winget sajnos nem kapni jó ideje.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz
Martell #11904 üzenetére
Nem igazán külföldi fórumokat venti ügyben mostanság. A Gentel Tyhoont hypolták csak igazán sokáig, aztán jött az a korszak amikor többen panaszkodtak hogy tönkre megy hamar a csapágy, ezután jött a fikázás. Most megint GT-t tartják legjobbnak ? Komolyan kérdezem.
Amúgy SP120 nem olyan drága, én 3.5k-ért vettem, mostanában felment az ára kicsit 4k-ra.
Ez az eloop sem annyira jó szerintem, ahogy írják, nekem nagyon hangos volt, főleg nagyobb fordulaton, olyan 70%-tól.[ Szerkesztve ]
-
Radványi
aktív tag
-
N.Ferry
senior tag
-
smiti
veterán
válasz
Martell #11883 üzenetére
Akkor esetleg ez a Scythe Glide Stream 120mm, 1000rpm Mondjuk ebből raknék be 3 darabot házhűtőnek, a procihűtőre pedig ezt a Scythe Glide Stream 120mm, 1200rpm-et ?
-
and1ao
őstag
válasz
Martell #11871 üzenetére
Ez így ebben az állításban nem igaz hogy felmegy 120-as helyre 120-as a furat de például hátra, ahova 120-as van opciálinak megjelölve oda nem megy fel mert egyszerűen a túlnyúlásai nem férnek el, ha van körülötte hely akkor megy fel csak alulra előre, és általálban felülre elfér, de elöl sem mindg.
Guild Wars2!
-
ggg1
aktív tag
válasz
Martell #11852 üzenetére
Nos, ami azt illeti, én a 120-asból ezzel a 2000-essel még nem találkoztam, nem is tudtam, hogy van ilyen. Most megnéztem én is a gyár honlapját; hát, az a zajszint tényleg elég durva. A boltban, ahol vettem, a 120-asból az 1000-es fordulatút lehet kapni, 80-asból pedig az 1000-est és a 2000-est. Ezeket használtam. Én erőgépeket nem igazán használok, így sok esetben bőven jó egy minimális kis légmozgás, ami ugyanakkor kellő képpen csendes. Van egy mini-itx-es nas házam, amiben elől egy ilyen 120-as venti, mögötte fiókokban hot-swap hdd-k. Ez önmagában elég ahhoz, hogy az összes hdd (több terabájtosak) 33-36 fok környékén legyenek. És az egész alig ad ki hangot.
Amit az 1000-es 80 mm-esről írtatok, hogy alig kavar levegőt. Hát én ezt is hdd elé tettem, ház elejébe, és az a hdd is elég jól van. Amennyi légmozgás egy ilyen hűvösen tartásához kell, azt bőven tudja, és semmi hangja.
De köszönöm a véleményeket, azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam, Ti hogy látjátok ezeket, volt-e valakinek tapasztalata ezekkel a hűtőkkel azokkal összehasonlítva, amiket Ti általánosságban ajánlotok.
-
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Martell #11769 üzenetére
Szerinted ha ma reggel 9-kor visszaigazolták a rendelésem PCX-től és most írtam nekik hogy ezt a ventit küldjék a sharkoon helyett akkor kicserélik még, vagy már lecsúsztam róla? Mert ez a mértékegység dolog kevert akkor meg engem mert egyiknél így írták másiknál úgy, ha észreveszem akkor tuti nem rendelem ezt meg. Elvileg drágább amit most kérek helyette tehát érdekük lenne kicserélni. Ebben bízok legalábbis.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Martell #11762 üzenetére
De légszállításra ugyan annyit írnak a kettőnél kb ahogy utánanéztem. Vagy nem értem hogy egyikhez azt írtad hogy nincs légszállítás másiknál meg, hogy nem rossz. Tudom nem egy csúcs kategóriás dolgok ezek, de nem is 4-5 ezer Ft/db áron vannak. Ezért kérdezem csak hogy akkor egyik sem jó lényegében.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Belépőszintű gaming monitorok jöttek az AOC fémjelzésével
- Elemlámpa, zseblámpa
- ZIDOO médialejátszók
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Xbox Classic / Xbox 360
- Külpolitika
- További aktív témák...