- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
and1ao #19706 üzenetére
Akasa Apache,vagy ha 1-2 fokot még szeretnél nyerni felül és elfér(140-s méret,de 120-s furatok) akkor Viper R.
TelevanEzért írogatok itt..Örülök,hogy bevált!
hackeeeeeJól mondta Henk,ne sanáld rá a pénzt.Bőven elég lesz a 27mm-s radihoz és csendes is+ ha eladod aprón a 4 feleslegessé vált ventit akkor már nem olyan vészes!
És 9K alatt is megáll:[link] -
Martell
tag
válasz
and1ao #11927 üzenetére
"Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."
Neked a GT low fpi radinnyújtott teljesítményét linkeltem. krichd1nek meg az Eloop hangját. Mindkettőt nemes, konstruktív szándékkal.
Erre jött egy Troll válasz: (#11918) and1ao válasza Martell (#11915)
Erre én válaszoltam, hogy ott az info, azt csinálsz amit akarsz. Nem különösebben érdekel. De valamit benéztél, ha nem tetszik az Eloop.
Erre jött a köv troll válasz: (#11923) and1ao válasza Martell (#11920)
Majd belinkelem az anyagot. És te ENGEM nevezel TROLLNAK?
És konstatálod, hogy hülye vagyok mert az Eloop a legjobb, nem a GT!
De kár, hogy én nem kardoskodtam a GT mellett. Főleg, hogy az Eloop be van rendelve a radijaimra.
Jah mellesleg megint én dolgoztam helyetted, mert a Trollok már csak ilyenek. Én azt gondolom, hogy itt fejezzük be, a szakadék közöttünk leküzdhetetlen. És a kezdő idézet okán szenvedést okozol nekem, és munkát ami nem térül meg.
Ignore ON
-
Martell
tag
válasz
and1ao #11923 üzenetére
Nehogymár én magyarázzam el neked azt, amiért te a kisujjadat sem vagy hajlandó mozdítani?! Persze, melózzak én érted. Erre szokták mondani, hogy: Majd ha a p*na kelepel!
A két linket innen plagizáltam.
És még így is sokkal többet tettem az ügyért, mint amennyit az ilyen mentalitás érdemel.
-
Martell
tag
válasz
and1ao #11918 üzenetére
Azt hittem az információ helyes feldolgozása (dekódolás) gyerekjáték legtöbbünknek. De hát tévedni emberi dolog. Vegyél csak nyugodtan, ez sokunk számára nagyon fontos esemény lenne az életben. Vagy ha nem, hát az is.
(#11914) do3om: Csúszócsapágyas marketing bullshit.
(#11919) gbors: Erre csak te tudod a választ, próbálkozni lehet. Tesztelni is. Szépen felírod a hőmérsékleteket alapból. Aztán a te felállásoddal. Megnézed a difit. Ha a TJ Max 80%át nem éri el terhelve sem, akkor maradhat majdnem passzív üzemmódban is.
-
smiti
veterán
válasz
and1ao #11784 üzenetére
Igen, ez egy Arc Mini és nem jól érted.
Az összeset ki akarom belőle dobni és csak 3 db.-ot tervezek visszatenni bele.
1 db az előlapba alulra 1 db a CPU hűtőre és 1 db hátra. Nem lesz benne több.
Mindenképpen ragaszkodok a PWM-hez mert a procihűtőre is az kell, sokkal szélesebb tartományban szabályozhatóak " elvileg ". És már mint mondtam teljesen egyformákat akarok a három helyre.Ami miatt a hagyományos négyzet formájút részesítem előre, mert az előlapba bepattintós keretbe lehet 120 mm-es légkavarókat tenni.
Amit az előbb mondjuk nem írtam, nem szeretnék egy vagyont kifizetni a 3 ventilátorra.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
and1ao #11722 üzenetére
Szuper, már meg is rendeltem a Swifteket!
Úgy nézem, a PWM-esekhez jár ilyen Y elosztó, akkor elvileg azzal tudom közösíteni a kettőt?
A vezérlés részét még értem is, hiszen mindkettő ugyan azt a négyszög jelet kapja meg, abból nem lehet gond.... de a fordulatszám visszacsatolás hogy lesz? Vagy az a szál nincs közösítve az elosztóban, és így csak az egyik venti jelét fogja érzékelni a lap?
Bocsi, de még soha se láttam ilyen elosztót. -
ktg3
őstag
válasz
and1ao #11661 üzenetére
Ez a thermalright jól hangzik! (megnéztem, sajnos nem fér be)
Eddig egy arctic f12TC volt bent, de egyszerűen nem hajlandó pörögni, pedig nem régi. Sztem a szenzora betojt, így pedig nem hajtja ki semmi a meleg levegőt hátul.
Renderelés közben kcisit izzad a gép.
Hol van olyan bolt ahol ezeket lehet kapni nagy arányban?
-
-szabi-
addikt
válasz
and1ao #11595 üzenetére
Értem.
Közben ráleltem BitFenix Spectre PRO PWM Black 140mm drágább mint a többiek.
Sima BitFenix Spectre PWM 140mm 1/3-addal olcsóbb.üdv
szabi -
Garsza
veterán
válasz
and1ao #11348 üzenetére
Köszönöm. Jónak tűnik. Én még Cooler Master ből találtam. JetFlo 120
XtraFlo 120 Red LED -
Gabe123
aktív tag
-
neko18
senior tag
válasz
and1ao #11327 üzenetére
Minden ilyen tesztet 0 légellenállással mérnek szinte úgyhogy ha felteszel egy nagyobb légszállítású ventit a kisebb légszállítású venti helyére mindig nagyobb lesz a légszállítás. Egyszerű fizika az egész.
Ha egy autóba erősebb motort raksz attól gyorsabban is fog menni hiába ugyanaz az aerodinamikája
Remélem érted mit szeretnék mondani.
Ha akarod csinálhatsz róla egy tesztet ha van egy donor géped.
-
neko18
senior tag
válasz
and1ao #11318 üzenetére
Úgy értettem hogy bentről szív és fújja kifelé
Szerintem igen is számít azaz adat hogy mennyi levegőt tud szállítani a hűtő. Természetesen ez nem fog megegyezni a hőfokkal mert nem egyenesen arányos mennyiségről beszélünk. Ha másfélszer annyi a levegőszállítása valaminek pár fokot jelent csak, de ha egy árban van miért ne?
-
p@gabi
tag
válasz
and1ao #11318 üzenetére
Úgy értettem a második kérdést,hogy adott 3 teljesen egyforma venti,azonos ford.szám,azonos cfm.Kettő elöl ill. egy hátul.Ez azt jelenti ugye,hogy elméletileg kétszer annyi levegőt fújok be,mint amennyit a hátsó ki tud dobni.Nem túl megterhelő a hátsónak ez,főleg ha hozzászámoljuk azt is,hogy pl. nálam a proci hűtője is pont telibe nyomja meleg levegővel.Csak azért kérdeztem,mert elég zárt a házam,nincsenek rajta szabadon rácsok,ahol tudna pluszban kimenni levegő.Nem attól félek,hogy a túlnyomástól szétpukkad a házam
,csak a venti élettartamára gondoltam.Gyakorlatilag megtehetem azt a szabályzóval,hogy az első két venti ford.számát fele akkorára állítom mint a hátsóét,így nagyjából ugyanakkora a bevitt mint a kidobott.
-
-
8th
addikt
válasz
and1ao #11164 üzenetére
Eredetileg egy ilyen elosztó kábelt szerettem volna venni hozzá de elfogyott és már nagy valószínűséggel nem is lesz mivel nem gyártják. De ilyet otthon is lehet csinálni. Nekem elég 5v is feltéve ha elindul úgy a ventilátor egyáltalán. Azóta olvasgattam kicsit a témában. Itt ezt írják: "Megemlítek még egy nagyon fontos dolgot. A 7 V-os kötést kizárólag saját felelősségre csináld, mert nem 100 %-ban biztonságos, és csak is minőséges tápoknál alkalmazható. Az 5 és 12 V viszont 100 %-ban biztonságos!". Ezt mire alapozza a cikk író? Amennyire tudom a ventilátoromhoz járó ellenállásos venti szabályzó link is 7v-ra korlátozta a ventit semmi baja nem volt. Igaz az nem molexről hanem alaplapi csatiról ment.
-
ViZion
félisten
válasz
and1ao #10181 üzenetére
Köszi!
A lényeg, hogy a gépház tetején kifújja a luftot a radin át, tehát terhelés alatt azért kellene kraft.
Néztem még:
Thermalright TY-147 ~2600 Ft
Bitfenix Spectre PWM ~2600 Ft - jónak tűnik, van légnyomás is
Scythe Glide Stream 140 PWM SY1425HB12M-P ~3700 Ft - ez nagyon szimpatikus, csak futárra együtt már elég sokba lenne.
be quiet! Shadow Wings PWM ~5000 Ft - ennek 1000 rpm a max, de elég fújós... papíron. Árban sokallom.
Arra is gondoltam, h mivel tripla a radi, megmarad a 14-es FD venti, de azt is a gyári ventivezérlőre kötöm, amin ~6 V körül szinte hangtalan lenne, mellé meg rakok egy olcsó, de jó PWM-es 120-ast (több a lehetőség), ami idle halk, játék alatt meg nem para ha hangosabb is...
Nah, erre vmi javaslat?ápdét: 120 mm-es PWM sem olcsóbb... hehe.
-
nemtabo
aktív tag
Megtörtént a próba. A gép a 14cm-es Spectre pro pwm-el alapjáraton 50 és 100cm-ről is 1-1 dB-el-el halkabb lett (36-31) ugyanis még a 12cm-es Bit-nak 1370, ill. a Noctua 1300-es fordulaton hozta a 23-24fokos procit, addig a 14-es Bit 1049-es fordulattal megoldja.
Valami kocogás hallatszik a gépből, szerintem a RAM-ok foga vacog, mert mögöttük belóg kicsit a 14-es.1800 fordulaton 10 cmről 55dB a hangereje, a 12-es Bit-nél 1800-on 52,5-öt mértem. A Noctua P12-nek (1300ford) 45-öt mértem a 12-es Bit 1370-en 47dB volt, a 14-es 1341-es fordulaton 48dB.
A hőmérséklet 4326MHz-en OCCT-val 20 perc után legmagasabb hő 60 fok, ugyanez 12-es Bitnél 61 fok, gyári P12-nél 62 fok. A magok a noctuánál mérthez képest -3, a 12-es bithez képest -1-2 fokokkal csökkentek.
A Noctua átlag procihőmérséglete 60,1 fok volt, a 14-es Bit 57,8 fokSzerencsére nem kellett semmit fúrni-faragni, simán felkuszott a bordára a venti.
-
nemtabo
aktív tag
A ház előtt márt adatok 1800 fordulattal lettek mérve, terhelés alatti üzemben járó házventikkel, a mérések között max 1dB volt a különbség, tehát a házventik "elnyomták" a maximumon száguldó Spectrét.
A 12-es és 14-es között 3dB a gyári adat szerinti különbség. Az igazság az, hogy játék közben agybadúgós hallgatóval vagyok, igazán nem számít +2-3dB. Este net közben meg le van szabályozva. -
Yeffy
veterán
Szia!
Köszi a reakciódat neked is!
Feljebb írtam, egy Bitfenix Shinobi-ba mennének a ventik.
#9757 szinimini: melyik AC-ról beszélsz ebben a hsz-ben, a simáról, v a PWM-esről?
-
vendingo
veterán
Lényeg, csak dizájnba legyen analóg.
A házat retrora szeretném megcsinálni, mintha csernobilból szökött volna meg, analóg cuccokat szeretnék tenni az előlapra. A gépet ellátnám még különféle kapcsolókkal (venti on/off, világítás on/off), amiket orosz felirattal látnék el. A ház is eléggé visszafogott military jellegű: Corsair C70 zöld színben.
Eléggé elkanyarodtam a hűtés témától, bocs a sok OFF-ért! -
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
Úgy szeretném megcsinálni a gépet, mintha a 70-es évekből lenne, analóg mutatókkal, sima régi kapcsolókkal. Mintha a csernobili atomerőműből szökött volna meg.
A ventik is az előlapról lesznek kapcsolhatók, de nem ilyen modern fordulatszám szabályzós ketyerékkel, hanem régies kapcsolókkal, amin csak ON/OFF lesz
-
vendingo
veterán
UV zöldet nem szeretnék disco fényekkel. Akkor marad az a megoldás, hogy külön rakok zöld ledeket megvilágításnak a házba.
Most jön még egy elvetemült ötlet!
Analóg hőmérséklet / ventilátorfordulat jelző létezik? Előlapba szeretném beépíteni.
Végső esetbe a digitális is jó, de jobban örülnék az analógnak.
70"-es évek stílusában készülne a ház, és digitálissal eléggé bután nézne ki. -
krichd1
addikt
Nem haragszom. Amit írtam saját tapasztalat, vélemény, nem kell vele egyet érteni.
A TY-141 venti a 120mm furata miatt a 120mm-es ventik alternatívája, mivel 140mm-es helyre csak átalakítóval szerelhető. Tehát ha 120mm-es ventihez való furatok vannak a házon, és van elég hely, akkor érdemes a TY-141-et betenni, mert nagyon jó ár/érték arányú venti. Annyiba kerül mint a Swif2-120p, mindkettő PWM-es és gondolom azt Te is észrevetted, hogy annál jobb legalább egy kategóriával. -
bombibmw
veterán
Maradok az általad ajánlott darabnál.
Ha fix fordulatosat veszem az csak annyival "rosszabb",hogy hangosabb,mint a másik 800 fordulatra levéve?
Mert akkor marad a fix.5000.- a három,szállítással.
Az alaplapom Asus p8p67-m,vga,processzorhűtő és egy venti van rákötve.Elférnének ezek mindannyian rajta?
Bocsi a zaklatásért,már nem kérdezek több marhaságot. -
bombibmw
veterán
-
bombibmw
veterán
Köszi szépen
Rájuk nézek.Csatlakoztathatóak ezek a tápomhoz rendesen?Ehhez nem nagyon értek,bocsi.
Rá is néztem.
Viszont én talán a két felső helyet kitölteném+a hátsót.Tehát három kellene.
Nem tudom mennyire szokott másnak számítani,de ezek nem nagyon tetszenek színben.
Inkább valami fehér,fekete jobb lenne.De ha nincs ilyesmi(ami legalább ennyire jó),akkor megpróbálkozom ezekkel. -
bombibmw
veterán
Úgy 5-6k lenne rá.3 belemehetne szerintem.Fentre,illetve hátulra gondoltam én is.Tehát csak kifújatni lenne érdemes.Az alsó szabadon lévőt nem lenne érdemes esetleg letakarni valamivel,mert csak a por megy be rajta a földről?Ezek fényében kérnék alternatívákat légy szíves!
-
Drizzt01
őstag
A hang szerintem relatív . Most vettem belőle 3 db-ot . Mint írtam is radiátoron van , de terhelve 10-15 fokkal lett hűvösebb a procim . Ráadásul csak 60%-on megy . Légszállításban szerintem , nagyon jó . De biztosan van jobb . Ez csak saját tapasztalat . Például az NZXT ventinél határozottan halkabb , pedig az volt hogy csak 40%-on ment .
-
zsombors
tag
Köszönöm a választ és a tippet!
Nem nagyon témába vág de elmondanád hogyan tudom eltüntetni a kábel rengeteget, mert engem is idegesít!
Köszönöm!Köszönöm és az árkategória is megfelel( 2-3 ezer forint!)
Ja és még annyit ha megtennétek hogy elmondjátok hogyan tudom hogy az egyik ki fújja a levegőt a másik pedig be?
-
törölt tag
Nem tudok angolul és magyar leírás egy se. Nekem valójában 5 csatornás kéne, de a 4 is megfelelő ha nincs más.
Azt kéne tudnia, hogy mondjuk 60 fokig lassan pörög 3V, 65-nél mondjuk 5V, 67-nél 7V és 70 foknál csutka. Szóval 3-4 szintes vezérlés kéne, ezek tudnak egyáltalán ilyent? Mert a progiba végtelen variációt be tudok állítani, az úgy frankó is, csak hát szoftveres. Mert ha ezek csak azt tudják, hogy mondjuk 5V-ról 60 fokon felpörög csutkára, szóval csak 1 szintes vezérlés, akkor nem érdekel. -
xtevo
őstag
Én innen vettem: Scythe Kaze Server Szinte mindig innen vásárolok is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest