- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Bnorbu #26579 üzenetére
Ha az Apache-t hangosnak találod,akkor jó alternatíva lehet még a Wing-Boost 2 Plus és az mehet a cpu hűtőre is+összefűzhetők a rajtuk lévő elosztóval,tehát Y kábel se kell.A B12/14-l is az lenne a gondod,mint az Apache-l,azok is már alacsony fordulaton nagy mennyiségű levegőt mozgatnak meg,tehát hallani fogod.
-
Isual
veterán
válasz
Bnorbu #21618 üzenetére
Egyáltalán nem off és jó híreim vannak.
Először neked válaszolva. Most úgy van beállítva, hogy a SW2 650-680 rpm-en forog CPU hőmérséklettől fűggően, CPU venit nem forog. Így 32-45 fok között van a CPU hőmérséklet, átlagban 38-40 körül mozog. Játékok során 50 fok körül.
Most csináltam AIDA stressz tesztet és a CPU venti engedi 55-56 fokig melegedni a CPU-t, aztán kapcsol be 4-5-600 rpm-mel, amíg stabilan 50-52 fok közé nem viszi stressz mellett a CPU hőt. Amúgy nem hallani, hogy bekapcsol, olyan 700 rpm felett van annak az Arctic ventinek hangja.
Amint leállítottam az AIDA-t, a hőmérséklet 45 fokra esett vissza és 10 másodpercen belül megint passzív lett a CPU cooler.Jelenleg 36-38 fokos a CPU, és 670 rpm-en megy mögötte a SW2. Játékoknál 45-50, stresszteszt alatt 55-59 fok, de ilyenkor már bekapcsol a venti és stabilan tartja 50-55 fok között. Majd ha már nem terhelem a procit, kikapcs. Szóval ezzel elégedett vagyok.
Ami a ventit illeti. Tegnap este eszembe jutott és ma reggel be is állítottam, hogy emlékeztem én, hogy BIOS-ban tudtam CHA_FAN-nál is állítani, hogy PWM vagy DC vezérlése legyen és DC-n volt tegnap. Most átraktam PWM-re és így próbálgattam a SW2-t különböző fordulatokon.
Tapasztalataim:
600 rpm alatt hallhatatlan
600-750 rpm között megjön kicsit a hangja, de még nem hangosabb, mint a tápom (Pure Power L8 400W) ventijének a hangja
750 rpm felett már van hallható, diszkrét szélzaj a SW2 felől
800 rpm felett már egyértelműen hangosabb, mint a táp
850 rpm körül már kifejezetten hangos szélzaj
900rpm-től már motorzaj is hallható
1000 rpm a max, ezen kicsi motorzaj és jelentős szélzaj, ami lehet a ház rácsai mögötti lyukak alapján változó mértékű.Mindenesetre a tegnapihoz képest sokkal jobbak a benyomások és így 650-680 közötti fordulaton halk, viszont szerintem sokkal jobban szívja a CPU coolert és így annak a ventije később kell csak, hogy bekapcsoljon és akkor sem kell 600-700 rpm felé mennie, hogy megfogja a CPU-t. Ez a Bitfenix ventivel sokszor ment 800-900 rpm-ig is el, amikor már lett a CPU ventinek is hangja.
Alapvetően szerintem halkabb nem lett a gép a Bitfenix 12 - be quiet! SW2 14cm csere után, kb ugyanazt a zajt produkálja a SW2 650 körüli rpm-en, mint a 12 Bitfenix szintén 650 körüli rpm produkálta volt. Viszont ez szerintem a méretkülönbségből és talán hatékonyságból adódóan jobban hűti indirekt a CPU-t és jobban forgatja a levegőt ebben a kis házban. Szóval összességében csak elégedettnek kell legyek és ha már sajnáltam a pénzt a passzív PSU-ra, akkor boldogan kell együtt éljek azzal a kevés zajjal, amit ez a be quiet! PSU és az SW2 alapjáraton produkál.
Játék során úgyis van zene, de még akkor is hallhatatlanul kapcsolódik be ebbe a CPU venti 4-5-600 rpm-mel, az ASUS STRIX kártya meg híresen halk terhelés alatt. Szóval minden körülmények között ez egy _nagyon halk PC_, ha hallhatatlannak túlzás is lenne nevezni, de nagyon csöndes.
Majd legközelebb rászánom talán a dupla árat egy passzív PSU-ra egy hasonló rendszerben, de ez nem a közeljövőben lesz, az egész biztos.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Bnorbu #21490 üzenetére
Mindkét ventilátorcsatlakozó a lábkiosztás alapján PWM-es szabályozást tud kizárólag (ezt a BIOS leírása sem cáfolja meg). Így ha nem találtál semmilyen beállítást erre vonatkozóan a Hardware Monitor menüben (MSI-nél nem láttam még hibrid csatlakozót), akkor sajnos 3 pines ventilátort nem fogsz tudni szabályozni róla, mindig maximumon fog pörögni.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Bnorbu #20627 üzenetére
Egy elosztóra csak egyforma ventiket teszünk és egy 4 pin-s elosztóra ne akarj 2 db pwm-s ventit+ egy 3 pin-s pumpát tenni,mert az nem fog működni.
Leírtam kompakt topicba a véleményem,nem változott.Működtetheted a MegaFlow-t molex-ről is,de egy csendes szobában azért hallani.Ha ennél maradsz,akkor mehet 3 Apache(2 radi,1 hátul) egy 3-s elosztókábelen a cpu_fan-ra és a sys_fanról vezérelheted a pumpát.
(#20629) mastodon A pwr_fan aljzat nem szabályozható,fix 12V-n megy. -
dqdb
nagyúr
válasz
Bnorbu #19890 üzenetére
Mert az MSI hülye módon az találta ki, hogy SYSFAN esetében 50% legyen a minimum (nálam a CPU hűtőn van az Apache, ott vissza lehet venni UI-on is 20%-ra), de szerencsére van rá megoldás, ami tapasztalatom szerint működik (3 pines ventilátor van nálam így 35%-ra lassítva).
Ez az idióta korlátozás volt az egyetlen érv, hogy a család egy másik gépébe most nem MSI lap kerül, hanem azonos kategóriás, szinte ikertestvér felszereltségű ASUS.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Bnorbu #19886 üzenetére
Az az 50% azt jelenti, hogy az alaplap 50%-os kitöltésű PWM jelet küld a ventilátor felé, ő pedig ez alapján úgy lövi be a saját fordulatszámát, ahogyan
akarjaa gyártója kitalálta. Az Apache fordulatszáma specifikáció szerint 600-1300 rpm között mozoghat, lineáris profilt feltételezve 950 rpm lenne az 50%, ami egy 100 rpm-es hibát hozzászámolva (ahol a ventilátor gyártója megadja tűrést, ott ennyit szoktak) a helyén van. Nekem egy Apache Black 20%-os beállításon 670-770 rpm között ugrál szintén MSI lapban, 50%-on 970-1020 rpm között (mindkét esetben az automatikus profilhoz nyúltam hozzá). -
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Bnorbu #18144 üzenetére
De,természetesen megoldható,nekem is a ledek arról mennek,Viszont a hozzászólásaidból ítélve,kell keresned egy hozzáértőt aki megcsinálja.Nem nagy meló,aki 1000Ft feletti munkadíjat mond azt küld el a ...
ot93
Örülök,hogy bevált-viszont a jelek szerint te nem vagy érzékeny a hangra,mert az Arctic nem a leghalkabb.Viszont azzal számolj,hogy Arctic specialitás előjön:4-12 hónap(használat mértékétől függően) erősödni fog a hangja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest