- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Calibos #1128 üzenetére
Én ilyeneket használok a házventimnél. Sima kb 10mm hosszú, kb 4,5 mm vastag, az elején bemetszett, hogy menetet tudjon vágni a venti műanyagjába. A nyaka kúpos, feje lapos, hogy a szabványos csavarfuratba besüllyedjen. A 6 közül egyetlen ventimnél kellett ilyet használnom, a többi vagy sajátos felfogatású, vagy keretben van, vagy gyári csavar kell pl a procihűtőéhez. Ahány szabványos ventit szereltem be eddig, mindhez ilyen volt csomagolva,(leszámítva a néha hiányzó bemetszést) és teljesen jól működtek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Calibos #1126 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. Tehát a ház oldalfalához kéne rögzíteni a régi ventiket? Vagy újakat? Van hely a lemezen a ventiknek? Ha igen, akkor értelemszerűen oda, és jobb esetben kéne hogy adjanak a ventikhez csavarokat, de ha mégsem, akkor a legtöbb számtech boltban tudnak szerintem adni fillérekért olyat, ami ilyen menetvágós, direkt ventikhez. Én átmenetként a szilikonos és a csavaros megoldás között azt szoktam csinálni, hogy a venti és a lemez közé befeszítek egy befőttesgumit, így ha meghúzom is(nem nagyon szorosra) a csavart, a venti háza és a lemez nincs szoros kapcsolatban, és a csavar relatíve kevesebb rezgést visz át, mintha az egész venti a lemezre támaszkodna.
-
BlacKSouL
addikt
Ha megfelelő huzat van a házon belül, akkor elvileg elég neki az általuk szállított hideg, hiszen elöl bemegy, átmegy a vinyókon, majd részben a ramok és a proci felé, részben a vga felé megy el az ekkor még mindig hidegnek számító levegő.
Ha van a ház oldalán rácsozás a vga-nál, akkor a kari hűtését hatékonyabbá teheted azzal, ha az egyik első ventit kikapcsolod, vagy lelassítod őket, hiszen a kiszívó hátsó ventik így alacsony légnyomást hoznak létre a házon belül, és így a vga-rácsnál is jóval több levegő fog beáramlani, kiegyenlitendő ezt a nyomáskülönbséget, tehát közvetlenebbül jut a hideg a kártya közelébe. Én ezt kiegészítettem azzal, hogy egy terelőlemezt tettem a vga és a házfal közé a vga teljes hosszában, így az oldalsó rácson bejutó levegőnek mindenképp meg kell kerülni a vga-t, vagyis jobban kicserélődik körülötte a meleg levegő. Ha ezt még egy kisebb, lassú fordulatú ventivel megtoldod, akkor tuti a hatás, de szerintem nem szükséges. Ha mégis tenni akarsz valamit, akkor úgy próbáld rögzíteni, hogy a vinyók felől fújd a levegőt a kártya hűtője alá, tehát a ház hosszával párhuzamosan. Ekkor viszont nem kell az általam említett terelőlemez.
De ha mégis házventit cserélsz erősebbre, akkor is mindenképp a hátsó legyen erősebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest