- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #44120 üzenetére
Szia!
A Lepa-kat csak akkor cserélném ha mondjuk már zörögnek és igaz ez az Apache-ra is.
A 80-s méretben nekem a BQk váltak be Shadow vagy Silent és a 120 Slimben nincs szerintem nagyon jobb választás.Tápba a 3 pines Arctic P-ket(120 ill. 140) szokták javasolni,de annak van külön topicja is. -
válasz
Kbhont #38691 üzenetére
Miert akarod oket cserelni ?
Apache / Lepa -tol nem sok jobb radiventi van , max a meregdraga Eloop /BeQuiet SW3 /Noctua NF-A12x25 trio.
Az a 2db 8centis venti mi celt szolgal ? Ha exhaust ,akkor en kidobnam oket es raknek egy 12 /14 cm ventit a VGA alatti pci takarolemezekhez. Csendesebben ugyanazt/tobb levegot szallit mint a 2db 8as.
Egy regebbi hazamban ,hatul 12cm : [kép]
Jelenlegi hazamban 14cm (TY 147A) : [kép]Tapegysegbe necces lesz mivel egyedi meretu a venti ( 135m) arra nincs otletem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kbhont #29102 üzenetére
+ Soderes
Nézd meg a mostani ventilátor pontos típusát és vegyél egy pontosan ugyanolyat. Ha az nem járható út (nem kapható/eleve hangos volt már), akkor keresd meg a specifikációs táblázatot hozzá, és írd fel az induló feszültség, légszállítás, statikus nyomás értékeket. Ezután keress olyan ventilátort, aminek nem magasabb az induló feszültsége és nem alacsonyabb a légszállítása + statikus nyomása.
Egyszerűbb út sajnos nincsen.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20800 üzenetére
Működhet,csak óvatosan fúrjad nehogy megrepedjen!
(#20801) flymi8-s pwm-s elosztókábel??Dobj róla egy linket,erre kíváncsi vagyok!Mondjuk az ziher szerintem,hogy molexről tápolja,de ilyet még én se láttam.
(#20802) IspyNincs mit!
(#20803) Tesla93 Igen,az Összefoglalóban is Wing Boost 2-ként szerepel. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20794 üzenetére
Nem jó a link!
(#20795) IspyHa a Noctua adott(nem venni kell),akkor jó.Viszont ha venned kell akkor inkább a BQ SHADOW WINGS SW1 80mm 1400rpm-t ajánlom!
(#20796) RathrolHa a szellős tetőt rakod rá(nem a teljesen zártat) akkor pár fokot hozz a konyhára,ez sok mindentől függ-általában 2-5 fok.
(#20797) flymiAzok a ventik cserések,ha ragadnak.3 db eLoop-t nyugodtan tehetsz 1 elosztóra,de 4-t már nem kockáztatnék-hátha megint nálam köt ki a géped! -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20721 üzenetére
Hozott pár fokot,bár a kiinduló értékekkel se volt gond.Viszont ha felrakod a hátlapot,akkor biztosan növekedni fognak a hőfokok.
(#20722) takacsbotond A H440-ben a Dark Rock Pro3 biztosan nyer hőfok ügyileg.Ha rákeresel kompakt topicban kidobja,hogy hány fokot vesztettem a Lepa-val mikor váltotta a Macho-t.Mondjuk értelemszerű,mivel zárt teteje van és csak oldalra-hátra tud távozni a levegő-így a venti nem tudja tökéletesen átfújni a kompakt radiját.Mondjuk nem extrém különbségről beszélünk,3-5 fok.
(#20723) Daw93Ha van hozzá inteles lefogató akkor simán.Nem kell túllihegni ezt a Skylake dolgot,csak ésszel kell lehúzni a bordát! -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20590 üzenetére
Ez a tápventi kérdés mostanában sűrűn előjön..Tényleg akkora van benne:[link]
Ez így elég gázos,tudni kéne hogy mekkora fér bele és hogyan.Azért az nem egy 5 forintos táp,én nem cseszném szét-inkább eladnám és vennék egy félpasszív(bizonyos terhelés felett kacsol csak be a venti-hybridnek is mondják) tápot.A vízhőfok tökéletes!
(#20592) dqdb Annyival kiegészíteném,hogy a bios-ban kezdeném az aljzat átállítási lehetőségének vizsgálatát.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #20130 üzenetére
Én push-ra tenném kezdésnek,aztán megfordítanám az áramlást és amelyiknél jobbak a hőfokok.Mondjuk szerintem az első felállás nyer.
(#20134) ImuraiAhhoz kicsit forrasztgatni is kell,hogy a kártya vezérelje(csati).Egyszerűbb alaplapi progival szabályozni,cpu hőfok alapján.
(#20138) +SoulRiever-Mi a lényeg,teljesítmény vagy hang?Mert tudok jobbat mondani ami 800 rpm-ig halk,felette meg olyat tol amit semmi-Akasa Viper R. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #19795 üzenetére
Jó lesz ez és később ha be akarsz rakni mondjuk 60mm-s radit push-pull ventivel(az már ugye 11 cm széles barátok között is) akkor az is elfér-és ugye ez csak pár nagyon drága házban kivitelezhető.Részemről én várom a képeket a festett-összeszerelt állapotról is!
Vincsó dqdb leírta a lényeget.Ha mindenképp a pwr csatiról akarsz hajtani ventit,akkor 1000 rpm alattit válasz-ha gondolod segítek.Viszont én inkább maradnék az Y kábelen 2 egyforma venti felállásnál,amit tudsz szabályozni!
Mondjuk ha szerinted a gyári Korszar ventik nem hangosak,akkor nem vagy túl érzékeny a zajra-könnyű lesz választani. -
Laccoss
addikt
válasz
Kbhont #19792 üzenetére
Rácsok behegesztése? Mások ki szokták vágni a rácsokat
Egyébként, bőven elég lenne 4 csavar a négy sarkába, arra ráhúzni a rácsot, portszűrővel, anyával rászorítani. Ez valami szerver lesz? Mert ekkora méretet semmiféleképpen nem látok előnyösnek, főleg ennyi melóval. Bár lehet csak én nem értem a logikát benne.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #19783 üzenetére
Simán garanciában kötelesek cserélni.Szerintem ha csak nem egy 4 betűs, I-vel kezdődő webshopból van,akkor nem lesz gond.
(#19784) xtevo A "kis méregzsák" 3258 nem fűt annyira mint egy húzott I5-I7,szerintem simán viszi passzívan.
(#19786) Vincsó 3 vagy 4 pin?
(#19787) AndrewTdi Amit DigiXt linkelt,az egy jó kis darab,Varázslónál láttam még korábban(viszont a webshopban megtalálni nem egyszerű-én felhívnám őket) + lehet homemade is gyártani. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #19679 üzenetére
Persze,hogy van magyarázat.Valaki elkezdte,a többi meg másolja.Félre ne érts,van olyan kifordított ház ahol ez működik,de egy normál elrendezésű alsótápos háznál ez csak betesz a légáramlásnak és elszívja a vga elöl a levegőt-persze ez csak az én véleményem,ami olyan mint a seggly@k...
(mindenkinek van,csak senki se kíváncsi a másikéra)
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #19673 üzenetére
Látom,már írtam vizes topicban!
A Vortex-t én kerülném,nekem volt és van egy hangja 60-70% körüli tartományban.
Sajnos olyan venti nincs ami ugyanolyan erős lenne pullban mint pushban.Ami a nálam járt ventik közül ebben jeleskedett,az a Viper R volt,viszont annak 120-s furattávja van,hiába 140-s venti.Mondjuk a 140-s Viper nem sokkal maradt el,viszont felül azért mindkettőnek van hangja(mint minden erős ventinek).
Sajnos a 140-s Apache-t e téren nem teszteltem,viszont a lapátkialakításának hála alacsony fordulaton több levegőt mozgat meg mint a Viper,tehát pullban is erősebb lehet alacsony fordulaton. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #19530 üzenetére
Véleményem szerint ez így nem a legjobb.Azt gondolom tudod,hogy 2 db 290 irgalmatlan hőt képes generálni+így nem alakulna ki kellő légáramlat.Én átgondolnám a radikat is a helyedben,de ez a vízhűtés topc témája.Ha maradsz ezeknél a radiknál,én így csinálnám:
Felül a 30mm-s 360-s radin jó a 3 Lepa ahogy gondoltad+a Scythe is.Hátulra nem tennék ventit.
Elöl viszont megfordítanám az irányt a 280-s radin és push-pullban 4 db Lepaval nyomatnám befele a levegőt.
Tisztában vagyok vele,hogy így úgy mond "meleg" levegő áramlana befele,de jót tenne a 2 vga hőfokának+a felső radinak is.
Ki kell próbálni,de véleményem szerint jobb lenne.A másik út amit írtál is,hogy marad az eredeti felállás és az oldallapra szerelsz 2 ventit befújóra a vga-k magasságában. -
-
-
do3om
addikt
válasz
Kbhont #16529 üzenetére
Ja sok tápban van.
Olyasmi lehet hogy a táp azon része ami közel esik a perforált hátsó részhez le van fedve hogy a belső részbe jusson sok levegő és úgy áramoljon kifele keresztül mindenen.
Lehet egyenletesebb a hűtés nem szorul annyira meg a levegő a tápban mert van egy kis csatorna jellege.Vagy nem tudom
Így ni:[link]Grózi: na én is erre gondoltam csak még megrajzoltam megelőztél.
-
torma1981
veterán
-
Henk
veterán
válasz
Kbhont #15833 üzenetére
Hát akkor az nem valami jó venti ami akár kis fordulaton olyan frekvencián rezonál, hogy a radin keresztül is érezhető. Simán házhoz rögzítve találkoztam ilyennel, de radinál még nem. Ha teszel gumi alátétet akkor szerintem ne csak a venti és a radi közé hanem a csavarok feje alá is tegyél mert ott is fixen érintkeznek.
-
Henk
veterán
válasz
Kbhont #15831 üzenetére
A venti és a ház teteje között ott a radi, nem? Nehogy azt mond, hogy a venti rezgését a radin keresztül is átadja a háznak. Ha nem akkor felesleges a gumi p.csökkel rögzíteni.
Grózi: a 15822 hsz-ban lévő első képhez képest te hogy gondoltad az átmenő csavaros rögzítést? a ventiket a radi és a ház közé tennéd?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont #15629 üzenetére
Nincs mit,nálam az év felfedezetje lett a Lepa Bol!
Az Akasa Slim-jét még nem próbáltam,de a Viper adatai alapján nem lehet túl halk.
Slim-be volt Scythe Slip Stream-em(van 800 ill.1200,1600,2000 rpm-s+ pwm-s),nem épp a leghalkabbak(slim-mind hangosabb),de az 1200-s még nem vészes.tankraid
Neked is ajánlom a Lepa-t és ventivezérlőben Phobya-m volt([link]
nekem bevált+a Scythe-nak is van amit dicsérnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Noctua ventik 6db
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest