- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
Ne vegyél egyelőre más ventit, tutira! Biztosan vezérlési problémád lesz.
Próbáld ki egyesével / vidd át máshoz kipróbálni. Nem lehet baj...Korábban ezt írtam:
Illetve a cpu fan profilt ne írd át, tedd mondjuk silent-re, utána rakhatod át ismét manualra . A cpu fan speed low limit legyen 0, 200, 300.Most olvasom hogy nem cpu fan, hanem CHA_FAN 1, CHA_FAN 2, CHA_FAN 3 akart lenni, bocs!
-
Zamma
őstag
Most, hogy belegondolok, lehet, hogy utána kezdödött ez az egész.
Ezt fejtsd már ki bővebben, mert nem világos hogy mire akarsz itt utalni...A CHA_FAN 2-re van téve egy elosztóval 2 venti, ami elől szív be, illetve a CHA_FAN 3-ra van téve elosztóra 2 venti, ami a ház tetejében van kiszivó.
A CHA_FAN 2-es körön lévő ventik azonosak? A CHA_FAN 3-es körön lévő ventik azonosak? Ha nem, akkor azonosakat köss össze.A legegyszerűbb az lenne ha egyelőre a biosban a proci hűtőn kívül csak 1 ventivel PWM vezérléssel csinálnád meg a Q-Fan Control-n belüli optimalizálást. Nekem is ASUS lapom van, én is így csináltam.
Illetve a cpu fan profilt ne írd át, tedd mondjuk silent-re, utána rakhatod át ismét manualra . A cpu fan speed low limit legyen 0, 200, 300.
Ha mindez nem vezet sikerre, akkor megoldás lehet a DC vezérlés, viszont nem tudod akkor majd kb. 1200-1500 rpm alatt hajtani...
-
Zamma
őstag
A házadról a gyártó azt írja hogy eleve 140-es jár hozzá elölre + lehet még egy 120/140-es.
Én a felrakandó hdd-et nem úgy képzeltem el hogy nincs aktív hűtésük (csak nem fejtettem ki), továbbra is azt javaslom hogy 2 db-ot tegyél fentre és mókolj hozzá egy ventit ami szív elölről
Ja, és a ház ajtaját természetesen vagy vedd le vagy használat közben hagyd nyitva...
A vastagított rész nekem már most is jó (én 2 db P12 Max-okat használok). Hogy neked is, az majd kiderül...
Kifújónak én túlzásnak tartom, de te tudod. Alulról szívó ventit is mindenképp tennék...
A VGA nagyon hálás lesz érte és végre lesz légmozgás a házadban is... -
Zamma
őstag
Dupla golyóscsapágyas a P12, nem valószínű hogy zajosodni fog.
Hát igen, szerény 6 HDD-vel megértem hogy gondjaid vannak...
Elölre tutira 2 db 140-es Toughfan 14-et ajánlok. Bár nem olcsójános, viszont ststikus nyomásban és légszállításban is komoly darab.
Ha úgy tudnád ritkítani a hdd-k közti helyet hogy fel tennél 2-őt a dvd-cd drive bay-hez akkor a légáramod nagy szintet lépne. Azaz úgy alakítsd ki lent, hogy mindíg legyen 1 szabad hely 1 hdd után. A ház alján lévő lemezre is raknék - ha fér - egy Toughfan 14-et. Esetleg megemelém emiatt a ház lábait úgy hogy kb. 4-5 centi legyen a rés a ház aljánál. -
Zamma
őstag
Azt gondolom hogy amit látok itt, kevés az információ tőled. Meg hogy pár nap és nagyot fordult a világ, Arcticot meg nem veszel soha..
A te gondod nem venti probléma úgy látom, hanem léghűtési bibid van. Javíts ki ha tévednék...A problémádra a válasz gyorsan megérkezik, ha ezekre válaszolnál:
0. Mi a pontos konfigod (cpu, vga, hdd-k száma) + mivel hűtöd jelenleg
1. Lőjél már fotót légyszi a házad belsejéről.
2. Írd le pontosan hogy mi a problémád és mivel (hang, hő, upgrade, stb).Elölre nem rossz ötlet a P12 Max, de lehet hogy még így is kevés lesz. 1100 fölött meg szerintem ne járasd, mert a szomszéd esetleg azt hiszi drónnal játszol otthon...
-
Zamma
őstag
Ha az Arctic morgásávaé volt gondod akkor az Apache sem biztos hogy felhőtlen élményt nyújt majd. Vegyél Vento Pro-kat és még sorba is tudod őlet gyárilag kötni. Van több, mint 3 alaplapi csatid az alaplapon, nem kell venned semmit... 12 ventit is el fogsz tudni vígan vezérelni...
Kifújónak bármilyen halk venti megteszi, csak a beszívók legyenek minőségiek. -
DravenMoral
senior tag
Amilyen árban vannak, nem is a Noctua szériát próbálják meg utolérni. Akinek van annyi pénze ház ventire, az vegye meg, én személy szerint inkább veszek egy minőségi alaplapot az árukból például. Arra, hogy hűtsenek, teljességgel csendesek. Szerintem. Pedig aztán nekem is ki van élezve a fülem a gépnek a zajára. De kinek hogy, egyértelmű. Viszont azt mondom még mindig, hogy azt a plusz sok pénzt inkább eltenném valami értelmesebb dologra, mert életidőben nem sokkal rosszabbak ezek az olcsó kis ár/érték bajnok artic hűtések, mint egy sokkal drágább versenytársa. És azért na.. Magyarok vagyunk.. Articból veszel 2500Ft-ból pwm szériát, további osztóval amiről egy másik ventit is tudsz működtetni, és maga a venti elég jó csapággyal van szerelve, nagy teljesítményt bír. Noctua-ból viszont nem kapsz 12.000ft alatt hasonlót. Oké, aláírom, csendesebb valamivel és életidőben is egy kicsivel jobb, próbáltam már szóval tudom az álláspontomat. De nem ér +9.500ft-ot darabja, főleg úgy, hogy egy házban alapból legalább 6db ventiről beszélünk általánosságban.
Középkategória a Be quiet 4-5.000ft körül, nem rossz, csendesebb, életidőben ugyan ott van, viszont teljesítményben közelt sem annyi, mint az Artic. Éppen ezért csendesebb a Be quiet, hiszen kevesebb rpm-et tud. -
DravenMoral
senior tag
Nem tudom, nekem 600-1200rpm között az Artic "P" széria pwm verziójával sohasem volt gondom, főleg nem az Artic Bionx ventijével. Az utóbbiből 4, az elsőből pedig 12db-ot használok aktívan már évek óta, a bionx procihűtésre van, a "p" széria pedig házhűtésre. Nem morognak, nem sisteregnek, nem csapágyasak, abszolút csendesek két eléggé nyitott gépházban.
-
Zamma
őstag
Ezek DC vezérelhetőek, de nem mind kapható itthon... vagy jó árban.
Görgess le, beállítottam pár szűrési paramétert, átállíthatod ha akarod kedved szerint.
PWM-el könnyebb lenne, itt van pár érdekes 6000 Ft alatt:
Fix fordulatra állítva nekem a P12 Max bejött (procira nem feltétlem ajánlom), 1100 dordulat alatt csendben teszi a dolgát. -
abdulka1
őstag
Igen a PWM miatt. Ez a venti 12V feszültségre van kitalálva.
Vannak olyan PWM-es ventilátorok amik jól tolerálják a feszültség változását, de azoknál a gyártó úgy is adja meg a specifikációt, hogy tól-ig értékek vannak feltüntetve.
Ajánlásra nem vetemednék, arra itt vannak a mesterek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Noctua ventik 6db
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest