- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
membrandj #43413 üzenetére
Véletlenül rátaláltam a procihűtős topikban az ott leírt konfigodra - bár ide is betehetted volna, mindjárt precízebb választ kaphattál volna a szenvedés helyett -, nem tudom milyen ssd-t tervezel venni (vagy akár meg is van), de javaslom hogy ne attól tedd függővé hogy merre fejlesztessz.
Pontosan tudom hogy miről beszélek, ebbe a hibába én is korábban beestem... Gyengén szellőzik a házad, melegszik az ssd-d (vagy fog?) akkor tényleg új ház - és hűvösebb ssd kell, nincs más megoldás. Az meg hogy topflow hűtőt raksz egy ilyen házba csak nehezíteni fogja a dolgodat, mert a megrekedt meleg levegő - egy idő után - telíteni fogja a gyatra szellőzésű házat... 2 ventis torony hűtő kavar elég szelet hogy kimehet hátra/felülre a meleg, az ssd-re meg vegyél egy normális bordát, vagy mókolj felé egy irányzott ventit.A házhoz kapott ventiknél a P12/P12 Max csendesebb, de nem fogja megoldani a problémádat.
-
Zamma
őstag
válasz
membrandj #43411 üzenetére
Beszívó ventiknek Adata Vento Pro-t ajánlok, mert gyenge a házad szellőzése, ebböl 2 mehet elölre. Ez bár nem olcsó (5800-6000 Ft), de cserébe statikus nyomásban, légszállításban és halkságban is komoly versenyző, gyakorlatilag Noctua szint - csak fele áron! Ezen felül szintén sorbaköthető modell, mint a PST-s Arcticok.
Kifúvónak ajánlom inkább csak a P12 PWM PST-t, de hárulra és fentre is havaslom hogy tegyél 1-1 db-ot belőle. -
DravenMoral
senior tag
válasz
membrandj #43409 üzenetére
Értem. Ebben az esetben inkább előlről fújjon be 2, az a hátsó pedig kifele szív. Ennek rendje módja szerint pedig a procihűtő is előlről szívjon. 3ventivel biztosan ez lesz a legjobb módja a légszállításodnak.
Nem lesz problémád a sima p12 pwm pst ventikkel.
Nem mondom, hogy noctua minőség, de az ára tükrözi, illetve senki nem állítja. Viszont amennyiben mennek, több, mint kiválóak. 1200rpm-ig teljesen csendesek.
800rpm fölött én abszolút nem hallok semmiféle morgást sem a csapágyazásukban, de alatta is csak egy nagyon kicsit hallatszik, nem zavaró. -
DravenMoral
senior tag
válasz
membrandj #43398 üzenetére
Várj, most nézem, hogy mit írtál. Az a gépház, amit te használsz, teljesen beépített eleje van? Csak oldalt-és alul megy ki a levegő?
Ott viszont ebben az esetben tényleg jobb az, ha az első 3 venti befele szív, mert ha kifele fújnak, akkor valamennyi meleg levegő vissza fog jutni a gépházad belsejébe. Nehezebben fog tudni távozni így a benti levegő. (A procihűtésed is előlről szívjon hátrafele)
Ha olyan nyitott, porszűrős lenne az eleje a háznak, mint nekem az eddigiek, akkor jobb az én megoldásom. Rendben, na ezt tényleg benéztem, ezt belátom!
A te esetedben az a jobbik, ha az első 3 venti befele fúj, a hátsó-proci mögötti, illetve a két felső venti pedig kifele szív. Bár őszinte leszek, szerintem nincs értelme berakni egy ventit a gépház elejéhez eső oldalt lévő fölső helyre, mert így lesz ott egy venti, ami a processzortól szívja el a levegőt folyamatosan. Azaz a procihűtésnek nagyobb fordulaton kell mennie ahhoz, hogy kapjon elég levegőt a borda a hűtéshez. Próbáltam már ezt a módszert is, nekem biztosan hangosabban ment a procihűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetés
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged