- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
CactuS #43180 üzenetére
Mindkettő fontos, de a lamellák között a statikus nyomás fog dominálni jobban.
Viszont ha nincs elég légszállítás semmit sem ér a nyomás - legalábbis ebben az esetben.Megvetted a hűtőt és a ventik nem jöttek be vagy magas a hőfok?
A ID COOLING SE-207 XT hűtőnél - mint minden iker tornyosnál - az az érdekes hogy nem kell akkora statikus nyomás, mert a két keskeny lamellacsoport között kell átnyomni a levegőt, így a statikusan gyengébb, de légszéllításban erősebb ventik fognak aratni.
Ha nagy - pl Scythe Mugen - blokkon kéne átnyomni a levegőt akkor a ststikus nyomás a mérvadóbb.Rápróbálhatsz az Apache-ra, de a P12 Max-ra vagy az XPG Vento PRO-ra is.
A Noctua NF-P12 redux-1700 esélyes még...Viszont!
Még durvább versenyzők a BQ Silent Wings 4 Pro, Phanteks T30, ás a Cooler Master Mobius 120 OC, ez utóbbi mindenkit megesz és halk mint egy bérgyilkos (csak még nincs az EU-ban, mert új).[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz
CactuS #43113 üzenetére
Végigolvasva a három posztból csak összeállt a képlet - kb. mint Michael Jackson egy koncert erejéig...
Nézve a házat nekem érdekes hogy elöl nincs 1 hely a front oldalon alul ventinek, na mindegy...
A procid melegedős fajta, de szerintem az ID-Cooling 207 ki fogja szolgálni - max venti cserével...
Ha valahova 3x120-as venti fér vagy 2x140-es ott mindenképpen a 3x120 lesz a nyerő.
Alulra a nehéztűzérség lesz a megoldás, azaz ársorrendben egyre drágábban az P12 Max, Apache, Vento Pro (csak végső esetben BQ Silent Wings Pro 4, Noctua meg csak akkor ha kb. a lottón nyertél...)
P12 Max is jó én használom szintén vga alatti befúvónak, 1100-ig nincs hangja, bejött...
XPG Vento Pro a következő ugrás, gyakorlatilag Noctua szint fele áron (sorba köthető a venti, mint a P12 PST)
BQ Silent Wings Pro 4 10ezres venti, szerintem ide már sok...6300 Ft-ig ezekből válogathatsz:
Összességében meg ezekből:
Kifúvóknak mehet a maradék "ahova fér", illetve P12-k.Ezt lépd meg, nézzünk egy hőmérséklet és rpm-es HWinfot és valószínű kész is. Ha pedig nem akkor jöhet a finomhangolás...
-
válasz
CactuS #43110 üzenetére
Hú, ez a kávé nélküli nap... Bocsánat, módosítok, az eredeti írásom jók, lemértem, 140 mm az Alpenföhn, illetve a ventilátor pontok:
felül: 2 x 120mm , 2 x 140mm
alul: 3 x 120 mm , 2 x 140 mm
hátul:1 x 120 mmDe ha jól emlékszem, azt mondtátok, hogy alapvetően házhűtőnek nem érdemes 140 mm-es darabokat választani.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
spleenszuru
őstag
válasz
CactuS #43110 üzenetére
Valamiért nekem is bejön az a ház amúgy, Nick kolléga jól megfertőzött pár embert.
Amid van 4 db, én abból felhasználnék 3 db-ot hátra, és fentre.
Mivel 1 db marad, akkor az most úgymond kispad, és alulra valami erős modellt választanék.
Árat nem írtál, de pl. XPG VENTO PRO mehet, amíg van ez a 6 ezres ára.
Vagy Noctua, esetleg BQ Silent Wings 4 (PRO).Amennyiben viszont elégedett vagy a hőmérsékleteiddel vga oldalon is, akár a 6 db P12 is elég lehet neked.
Elég közel van a vga a ház aljához végülis.Proci hűtővel kapcsolatban ugyanezt tudnám mondani, erősebb modellek talán tudnak halkabban operálni.
Aztán hamarosan jön Zamma bá is, és javasol még pár jó modellt.
Malaka!
-
Zamma
őstag
válasz
CactuS #42914 üzenetére
A 120-as ventik ellenében a 140-es ventikkel nem igazán jön az elégedettség érzése, mert bár erősebbek de hangosabbak is...
Ezek az ajánlottabbak:A Toughfan 14-et emelném ki jó ár/érték arányával.
A 200-as ventik általában alacsony fordulatúak de nem erősek statikus nyomásban, légszállításban van 1-2 jó ezekből, de nem nagy szám egyik sem.
Adribadri javaslatát #42912 én azzal egészíteném ki hogy alulra és a front oldal alsó ventijének egy komolyabb nyomású ventit tennék, pl. P12 Max vagy XPG Vento Pro személyében.
A P12 Maxot nem nevezném hangosnak egyáltalán, főleg 1100 RPM alatt, 800-ig meg nem igazán hallod...[ Szerkesztve ]
-
válasz
CactuS #42914 üzenetére
3000rpm-et forog a P12 MAX, nem lehet nem hallani a hangját
Most van a gépemben 6db NXZT AER P120, 6db Corsair AF120 elite és egy stock Corsair SP120. Valahogy úgy képzeld el a P12 MAX hangerejét, hogy kétszer éreztem kb. hangosabbnak a gépem mint ezekkel a ventikkel
Amúgy, kezdem megszeretni az AF120 Elite RGB ventiket, nagyon szépek szerintem
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
jimpo
senior tag
válasz
CactuS #42911 üzenetére
Érhető hogy meg akarod tartani. Nem rossz kuckó a videó alapján.
Egyébként lentre és fentre egy egy venilláror és máris jobb lesz a helyzet. A lényeg hogy több befújó legyen mint kiszívó.Azt nem írtad mennyi a keret összesen, anélkül a többiek nem nagyon tudnak mit ajánlani.
Továbbá mennyire prioritás a zaj? Mennyire van közel a gép hozzád, fülessel vagy anélkül tolod? Esetleg ha filmezel, netalán játszol hangszórókkal szintén nem mindegy.A legolcsóbb tuti egy ARCTIC P12 PWM PST 120mm Value Pack 5 darab ventillátor 10ezer alatt. De csak ha szűkös a büdzsé akkor, majd a többiek ajánlanak jobban.
Nekem ARCTIC P12 jelenleg, nem is nagyon vásárolok összevissza minden típust próbából.
Illetve lesz majd "morgós", golyós, csapágyas ARCTIC P12 MAX de csak 3 hét múlva a kékcsipptől.Viszont legalább 200 forintal olcsóbban rendeltem mint a mostani ár.
#42912 abridabri
Nehéz megmondani, megállapítani hol és milyen hőmérsékletű levegő szeretne távozni.De egyébként nagyon nem hülyeség amit csináltál. Viszont csak akkor derül ki mennyit számít, ha tesztelve volt előtte és utána is.
Valahogy így megfelel, azonos fordulatok és terhelés átalakítás előtt és után. A szobahőmérsékletről nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
válasz
CactuS #42911 üzenetére
Ha az enyém lenne , én így csinálnám :
Vennék egy 5ös pakk Arctic P12 pwm PST-t [10k]
Elöl kidobnám a DVD keretet , így 3db 12es P12 fújhatna be, alul 1db 12es fújna be.
Fent a CPU torony felett 1db 12es kifele . Hátul maradna a WB2 14-es .
Valahogy így :
Hasonló házam volt anno (Fractal Define S) , én lezártam a felesleges réseket, hogy ne tudjon ott elszökni a frissen betolt levegő ,hogy azt szívják be a ventik megint.
A PCI takarólemezeket is kidobáltam.
-
válasz
CactuS #42905 üzenetére
A HDD keret bent van ?
A DVD keret bent van ?
Mindkettő kivehető ,ha nincsenek használva .
A tápod milyen hosszú ? Mert az aljába is lehet akár 2db ventit rakni ,ott meg szabadon jöhetne a levegő ,mert csak egy porszűrő van ott.
Mi a prioritás ? A CPU vagy a VGA hőfokaival nem vagy elégedett ?
CPU-t mi hűti ? AIO vagy toronyhűtő ?
Csinálhatnál egy képet ,akkor látnánk ,hogy milyen kialakítás férne el. -
válasz
CactuS #42905 üzenetére
Üdv !
Hogy alalkulnak a hőfokok, főleg a VGA terhelve ?A VGA ki van téve függőlegesbe ?
#42909jimpo: a HDD keret önmagában jelentéktelen, ha tele van HDD-vel még akkor sem világmegváltó.
Ezt véleményemet a TT View 37 ARGB és a TT Core X31 Riing házaimra alapozom.Egy jó finomhangolás hozza a legtöbbet, CPU és VGA szinten is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jimpo
senior tag
válasz
CactuS #42905 üzenetére
Mivel az új konfig többet fogyaszt ergó több meleget termel, nem kell csodálkozni nagyon hogy nem viszi a három ventillátor a levegőt.
Sajna a ház frontpanele is zárt, igaz ez TG oldallap de ugyan ilyen
Remélem azért HDD keret nincs benne, mert az megint megfogja a friss levegő útját.
Az opciók:
A.) Leveszed az előlapot hogy megnézd úgy milyen a hőfok próbából. Esetleg kifurkálod később, így javítva a friss levegő mennyiségét. Legalább a saját füleddel hallod mennyit jelent, illetve látod a hőfokokat is. Érdemes AIDA stresz tesztet futtatni mindkét esetben, azonos beállításokkal illetve szobahőmérsékleten! Ingyen van.
B.) Új ventillátorok, bár esélyes hogy a fenti előlep levétel és vagy fúrás nélkül kevés lesz még az új légszállítása is. Ez már zsebbe nyúlós.
C.) Veszel új házat, ez a legdrágább opció.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
spleenszuru
őstag
válasz
CactuS #42905 üzenetére
Szia!
Látom a házad eleje "zárt", és csak azokon az oldalsó réseken szívja a levegőt?
Plusz még a meghajtók is fognak fel szépen belőle.
Az a 3 db WB2 hol helyezkedik el?
Procit mi hűti?
VGA hogy bírja, mennyi szokott lenni a HS?Mindenesetre, én eszerint mennék ebben a házban:
Front: 3x120 vagy 2x140, jó erős ventikkel. Kép alapján magas a ház, kevésnek tűnhet az 1x200.
Top: 2x120, 2x140, 1x200, mivel elég kihúzni a procitól a meleget, az elöl beszívott levegőt nem szeretnénk kihúzni az első felsővel. Ide nem kell nagyon erős, úgyis csak kifelé viszik a meleget.
Back: 1x140
Bottom: 2x120, ha a vga nagyon meleg.Milyen áru ventilátorokon gondolkodsz, van felső határ?
Malaka!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CactuS #40552 üzenetére
Az Apache-t felejtsd el-az egyik legkényesebb pwm-s venti fesz. alapú szabályozásra.Ugyebár usb-n fix 5V-t adsz neki,tehát olyat kell találni aminek az indulófeszültsége alacsony és rendelkezik számottevő légszállítással 5V-n.
Helyből egy P12-t(nem pwm-st) ajánlanék ilyen célra és keress egy forrasztásban jártas embert-pillanatok alatt megoldja az usb-s táplálást.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
CactuS #40205 üzenetére
Csáó!
Én hasonlóan kókányoltam hűtést vga-ra. Átalakító és 2 noctua venti jobban hűtött mint a 2 venti ami a gyári msi-vel érkezett.
Másik kártyára 3 noctua ventit rakta, szintén jobban hűtött mint a gyári 3db gigabyte. Utóbbit viszont alaplapra kötve vezéreltem.Dupla áron adja, alkudni meg nem lehet.
-
Richard!
addikt
válasz
CactuS #40205 üzenetére
Szia!
Ilyen kell neked: [link] + ilyen átalakító: [link]
Az adapter kis vége mehet a kártyára, ahonnét a ventit kihúzod. A másik fele pedig a P12 venti csatlakozójába és máris lehet szabályozni a fordulatszámát.
Jó munkát vele[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
hegegabi80
addikt
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CactuS #25248 üzenetére
Ha nem vagy biztos a lapok aljzatkiosztásában akkor tett be a képet,de találsz segítséget az Összefoglalóban is.Ha megfelelően tudod szabályozni,akkor mindegy hogy 3 vagy 4 pines ventit választasz.A TT 200mm-s gyári ventije nem egy izomgép,de felülre jó lehet és előre tegyél két combos befújó ventit(pl: Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus 140 [link] ).
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
CactuS #21739 üzenetére
Biztos találsz valakit a környékeden,csak körbe kell kérdezni!
(#21740) tejmaffia123 Ne aggódj,lesznek azok még hangosabbak is hamarosan!Tényleg jobban jársz legközelebb,ha előbb kérdezel!
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- YouTube
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Microsoft Excel topic
- Az EU felelősségre vonja a Temut és a Sheint a veszélyes termékek miatt
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- Politika
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix XF 120 1800RPM / FOX AZ ÁRBAN /
- Playstation 4 (Slim+Pro verzióhoz is jó) hűtőállvány, töltővel és lemeztartóval
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Playstation 5 (lemezes+digitális verzióhoz is jó) hűtőállvány és töltő - bontatlan
- Be Quiet light wings high speed ARGB 140mm 2db
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest