- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #44557 üzenetére
Megy szerencsére…
-
Zamma
őstag
válasz
SoulReaver #43683 üzenetére
Most nézem a konfigodat, hát, van ott egy s más ami fűtsön...
Így már minden összeállt, érthető. Akkor sajnos 30k huss... -
Zamma
őstag
válasz
SoulReaver #43678 üzenetére
...vagy a házad rossz szellőzésű. Ekkora árnál megfontolandó az házcsere.
-
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43678 üzenetére
Feltételezem, soha nem fogod maxon használni őket, így az a dB érték nem releváns.
Én duo packban rendeltem, ahhoz Y is jár, bár kicsit merev a borítása. -
Zamma
őstag
válasz
SoulReaver #43676 üzenetére
120-asban XPG Vento Pro
140-ben az említett Toughfan 14 versenyképes ár/érték/hangban
Az egyszerű számok összehasonlítását lépd túl, a normalizált dB-n leadott teljesítményt nézd valós környezetben a különböző tesztekben.
-
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43674 üzenetére
Szia!
Thermaltake Toughfan 14-et lesd meg.
Nekem 2 van hónapok óta front panelen, 60% PWM-ig kb. nem is hallom, de a legtöbb felhasználó eddig fel sem engedi a fordulatot.Viszont ekkora értéken ha odateszem a tenyerem, szépen "odaszippantja".
-
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43202 üzenetére
Nekem most 2 db Toughfan 14 van elöl, nagyon szeretem őket, erősek és halkak is szerintem.
Nemsokára indul megint új projektem, és kelleni fog még 140 venti, nyilván lesz egy harmadik a kettő TT-hez, viszont kell még 3, oda már valami Argb-t szeretnék én is.
CM Haf 700 a terv, nem kicsi. -
Speedy007
őstag
válasz
SoulReaver #43204 üzenetére
Neem lehet hogy rosszul fogalmaztam elnézést 3DB van a radiátoron ami a gépből fújja ki a levegőt ezek 12cm-sek, van kettő 14CM-s a VGA alatt ezek be fújják a levegőt egy 14CM-s meg ki. Elöl még egyenlőre kettő 16CM-s ventilátor van a ház gyári ventilátorai 900-s fordulatra kb. 40-41%-ra belőve ez alatt a bios figyelmeztető üzenetet küld egyedül ez a kettős hangos csak
-
Speedy007
őstag
válasz
SoulReaver #43202 üzenetére
Ha gyártói be állítási ajánlást le követed szerintem tud halk is lenni meg jól is hűteni.
Annyi módosítás van az én részemről hogy 85C°esetén 90%-nál nem engedem feljebb a fordulatot 3DB ARCTIC P14 PWM PST A-RGB white és ARCTIC P12 PWM PST A-RGB white van az AION-n így be lőve. "Kazán" PC-t építettem R7 7700X és 7900XT-vel ebben a fülled nyári napokon sem ment feljebb játékok alatt 70C°-nél feljebb a gép az kb 20-30%-os teljesítmény a ventillátorok esetén bár az én házam "nyitottabb" is mint a tied így jobban szellőzik de cserébe hangosabb is valamelyest tied meg pont fordítva. -
spleenszuru
őstag
válasz
SoulReaver #43199 üzenetére
Ha beadod a derekad és rendelsz Argb Kazet, nagyon kíváncsian várom majd, mit tudnak.
-
Zamma
őstag
válasz
SoulReaver #43199 üzenetére
Pedig van - bár nem itthon ez sem -, 17-ről nemrég ment fel potom 22 EUR-ra... [link]
Itthon is kapható 12 ezerért (!), ennyi pénzért viszont a Phanteks T30-nál (rendelhető) nincs jobb! -
Zamma
őstag
válasz
SoulReaver #43196 üzenetére
A P14 nem feltétlen fog hatékonyabb lenni, mert egyben hangosabb is - föleg bizonyos fordulatokon!
A Thermaltake Toughfan 14-et nézd meg, erősebb teljesítményben, de árban is: 6400 Ft.
A Kaze Flex 140 Square RGB sem rossz 5600 Ft-ért, mert halk!
Sajnos sima 1800 RPM-est nem találtam (az 1200 van, de az nem olyan jó) itthon, a német CaseKingen 14 EUR [link]. -
Jim-Y
veterán
válasz
SoulReaver #43173 üzenetére
Szia!
Koszi. Ezek az elosztok ugy mukodnek, hogy
- adsz nekik tapot
- egy kabellel rakotod az alaplapra, gondolom ha az alaplap tamogatja az ARGB-t akkor arra, ha nem akkor egy 4 pines connectorra
- a ventiket az elosztoba kotod
- tudod vezerelni az rgb-t (ha argb-s az alaplap) meg a fordulatot (ha pwm-es az alaplap) az eloszto gyartojanak szoftverevel?!Ez az utobbi kifejezetten erdekelne, hogy igy van-e, ha veszek egy XY markaju HUB-ot akkor tudom hasznalni a gyartoi szoftvert az rgb vezerlesre?
Koszi
-
mancer7151
tag
válasz
SoulReaver #43160 üzenetére
Arctic p14 22 decibel vs. Phantek M25 az 36. De veri huzatban és az a lényeg. Nem fog maxxon forogni úgysem, ha meg maxxon forog és ordít nem az lesz a problémád úgy sem hanem hogy marha meleg.
-
mancer7151
tag
válasz
SoulReaver #43155 üzenetére
Hasonlíts össze légszállítást, felvett teljesítményt. A Pst pedig annyiból jobb ha többet kötsz egy headerre a pwm jele továbbadódik nem csak az első hűtőig ér.
Szerk: M25ösnél a cfm 104 arcticra 56. Magyarul annyival jobb és csendesebben tud ugyanannyit a phantek mint az arctic. Arctic 14ese is csak 73, tehát huzat miatt érdemes megtartani amid van.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20416 üzenetére
Kiváló táp,bár nem a leghalkabbak egyike-legalább is pár ember panaszkodott rá.A régi meg ha eladásra szánod,akkor old meg belső ventivel.Tud meg a gyári venti specifikációit és segítek választani ventit!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20407 üzenetére
Tápba nehéz ügy,nem is olyan régen tárgyaltuk.Tudni kéne a pontos specifikációját(índítófesz,rpm,hány A) a gyári ventinek.Ha olcsón akarod megúszni,akkor kivezeted egy BQ PW2 kábelét a tápból és lapra kötöd-terhelés függvényében.Viszont ezért a tápos topicban levennék a fejem,senki se fogja ajánlani.Ettől függetlenül jó pár tápot megcsináltunk így és egyel sincs gond.Alapba megy 600 rpm-n és procihőfok függvényében emeli.
Ha maradnál annál,hogy a táp maga szabályozza akkor legjobb a gyári venti(ha alapba nem hangos fajta) vagy az adatok függvényében tudok segíteni választani-de jóval drágább lesz,azt előre mondom.
(#20406) Tanisz Nincs mit! -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20373 üzenetére
Első opciónak ott van a CoolerMaster MegaFlow Silent 200mm-van kék led-sben,ami passzol az Aerocool Ds-eidhez.Vagy tehetsz előre 2 db DS-t is-Nanoxiából vagy Aerocool-ból,mindkettő jó választás!És még a BQ PW2 is szóba jöhet!
Ha úgy kérded,hogy én mit vennék-én a 2 db Aerocool-t választanám,mert a leghalkabb+az összkép miatt. -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20276 üzenetére
Az a 60-65 fok tökéletes,75 fok felett lenne zavaró-de a referenciakártyák simán üzemelnek 90-n is.
Természetesen csak egynek látja az összeset és egyszerre-egyformán szabályozza.bombibmw nem rég próbálta nekem és elismerően nyilatkozott. -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20274 üzenetére
Az egy nagyon jó ház!A Phanteks 200-s ventijéről megoszlanak a vélemények hang terén,de a teljesítménye elég.Először próbáld ki és utána dönts.A ház másik nagy specialitása a gyári ventihub,ami okos kis dolog-nem lesz gondod a vezérléssel.
Én felülre tenném a két DS-t és hátra a Lepa-t.Alulra ha csak a vga-d nem melegszik nagyon,akkor felesleges venti,de ha nagyon akarod akkor a gyári 140-s hátsó ventit odateheted-leszabályozva. -
Tikakukac
titán
válasz
SoulReaver #20257 üzenetére
Dehogyis, abban az a pakk a harmada annak amiből összeáll az egész
Azt nem mondtam, hogy nálam vannak a ventik, csak, hogy sikerült őket beszerezni. Elméletben. Fizikailag meg szerintem lehet hétvégen be is ütjük
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20230 üzenetére
-
válasz
SoulReaver #20221 üzenetére
Nekem is ilyen mindket lepa-m . Csak akkor indul be miutan betoltott a win , addig csak probalkozik a felporgessel .
-
Sanki
addikt
válasz
SoulReaver #20223 üzenetére
Nem lehet, hogy az alaplapod feszültség alapján szabályozott?
Mert, ha igen, akkor lehet kevés volt a kraft a ventilátornak. -
Sanki
addikt
válasz
SoulReaver #20221 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértő,de én akkor láttam ilyet, amikor nem volt elég induló feszültség.
Teszt videókba lehet látni, amikor tekerik fel a feszültséget, akkor néha így megmoccan a ventilátor. -
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20174 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20166 üzenetére
Egy AEROCOOL Dead Silence 14 centis ventilátor megfelelő lenne alulra és előre?
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20166 üzenetére
Köszönöm.
-
CptAdamica
veterán
válasz
SoulReaver #20164 üzenetére
Ez egy Zalman Z9
Tehát akkor azt javaslod, hogy az oldallapra ne, hanem felülre tegyek egyet, ami kifele szívja? Optikai meghajtós nem rossz ötlet, úgyse használom. Már csak az a kérdés, hogy oda megoldható e.
Ahogy látom a speckóba előre csak 1 darabot jelez.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20148 üzenetére
Ha Viper R-d van(AK-FN073) akkor annak a lyuktávolsága 120mm-így lazán felmegy!A DS ilyen célra tökéletes lesz!
(#20149) ImuraiPassz,de szerintem igen.Gyári oldal szerint,ahogy nézem az nem-de nem vagyok benne biztos.Vga-s topicban érdeklődj!! -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20146 üzenetére
Az egyik leghalkabb venti amit ismerek,nem légszállítás bajnok-de házhűtőnek bőven elég.Nekem fehér ledes volt és járt nálam piros is-mindkettőről a szolid szépség jut eszembe kinézet ügyben.Egyetlen negatívuma az ára(főleg 140 mm-ben),de valamit valamiért.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #20144 üzenetére
Az egyik a kedvenc: Lepa Bol.Quiet(4 pin) és 3 pinben a szintén kiváló Aerocool DS!!Egyikkel se tudsz mellényúlni!! -
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #19012 üzenetére
Ha mégse férne el és nem akarsz forrasztani,akkor veszel egy ilyet potom 369FT-ért:[link]
-
haxiboy
veterán
válasz
SoulReaver #19012 üzenetére
Ez semmi extra, ha a csatlakozó szélessége megegyezik a 3pines ventillátorokéval (fekete,piros kábelek), akkor menni fog, a 3. pin csak az RPM jel kiolvasására való.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18432 üzenetére
Szerintem is!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18428 üzenetére
Akkor nem szóltam!
Jól telepakoltad a házat,mondjuk a két felső Viper R tényleg overkill! -
válasz
SoulReaver #18426 üzenetére
az elso fenti venti pont a prociventi elol szivja el a levegot amit haz elejebol jonne . En kivennem azt a felsot
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18426 üzenetére
Ez mind szép és jó,de ha a Bol.Quiet-ről van szó,az 4 pin-s..
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18424 üzenetére
Igen,ez normális.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18374 üzenetére
Nincs mit!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #18358 üzenetére
Nem,még 3 db se-nekem is ilyen van 3db egy 3-s elosztón,jó választás!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #17728 üzenetére
Örülök,hogy elégedett vagy.A kék led-sek helyett a Lepa Bol.Quiet Blue-t ajánlom-véleményem szerint a jelenleg kapható legjobb 120mm 4pin-s venti.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
SoulReaver #17654 üzenetére
Úgy tudom, hogy nagyobb légszállítás kell kifele, mint befele. Elkerülendő, hogy túlnyomás legyen a házon belül, mert az a bejövő levegő ellen "dolgozik". Nem tudom elmagyarázni, javaslok egy gondolatkísérletet. Utánanéztem, több mint egy éve volt téma. Az illető srácnak 5 be, 1 ki volt az elrendezés, majd átrendezte és jobb lett [link] (ha nem haragszik, hogy vele példálózok)ˇ[link]
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #17654 üzenetére
Én is ezt írtam,rakd őket elöl-alul befúvóra.Leszabályozva nem hangosak és már 600 rpm körül is kegyetlen mennyiségű levegőt mozgatnak meg.Felülre jó lesz a Zalman,feltéve ha nem zörög-hangos.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
SoulReaver #17652 üzenetére
A ház tetejébe ne befele szívóra,hanem kifele fújóra szereld.A Viper házhűtőnek kicsit overkill,de akkor inkább előre tedd hogy tolja befele a levegőt.
Akasa Apache,Thermalright TY-147A,Nanoxia Deep Silence 140 Pwm,Lepa Bol.Quiet mind jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Gaming notebook topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest