Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
Balazska90
üzenetére
Az arctic p12 pwm nálad hangos? Kb 800rpm-ig néma, ha van hdd, vagy megy a táp. Ha minden más hallatszik kicsit hallható, zavaróvá kb 1200 felett válik, ahol szinte minden. Kézbe véve gagyi, jobbat csak 4k felett kapsz. "Érzetre gyengén fúj" Nálam azonos fordulaton illetve zajszinten elverte a wb2 és f140sp ventiket, valamint egál volt a f140mp/wb3 ventikkel. Emellett félpasszív. A 14-esből is van nálam, azok kb 800-on mindent lehűtenek, emellett nagyon csendesek, jobbak, mint a pahnteks vagy wingboost ventijeim. Volt még nálam noiseblocker eloop b12-p, illetve b12-4, azok jobbak voltak, de 3-4x annyiba kerültek, és nem voltak félpasszívak, minimumon hallaszottak, a b12-4 kimondottan hangos volt. Illetve van nálam még noctua nf-a12x25, azok tényleg nagyon jók, de 8x annyiba kerültek, mint az arctic, ehhez képest a zaj-teljesítmény javulás csak kb 20%. Ám lényegesen minőségibb érzetre. Mindenesetre az arcticra is 6 év gari van, mint a noctuára.
Az "érzetre kevés levegőt tol" dologra: kézzel mérve kb csak tippelni lehet. A hőfokok alapján lehet következtetést levonni, és a zaj-teljesítményt nézni. Ami nálam 800rpm-et jelent, és a legjobb hőfokokat a 800rpm-hez tartozó zajjal (a többi ventimhez mérve, kivéve noctua). -
Chaser
legenda
amelyik 600rpm-en zajt produkál nálam az már hitvány, ezeknek a filléres ventiknek sincs hangja, nem tudom mik, az sg tg1-hez adták, mivel az egész 14e ft körül van, biztos nem valami top minőség
én is ezt mondtam, légszállítás a különbség ennyin, ha már ahhoz hang társul az régen baj sztem
ezért érdekel a flex vs bq! ventik viszonya, flex elég korrekt 600 körül is, bq-ra már nem emlkészem, annyi sz@r megfordult itt -
Bodz
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Nem feltétlen csak a leghitványabbaknak. De ugye ez szubjektív is. Van akit a magasabb frekvenciás zajok zavarnak, van akit a motor búgás, stb, stb.
Az inkább a "művészet", hogy alacsony fordulaton is legyen értékelhető légszállítása valaminek. Ami ugye nem árt hogy át legyen szellőztetve rendesen a ház. -
fisi
senior tag
válasz
Balazska90
üzenetére
Akasa Apache 140 mm pl.
-
Balazska90
tag
Sziasztok! Beruháznék 14 centis 4 pines ventikre,mert a fórumot olvasgatva úgy néz ki gagyi ventiket raktam a gépembe (arctic p12 pwn) s én is úgy tapasztalom hogy gyengén fúj meg nagyon hangos is.
Mit ajánlotok? Az a lényeg hogy minél több levegőt toljon + lehetőleg ne legyen horror drága. A hangja annyira nem érdekes, ha kicsit hangosabb nem baj. Csak a levegőt nyomassa ezerrel!
Lehet tényleg jó 14 centis hűtőt kapni 4-5 ezer forint magasságban? -
-
abdulka1
őstag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szia!
Az UEFI QFan beállításoknál klikkelj az "Optimize All"-ra és ellenőrizd, hogy a ventilátornak megfelelő vezérlési mód van-e kiválasztva, illetve futtasd a fan expertben a Fan tuning opciót. -
Chaser
legenda
kipróbáltam a házhoz adott ventit, 5-600-on ennek sincs hangja persze
közvetlen közelről hallani a motort, de 20-30cm-ről már nem, nem olyan finoman jár mint a bq! és flex ventik, talán levegőből is kevesebbet mozgat
ha jól tévedek, 600 rpm körül csak a leghitványabb megoldásoknak lehet hangja, max a légszállítás mértékben lesz különbség?
illetve 800rpm fölött szinte mindnek van már hangja, flex-nél és bq-nál is volt, nem zavaró, max csendmániások kötnek bele, mert némának már egyiket sem mondtam volna 30cm-en belüli távolságnál -
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Mai napig tökéletesen használtam az AI Suite 3 programot. De újra kellett telepítenem a gépet, és azóta az egyik ventilátort nem engedi 60 százalék alá állítani. Így viszont baromi hangos a gép, nagyon idegesít. Nincs valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Kérlek, segítsetek!
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
a kaze flexekhez képest hogy viszonyulhatnak a bq! ventik?
speceket láttam, de ott minden gyártó hazudik
gyakorlati tapasztalata van vkinek?
az egyedüli ami nem tetszik a flexekben a szín, próbálom rábeszélni magam h hülyeség, de na ( :
nem bontottam még ki a flexeket, nem cseszek ki a bolttal ha visszamennek
pure wings2 - ez kb ugyanabban az árban van mint a 800-as flexek
shadow wings2 - ez pár száz ft-tal drágább
silent wings3 -ez már azért drágább jó 2,5eft-tal, de specek alapján nagyon jónak tűnik, de ugye azok csak specek
a pure wings2 volt a bq! shadow rock lp-n amit nemrég vettem, de visszament mert érdekes am4 lefogatót sikerült mellékelniük, a venti hangja viszont tetszett - pontosabban hangtalansága
-szerk:
Shkiz0
náluk is vannak disznóságok azért, nem nagy elvárásaim vannak:
közel hangtalanul működjön
ne legyen cw - érdekes a seasonicok anno vegák kapcsán defekteltek, és pont a focus széria, igaz más jellegű gond volt -
nyilván minőségi elektronikával, ha pedig drága akkor sok garral -
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
hallod, majdnem elröhögtem magam

az első táp amit pár hete vettem:
seasonic focus gold 450 - úgy kerregett a ventije mint egy traktornak
oké, előfordul, következő táp:seasonic focus plus 550 - ennek csak "enyhén" kerregett a ventije, de félpasszív módban elvitte a gépet, illetve elvitte volna, ha nem búgatja szét az 590-et, olyan cw-t produkált, mintha beépített hdd lenne a vga-ban...
az én pofám égett, hogy a második raás sz@rt is vissza kell vinnem
vettem egy alig több mint 10e ft-os evga-t:
a venti nem kerreg
nem búgatja szét a vga-t
erős szélzaja vana ventinek, ez a bűne
most vettem egy drágábbat, az már tud félpasszív módot és full modu, de csak pár ezerrel drágább
sajnos nem viszi a gépet teljesen passzív módban, ventije ennek is nagy szélzajt produkál - nekem nagy -, de ezzel sem játszik hdd-t a vga
és ami a legjobb, két fogyasztásmérővel mértem a gépet, a kis evga bron, a focus gold, de nagyon érdekes, a fogyasztásmérők ugyanannyit mérnek, és az egyik trms mérő energy voltcraft
szóval nenekem' és pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
( : -
nyozo
aktív tag
Üdv! 3db ilyen ventilátort szeretnék lecserélni: "bitfenix spectre pwm 140mm bff-blf-p14025b-rp" Kék ledes kéne ami max 24-25db a méret ugyan úgy 14cm, de teljesítményben jobb mint a bitfenix-nek. Mit ajánlanátok?

-
Picco
addikt
udv kollegak, NZXT S340 Elite fog belulrol kicsit atalakulni es ehhez kellene nemi segitseg.
Innen indulunk:
Kep1, kep2
R7 1700 + AC Feezer Esports one feher
Referencia blower 5700
2x NZXT FN V2 Fekete
3x AC F12 FeherA nem tul tavoli jovo:
Az otlet hogy CPU valtozik 3700x-re es kap egy AC Liquid Freezer II 240-et.
az 5700 ref is kap jatekvizet egy ID Cooling Frostflow 120 szemelyeben.Problema:
ez a vastag 240-es csal elolre fog beferni, miutan kivettem a kabel elrejto ki feher tartooszlopot, masodik kepen jol latszik. Namarmost ebben a hazikoban nincs oldalszellozes, csak felul azon a 15x2.5cm-es helyen tudja beszivni a levegot.Gozom sincs hova tegyem a VGA 120mm-es radiatorat es hogy kelleni fog e oda a push+pull vagy sem.
Azon is gondolkodtam hogy "kinyitom" kicsit a hazat, valahogy igy hogy kapjon levegot.
Mindenfele otletet/javaslatot szivesen fogadok, mar remeg az ujjam az AC LF II 240 folott.

-
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
ezek a drágaszágok' futottak be tegnap, 5-600-ig egyáltalán nem hallom közvetlenül fülem melett sem, 800-nál már van zélzaj, de levegőt is szépen tolja, még az 1200-es verziót néztem ami a hűtőn van
6-700-on ideális esetben kvázi hangtalanul megoldják a hűtést
csak újfent a táppal opok', még csak a negyediknél tartok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk:
filléres' házikó, de teljesen perforált elöl, nincs 5,25-ös hely sem, ha belül csendes a gép akkor hangszigetelés lényegtelen
remélem gyakorlatban is beválik a matek
-
szasanyi
félisten
válasz
Chaser
üzenetére
Nálam elől 2db Scythe SY1225SL12M-CJP venti megy ~1000f/min sebességgel.(pontosan ezt a típust úgy tudom külön nem lehet kapni) Ez valóban olyan halk, hogy csak közelhajolva hallom. A CPU hűtő közepén (FUMA) van egy be! quite Silent Wings2 és az valóban csak 600f/min fordulaton hangtalan, utána nő ahogy terhelésre a lap emeli a fordulatát - de még 1200f/min forsulaton sem olyan hangos mint a visszaküldött Noctua-k 1000f/min esetén (ráadásul azokat hiába szabályoztm le 5V-ra akkor is hangosabbak maradtak).
Shkiz0: a jelenlegi ventik cseréje azért szükséges, mert a P350X eleje többnyire zárt, úgy a ventik légszállítása nem elégséges (most levett előlappal használom de így ronda). SW3 8000-on elegendőszívóerőt tudna kifejteni és megfelelő levegőt betolni?
-
VGYke
addikt
válasz
Shkiz0
üzenetére
Ok! De abból is van 2 variáció:
Silent Wings 3, (1000RPM, Min. 450RPM, 15,5dB/A, 101,9m³/h), meg
SILENT WINGS 3 (1600RPM, Min. 550RPM, 28,1dB/A, 131,79m³/h)
-
VGYke
addikt
Útbaigazítás, tapasztalat erre, van valakinek?
-
szasanyi
félisten
válasz
Morris
üzenetére
No, mégsem békültem ki a pár Noctua NF-P14s redux 1500 PWM ventivel, mennek is vissza. Melyik az említett Noiseblocker amire utaltál?
-
chopin42
őstag
válasz
Chaser
üzenetére
Ha már szidod a maqrketingeseket, ezek a redux verziók a régebbi noctua ventik újra kiadva, dierkt olcsósított, tartozékmentes verziókként. Minőségi cuccok (elvileg), igényes csomagolás, de csak 4 csavar. Összehasonlításképp az nf-a 12x25-höz járt gumikeret, gumisarok, csavar, gumicsavar, 5v ellenállás, y kábel, hosszabbító kábel. Ezek járnak elvileg a fosbarna és chromax ventikhez is.
-
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
lehet van benne valami, csak rá kell nézni a marketinges okosfejire'
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bodz
kb azonos áron ki lehetne hozni őket, illetve noctua valamivel drágább lenne, de a flexekhez van "hangtompító" sarok gumi és jutott molex-3 pin átalakító is
tud dc-t, nincsen több csati
2db 4 pin van, egyik a cpu-é, másikat vga - azt is 12-essel akarom hűteni, gyári ventiket garvesztés nélkül fél perc kivenni - és hátsó ház venti kapja splitterrel , lehet a frontokhoz is veszek, bár molex van elég, mehetnek onnan is
gb b450m s2h, kemény lap ( : de bőven jó, zen 2700 allcore 3,7-en 1,1v-on stabil benne, vga 590 nitro+ némi under clock és under volt mellett, ezeket kell megoldania a háznak, lehetőleg hangtalanulszerk:
vana házhoz 2db 12-es 1200-es venti, megnézem őket, hátha használhatóak valamire, de nincs nálam semmi hack' készlet, 5v-on még lehet jók is lennének pl a vga alá -
Chaser
legenda

a színe annyira nem testzett, de már tetszik az is, pont jól megy alaplaphoz és vga-hoz, viszont tényleg hangtalan 5-600 rpm alatt 5cm-ről is, semmi motor vagy szélzaj
kipróbálom majd ami a hűtőn van, az 1200-es
ezeket most korrekt áron lehet lőni, csilliókat' pedig nem szeretnék kiadni azért, h érdemileg ne legyen jobb
úgy rémlik 14-es is mehet aházba, itt írták páran a noctuákat, lehet hogy frontra abból kipróbálok kettőt, de utána nézekszerk:
ezekhez is adnak 3pin-molex átalakítót mint a flexhez?
a lapon csak 4 pin pwm van, ventiket fix 12v-ról akarom hajtani -
monchichi20
aktív tag
válasz
monchichi20
üzenetére
Fentre meg egy NOCTUA NF-A20-PWM néztem.
-
válasz
monchichi20
üzenetére
V51be elore csak 2db 14es vagy 3db 12es megy.
En igy csinalnam :
Elol 3db Noctua NF-P12 REDUX-1700 (5300/db PCX ) vagy 2db Noctua NF-P14s redux (5800/db PCX)
Hatra : 1db Be Quiet! Pure Wings 2 140mm PWM 3500FT / Alpenföhn Wing Boost 3 PWM (3700FT)
Fentre : 1db 20cm venti alacsony fordulaton pl : TT Pure20 (2700FT) /Pure20 LED (3100FT) /CM Megaflow (4800)Ha sporolni akarsz akkor meg elore 2-3 jo venti fentre +hatulra meg a meglevo 12es Coolink
-
Bodz
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Ha tetszik a Kaze Flex, akkor azt vegyél!
Persze lehet házba szerelve azért hangosabb lesz, vagy csak más jellegű zaj. Szerencsére ki tudod próbálni. Ha nagyon a csendre mész elég lehet a 800-as is, de én inkább az 1200-ast venném, legyen tartalék szükség esetére.
Felülre nem feltétlen kell venti. -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Adot egy TT Core V51 ház amiben jelenleg 2 Coolink SWIF2120P és a ház szutyok ventilátorai vannak. A jelenlegi felállás hátul az egyik Coolink meg elől és még elől van 2 szutyok és felül 2. Mivel ezek a szutyok ventik kattognak, zörögnek meg nem tudom megcsináltnak jó hangos (főleg a felsők).
Amit nézem az Noctua NF-P14s redux 1500 PWM viszont ebből 6 vagy 4db, ellőre mindenképp kéne 3 mert van 3 hdd meg ssd , felülre nem tudom hogy érdemes-e venni esetleg oda raknám a két Coolinket és hátulra még egy Noctua.
Ti hogy csinálnátok a helyemben?
A válaszokat köszönöm előre is. -
VGYke
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Köszönöm! Ez már off, de bepróbálkoznék: Phanteks Eclipse P600s ventilátorai: elől 2db, hátul 1db 14cm-es 3 pin. A ház ventikről több adatot, a ház honlapról nem tudok kibányászni, vagy vak vagyok. Szerintem valami ilyesmi: PH-F140SP Case Fan (Speed:1200±250rpm, Max Airflow: 82.1CFM, Acoustical Noise: 19 dB(A), Static Pressure: 1.33mmH2O) venti lehet a házban.
* Szóval kellhet / mikor kell előre 3db 14cm-es venti?
* Jobb és halkabb hűtési teljesítményt érhetek el, ha a gyári 3 pines hűtőt (minek feltételezett paramétereit fent írtam) lecserélem Noctua NF-A14 PWM hűtőkre (Rotational speed (+/- 10%): 1500RPM, Rotational speed with L.N.A. (+/- 10%):1200 RPM, Min. rotational speed (PWM, +/-20%):300 RPM, Airflow:140,2 m³/h, Airflow with L.N.A.:115,5 m³/h, Acoustical noise:24,6 dB(A), Acoustical noise with L.N.A.:19,2 dB(A), Static pressure:2,08 mm H₂O, Static pressure with L.N.A.:1,51 mm H₂O)
-
Chaser
legenda
ebbe a házikóba - sg1 tg - kellene nekem 12cm-es ventiből néhány darab
ha jól kalkulálok, frontra elég 2db - 3 hely van -
cpu hűtő háta mögé 1db
és a ház tetejébe 1db
mérsékelt fogyasztású konfig - viszonylag -, játék alatt teljes gép konnektorból max 250-270w
cpu hűtő mugen 5, nagyon tetszik a ventije, a kaze flex, 600rpm-ig nem hallok semmit belőle, fölötte gondolom a lamellázat miatt van szélzaj, majd leszedem és meghallgatom
ilyenből ha a 800rpm-eseket veszem elég lehet? gyári spec 1200-esekre maxon 24db-t ír, a 800-asra 14,5-et -
fisi
senior tag
Nos mivel hogy hiába írok én itt km- ket, kb. szexuál válaszolni akárki is, eldöntöttem- és megvettem végül is az AKASA Apache 140 mm- es PWM ventiket az NZXT Kraken X 62 gyári ventillátorok leváltására, mivel azok hangjával nem voltam megelégedve.
Első tesztek eredménye:
- jóval halkabb mint a gyári NZXT és Statikus nyomásban pár tizeddel még többet is nyom azoknál ( 2,76 mm- H2O).
-Aida 64 stressz teszt alatt ugyanolyan jól hűt mint a gyári talán egy lehellettel még jobban is, jóval elfogadhatóbb zajszint mellett (Ryzen Masterben nézve proci 70- 74 fok közt ugrál).
-Alapon egy pöppet hangosabb mint a gyári NZXT, inkább szerintem a hatékonyabb légkavarás zaját hallom az S alakú lapátok miatt. Alapon, én úgy veszem észre mintha nem is ugrálna annyira le föl a hőfok mint az NZXT ventikkel.-CFM- ben kissé elmarad a gyáritól 98 vs 89CFM de a gyakorlatban nem látok hátrányt ebből.
-Max fordulata 1300 rpm. Zajszint max 22. 19 db(A).-Árban szerintem jó 4,700 ft körül vannak per darab.
-Egyedüli hátrány talán a- "mindössze" 50 ezer órás üzemidő- bár szerintem nem sokan fogják ezt kimaxolni...További jó Bequiet- Noctua- Noiseblockerezgetést!
-
válasz
chewycl
üzenetére
En elore raknek egy 20as Noctuat ( Will the Noctua NF-A20 200mm fan fit in the Cooler Master HAF 932? ) ,mert a Megaflownak baromi kis statikus nyomasa van ,alig tud valami levegot atnyomni a HDD keret miatt.
Oldalra /fentre mehet valami olcsobb 20as venti (akar Megaflow vagy Thetmaltake Pure20 -abbol is van LED es verzio ; kek -piros- feher) -
chewycl
tag
Sziasztok,
Le szeretném cserélni a HAF 932-es házamban lévő ventiket.
Előre egy Cooler Master Megaflow 200-at néztem [link]Oldalra, illetve velülre megérné 2db 200mm-es NOCTUA NF-A20-PWM, jobb annyival a minősége? Esetleg menjen oda is a megaflow inkább?
Köszi a segítséget
-
szasanyi
félisten
Ez attól függ... ált. elég az elől 2 hátul 1, főleg 140-es ventikből. De van aki 3-1 felállást alkalmaz, esetleg felülre-hátra is tesz még egyet. Ezzel az a gond, hogy minél több annál nagyobb a zajszint.
És amit én mondtam az az, hogy úgy emlékszem - bár lehet tévedek - hogy gyárilag nem 2-1 csak 1-1 ventivel adják.
De még egy dolog: háztól függően van, ahol ront a komponensek hőfokán a sok venti. tehát a mennyit és a hova kérdést legjobb kitapasztalni. -
bartos96
tag
Meg lett viszont kupont amit találtam csak monitorra tudnám elhasznalni. A tobbibe nincs se proci se lap se stb.
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Vásárlandó (most vásárlás alatt lévő) Phanteks Eclipse P600s ház ventilátorainak cseréjében gondolkodom, nincs tapasztalat, csak kérdés: megéri-e a csend és a szabályozhatóság a Phateks ház gyári ventilátorainak cseréjét?
Fentebb és privátban is már kaptam segítséget / tanácsokat, amit köszönök, de továbbra sem tudok dönteni, tapasztalat hiányában. -
szasanyi
félisten
Minden bizonnyal, de személyesen nem volt szerencsém ahhoz a típushoz. Itt leírtam én mit vettem, eléggé hasonlít de még nagyobb légszállítással tehát gyanús a csendes üzem. Az enyámen is hasonló zajszint van, gondoltam hangtalan lesz 1000f/min-re korlátozva... hát nem az. Mondjuk nem tudom neked mennyire fontos a zajszint.
.bartos96: Alza, konkedvezménnyel (-4,5k).
-
bartos96
tag
Sok helyen látom ezt a kupont alzan, hogy lehet szerezni?
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Fentiek helyett házhűtőnek Noctua NF-A14 PWM javasolt?
* Rotational speed (+/- 10%) 1500 RPM
* Rotational speed with L.N.A. (+/- 10%) 1200 RPM
* Min. rotational speed (PWM, +/-20%) 300 RPM
* Airflow 140,2 m³/h
* Acoustical noise 24,6 dB(A)
* Acoustical noise with L.N.A. 19,2 dB(A)
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Rövid kérdés: Noctua NF-A14 5V PWM ventilátor csatlakoztatható alaplapra, ház hűtőként? Nagyon nem értek a PWM ventilátorok csatlakoztatásához az alaplapra (illetve annyit igen, hogy 12 Volt).
Azért kérdezem, mert a venti adatlapja azt írja: Operating voltage: 5 V.
Viszont, Rotational speed (+/- 10%) 1500 RPM, Min. rotational speed (PWM, +/-20%)300 RPM, ami meg igen tetszik.
Tudtok segíteni? -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Most épülő gépembe Be quiet! ventiken gondolkodom házhűtőnek, előre 3 db 12 cm-es, hátra és leghátul fentre is 1-1 12 cm-es kellene. 1db Corsair ML120 Prot rendeltem, de nekem nagyon hangosnak tűnik, illetve van motor zaj, ami engem zavar. Kérdésem, hogy a 3 venti családból melyiket érdemes? Szeretném ha minél halkabb lenne a gép, de nagyon sok pénzt sem akarok rá költeni. A CPU hűtő Mugen 5 Rev.B lesz, ezen ugye a Kaze Flex 120 PWM van.
Melyiket válasszam? -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Megérkezett, és be lett szerelve a ház elejébe a Noctua NF-P14s redux 1500 PWM páros. Jó minőségűnek tűnnek, és kedvezú áruk volt ~4k/db). Ami tapasztalalok, talán jól jöhet annak aki éppen ventivásárláson gondolkodik és ez (is) szóba jön:
- a névleges zajszint jó, de nálam ~1000f/min fordulaton zajosabbnak tűnik mint gondoltam (nem hangos, de ilyen fordulaton már hallható)
- a korábbi, szintén ~1000f/min foedulaton használt Scythe SY1225SL12M-CJP ventik hangtalanok voltak, de a Noctua légszállítása jobb
- előny a 6 év gari
Tehát aki hangtalan ventit szeretne ne ilyet vegyen! Viszont ha megalkuszik egy kis ventizajjal (többnyire légzaj ez) akkor jó. -
-
szasanyi
félisten
A válasz nagyon egyszerű: mert így döntöttek (ráadásul országonként eltérő plusz költségekkel terhelik az alapárat). Itt számtalan hw van ami nem azért drágább (annyival) mert az (annyival) jobb is.
És akkor még nem volt szó arról, hogy ua. a terméket jelentős árkülönbséggel egyják néhány üzlet esetén. -
szasanyi
félisten
Minőségre, és zajszintre is a legjobbak között van az NF-P14s redux 1500 PWM. Nagy légszállítása miatt 1000f/min fordulaton jónak kell lennie, legalábbis remélem. A gond még az, hogy ennyiért - mivel Alza-n a legolcsóbb plusz van 4k-s kuponkedvezmény is - lehetetlen jobbat venni (sőt, még ilyet sem nagyon).
-
Bodz
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Bár így működne... Mint már említettem mostanában rengeteg ventit elfogyasztottam. Roppant tanulságos kaland. Összetett dolog ez sajnos. Pl az Arctic P14 a Phanteks P300-ban tök csendes volt, de nagyon nem működik a PB500-ban.
Kíváncsi leszek mit mutat nálad. Nagyon régen volt nekem Noctua P14 (nem a redux), nem egy kellemes emlék. -
Kicsit buta kérdés, de impulzus ötletet kaptam.
Cryorig 140XT ventit egy Hyper 212black bordara a gyári kapcsokkal lehet rögzíteni? Ugyan 140mm átmérőjű a venti, de 120 mm szabvány a furatkiosztas.
Ugyan a sztatikus nyomás nem acélos, de, a cryorig is használja bordakon. Bármi ok, ami miatt nem működne? A slim profil és méret miatt néztem egyébként.
Köszönet a segítségért előre is
-
szasanyi
félisten
válasz
bartos96
üzenetére
Szerintem az már nagyon jó, csak azok ált. hangosak. De itt van némi összehasonlítás, nézd meg.
-
bartos96
tag
2.75 mm h20 mennyire számít jó statikus nyomásnak? Van erre valami táblázat? Mert Google be nem nagyon találtam
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 2db Noctua NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
- Noctua nf-a12x15 pwm 12v slim venti dobozos
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én 3at vettem, mind3 kifogástalan (kettő még itthon van a gépekben).A 3. PC-be egy Corsair RM1000x Gold került (ez 40k volt akcióban) ez is szuper!

És akkor még nem volt szó arról, hogy ua. a terméket jelentős árkülönbséggel egyják néhány üzlet esetén.
Grózi