Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Rambi
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem lehet a 3pinest szabályozni....
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy elég régi Gigabyte GZ-X2 házban cserélném a gyári ventiket valami halk, de jó légszállításúra. Ez a kettő így együtt mindenképpen fontos, van hogy éjjel is menne a gép a szobámban.
Az ajánlóban best-buy-nak hirdetett ARCTIC P12 ezeknek mennyire felelne meg?3 winyó, 1 SSD-t is van a gépben.
-
Rambi
tag
válasz
betyar1974
üzenetére
Köszi a válaszokat. Szóval egy kolink Nimbus gépházat akarok felventizni. Előre 2 (vagy 3) ventire gondoltam, elosztóval menne az alaplapi 3pines csatiba.Ha nem tudom 3pinnel vezérelni a fordulatot, akkor simán rákötöm molex átalakítóval a tápomra, ezért gondoltam a p12-ből a silentet. Jó így az ötlet, vagy van vmi jobbelgondolásotok?
Hátulra aRGB ledes 120mm pwm menne 4pinen. Felül lenne még 2x120mm hely, de oda majd 240-es kompakt vízhűtést tervezek.@grizlisandor: gyárilag adtak a gépházhoz egy 3pines gagyi ventit, megpróbálom majd azzal a vezérelhetőséget.
-
Előtte nézd meg tudod-e vezérleni a 3 pin-re kötött ventit, mert nekem is ilyen alaplapom van, és én nem tudtam.
Így én a 4 pin-t osztottam el, és 4 pin-es ventiket vettem bele.
Most a 2.20 legújabb BIOS van fent, azzal még nem próbáltam, de kétlem, hogy változott volna. -
betyar1974
senior tag
Ez így van! Én ahogy értelmeztem 3 venti 1 csatira, de az általa említett lapon, 2 db csatlakozó(3+4 pin) és a p12 silent 3 pines, vagyis 3x 2csati...... Mi értelme lenne 3 ventit egy csatira, amikor ott a 2db csatlakozó? Azért azt jó lenne tudni, hogy mennyi venti lesz összesen, először 2db a kérdés, utána 3db, azt is jó lenne tudni, hogy 3-4 pines lesz. Így nem könnyű segíteni.

Nekem 6-8 ventire kell, 2 db sys. fan csatim van
-
Grózi
Topikgazda
válasz
betyar1974
üzenetére
4 venti alatt semmi értelme.
-
chopin42
addikt
-
Rambi
tag
Sziasztok,
Az alaplapom egy Asrock B450M Pro4-F, szeretnék egy Y-kábellel rákötni 2 db Arctic P12 Silencet. 3pinest vennék, az lenne a kérdésem, hogy ezzel az Y-kábellel tudom szabályozni a fordulatot ugyan úgy, mintha csak direktbe kötném az egyik fant a lapra?
köszi a segítséget előre is!
-
betyar1974
senior tag
válasz
LaliPapiMami
üzenetére
CPU: ilyen konfig-hoz, nem fűteném a cuccokat, gyári hűtővel. Minimum(kevés ráfordítással) [ilyet] , Én pl. [ezt](viszont szűkös a házadba, adatok alapján) használom.
Szinte hangtalanul(alacsony venti fordulat) tartom, mostani melegekbe, semmiképp nem megy 58 fok felé.
HÁZ: előre két venti(szerintem) szükséges és még felülre nem árt 1db. Ezeket a Bios-ban be szoktam határolni, hogy ne menjenek , csak játék közbe, pl. Nálam~48-55 fok(ház és összesség függő, egyénileg más)
VGA: Msi AB program, nagyjából 55 fok környékén mozduljon(alap ventifordulat) ki, Én pl. 70-re tettem a 100% fant-t.
Ezekkel már közelebb állsz, a végleges beállításokhoz és utána már sokkal könnyebb segíteni.
Ez az Én receptem, természetesen a "palacsintát" sem, egy recept alapján csinálják! -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
[Erről] kellene nekem infó. Jól gondolom? Sys fan 1-re csatlakoztatom, sata áram és jöhetnek a ventik, úgy hogy Bios-ban szabályozom? Tudok ezzel 0dB-t csinálni?
Esetleg helyette valami ajánlat, amit tudok programmal szabályozni? -
bryant56
aktív tag
Hali.
Lenne két kérdésem.
Miért nincs az ajánlott ventik között noctua?
[link] Erre a kérdésemre valaki tudna választ adni?
Előre is köszi a segítséget.
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Egy Thermaltake H18 Versa házban van egy Asrock B450M Steel Legend alaplapom. A CPU-n van egy SPC Fera 3-as hűtőm és a jelenlegi ramokat szeretném lecserélni. Na már most a jelenlegi ramok 34mm-esek az új pedig 50 körül van. Az SPC oldalán semmit nem találtam mekkora lenne a max támogatott magasság ramok esetében, csak ennyit: "Asymmetric design ensures wide compatibility, even with very high RAM modules.". Elfér szerintetek? (Ránézésre szerintem igen.)
Köszi!
-
LaliPapiMami
csendes tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nincs mit!
-
chopin42
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ahogy írták, több be, mint ki, illetve a hátsó(k) mehet(nek) külön. Amúgy mivel egy darab 12 van és a a többi nagyobb, így a két első 14 alapból is többet tol, mint a hátsó 12+14, ha azonos százalékon mennek.
(#37976) apollo12 6 centis radira tuti, meg a wingboost pure amúgy sem a zaj/teljesítmény bajnokságról volt híres. Meg úgy alapból nem volt bajnok semmiben, leszabályozva halk, de 6 centis radi ellen esélytelen. A p12 ellenben az egyik legjobb venti radira (is). -
válasz
LaliPapiMami
üzenetére
Akkor jól állok, köszi!
-
-
-
Mázli01
csendes tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szerintem bemenők mehetnek 1 csatiról, így egyszerre szabályozhatod őket és a kimenők egy másik csatiról
-
LaliPapiMami
csendes tag
válasz
LaliPapiMami
üzenetére
Valaki?

-
válasz
chopin42
üzenetére
Először is én is adok egy pontot az Arctic P szériának. Év eleje óta van egy P12 PWM, a héten vettem három P14 PWM PST-t, eddig nagyon meg vagyok velük elégedve.
Végül ezt a verziót valósítottam meg a javaslat alapján:
Egyetlen kérdésem maradt csak.
A három P14 PST-ben működik egy tüskéről, az egy P12 PWM meg egy másik tüskéről. A tetőn lévő 14 maradhat PST-be kötve az első kettővel, vagy dugjam be külön?
Köszönöm szépen!
-
apollo12
veterán
Hali lenne gépházamba 2DB 360X60mm radim, milyen ventit ajánlanátok hozzá?
Mostani egy Alpenföhn Wing Boost 2 -
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem.
Lecseréltem a 200 mm-es ventimet erre,és vettem hozzá egy [vezérlőt] is,de nem akar világítani az egész venti,csak pár darab led "működik".Mi lehet vele a gond?Az alaplapomon 4 tűs rgb csati van,arra kötöttem a vezérlőt,a vezérlőbe pedig a venti,elrontani ezt nem igazán lehet. -
chopin42
addikt
válasz
pecccccccca
üzenetére
Az 5 ös pack még jó áron van, ott 2k/darab. Illetve a p12 pst ára maradt, ahol van, 5ös packban is.
-
chopin42
addikt
válasz
pecccccccca
üzenetére
Pcx-en? 2790, én egy ezressel olcsóbban vettem
Mondjuk az a vicc, hogy mindenhol mocskos drága lett, rájöttek a boltok, hogy 1700-ért ingyen van kb?
-
-
chopin42
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Üdv! A jelenlegi a legrosszabb.
Ha változtatsz, akkor az 1. verzió a nyerő, vagy az első verzió, felső venti nélkül. -
válasz
chopin42
üzenetére
Szia, Sziasztok!
Én meg azt szeretném kérdezni. Érdemes-e változtatnom a ventilátorok elhelyezésén, számán?
Jelenleg így néz ki a gép szellőzése:
- elől két 14 cm PST befelé
- fent egy 14 cm PST kifelé
- hátul egy 12 cm PWM kifeléÍgy változtatnék:
Első verzió:
- elől két 14 cm PST befelé (változatlan)
- a fenti 14 cm PST kifelét átraknám a gép hátuljába, közvetlenül a CPU fölé
- hátul egy 12 cm PWM kifelé (változatlan)Második verzió:
- elől két 14 cm PST befelé (változatlan)
- a fenti 14 cm PST kifelét átraknám a gép hátuljába, közvetlenül a CPU fölé, elé beraknék még egy 14 cm (PST vagy PWM-et), de ezt befújásra
- hátul egy 12 cm PWM kifelé (változatlan)Érdemes változtatnom? Ha igen, melyik verziót?
Köszönöm szépen!
-
chopin42
addikt
válasz
pecccccccca
üzenetére
Szevasz! Jó lesz a bionix, de ha olcsóbban akarod megúszni (vagy nem a dizájn a lényeg), a sima p14 pst a legjobb választás. Ugyanazt tudja, mint a bionix, de olcsóbb. Bestbuy.
(#37960) Mázli01
Ha kikapcsolod, a ventinek nem lesz baja. Az, hogy a lapod azt írja, 40% alatt hülyén fog viselkedni, nem nagyon tudom mire vélni. A dc ventik egy bizonyos feszültség alatt leállnak, a pwm ventik viszont a minimumon mennek, ha 40% a minimum pwm jel, amin szabályoz. Ez esetben 0-40% között minimum fordulat van, vagy ha félpasszív, kikapcsol 0 esetén (mint az arctic p széria pl). Amúgy annyiban okozhat gondot, hogyha középen van, akkor akadályozza a levegőt, de milyen hűtőről is van szó? -
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek.
AeroCool P7 C1 házamba szeretnék előre kettő 14-es ventit venni.
[link] <— Ezt néztem ki. Megfelelő lesz nekem oda? Illetve néztem, hogy a P verziónak kisebb a légszállítása mint az F-nek, mégis inkább a P való házventinek? Nagyobb, de kevesebb lapát. Az F-nek pedig kisebb, de több lapátos a felépítése. -
Mázli01
csendes tag
Sziasztok
Mennyire problémás ha 1 ventilátort fullra kikapcsolok hosszutávon?
Nem akarom leszedni a CPU hűtőt h kihuzzam a csatlakozóbol és kiszedjem az egész ventit. (mert csak ugy férek a csatlakozóhoz, ha kiszedem a CPU hűtő ventit is)
-
LaliPapiMami
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten bővítettem gépet és szeretném normálisan beállítani a ventiket, ebben kérem a segítségeteket.
Alaplap: Gigabyte Z490M Gaming X
Proci: Intel Core i5-10400 Core i5 2.9 GHz BX8070110400
Videókártya: ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 6GB GDDR5 192bit
Memória: G.Skill Aegis 2x8GB 3200Mhz F4-3200C16D-16GIS
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: 250GB Samsung 850 EVO & Kingston A400 240GB (SA400S37/240G)
Táp: FSP 400W HEXA+
Optikai meghajtó: Pioneer DVR-221BK DVD-RW SATA OEM
Ház: Cooler Master N400 NSE-400-KKN1Proci: gyári hűtő van rajta. BIOS-ban PWM-re állítottam (jó így? - az 'Auto' is ezt hozza), de azt vettem észre, hogy ha DC-re állítom akkor BIOS-on belül jobban felpörög a proci (~100-200 RPM), de játék közben mindkettő felpörög max-ra ha kell természetesen - nem tudom melyik a jobb választás.
Játék közben turbo boost-al (4000-4100 Mhz) 50-60 Celsius között mozog a CPU hőmérséklet, de ha megterhelő akkor ez felmehet egészen 68 fokig is. (lehet lesz 70-80 is ha sokat nyúzom, de eddig nem volt ilyen) Kb. ezt figyeltem meg. Ez mennyire veszélyes? Egyelőre nem szeretnék venni plusz proci hűtőt ha nem muszáj.
Ház: van egy-egy előlapi és hátlapi ventilátor benne (120mm, ha jól látom non PWM). A bios-ban az 'auto' beállítás DC-re állítja így 7-8-900 RPM között mozognak, de ha PWM-re állítom akkor felugrik 1100 körülire. Ez gondolom a max fordulatszám. Hagyjam DC-n? (vagyis Auto-n) Vagy az előlapit rakjam PWM-re, hogy fullon pörögjön, a hátlapit meg DC-re?
Itt még ugye lehet állítani, hogy melyik szenzor alapján szabályozza a fordulatszámot. Azt olvastam, hogy nem érdemes CPU szenzorra állítani például, hanem system-en kell hagyni. Nekem van System 1 és System 2 érzékelő. System 2 mindig többet mutat kb 5 fokkal (bios-ban 42-43 fok), de a default beállítás a System 1 volt. Ezt átállíthatom System 2-re, ugye?
Videókártya: itt nem tudom szabályozni a ventiket (vagyis még nem töltöttem le programot hozzá), de azt vettem észre, hogy játék közben 75-76 fokon működik a kártya (kb végig 98-99%-os kihasználtságon), a ventilátor pedig nem pörög max sebességgel (vagy csak ritkán). Gondolom leszabályozza magát, hogy ne menjen 75 fok fölé. Ez jó így, bírja hosszú távon ezt a hőmérsékletet?
Előre is köszönöm a visszajelzéseket!
-
Brownn
tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Köszönöm szepen
-
-
Brownn
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Koszonom
Gyorskotozovel nem rezonal? Nem lesz tul hangos?
Kicsit mas, az gaz ha a vinyo csak 1 oldalrol van megfogva 3 csavarral? Pc szervizbe is alapbol igy raktak bele es semmi humorom visszabontani a gyorskotozoket es kiszedni a tapot h hozzaferjek a hdd masik oldalahoz.
Am ahogy lattam eleg masszivan fogja es nincs pakolgatva a haz. -
Brownn
tag
válasz
chopin42
üzenetére
Azért cseréltem le a ventiket arctic p14-re, mert eddig a házhoz kapott [kék világotós DC ventik] voltak benne.
Nem tettem bele az összes ventit (ne legyen túl hangos)
-1 ment előre befúvásra (2-t akartam előre befúvásra, mindjárt kitérek miért nem tudtam)
-1 a wrm felé befúvásra
-1 hátulra kifúvásraAz elrendezés a következőképpen néz ki:
[Ventilátor elrendezés] (WRM felett azért befúvásra tettem a ventit, h kicsit megkavarja a levegőt és hogy a perzsa macskánk ne feküdjön a ventilátorra, mert h ő nagyon élvezi ha megy rá a meleg levegő de ne a gépház tetején pihenjen)Illetve azért nem tettem előre be az artic p14 ventilátort mert egyszerűen nem tudtam

Mint írtam [DC kék ventilátort] adtak a házzal, ami a gépház elején legalul kívülről [ilyen 27 mm-es csavarral] volt mely a következőképpen [néz ki a csavar a régi ventiben]
Azonban az [arctic p14 pwm pst 5 pack ventihez], a következő [csavarokat adták] ami rövid! Sőt gumialátét se volt hozzá, míg mikor 1db ugyanilyen ventit vettem ahhoz volt gumialátét a ház és a venti közé mind a 4 csavarhoz.
Visszatérve 27mm-es a régi venti csavarja és 27mm széles a venti, [így] néz ki a csavar az új arctic ventiben. Látszik, hogy rövid, ergó nem áll ki menet amit a házhoz tudnék fogatni.
Ha pedig a HDD felől próbálom meg csavarni a kapott csavarral akkor túl nagy a házba készített menethez képest.
Így most nem tudom a ház elejébe alulra ventilátort tenni, mert voltam 2 műszaki, vaskereskedésben is de nincs nekikpont olyan hosszu mint amilyen kellene és h ez nem szabvány méret, mert nem 3-as nem 4-es csavar hanem valahol a kettő közötti olyat meg nem árulnak.Infó boltban azt mondták kötözzem oda kötegelővel. Hát normális?
Ti mit csinálnátok?
Nem tudtok menetvágóval nagyobb menetet csinálni a házra mielőtt valakinek eszébe jutna Se szerszám se kézügyesség
-
chopin42
addikt
válasz
Brownn
üzenetére
Több befújó, mint ki, vagy egál: ha van 6 ventid, akkor nem kell az összes, elég 2 előre befújni, hátra 1 kifújni, felülre leghátra 1 kifújni, vagy 3 be elöl (ha jók a gyári specifikációk, megy 3x140 előre, bár hogy a 3. hova az kérdés...). De ha jól rémlik, már egyszer leírtam neked.
Acetonmentes jó. Ha nincs izoporpyl alkohol, megteszi. -
-
chopin42
addikt
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az arctic ventik bestbuy típusok, az sw3 NEM ér háromszoros árat, legjobb esetben is minimálisan jobb (ha jobb egyáltalán). Vedd a pst változatot. Ja, a gyári adat kamu,összehasonlításra nem alkalmazható. Minden gyártónál.
-
Sziasztok!
Konfigot cseréltem, egyben házat is. Az új házba beszereltem a régi ház öszvér hűtési rendszerét, ami négy, egymástól teljesen különböző 12cm ventit takar.
Most egységesíteném, és mivel az új házban van hely, ezért 14 centisekre gondoltam.
Elsőnek Be Quiet" Silent Wings 3 140 ventiket néztem ki. De aztán egyre többet olvastam, hogy az Arctic P14 ugyanolyan jó, olcsóbban. Amiről én nem vagyok meggyőződve, mert bár az Arctic soneban méri a hangerőt, átszámolással úgy láttam, hogy hangosabbak, mint a Be Quiet!.
A kérdés, melyik legyen, Arctic, vagy Be Quiet! ?
Ha Arctic lesz, akkor olyat vegyek, amit sorba lehet kötni, és egy tüskére menjen mindegyik, vagy külön-külön beköthetőek legyenek?
Köszönöm szépen!
-
Brownn
tag
Urak ugye az nem tesz a prociban vagy a brockeb3 procihutoben kart ha acetonmentes koromlakklemosoval tisztitottam? Nem volt itthon sebbenzin.
Illetve megtudnatok mondani h a fsp cmt 230 hazba hova tegyek ventiket a legoptimalisabb legaram elerese erdekeben? Persze ne legyen akkora a hangja mint egy turbinanak. Van 6db arctic p14 pwmes ventim -
peu407
senior tag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem! Van egy NZXT H630 házam, és ház elejében lévő gyári 20cm-es ventillátort hangosnak találom. Gondoltam lecserélném 2 db 14 cm-esre, halkabbra. Mit ajánlatok? Még mindig a Silent Wings 3-as az etalon?
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy ilyet amit be szereltem ma a gép elejébe. Na most a probléma ott kezdődik hogy a ventik nem forognak, a ledeket sikerült működésre bírni a nano controlleren keresztül satával egyenesen a tápba. Egyébként az alaplapom Asrock B450M Steel Legend, elvileg kezelnie kéne, én egyelőre nem tudtam működésre bírni. A másik probléma az, hogy az egyik ventiben szerintem "nem működik" a piros szín, nem tudja azt megjeleníteni, csak alsó negyedében egy picit, ez gyári hiba lenne? Mi lehet a probléma? Már sokmindent próbáltam, de nem is vagyok nagy szakértő a témában, szóval egy kis felvilágosítást szívesen fogadnék.
Köszönöm!
-
42861
senior tag
Sziasztok. Nemrég ügyesen vettem egy ilyen ventit: [link] Mikor szembesültem vele, hogy ez bizony magában nem fog működni, a visszaküldés/csere helyett vettem hozzá egy ilyen controllert: [link]
De a boldogság nem jött. Ezt a hibaüzit kapom a TT rgb szoftverétől:Többször csekkoltam, minden jól van összekötve. A konti működik, mert a venti dolgozik, pwm megy. Az alaplap egy Gigabyte B450 Aorus M. A Giga saját progijával működik az rgb is rendesen, szépen kezeli együtt a venti-ram-vga-alaplap négyes világítását. Csak hát elég fapados, a TT progijában sokkal több az opció, jó lenne kihasználni. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
-
C64
őstag
Sziasztok. Erről mi a véleményetek? Jóféle venti? Köszi
-
Bozek
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Pure Rock hűtőn érdemes-e lecserélni a rajta lévő Pure Wings 2-t egy Arctic P12 PWM-re? Vagy nincs nagy jelentősége?
-
steewcv65
őstag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Asrocknak van programja amivel szepen betudod allitani (homerseklet/szazalekos aranyban)Pontos nevere nem emlekszem,de zold ikonja lesz...Hasznalhatsz hozza pwm ventit ..Amit kineztel az meg egy jo minoseg!
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Egy régi (7 éves) PC-ben szeretnék ventillátort cserélni az elromlott helyére, alaplap Asrock 970 Pro 3.
4. csatlakozó neve FAN_SPEED_CONTROL.Vehetek bele PWN-es Arctic F12-est?
Az UEFI-ben manualon csak "level"-eket lehet allitani, akkor mi alapján vezérelné? Vagy egy másik programmal lehetne hangolni a CPU hőmérséklethez?Köszi
-
KisDoc
csendes tag
Sziasztok!
Thermaltake versa h18 házba előre szeretnék tenni 2x120mm- vagy 1-2x140mm-es ventit.
Ebben a videóban 1:37-től látható, hogyan nézne ki beszerelve: [link]
Nem lenne gond, ha a 140mm-es venti elé fémlemezek lógnak be, és a lapátokból kitakar részeket? Befolyásolja-e a teljesítményét vagy a hangját? Vagy maradjak 120mm-nél, ahol nincs ilyen "gond". -
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Jó pár hónapja van egy [rendszerhűtőm] , az elmúlt 2-3 hetet leszámítva tökéletesen működött,volt egy win10 reinstallom, mert sajnos a vga-m behülyült , azt hittem a win10 újra rakás megoldja a problémát de sajnos ment gariba.
Szóval azóta amióta megtörtént a win10 újra rakás, azóta kb 10másodpercet világít a led, és 30-40másodpercet meg nem, ugyan úgy van bekötve minden szét se lett szedve a gép.
Távirányítóra annyit reagál hogy tudom kapcsolgatni a színeket és színmódokat, de utána ugyan úgy elsötétül, majd x idő után újra világit.
Próbáltam már feltenni ilyen aura drivereket hátha de eddig egyikkel se jártam sikerrel. -
gabrit
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy Nanoxia DS2 házam, amiben az eredeti ventik vannak bent (1300rpm max, 3 pines). Gondolkoztam, hogy cserélném őket, mert bár alapból némák, de magas fordulaton elég hangosak.
Érdemes szerintetek lecserélni őket pl P12 PWM-re? Hogy viszonyulnak azok a ventik az eredeti nanoxia ventikhez teljesítmény és főleg, zaj terén? -
heartdown
csendes tag
Amennyiben új rendszerhűtőket veszek (F12 PWM) de nincs elég hely az alaplapon de kiegészítem egy ventillátor elosztóval az alaplap a fordulatszámot ugyan úgy tudja szabályozni? Gigabyte h310 h 2.0 típusú alaplapom van.
-
kecsawi
senior tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
A co folyamatos üzemre tervezett csapágyazású, kicsit hangosabb állítólag.
-
Daert
őstag
válasz
takacsbotond
üzenetére
For Continuous Operation
The premium quality Japanese dual ball bearing allows continuous operation 24/7 without the slightest compromise in performance. Dust and high temperature are affecting this bearing a lot less than generic sleeve or one ball bearings and thus make it the perfect choice when reliability is essential.
Lsd. fentebb: 37806 hzsz. -
takacsbotond
őstag
Sziasztok.
Az Arctic P12 PWM PST és PWM PST CO között mi a különbség? -
Daert
őstag
Szép estét!
Rendszerhűtő venti vásárlásán gondolkozom.A bevezetőben olvastam hogy az NB-e Loop ventik radira vagy bordára jók,házba nem?
Egy Corsair Carbid Spec-06 házban cserélném a gyáriakat,és az NB-e Loop valamint a Noctua Redux modellekkel szemezek.Vágjak bele bátran vagy lenne más alternatíva is.A fentiekről olvastam hogy jó légáramot biztosítanak alacsony zajszint mellett.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok, ez lehet naiv kérdés lesz, de Ti hogyan oldanátok meg a legegyszerűbben külső HDD-k hűtését?
Dunát lehetne rekeszteni a piacon lévő házventikkel, nyilván van szimpatikus, olcsó, stb. - de ugye ezek általában 12 voltról és PWM szabályozva mennek, miközben itt állnak lassan hegyekben a különféle eszközökhöz mellékelt 5V-os hálózati adapterek (USB.)
Van tapasztalat, hogy melyik 12-14 centis venti indul be simán 5 voltról, és van meg PWM nélkül? Nekem nem kell, hogy max fordulaton menjen, csak legyen némi légáram, és lehetőség szerint ne kelljen még extra 12 voltos táp + PWM modul beszerzésével szenvedni.
-
chopin42
addikt
válasz
heartdown
üzenetére
Gyári adat kamu. Az alapján ne válassz ventit. Arctic p12/p14 pst mindenre 5-6k-ig, utána szubjektív a külső alapján, esetleg sw3. Ha rgb kell...nos (számomra) mind túlárazott szar, ami beáldozza a lapátszélességet az rgb-ért, vagy bazári, vagy hangos, vagy nagyon drága. Legtöbbször ezek kombója.
Ramra hűtés totál felesleges, ha csak nem akarod 1.5 volt fölött hajtani 0/24-ben. De szerintem akkor sem kell, mert vagy bedöglik a ram, vagy van elég házhűtés..
Elhelyezés: elöl befúj, hátul ki, 2-1, vagy 2-2 (2. felül, hátul) felállás, ha van ennyi hely. Ha van oldalt is hely, én azt is befújásra tenném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- iPad topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Így én a 4 pin-t osztottam el, és 4 pin-es ventiket vettem bele.