- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Utolsó nagy frissítését kapta meg az Xperia 10 V
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Játékvízre 4k alatt, mit ajaánlanátok?
Jelenleg [link] használok, a gyári ledes helyett.Ez jobb annál, és volt ithon, ezért cseréltem. De ez sem az igazi.[ Szerkesztve ]
-
nickjames
tag
Sziasztok!
Adott egy ASRock H97 Pro4 alaplap a képen található csatlakozóval. Elolvastam az összefoglalót, túrtam a netet, de maradt kérdésem:
Ez csak PWM ventik szabályzását teszi lehetővé, vagy a 3 pin ventiket is szabályozza? A BIOS-ban nem találtam állítási lehetőséget a szabályzásra (PWM vagy DC).
Köszönettel:
nj -
Grózi
Topikgazda
válasz
phoenix1989 #34289 üzenetére
Másik boltot kell nézni és/vagy várni-előfordul ideiglenes készlethiány mindegyikből.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hash99
senior tag
Nos az Aigo -s kérdésemre nem jött válasz ezért máshogy kérdezem.
Tudtok ajánlani radiátorra 12cm -s lehetőleg fehér vagy fehér ledes (vagy rgb) ventillátorokat? A legfőbb szempont a csendesség mellett elfogadható teljesítmény. Kérlek több típust is írjatok.
Jelenleg Noctua NF-P12 -s ventiket használok amikkel elégedett vagyok de a színük nem lesz jó a következő buildemhez.
Nagyon köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
tibi14 #34284 üzenetére
Jobban jársz ha kihagyod a hub-t és külön szabályzod őket.PL:
pumpa egy feszültségalapú aljzatra,a 2 radi venti egy Y kábellel egy pwm-s aljzatra és a 3 házventi egy hármas elosztóval egy fesz. alapú aljzatra.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
phoenix1989 #34283 üzenetére
3 pin: Aerocoll DS
4 pin: Lepa Bol.QuietSzakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
tibi14
tag
Sziasztok!
Segítség kellene, venti vezérlésben, bekötésben. Alaplap: asrock b360 pro4 [kép]Mit be szeretnék kötni: 1db vízpumpa(3pin)
2db 12cm venti 4pin (a radiátoron)
3db 14cm házhűtő (3pin)Tegnap jött meg az új házikó [link]
Van bene ilyen:Minnél nagyobb légszállítást szeretnék, minnél csendesebben.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
Üdv! van egy zalman z3 házam egy asrock b85m pro 4 lappal. a három gyári venti mellé vennék + 1 -et az elejére. az emag-on lenne vásárolva. olyan 4k költenék. van valami ajánlott? kék ledes ha esetleg lenne olyan.
-
Skynet258
veterán
válasz
abdulka1 #34272 üzenetére
Na hát így gyorsteszt után az eredmény.... tök mindegy hogy van a venti (legalábbis hőmérséklet szempontjából, azonos ventisebességnél).
Alább az eredeti, 2 be, 3 ki felállás:
És ez pedig a 3 be 2 ki setup:
Nem látok diffit, hogy őszinte legyek. Lehet magasabb fordulatnál kijönne, nálam a csend az elsődleges, na meg azonos fordulattal voltam kíváncsi arra, hogy változik-e valami.
Most már így marad mert lusta vagyok megint átfordítani. -
F4ther
tag
Sziasztok,
Van néhány TT Riing Plus premium rgb ventim, 3x14-es és 2x20-as.
Sajnos azt tapasztalom hogy az egyik 14-es ventinél 1 led folyamatosan villog színváltáskor. Csak akkor nem csinál ilyet, ha statikus a szín. Tehát színváltáskor jelenik meg a villódzás, és nagyon zavaró. Teljesen mindegy hová csatlakoztatom, és hogyan. Kivettem a házból, kiegyenesítettem a kábelt, megnéztem nincs e tekeredés, szakadás, stb .. de semmit nem találtam. A többi jó, de ez az egy nem jó. Esetleg garanciáztatnom kellene? -
diegho
nagyúr
válasz
Skynet258 #34268 üzenetére
Látom a többiek már írták. Külföldi fórumokon a felső első ventit beszívásra szokták rakni, mert állítólag az a jó.
Nem tudom mit csináljak a két Wingboost3-al, szerintem azokat fel fogom rakni felülre, elöl pedig megpróbálok 3x120-at, hogy mit azt még nem tudom, azt írják kint, hogy legalább 1,4-es légnyomás kell ahhoz, hogy a meshify elején lévő porvédőn a megfelelő mennyiséget tudja átszívni. Talán a 3x Apache beszív, 1x Apache kitol hátul, 1x Wingboost ki, 1x be felül lesz nálam a nyerő, majd meglátom még. A Corsair ML ventiket is néztem csomagban. Ami viszont nagy kérdés, hogy mivel fogok ennyi ventit szabályozni. Az megoldható, hogy veszek egy 4pin to 4x4pin elosztót, a lapon pedig beállítom, hogy 9V-ot adjon neki és akkor mindegyik rákötött venti 9V-on fog menni? -
Skynet258
veterán
válasz
abdulka1 #34269 üzenetére
Igazából nem, de ha így mondjátok, akkor mondjuk a fenti jobb oldalit átteszem beszívóra, akkor 3-2 lesz a felállás.
Majd nézek előtte utána hőfokokat, hogy mi változik. Porral egyébként meglepő módon nincs problémám, pedig az asztalt naponta törölgetem sajna. Mondjuk a porszűrőket egy hónapban egyszer tisztítom és van is bennük anyag az tény.
-
abdulka1
őstag
válasz
Skynet258 #34268 üzenetére
Szia!
Véletlenül nem próbáltad még egy, illetve mindkét felső venti nélkül?
Jelenleg kevesebb a betolt friss levegő, mint a távozó "rossz". Így negatív nyomás van a házban ami, minden lehetséges résen, nyíláson plusz levegőt szív befelé.
Ennek általában fokozott porosodás, és kevésbé hatékony hűtés az eredménye.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Márton
nagyúr
Jelentem sikerült!
Egy régi, potis ventiszabályzót beiktattam a piros ágra, és minimumon 1100 rpm-en forog, hangtalanulEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hash99
senior tag
Sziasztok!
Aigo aurora ventillátorokkal van valakinek tapasztalata? Mennyire hangosak?
Radikra tenném őket nem kellene nagy fordulaton menniük de ahogy néztem azt írják 2 fokozat van vagy maxon megy (1200) vagy 800-900 -on nem emlékszem pontosan.
Azért nézegetem mert fontos hogy fehér ventillátor legyen tetszik hogy távirányítóval tudom szabályozni a színeket és a fordulatot. Ha van más alternatíva kérlek javasoljatok a fentiek fényében. (Eloopokat akartam de egyrészt baromi drága lenne 8db másrészt csak lapról tudnám szabályozni őket na meg nem is világít bár ez a legkevesebb mert csak fehéren fognak amúgy is.)
-
VTom
veterán
Több setupot is kipróbáltam, végül ez lett a nyerő:
Elöl 4db 140-es (3xTY-147, 1xTY143) tolja be a friss levegőt, 2 a CPU hűtőre, 2 a VGA-ra. A 143-as magasabb fordulaton jár, hogy végigfújja a VGA hátulját is.
Hátul és felül 2db Akasa Apache tolja ki a meleget.
Ezzel a felállással AC Odyssey alatt CPU (9600K@4.8GHz) 55-60 fok, GPU (1080Ti@2025MHz) 53 fok.
Azt vettem észre, hogy az apache-ok sokkal hatékonyabban szippantják ki a meleget a házból, érezhetően tolják ki, ha odateszem a kezem. Gondolom a magasabb statikus nyomás miatt. És nekem 1300-on sem hangosak, játék közben úgyis füles van rajtam
Szóval jó kis ház ez, simán elbír egy ilyen konfigot. Az a don't buy these video volt az egyetlen, amit a neten láttam és nem tetszett a reviewernek.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
diegho
nagyúr
Ez airflow vagy static pressure venti? A Corsair mérnökök azt mondják, hogy filter mögé static pressure venti kell. Gondolkodok még 3x 120-as Akasa Apache-on is, csak jó lenne tudni mivel fogok tudni ennyi sok ventit vezérelni. A Wingboost-ban azt szeretem, hogy összeköthetők.
Egy ilyen szett pl milyen lehet? Csak az árakat néztem és eléggé olcsónak tűnik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
Oké, köszi! Bár nálam esélyes, hogy pont a tizedik legyek.
Közben ezt is találtam, tudsz róla esetleg valamit? Nagyon jó minőségűnek tűnik.
Fractal Design Dynamic X2 GP-12 PWM
Az a 32 dB zaj 2000-es fordulaton van, amit vélhetőleg ritkán érne el. Sajnos tesztet pont erről nem találtam, de a pwm nélküliről nagyon jókat írnak itt. DVtests.com[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
VTom
veterán
Oké, értem, hogy ez a véleményetek, de nekem nincs bajom a hőfokokkal. A kompakt vizet most adtam el, házcsere pedig nem opció.
A kérdésem továbbra is az, hogy az adott házban melyik venti setuppal érhető el a leghatékonyabb szellőzés, konfigtól függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Meshify C-be kellene nekem egy optimális setup. Jelenleg elöl van 2db 140-es WB3, hátul pedig a gyári, arra gondoltam, hogy a két WB3-at felrakom felülre és előre pedig 3x120-at rakok. Ennek szerintetek mennyi értelme lenne? Ha van értelme, akkor miket tegyek előre?
-
NightGT
senior tag
lyen cuccoknál már hiába fújatod levegővel, a hősugárzás is olyan, hogy mindent felfűt...mATX házban/ platformon pláne. Nekem is az van (volt), és az Xtreme 3 úgy vettem észre, hogy nem is igazán jutott alul a szűkebb helyen levegőhöz. CPU-ra itt már kéne egy vízhűtés...
Speed is the only truly modern sensation
-
VTom
veterán
Adott egy Q300L házikó.
Benne egy 9600K és egy 1080Ti.
Hűtők: Gelid Phantom, Accelero Xtreme 3.
Kérdés: hogyan rendezzek el 3db TY-147A-t, 1db TY-143-at és 2db Akasa Apache-ot a házban, hogy a legjobb legyen a szellőzés?
a) elöl befúj 2db 140-es, alul befúj 1db apache, felül kifúj 2db 140-es, hátul kifúj 1db apache
b) ugyanez, csak a felső 140-esek közül a ház eleje felőli is befele fúj
c) elöl és alul befúj 3db 140-es, hátul és a cpu hűtő felett kifúj a 2 apache, magasabb fordulaton, mint a 140-esek.Esetleg más ötlet?
-
sb95
csendes tag
Sziasztok!
PCX-en Hűtés, Modding leárazás van, szóval ház és CPU hűtőt vennék alacsonyabb árkategóriában és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Mekkora az a zajszint, ami alatt még nem hallom a ház hűtőt? Én körülbelül 20 dba alá saccoltam és ezt a két ház hűtőt néztem ki. Melyiket ajánljátok? Tudtok ilyen árkategóriában esetleg jobbat?
COOLINK: [link]
BITFENIX: [link]
Láttam az összefoglalóban, hogy a coolink ezen típusa ajánlott, de nagyon nem tetszik a színe.
Illetve CPU hűtőből ez [link] 2000 kemény magyar forintért mennyire megérős? Igazából a gyári Intel hűtő kezd zajos lenni és lecserélném, de nem akarok rá sokat költeni.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Methionyl
senior tag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Márton #34231 üzenetére
Ez erősen ipari-szerver kategória,nem csendes működésre találták ki-ahogy a többi nagy fordulatú ventit sem.
Sokkal jobban járnál a cserével,mert van egy sanda gyanúm hogy 5-8V körül szépen fog kattogni a motorja...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
csiga8 #34229 üzenetére
Gondoltam rá hogy átjárogatok oda,de 3 topicot felügyelek és még jó párban vagyok aktív-így is kevés időm van Ph-ra.Itt nem szeretek ez ügyben tanácsot adni,mert volt ebből gondom-igaz kiderült hogy nekem volt igazam,de nem hiányzik az atrocitás.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
A Pw2-seknél elég nagy a szórás sajna,erről volt szó többször is.Mindenesetre 10 elégedett emberre jut 1 elégedetlen.Ebben az árban ami bombabiztos,az a Nanoxia DS-csak kevés helyen van.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Methionyl #34236 üzenetére
Jó lenne ha lefordítanák a webshopba azt ami a zárójelben van. Az egyik a fordulatszámot jelzi vissza az alaplapnak,azért 4 pines. Feltételezi az elosztó gyártója hogy ugyan olyat kötsz rá 2db -ot,az nem okoz problémát,ugyan is elég az egyiktől információt visszakapnia a vezérlésnek.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
Methionyl
senior tag
Valóban nem csalódtam!
Egyáltalán nem hallom őket
Viszont egy kérdés: vettem egy ilyet: Akasa 4pin PWM Y kábel-t. Valóban 4 tűs az egyik viszont a másik csak 3 (ezt most vettem észre) illetve ezt is: Fan connector 2 x 4pin PWM (one with RPM feedback for motherboard)
Okoz valamilyen problémát, vagy csak szimplán rosszat vettem?
[ Szerkesztve ]
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
TIT
veterán
Nekem a pure wings2 ventik csavarjai se voltak jók mert túl vastagok és túl rövidek.
-
NightGT
senior tag
Olcsóbb/keményebb anyagból készült keretbe néha rohadt nehéz belehajtani...a lapát pedig lehet, hogy azért ér a házhoz, mert kicsit deformálódtak a karok, amit a motort tartják. Próbáld meg visszagörbíteni vagy vmi...tudom, gettó mod, de egyszerűbb cuccoknál ilyen apróságokon nem kell fennakadni
-
-
Televan74
nagyúr
Azért mert te nem tudod beszerelni,azért már erősen ellenjavallt a vétel?
Csavar problémát meg nem értem,azoknak bele kell vágnia a műanyagba.Akkor passzos a felfogatás.A lapátoknak meg a a ventilátor burkolat síkja alatt kell lennie,nem szokott kiállni,ott valami más probléma lesz.Mindenbe beleugatok!!!
-
Márton
nagyúr
válasz
Márton #34216 üzenetére
Titan 1B a venti.
Elvileg ő az, bár nem tudom mire értik azt hogy "Ultra-quiet fan for silent operation", merthogy nem a hangjára az biztos. Vagy süketek tesztelik.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
CSB29
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem slim 120-as ventit az itx házamba. Megvettem az Akasa AKFN078-t.
1, a hozzá kapott gyári csavarok nem kompatibilisek, túl nagyok. A normál 120-hoz használtból volt nekem elfekvő, de az is túl nagy volt.
2, Ok, volt kábelkötegelőm elég sok, rögzítettem azzal csavar helyett
3, szerencsére még mielőtt bekapcsoltam megforgattam kézzel és kiderült, hogy hozzáér forgás közben a lapát a ház oldalához..na jó, köszEnnyi fejtörést okozott egy szaros 2 ezer forintos ventilátor. Erősen ellenjavallt a vétel.
Most kipróbálom a Scythe Slip Stream-et is, remélem az beválik. Viszont nem írja sehol, hogy milyen a szabályozása, csak annyit h "3 tű". Azért van 4 különböző RPM verzió, mert ezek fix sebességűek?
Egyébként egyértelműen a Noctuát venném, csak sajnos a hányás színe tönkretenné az egész buildet :/
Köszi a segítséget
-
csiga8
senior tag
A SILENT WINGS 3 140mm high-speed megérkezett, tápegységbe applikálva. ( Seasonic SSR-1200PD)
Gond nélkül indítja, forgatja a táp. Gyengébben szelel, mint a gyári, viszont annyira nincs hangja, hogy közel kell hajolni hozzá, hogy halljam, ennek ellenére érezni, hogy áttolja a levegőt a tápon és hideg levegő jön ki belőle.
/ "hirtelen" videót készítettem, de csak azt hallani, hogy nem hallani/
12V-on ( akku) kíváncsiságból kipróbáltam, ott azért már hallatja magát, de még itt is jóval csendesebb, mint az eredeti Hong Hua.
Köszönöm a segítséget!
A majdnem halott tápegység ventilátoros topik helyett ( mellett) igazán működhetne itt is - itt legalább működik - a segítség és tanácsadás. Tudom, volt vita, visszaolvastam. Csakhogy ennek "mi" isszuk meg a levét, mert nincs aki segítsen.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Én inkább előre tennék még egy 120mm -est, ha van rá lehetőség,beszerelés szempontjából.Régen próbálkoztam vele,se az oldallapi nem hozott nagy változást,se a tető lévő kifújó. Úgy gondolom hogy legjobb az elől be hátul ki megoldás.Vagyonokat költöttem anno a Nanoxia DS1 Rev.B. házamnál hogy mindenhol ventilátor legyen.Csalódnom kellett mert csak 2-3 fokot jelentett.
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
PeL
addikt
Üdv. Nem tudtam pontosan melyik topichoz forduljak a kérdésemmel, megpróbálom itt.
Adott lenne egy CoolerMaster N300-as ház ami így néz ki:
Alapból van benne egy kisebb venti ami elölről szívja be a levegőt a HDD+SSD-re, hátul pedig egy 12-es venti szívja ki. A kérdésem ezzel kapcsolatban lenne. Lett még egy 12-es venti, gondoltam az idei nyárra nem árt egy kis extra légáramlat. Viszont nem tudom hová lenne érdemes berakni. Felülre két ventinek van helye, gondolom az lenne a vízhűtésnek kialakított hely is. Ide rakjam be közvetlen a CPU fölé, vagy jobb lenne ha az oldallapra szerelném hogy pont a VGA ventije előtt húzza ki a levegőt a házból? Melyikkel lenne jobb a légáramlat ill a hűtés hatékonysága? Befelé fújatás nem opció mivel elég poros a lakás és nem szeretném hogy sűrűn kelljen takarítani emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
dudu5130
őstag
-
ceia
őstag
-
NightGT
senior tag
Trial and error, illetve empirikus úton megy a dolog...
Nekem az SW3 egy szemét, nemcsak az árához képest, hanem en bloc. Oké, kis fordulaton néma, de ennyi? Egy dolgot tud nagyon, az pedig a jól fókuszált légáramlat, legalábbis addig amíg nincs előtte szűrő
Pedig a szűrőn túl is csak mesh van...mondjuk én már csalódtam egyéb BQ cuccokban is.
-
Márton
nagyúr
Nem tudom, egy számtech.boltban kaptam használtan ingyen, többet rápróbáltunk, még ez volt a leghalkabb (!).. Majd lefotózom, most lányom játszik.
Azt hittem a 4 pin cpu venti esetén minden esetben ezeket jelenti: gnd, 12v, sensorvissza, speed control.
Ha fesz alapon szabályozza arra 2 ér is elég, nem? Meg max. egy visszajelzés, mi a helyzet, elindult-e, mennyi az rpm.
Ami nem szabályozható, oda mire kell 4 pin?Ezek csak részletkérdések, a fő kérdésem még mindig adott, megszakíthatom-e a 12v-os kábelt egy ellenállással, hogy a 2200-ból 1500 legyen?
köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
NightGT #34211 üzenetére
Azért a statikus nyomás és a légszállítás mérésére kíváncsi lennék,hogy hogyan oldottad meg...
A többséggel nagyjából egyetértek,de a sokak által használt és dicsért SW3-l szerzett tapasztalataid elég különösnek találom.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Kell a 3 venti,lesz rendes légáramlat és nem reked meg bent a meleg levegő.
Egyértelműen a BQ jobb,a Cooltek egy nem rossz belépőszintű venti,de a valóságban a légszállítása sokkal gyengébb mint a gyári adat.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Márton #34205 üzenetére
"De a 4 pines, szabályzós csati egy szabvány, nem?"
Hát nem.Attól,hogy 4 pines még lehet nem szabályozható,lehet feszültség vagy pwm alapon szabályozható is.
A fordulatszámból gondoltam,hogy maxon pörög a venti-már a 2200 rpm-s venti is durván overkill,nem gondoltam rá hogy magasabb fordulatú.Egyébként ez valami szerver/ipari venti?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
NightGT
senior tag
Sziasztok,
Utóbbi időben elkezdtem a gépemet minél némábbra építeni, ezalatt lett egy kis tapasztalat ventillátorokról, gondoltam megosztom.
120mm:
Arctic F12: légszállítás jó, de kis és nagy fordulaton is kerreg (2 darab volt, mind2 ilyen), csalódás
Arctic P12 (3 pin): légszállítás közepes, magas sztatikus nyomás, 12v-on vállalható és nem zavaró hang, 400 RPM (5v) néma
Be Quiet Pure Wings 2: légszállítás közepes, 7 és 12v-on is hangos, 400RPM (4v körül) néma140mm:
Be Quiet Silent Wings 3: légszállítás alacsony, porszűrőn át már szinte semmi, ahhoz képest 12 v-on van hangja is, 400RPM (5v) néma, árához képest nevetséges
Fractal Design Silent Series R2 (már nem kapni talán, 3 pin): fordulaton hangos is és kerreg is, légszállítás nagyon jó, 400RPM néma, de itt annyi levegőt fúj, mint a Silent Wings majdnem maxonJelen állás szerint 10 venti (abból 5 system) pörög egy légszállításra optimalizált méretesebb ATX házban. Azt tudja, hogy reggel ébredésnél meg kell néznem, hogy nem-e ment el éjjel az áram - mert elsőre nem is hallom a cuccot. Ebből a 10ből 3 van még, ami cserés, azok pedig az Accelero Xtreme 3 VGA-hűtő 92es ventijei...F12-re hajazó dizájn, bár ezek sokkal jobbak. De relatíve ezek jelenleg a leghangosabbak, 5v-on is. S mivel ott alig fújnak, játék mellé pörgetni is kell őket, hogy a vrm, vram, általában a pcb és a rajta lévő alkatrészek is kapjanak elég hűtést. 3x Silent Wings 92mm volt csereként tervben, de a 140essel való tapasztalat után másik típust kell oda találnom...ehhez kérnék tanácsot. Már közel a "nirvána"
VGA cooler OFF-al nyitott házban a táp tekercsei, meg az alaplapi kondik "hangosabbak", mint a hűtők, pedig van légáramlás is szépen. Még egy jobb fan controller, ami párat le is állít amikor nem kell, és már elnyelni fogja a zajt, nem is csinálni
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Sziasztok,
van nékem egy Gigabyte Z390M Gaming alaplapom, aminek az egyik venticsatijára rákötnék egy elosztóval 3db TY-147A-t. Elvileg a venti 0.2A-es, ez jelenthet problémát, vagy el kell, hogy bírja?
Sajnos nem találok semmilyen leírást arról, hogy mekkora áramerősséget bírnak a ventialjzatok ezen a laponáltalában ez 1A szokott lenni, nem?
-
ceia
őstag
Sziasztok!
Melyik ventillátor lenne jobb ebbe a házba? Sharkoon S1000
Cooltek Silent Fan 120 PWM 65,5CFM
BeQuiet Pure Wings 2 120mm PWM 51 CFM
Elég lehet a két venti előre, vagy muszáj hátra is tenni egyet? Ha van hátsó is, az mindenképpen jobb? Arra gondolok, hogy a levegő úgyis kijut, akár a hátső venti helyén, a túlnyomás miatt.A lapon csak kettőnek van aljzat a cpu-n kívül (MSI H110M ECO) A konfig nem egy erőmű, i5-6500 / 1050Ti
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Márton
nagyúr
G41M-VS2 a lap.
De a 4 pines, szabályzós csati egy szabvány, nem?
Miből jutottál arra a következtetésre, hogy biztos, hogy nem szabályozza a lap?Természetesen ide dugtam rá.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Thermy #34196 üzenetére
storm4 nek hála(
) már tudjuk hogy a lapod aljzatai hybridek,tehát jöhet 3 vagy 4 pin is.
Én előre tennék 2 db 140-st és 1 darab 140-st felülre a borda fölé+hátra egy darab 120-st.
Véleményem szerint mindkét méretben elé a sima 3 pines vagy pwm-s verzió,nincs szükség a High Speed modellre.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Márton
nagyúr
hogyhogy nem szabályozza?
high-on 2600rpm, süvít, mediumon 2400, halkabb, low-on 2200, halk, de még mindig nem eléggéEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Grózi
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest