Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Benji21th
tag
Sziasztok,
Nem rég értem a gépösszerakás végére, de nem teljesen vagyok elégedett a dolgokkal.
Adott egy Meshify C TG ház, az elejében 2db 140-es Arctic Cooler F14, hátulra átraktam a gyári 120-ast. Egy B450 alaplap+Ryzen 3600+1070TI, 2*8gb Hyperx Fury a hűtendő konfig. CPU hűtőnek bevállaltam egy nagyon jó áron vásárolt (7ezer Ft) Enermax ETS-T50A-t. Egészen jó volt mostanáig, de elkezdett búgni a ventije. Nem szívesen vesződnék a gariztatásával, mert amúgy is szerettem volna valami rgb-s csodát ráaagatni. Már majdnem meg is rendeltem egy Alpenföhn Wing Boost 3 RGB-t (140es), de annak teljesen más formája van, ez az Enermax inkább az rgb mentes WB3-ra hajaz. Fel tudom esetleg aplikálni rá mégis, vagy ejtenei kellene ezt az rgb-s dolgot és inkább az egyébként is hasonló WB3-at venni?
Köszönöm -
boogie84
veterán
válasz
ngabor94
üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de Grózi írta, hogy indítófeszültség közelében nem ajánlatos hajtani a ventilátorokat. 10-20-30% felett menjenek, akkor azért csak nem hangos.
Am felesleges 20 fokra külön értéket adni... Mi a minimum idle hőmérsékleted? Az alatti és windows terhelés hömérséklet tartományt belőném 40%-ra. Utána meg már csak munka/játék/tesztek terheli jobban a gépet. Ott meg felemelni a fordulatot.(#36494) chopin42
kedvemért kipróbálhatdán a Akasa Viper 140mm (AK-FN073)-t!
-
ngabor94
tag
válasz
boogie84
üzenetére
Akkor itt is érvényes a korábbi megállapításom hogy 50fokig 40-50%, majd utána nagy emelkedővel 70°C/100%, egyébként most olyant állítottam be hogy 20fok-30%, 50fok-50%, 60fok-75%, 70fok-100%. Tüskéket még mindig csinál, de hangja már nincsen, és korábbi 1600rpm helyett is csak 800-al megy jelentős hőmérséklet változás nélkül.
Még annyi kérdésem lenne, hogy 3pines kifúvóknak milyen görbét vagy fix értéket illik beállítan DC módbani? BIOS-ban látom hogy egyes fordulatokhoz milyen fesz tatozik, de nem tudom hogy biztonságos-e azokat is görbével vagy egy lépcsővel megregulázni. -
chopin42
őstag
Kíváncsiságból rendeltem a brocken 2 cpu hűtőmre 2 db Thermalright ty 141sv ventit.
Ryzen 3600 pbo kimaxolva. Nem végzetes körülmények, de azonos szobahő és tesztkörülmények alatt rosszabb volt, mint a wb3+wb2 push-pull. Azonos fordulaton gyengébb, maxon hangosabb+egál volt. Szóval megy is vissza.
Gyártási minőségről annyit, hogy sorjás volt a ventik széle minimálisan, valamint a keret sem volt érzetre jobb egy 2 pálcás csodánál. Bizonyára egy nagyon nehezen átfújható hűtő esetén jobbak lettek volna, vagy nagyon kis terhelésen, de nem ezt vártam. -
boogie84
veterán
válasz
ngabor94
üzenetére
Szia,
lődd be úgy a ventiket, hogy figyeled a proci max hőmérsékletét windows terhelés mellett. Egész egyszerűen csinálj neki egy olyan profilt, hogy addig nem pörgeti a ventiket.
Sajnos ezek a Ryzen procik pici terheléstől is képesek 10-15 fokot ugrani hőmérsékletben, ezzel kalkulálni kell.Ma jött meg a Meshify C házam, természetesen a ventik majd jövőhéten.
Hogy ne tudjam már ma összerakni, nézegetni, szabályozgatni...
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
360-as 3cm vastag radiátorra szeretnék venni minél hatékonyabb és halk, de olcsó ventit
Szóval 3db 120as venti kellene, de nem igazán tudom milyet vegyek, nem tudom az egyes típusok közt mi a különbség, kb 6-7000et szánék a 3db-ra, de ha megvan kevesebből az se gond... A ventik a gép elejébe kerülnének, olyan helyre ahol nem látni őket, előlap takarja, így a dizájn nem számít.
Én az Arctic P12-re gondoltam, de ebből is létezik , sima, PST és PST CO, valaki megtudná mondani hogy mi köztük a különbség? Melyik lenne nekem a legjobb, vagy eleve tök mást kéne vennem, és ha igen akkor mit ? -
ngabor94
tag
Üdv. nemrég raktam össze egy új gépet ryzen 2600-al, elöl 2 pwm hátul 2db 3pin. Mivel még nem volt ventis gépem ezért csak most kezdem kiismerni a görbéket. De ahogy nézem a neten átlag házventi görbénél a fordulat megfelel a hőmérsékletnek, pl. 20%/20-35°C. Jelenleg viszont a CPU hűtésnél (id-cooling 214x) kérnék segítséget, észrevettem hogy idle alatt, sima netezésnél pár percenként csak úgy hirtelen felpörög majd vissza, mondhatni csinál stegosaurus tüskét.

Valaki ránézne, hogy mit lehetne javítani? Jelenleg minden gyárin van, egyedül a háznál vettem lejjebb az első pontot -
-
chopin42
őstag
Nekem volt eloop, szuper, most van arctic p12/p14, az is szuper, csak kevesebb mint 2k/darab. Kissé gagyi, de ha 2 évente veszi az ember, akkor 2 évente új ventije van/garizzák (6 év van rá) az embernek.
Szóval részemről a 6k alatti kategória házhűtésre Arctic p12/14 pst/p120/140(ár-értékben nem olyan jó, de dizájnosabb). 5-6k körül pedig nb-eloop b12-ps, b12-3, b12-2 (ezek 3 pinesek), vagy silent wings 3. -
Na még egyszer.
Noiseblocker e-loop vagy corsair mag lev szériát ajánlanátok inkább?
Illetve budget kategóriából ajánlott az arctic bionix venti? Ez ugynaz mint a sima F széria csak színes kerettel? -
Nerazim
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Nerazim
üzenetére
Ezt hol hallottad?
Évek óta idle kikapcsolt állapotban használok a gépeimben ventiket-csak bizonyos hőfok felett kapcsolnak be és semmi gondjuk.Pont a boogie84 által javasolt túl alacsony érték káros nekik,mikor az indítófeszültség környéki vagy alatti értéket állítasz be. -
Nerazim
őstag
De-de. Csak én megakarom állítani a ventit, de nem úgy hogy lejjebb viszem a fordulatot, hanem pl: kikapcsolom az áramellátását szoftveresen ill. bekapcsolom ha szükséges Pl: játék előtt, ahol tudom, hogy szükség lesz rá, erre gondolok. Lehet az elején furán fogalmaztam.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van olyan szoftver amivel az alaplapi 4 pin -re kötött 2db ventit ki tudom kapcsolni win10 alól ? Csak akkor használnám amikor játszom, mert ezek hűtik a vga-t egyébként. Tehát nem 0 -ra akarom levenni a fordulatot, mert ha jól tudom ez nem használ a ventinek. Egy kapcsoló miatt most nem szeretném szétvágni a kábelt. -
enemi
senior tag
válasz
laci12234
üzenetére
Szinte kizártnak tartom ,éppen ezért adtak ki külön sorozatot amit lehet alaplapról vezérelgetni. Riing 12 LED RGB Radiator Fan Sync Edition
-
laci12234
tag
Sziasztok van 6 db ilyen ventim THERMALTAKE Riing 12 LED RGB egy ilyen házba thermaltake view 32 tempered glass rgb edition mid-tower chassis
az lenne a kérdés hogy hogy tudom aura syncel vezérelni a ledeket egy ilyen lappal
asus rog strix b450-f gaming a házba van egy beépitett gyári vezérlő de azt szeretném ha az alaplap aura syncel tudjam vezérelni a szineket mivel a kártya is az az egér fejhallgató meg a billentyüm is
előre is köszi a vàlaszt -
duke90
csendes tag
Sziasztok,
lenne egy kis problemam a VGA hutesemmel. Ez egy radeon r9 270x vapor-x ket ventis hutessel. Es szerintem az egyik venti rossz lehet. Amikot bekapcsol a gep, felporog mindket venti, vagy ha egy 9V elemrol meghajtom oket, ugyanugy forog mindketto, de jatek kozben csak az egyik forog, akkor is ha mar baromi meleg a kartya, olyan 75 fok korul. Ilyenkor az egyik venti megy 2500-3000 fordultot, a masik meg all. Sztem ilyenkor be kene mar. Kapcsolnia a masodiknak is, nem? A vezetekeket miltimeterrel ellenoriztem, szakadas nincs. Lehetseges h ugy megy tonkre egy venti, h csak a vezerlo jelre nem reagal? Koszi, kellemes unnepeket
-
HurkaLES
tag
-
HurkaLES
tag
Üdv. Vásároltam egy Bitfenix Enso gépházat, és nem tudom összehozni a gépház előlapjának a világítását. Tegnap óta bújom a netet, ma találtam egy videót ahol azt mondta a srác, hogy a gépház aura sync támogatású és hogy ilyen támgoatású ASUS alaplapra van szükség, viszont szoftveresen ez kiküszöbölhető.
Röviden hogy mit csináltam eddig és hogy mi van a világítással:
-A gépházon található led kontrollert bedugtam a tápba
-A hátsó ventilátort bedugtam az alaplapba illetve a ledes részét a led kontrollerbe
-a gépház előlapján található led kábelt bedugtam a led kontrollerbe.
Elvileg videók alapján ezt jól kötöttem be.
Viszont a hátsó ventilátor tökéletesen működik, gombnyomásra színt változtat
de az előlai led halvány kéken világít de nem mindenhol ls gombnyomásra sem reagál.
Valamit még nem kötöttem össze, vagy az alaplapra is kellene még kötnöm valamit?
GIGABYTE GA-B85M-D2V alaplapom van egyébként. Erre lehet egyáltalán bármi rgb-set? És ha igen hogyan? Előre is köszönöm ha veszed a fáradtságot és segíteni probálsz. Pacsi,
-
boogie84
veterán
Ok, meg vagyok győzve!
Utolsó kérdés rendelés előtt: Fractal Design Meshify C-be hátulra csak 120mm-es venti megy:
Melyik legyen? 1450RPM-es vagy 2200RPM-es? Tud szippantani annyi levegőt a 1450-es, hogy kifele áramoljon hátul a levegő?
Előre 2db 140-es High Speed, felülre szintén. CPU cooler Noctua D15.
(#36442) Bodz
sajnos árban nem találok jobbat, mint az ipon. Egy árban vannak az SW3-ak a Noctuákkal.
-
-
boogie84
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Nem igazán találok sehol sem Silent Wings 3 ventit, uh egyenlőre úgy vagyok h egy helyről rendelem meg a ventiket és a házat. Hurrikán lesz benne.
A 12cm-es Noctua venti drága, de a 14-es pont annyival olcsóbb mint a többi...
Noctua miért nincs az ajánlott termékek között?
140mm-es és 120mm-es csoportban sem látom. -
boogie84
veterán
Sziasztok,
itthon én hardveraprón ezeket a ventiket csak itt találtam meg legolcsóbban:
Be Quiet! Silent Wings 3 PWM High Speed 140mm BL071Be Quiet! Silent Wings 3 PWM 120mm BL066
Az a baj h erről a boltról még nem is hallottam. Van esetleg ötlet hol nézzem még meg?
4db 140mm-es kellene és 1db 120mm-es.
Kellemes ünnepeket mindenkinek! Jó építést!

-
Csereéretté váltak az eddig használt és a házzal együtt kapott gyári Corsair ventik + a beledobált százéves 140-es Cooler Masterek.
Noiseblocker E-Loop nálam a favorit, a cpu hűtőn is muzsikál belőle kettő 120-as pwm-es + van tartalékba is még egy és nagyon szuperek, de a házhűtőket mindenképp cserélném már. Szóval vagy ezekből vennék még nagyobb teljesítményűeket vagy képbe került még a Corsair Premium Magnetic Levitation széria is ami elvben jól hangzik viszont nem tudom mennyire ajánlott, kinek van vele tapasztalata?! Mert árban nem a legolcsóbb és ha már vennem kell 4-5 jó minőségűt akkor ne az ablakon dobjam ki a pénzt szarra.
RGB nem kell de ha ledest vennék az kék vagy zöld lenne.Kell a nagy légmozgás, mert a gép a kis asztalkámon jobb kézre esik és a sarokban van, sajnos olyan pici helyem van a falba mélyesztett lyukban kialakított "asztalon", h nincs hely máshová tenni. Felül a gépház és a polc közt is van kábé 6,5-7cm, a gép hátulja és a fal közt 9cm, szóval kva kevés és keskeny a hely ahol a meleg levegő távozni tud. Corsair Carbide 600Q a kuckó, ráadásul így már szerelés ügyileg sem jó a ház kialakítása (inverz a jobbon nem okés) így jövőre tervben van, h átkerül egy épített gépházba a konfig ahol felül is lesz hely a ventiknek és alsó tápos elrendezésű lesz.
+1 kérdés: Anno elég jókat olvastam az Aerocool DS-ről és talán még ajánlott is volt (kár, h nem vettem belőle egy párat), de mára teljesen eltűnt. Ez azért van mert mégsem volt olyan jó? Vagy...?

++1 kérdés: Olcsóbb ventik ügyében mi az állásfoglalás az Arctic BioniX ventikről? Ugyanaz a konstrukció mint a sima F12/F14 csak színes keretekkel vagy van bennük valami extra? Ritkán használt tesztgépbe is tennék új ventiket.
-
laci12234
tag
sziasztok
van nekem pár ilyen ház ventim THERMALTAKE Riing 12 LED RGB 3db és az lenne a kérdés hogy hogy tudom az alaplapra dugni mert más a csatija ?? vagy csak simán dugjam rá a lapra és menni fog ?? -
Jofi81
őstag
Értem, szóval akkor 4 darab 120-as ventilátor kellene. Az alaplap egy ASRock B365M Phantom Gaming 4 lesz, amin a következő csatlakozók vannak:
- 1 x CPU Fan Connector (4-pin)
- 1 x CPU/Water Pump Fan Connector (4-pin) (Smart Fan Speed Control)
- 3 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)Ehhez érdemes PWM-es ventilátort venni? Melyik lenne az, amelyik olcsó, de halk és viszonylag jó a légszállítása? Nem szeretnék többet költeni rá, mint amennyibe a ház került.
szerk.: Nézegetem az összefoglalóban ajánlottakat, de egy csomó már nem is kapható közülük.
-
Jofi81
őstag
Sziasztok!
Az új házam egy Cooler Master NR400 lesz, amiben gyárilag két 120-as ventilátor van. Kell még hozzá vennem pluszban, hogy optimális legyen a légáramlás?
-
chopin42
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Az borzasztó hangos tud lenni, olyan kell, ami csendes, 140mm 120as rögzítőkkel, és jobb mint a wb2/3. Legalábbis sok tesztet néztem, járt pár venti nálam, mondjuk akasa illetve thermalright pont nem. De a ty141 tesztek alapján jó, csak a gyakorlati tapasztalat érdekel(ne).
-
boogie84
veterán
válasz
chopin42
üzenetére
Boldog karit!
Nem akarok beleokoskodni, de az összefoglalóban is ajánlott Akasa Viper 140mm (AK-FN073) nem lenne jobb választás?
-
chopin42
őstag
Boldog karácsonyt!
Érdekelne, hogy valakinek van-e tapasztalata a Ty-141 sv ventivel? Sajna a ty-147a nem kapható. Cpu hűtőre venném, ha veszem.
Köszönöm! -
csiga8
senior tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy RX580 Nitro+ ventilátora [link] feszültség alapú, vagy PWM szabályozott-e? Kinagyítva a venti lábára P S + - van írva ebben a sorrendben, ha jól néztem.
Másrészt helyettesíthető lenne-e egy Artic P12 PWM-el? ( ugyanolyan vezérlésű-e?)
-
frelife
aktív tag
Én anno egy cooler master mastercase TD 500L házban használtam Corsair LL120 RGB LED 120mm Dual Light Loop PWM x3. A front oldal miatt 60-63 fokok voltak terhelés mellett és alapon 45. Meg voltam elégedve vele még ugy is hogy tudtam a házam miatt nem hűt rendesen.
Azt azért hozzá tenném, a legtöbb rgb venti szar, nincs megfelelő stat nyomás és nem elég a m3/h légszálítás.
Egy ventinél alap amit figyelünk, mekkora a CFM és mekkora a Statikus nyomás.
Az meg hogy mennyit pörög,tehát mekkora az RPM tök elhanyagolható, sokan azt hiszik mert 1700 Rpm van felirva mekkora király venti,holott csak hangja lesz.
Az a riing max 40-45 CFM-et tud, na onnan kezdődnek csak a ventik, egy venti ami jol is hüt az 50-55 CFM-el rendelkezzen. RGB,Argb-ventinél ilyen értéket még nem láttam, esetleg 140mm ventiket kell megnézni de az is ugy ha minimum 1000 Rpm van, mert a 900-sok gyengék.
De ez szigoruan az ÉN véleményem.Nem vagyok szaki, magamtól és utána olvasásokból tanulok.
Abridabri is írta a tutit, én is a végére arra jutottam hogy levettem a ház elejét, 8-10 fokot nyertem. Igy a házat lecseréltem olyanra ahol tuti áthussan a levegő, nem kell a csili vili.
-
Grózi
Topikgazda
Minden kedves Fórúmtársnak boldog Karácsonyt!!
-
SRII
őstag
Enermax StarryFort SF30 a ház.
"Ha a TT riing se volt elég "
nem tudom ki mit tesztelt, de elégnek kellet volna lenni?
szinte semmi levegőt nem fúj be és nem is fúj ki(sem hátul sem fent, bárhova szerelem, elsőnek azt hittem a front üveglap miatt nem jön be levegő akkor áthelyeztem a ventit felülre szinte semmi levegő, majd a front üveglaphoz tettem a ARCTIC F14 PWM PST és láss csodát jön a levegő, van egy darab ARCTIC F14 PWM PST itthon kb 3x nagyobb levegőt nyom be (igaz kicsit hangos ) szerintem semmire való ventilátor ,igaz szép ugyan úgy az enermax rgb -s ventik is egy kuka, akkor lenne ez jó ha találnák még 4 darab ARCTIC F14 PWM PST és azokkal megnézni mit is mutat a hőfok. Ezek a ventik szerintem egy i3 irodai gépbe lehet jól mutatnak és elég amit nyújtanak de egy i7 és TI párosnál(nincs húzva) nagyon kevés.
TT ring maxon megy, az eloszton van egy speed állítási lehetőség, természetesen szinte semmi levegő mozgás normálnál meg odateszem a kezem vagy az arcom és nem érzem hogy valamit is fújna, az enermax ról meg nem is beszélek, semmi állítási lehetőség mivel molexről kapja az áramot bios -összes venti full seed, hangja nem nagyon van levegő nem sok jön.
Nem kell nekem speciális venti de azért a 6 venti üti a 37 ezret és ennyire képesek, ez számomra hervasztó.
Előző konfigom egy i5 8600k 1070 oc a kártya húzva volt egész nap ment a game és nem volt vele probléma 6 darab ARCTIC F PWM PST márkájú ventivel.
Azt gondoltam a drága jobb lesz, hát számomra nem így lett.ARCTIC BioniX F140
Thermalright TY-150
Thermalright TY-143
Ezt a három ventilátor néztem ki,(gyorsan) melyiket ajánlanátok, van tapasztalat? vagy ebben az árkategóriában van jobb teljesítményű ventilátor? Megpróbálok egy másik ventilátor márkát kíváncsi vagyok milyenek lesznek a hőmérsékletek.
Köszönöm a segítséged.
-
Ha a TT riing se volt eleg akkor a tobbi RGB s ventiben is csalodnal.
Inkabb ,akkor mar egy performance venti (pl Noctua industrial 3000rpm )+ RGB keret (Phanteks Halos ) Ez mocskos draga lesz ,de legalabb kielegiti az igenyeidet.
Egyebkent milyen gephazrol van szo ? Eros a gyanum ,hogy azzal van a problema ,ha mar egy oldallap leveteletol ekkora javulast ertel el. -
SRII
őstag
sziasztok!
Tudna valaki ajánlani 4 pin pwm rgb házhűtőt, normás 4 tűs csatlakozóval, valami nagy teljesítményűt keresnék,(zaj nem igen zavar) 4 db 12cm és 2 db 14 re lenne szükségem, ha van hozzá távirányító vagy szabályozható a sebességük több fokozatban az csak pozitívum, mivel (enermax tb rgb és thermaltake riing 3+3 pac ot vettem mindegyikből de semmi légszállításuk (nekem kevés) eneramxon nincs a thermaltakeen van sebesség állítási lehetőség de 700 nál gyorsabban nem forognak, sőt nem is tudom sehova sem csatlakoztatni hogy adjak neki nagyobb sebességet mert különleges csatlakozója van, így a külső ventivezérlő kiesett, az hogy halk okés de semmit nem mozgatnak meg.
/jelen pillanatban biosban full speed re van állítva az összes venti, (már amelyiket lehet állítani)a ház oldala levéve így tudtam a 75-85 fokból 66-70 -re lemenni, hanga a ventinek nincs de nem is mozdít meg semmit szinte/kuka lesz mind két pak!
Ha nem rgb mert nincs ilyen( szabályozható sebesség , nagy teljesítmény) akkor jó lesz ami nagy légszállítású én nem világít, inkább legyen hűvös mint fényes! -
szasanyi
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Most már van első kézből tapasztalat: baromi jól néz ki, hasonló mint a Corsair LL120 (csak sokkal olcsóbb). Sajnos a minősége viszont nem ellenőrzött, így a 4db ventiből csak 2 működik jkifogástalanul 1 csak köuzépen világít míg az utolós egyáltalán nem világít. A vezérlő egység 8 venticsatlakozójából csupán 3 vezérli teljeskörűen a LED-eket és a fordulatot is. Ezért megy is vissza gariba.
Zajszint: 4 sebesség (fiordulatszám nem ismert) ahol az első kimondottan halk, a 2. alig hallható, a 3. hallható de talán még nem zavaró (bár ez egyénfüggő) a 4 nekem hangos (és szükségtelen is, akkor "huzatot" kelt. ~15k-s árával igen jó vétel ha egy hibátlan darabot kap az ember. Így kissé szíván... különösen a PCX gariztatást ismerve.
-
frelife
aktív tag
válasz
dombi81
üzenetére
hát, nem szabadna neki fullon menni ha gyári beállításokon van, javaslom minden drivert frissits, a lapodra van cpu-z amit a honlapján letölthetsz, azzal tudod nézni mit csinál a cpu, a vga-nak is van saját szoftvere a firestorm, azt is szedd le, azzal a vga-t tudod beállítani, de mindenképp azt is frissen driverezném.
a cpu-ra még a segédprogramok közt/driver meg lehet találni az al suite 3 programot,azzal kompletten tudsz minden cpu és hütést, alul-felül feszelést csinálni.
én azt csinálnám hogy nyomnék egy cmos resetet, utána frissen driverezném,biosban tuti be lehet lőni a ventiket, biosban belül, qfan controll és ott futass egy Optimize All lehetőséget. utána jonak kell lenni, majd windowsba lépve a felsorolt al suite 3 és firestorm programokkal állítsd be a ventilátorok görbélyét.
Amugy szedj le Aida64-et is és stressz tesztet csinálj minimum 10 percet és közben figyeld az értékeklet. -
frelife
aktív tag
-
dombi81
senior tag
Sziasztok! A következőben kérnék segítséget. Cseréltem videókártyát a gépemben, mióta betettem, alapjáraton szép csendben pörögnek a ventik (VGA és CPU is), asztalon (WIN10). Viszont amikor bármilyen játékba belépek, 100%-os fordulatszámra kapcsol mindegyik venti. Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baj. Ez mitől lehet? Mi okozhatja? Egész idáig nem csinálta ezt. Frissítettem alaplapi biost is, minden defaulton. Nem értem.
-
szasanyi
félisten
Gamdias AEOLUS M2-1204R vetilátorokkal van bárkinek tapasztalata? Jól néz ki és kedvező árú csomag, folyadékcsapágyal kivitel... de sehol sincs feltüntetve zajszint ami szintén fontos.
-
SRII
őstag
sziasztok!
Érdeklődnék, van egy
ház Enermax StarryFort SF30
i7 9700k (nincs húzva)
aorus gtx 1080 ti xtreme edition 11g
a proci játék közben 75 fok a videokártya 80-85 között.
6 venti van benne a procihűtől egy be quiet! Dark Rock slim a videokártya 3 ventije is szépen megy, hiába állítom magas fordulatra a ventiket akkor is ugyan ezeket az értékeket kapom.
Számomra kicsit magasak ezek az értékek, vagy ez még elfogadható? esetleg csere ventiket ?
Köszönöm. -
frelife
aktív tag
válasz
üzenetére
írtam privátot.
azért azt nem ártana tudni mihez akarsz ventiket. Ház,cpu,vga, hütők tipusa. ez után tud bárki bármit is mondani. és ugye számít hogy mit szeretnél elérni, majd mindenki legyen csendes és bazi jo hütést pipálja ilyenkor ki. én pl tudom hogy az adott gépemen a vga cpu játékok alatt se érjen el 60fokot, ez volt a cél. ami nagyjából meg is van. persze ehhez kellett egy jó ház,jo ventik, cpura jo aio és pl alufeszelés,biosban kotyvasztás. most stabil 35-37 fokok uralkodnak alapjáraton, játékok alatt max cpu 58 vga 63 fokok.
-
törölt tag
válasz
frelife
üzenetére
köszi szépen,meg is rendelem,bár még azon gondolkodom,hogy előre 2db 14-es a 3db 12 es helyett (a 14-es tud 68,5 cfm-et 14.4 db mellett illetve 76,5 cfm 16,2 db mellett) hatra csak 12 -est tudok nem tudok felülre kell e (oda is csak 12-est tudok de akar 2-őt is.
A calculátor semmit nem mond nekem,mert ugyanúgy nem tudom ha cfm ha m3/h
,hogy melyik jó házhűtőnek)
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szóval 3db 120as venti kellene, de nem igazán tudom milyet vegyek, nem tudom az egyes típusok közt mi a különbség, kb 6-7000et szánék a 3db-ra, de ha megvan kevesebből az se gond... A ventik a gép elejébe kerülnének, olyan helyre ahol nem látni őket, előlap takarja, így a dizájn nem számít.

140mm-es és 120mm-es csoportban sem látom.
,hogy melyik jó házhűtőnek)