- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Köszi a választ neked is és kismedve1982 -nek is!
Van otthon 3 db Thermalright TY-140 14 centis ventim is (bár az egyik már kicsit nyekereg) Lehet hogy az lesz akkor, hogy előre a 2 12 cm Alpenföhn mellé ha még tudok, bekötök egy 14 centis TY-t. A gyári értékek szerint az 12 -es Alpenföhn Wing Boost 3 jobb légszállítási értékkel rendelkezik mint a 14-es Thermalright TY-140 (~92 vs. ~74). A lényeg, hogy próbálgatok, mi válik be a legjobban. Felülre biztos, hogy teszek egy 14 centis TY-t, most nincs pénzem még egy 14 centis Alpenföhnre, pedig nyilván az lenne a legjobb. Állítólag az Alpenföhn nagyon csendes, ezért vettem ezeket, meg mivel TG oldalas az új házam, tudom sokan utálják de jól jön a LED.
(#36670)kismedve1982:
Fel sem merült bennem, hogy az elülső venti(k) kifelé szívjanak.Alapból onnan kell beszívni a frissebb levegőt a házba, hátul meg kihúzni onnan a már melegebb levegőt.
A mostani házamban (Xigmatek Midgard 2, nem egy mai darab ne nagyon jól szellőzik, csak már kicsit kopott és a műanyag része iszonyúan összeszedte aport az évek alatt, rászáradt vagy nem is tudom, hogy nevezzem, ragad, nagyon zavaró) olyan 60-70 fo körül van a proci terheléskor, egy gyári xigmatek 12 centis ventivel elől (ez PWM-es) egy gyári 12 centis Xigmatek ventivel hátul (ez DC-s de van hozzá egy hátulra beszerelhető potméter) és egy 14 centis Thermalright TY-140 ventivel felül a CPU hűtő felett. Az új házban az új setuppal jobb értékeket várok természetesen. -
frelife
aktív tag
probáltam DC-ben, biosban ugy van beállítva de az Al Suite 3 csak látja hogy pörög a venti de nem engedi se pwm se dc állítani, szerintem nem látja. a Define r6 házam venti szabályzójára vannak kötve 4pinre, tehát DCben tudnom kéne szabályozni, mégse látja. a chasis 2re van bekötve.
Alul a fanoknál látni hogy pörög, de felül jobb oldalt egy felkiáltó jel azt ennyi. -
Chaser
legenda
a gumis sarkok biztos jók, a gyári ház venti ugyan halk, de berezegtei kicsit a házat ha úgy ér hozzá, oké, nem csúcskategóriás anyagból vana ház, de gumi "bakokkal" ez feltehetőleg nem gond így sem
jó áron volt amugen, ez is olyanon van, pár ezer ft plusz, mugen mivel aszimetrikus bénán néz ki venti nélkül, az én ramjaim nem bordásak, így bármilyen hűtő elfér
az rémlik hogy a pw többet pörög, és 3-400-on tényleg kb semmi levegőt nem mozgat, de 6-700 a lényeg, onnantól hang sem mérvadó, majd a szabályzás vezérli
egyedül a tápban mérvadó mennyit pörög maxon, ha rákötöm 12v-ra a gyári helyére, oda biztos 800-as flexet rakok - már ha cserélem benne, és nem veszek egy ötödik tápot is ( : - -
Chaser
legenda
úgyis megyek, az nem gond ( :
varia biztos lesz, rám kacsintott este a mugen 5 nagyobb testvére :d de ha az jön akkor maradnak a flexek, úgy nézem arra nem is kell ráraknom ventit, pont fölé tetőre befér, a másik ventije meg a cpu hűtő mögé, és akkor marad 5 ventim fronthoz és vga-hoz
most már összeraktam a vasat nagyjából, úgy látszik le tudná hűteni frankón vga alá rakott 2db 12-es venti a vga-t, csak kicsit emelni kellene, van ehhez valami mütyűr? a tápot elválasztó kamra lemezére kell tennem, ventiknek vannak ott csavarhelyek, de kb 2cm-t jó lenne emelni -
Chaser
legenda
amelyik 600rpm-en zajt produkál nálam az már hitvány, ezeknek a filléres ventiknek sincs hangja, nem tudom mik, az sg tg1-hez adták, mivel az egész 14e ft körül van, biztos nem valami top minőség
én is ezt mondtam, légszállítás a különbség ennyin, ha már ahhoz hang társul az régen baj sztem
ezért érdekel a flex vs bq! ventik viszonya, flex elég korrekt 600 körül is, bq-ra már nem emlkészem, annyi sz@r megfordult itt -
Chaser
legenda
a színe annyira nem testzett, de már tetszik az is, pont jól megy alaplaphoz és vga-hoz, viszont tényleg hangtalan 5-600 rpm alatt 5cm-ről is, semmi motor vagy szélzaj
kipróbálom majd ami a hűtőn van, az 1200-es
ezeket most korrekt áron lehet lőni, csilliókat' pedig nem szeretnék kiadni azért, h érdemileg ne legyen jobb
úgy rémlik 14-es is mehet aházba, itt írták páran a noctuákat, lehet hogy frontra abból kipróbálok kettőt, de utána nézekszerk:
ezekhez is adnak 3pin-molex átalakítót mint a flexhez?
a lapon csak 4 pin pwm van, ventiket fix 12v-ról akarom hajtani -
szasanyi
félisten
Minőségre, és zajszintre is a legjobbak között van az NF-P14s redux 1500 PWM. Nagy légszállítása miatt 1000f/min fordulaton jónak kell lennie, legalábbis remélem. A gond még az, hogy ennyiért - mivel Alza-n a legolcsóbb plusz van 4k-s kuponkedvezmény is - lehetetlen jobbat venni (sőt, még ilyet sem nagyon).
-
-
Paxker315
veterán
: ) csak azért írtam a kommentet, mert, lehet, hogy másnak akár hasznos is lesz. Személy szerint émelyítőnek tartom, mekkora kínálat van ventikből, és, sajnos emiatt a jókat specifikusan vadászni kell, mert, a shopok nagy részében rengeteg "generic" cucc van, csillió néven.
-
Paxker315
veterán
Nem nagyon, se a nagyobb oldalakon nem találni teszteket.
Itt annyit ír, csendes, meg tök jó, de, a csendességre nem látok "adatot", mit takar pontosan. [link]
QF120, szóval a kisebb átmérőjű változat: nem olyan halk, ami meg halk (alacsony fordulat) az meg nem olyan combos [link]
The customer is always right szemléletben, user reviewk. [link] [link] [link]
valoszinuleg ezeket Te is megtaláltad, én azt mondom: jók lehetnek, de, ártól függ, megéri-e megvenni őket. -
Paxker315
veterán
(#35925) chopin42
Nekem is P14 PWM PST-k vannak, meg használok lepa BOL Quiet-et, és, ugyan alacsony fordulaton szintén nem hangos a P14, de, kézbe véve kicsit az az olcsójancsi érzése van az embernekHelyén kezelem a cuccot, na.
Egyébként hiába "P"-s venti, a légmozgató kapacitása sem épp' .... rossz.
-
[HardwareCanucks] -nal az jott ki, hogy 0 intake ,2 exhaust mukodik legjobban (full negative pressure ) a PureBase500-nal. Probald ki eloszor igy .
Ha ragaszkodsz a zart tetohoz ,akkor viszont melyebben kell a zsebedbe nyulni. Bika front ventik kellenek abba hazba, hogy tudjonak 90fokban beszivni (zart frontpanel) :
BQ SW3 HS / NB-eLoop B14-PS -
duo
addikt
hmm én is csatlakoznék chopin42 kollegához. ha nem kellene sok darab akkor meg fractal design silent seriesből is lehetne venni az fekete/fehér, de kb 4000-es kategória illetve én most vettem bordára noiseblocker eloopot a 12 cm-es pwm high speed verziót. az is fekete fehér. hát az álom. de noctua árban mérik. (meg szeretem a lepáimat is viszont a gépem a silent módban 1050-1060-on hajtja és ott már van motorhang. eltettem későbbre házhútőnek)
-
chopin42
őstag
P12 pwm white. Ezek nagyon jó kis ventik az árukhoz mérve, 1300ig hangtalan effektíve, és tol rendesen, ha kell kakaó.
Amúgy ez a ház első ránézésre egy hotbox, 0 szellőzés előröl. =kalap szivárványos fos. Az ilyeneket vevők tehetnek róla, hogy lassan a gépházak terén a tg és az rgb full zárt fronttal kombinálva MINDENNÉL előbbre való. Innováció, funkció, szellőzés nuku...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest