- Netfone
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Utolsó nagy frissítését kapta meg az Xperia 10 V
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz Visormail #35598 üzenetére
Affene, a 22est még lehet kapni pár helyen, de sehol nem írnak ledet még a gyártó oldalán sem, a képen mégis világít [link]
Persze sejtettem, hogy ami nem ledes abból nem nagyon fognak átlátszót csinálni. Esetleg olyan, aminek a lapátja és a kerete is fehér? Vagy ezüst.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Visormail
addikt
Sziasztok! Tud esetleg valaki teljesen átlátszó (lapátok és keret is) ventilátort amiben nincs beépített led? Tulajdonságai nem különösebben fontosak, mérete minél nagyobb annál jobb. Pl ez tökéletes lenne, de már nem árulják Akasa átlátszó ventilátor 18 cm
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Morris
veterán
válasz chopin42 #35594 üzenetére
Nem. Csöndben vannak.
Csak akkor hummogott amikor pull-ban voltak. Azaz amikor a felfogató rács a ventik előtt volt).
Push-ban minden oké.
A hummogás így teljesen megszűnt.
Szélzaj magas fordulaton már hallatszik, de Farcry primal alatt csöndben van a gép. (mindegyik venti 40fok
Cpu hőmérséklettől emeli nálam a fordulatot.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
addikt
Üdv!
Ma megérkezett egy i7-9700-es proci, ehhez jön majd 2-3 nap múlva, egy Asus Prime Z390-A-s alaplap. A hűtés úgy néz ki, hogy a CPU-ra egy Brocken 3 kerül, hátul a Phanteks Enthoo Pro M ház gyárilag beépített 140 mm-es hűtője teszi majd a dolgát, elöl meg egy Nanoxia Deep Silence 140 mm, és egy Nanoxia FX EVO 120 mm-es ventik.
Mind a 3 házventi 4 tűs, PWM-es.
Viszont az alaplapon alapból csak 2 db CHA FAN csatlakozó van. Ugye a CPU ventije megy a maga csatlakozójába, viszont a 3 házventit is jó lenne valami értelmes megoldással használni, hőmérséklet alapú szabályozással.
Van ugyan egy AIO PUMP csati, de ott ha jól értelmezem, az oda csatlakoztatott venti folyamatosan maxon pörögne, azt meg nem szeretném.
Azután van még egy M2 FAN csati, az is a kézikönyv ábra szerint PWM-es, csak kérdés, hogy nyugodtan rádughatom-e valamelyik ház ventit, ugyanúgy vezérelhető onnan is, mintha egy CHA FAN csatira lenne dugva?
Előre is köszi az infókat.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
QwErTy42
addikt
válasz Morris #35589 üzenetére
A Corsair ventiknél nem nehéz jobbnak lenni.
Viszont tudásra tetszik, színben jobban passzol majd a házamhoz (a fosbarnával nehezen tudtam korábbi ventijeimnél is megbarátkozni).
Adok neki egy esélyt. Ha mégsem válik be, akkor cserélek....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
senior tag
Sziasztok! A fiam Strx980Ti elszállt az egyik venti! Ill szerintem olyan mintha a csapágy esett volna szét és alkalmasint belever a keretbe! Kézzel megmozgatva kétségbeejtő...Most azt a ventit lehúztam, de ez hosszútávon nem kifizetődő, mert az esetek töbségében nyélen megy a GPU...Mit tanácsoltok? Mi ilyenkor a legjobb megoldás?
-
sittes79
addikt
válasz abridabri #35580 üzenetére
Na megrendeltem a silverstone t, köszönöm, közben kitanaztam, hogy 30 eur az újabb ap183 as venti ami már pwm-es és max 1500 fordulattal megy 140 ccfm el, remélem bevalik, még a rögzítés kell megoldanom. Amúgy gondolkodom, hogy alulra teszem a táp takaró lemezre és közvetlenül nyomom a déli hídra, de oda valami ragasztó kellene vagy fúrni a lemezbe 4 lyukat, vagy ez hülyeség!?
-
Grózi
Topikgazda
válasz csucsbicep #35582 üzenetére
140-sben még nem próbáltam.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Általánosságban véve, mennyivel rövidül, egy dupla golyós csapágyazású ventilátor élettartama, ha 4600 helyett 5100 a fordulatszáma percenként? Max fordulatszáma amúgy 6000.
Köszi!
-
sittes79
addikt
válasz abridabri #35578 üzenetére
Amazon UK most találtam ugyanaz a típus 15 font valami különbség lehet, de nem tudom mi? Noctua nf-a20 at néztem még de az valóban 30 eur illetve azzal nem lennék előrébb a mostani cooler master hez képest gondolom? Uh ilyen gumicsavart honnét?
Kábel kotegelom mondjuk van, 15 fontért akkor kipróbálom, remélem bevalik köszi az ajanlast. A mostani 200 as cm et meg feldobom a ház tetejére, mondjuk annak nem sok szívó ereje van, akkor fújni fog be -
veterán
válasz sittes79 #35571 üzenetére
Egyik srac a melohelyen pont ma meselte ,hogy neki is meleg volt a Vega64 a CM H500p ben, es kevesnek erezte a legnyomast a front 20as ventikbol, kiprobalta a 18cm Silverstone ventivel AP181 : amit meg tolem kapott regebben, es 10fokkal huvosebb lett a VGA . A normal 20as ventiknek kicsi a legnyomasa ,meg raadasul minden fele szetnyomja a levegot ,amig ez a Silverstone egyenes vonalban (vortex frame) elore lovi a levegot.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Ez a gond nálam is ott van a hdd keret de szerintem kiveszem, a másik problémám hogy a 2x 200mm venti nem nagyon csinál van levegő nyomást, ha mögé tennék egy 140 vagy 120 ast az segítene a presszióban, 3 ssd van a lapban és a déli híd igen forró lesz egy idő után. Milyen ventit ajánlotok?illetve hogy rögzítem?
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz csucsbicep #35573 üzenetére
Alkalmas,de ha csak nagyon nem fogja le a hdd rack a légáramlatot és/vagy zárt előlap,esetleg sűrű porszűrő-akkor felesleges+nem is fér bele az árkeretedbe.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz csucsbicep #35569 üzenetére
Én ezek közül a Nanoxia DS-t választanám.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van egy cooler master h500 házam benne egy igen forró x570 lap szeretnék még plusz ventit ami főleg a déli hidat fujna, milyen megoldások vannak erre?
Illetve felülre is tennék 2 ventit...
-
-
csucsbicep
nagyúr
válasz csucsbicep #35562 üzenetére
Abban tudnátok segíteni, hogy milyen ventiket vegyek előre? Alpenföhn Basic 140 pwm, Phanteks PH-F140SP, BQ PW2 140 vagy Nanoxia Deep Silence 140 1100rpm? Legyen minél halkabb és vmi levegőt is szallitson. 3k/db körül huznam meg az arszintet.
-
csucsbicep
nagyúr
Ja. Eddig én se így használtam, de próbát meger.
-
enemi
senior tag
válasz csucsbicep #35562 üzenetére
" 2db 14-est felülre, ahol az egyik tolja be, a másik szívja ki a levegőt." wtf?!
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz abridabri #35561 üzenetére
Köszi. Jó ez a TY147A, de kicsit drága, főleg, hogy több ventit kell vennem.
Terv szerint tennék előre 2-3db 14-es ventit, ami tolják be a levegőt. 2db 14-est felülre, ahol az egyik tolja be, a másik szívja ki a levegőt. Illetve egy 12-es hátra.
A két felsőnek kék ledest szeretnék, ezeket néztem ki: Phobya G-Silent 14. Esetleg veszek egyet, mert van egy Cooltek CT-Silent 140 blue led otthon.
Frontba több opció van, ár szerint növekvő sorrendben: Alpenföhn Basic 140 PWM, Xilence Performance C XPF140.R.PWM 140mm, Xilence 2 Component PWM 140mm, Cooltek CT-Silent Fan 140, PHANTEKS PH-F140SP, Be quiet! Pure Wings 2 - 140 . Kicsit nagy a skála, de ennyire sikerült leszűrni.
Hátra még nem tudom milyen keverőt rakok, de egy halk és a lehetőségekhez mérten szellős gépet szeretnék.
Az alaplapomról(Asus B350 Strix) tudom őket szabályozni, meg van egy Scythe kaze Q is.
Köszi a segítséget előre is, tanácsokat szívesen fogadok.
-
veterán
válasz csucsbicep #35559 üzenetére
neki elfer 3db 14cm venti a MeshifyC elejen ,de 2x14+x12 tuti befer.
Vagy 2db TY147A is jo megoldas elore ( 140*152mm)[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok! Egy FD Meshify C házat szeretnék "beventilatorozni". Otthon ezek akadtak. Meg amik a házhoz járnak. Fogok venni pár kék ledest a dijazn miatt. Ezek közül szerintetek érdemes párat felhasználom vagy kuka az összes? Amit még nem tudok, hogy előre 2db 14-est vagy 3db 12-est vegyek/tegyek, illetve felülre is a 12-es és 14-es méret között vacillalok.
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Létezik halk 60x60x15 -ös venti? Pici házba kéne, kifelé fújna onnan, amit a procihűtő kevésbé ér el..
60x60x25 van itthon, de az pont nem fér el az alaplap miatt...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
chopin42
őstag
Üdv! Akinek van wing boost 3 140 ventije, az megmondaná, mennyi a valós minimum fordulat, és ezen halható -e? Nagyon köszönöm!
Illetve esetleg aki Pécsett rendelkezik arctic p14 és/vagy wing boost 3 ventikkel, megengedné majd, hogy meghallgassam őket élőben? Nagyon kíváncsi lennék! Köszönöm! Egy sörrel meghálálnámSzakmai kérdések csak a fórumban...
-
Ármester
válasz abridabri #35546 üzenetére
Van/volt Eloop-om. Nem ér hozzá. Ahhoz nagyon hülyén kell feltenni, hogy hozzáérjen valamihez. Nem tudom, hogy ehhez vagy a sima NB-hez volt-e gumis távtartó keret, de pl azzal is simán használható. Tedd a kezed kicsit közel a bemenő légáramhoz, egyből lehet hallani bármilyen ventinél búgó szélzajt.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
veterán
válasz jaffa 2843 #35544 üzenetére
Nem amiatt van, az Eloop nem hasznalhato pull felallasban, a lapatok a kerettel kb egy vonalban vannak , suroljak a szurot/radit ha forognak.
[link]
" If you have these fans in a pull configuration with a case filter, heatsink or radiator core less than 1-2 cm away then you will experience a drone-like noise. This is well documented and Blacknoise themselves do not recommend running these fans in a pull configuration as-is." -
Morris
veterán
válasz jaffa 2843 #35544 üzenetére
Akkor jó. Csak azt hittem egy pillanatra, hogy nem tudom majd emiatt felrakni az előlapot. (P400S)
-
Ármester
-
Morris
veterán
válasz chopin42 #35542 üzenetére
Megérkeztek a Noiseblocker Eloop B14-PS ventik.
Külsőre rendben vannak. Max fordulat 1306 rpm. Elég jó levegőt tol.
Először a rács mögé szereltem fel az előlapra, de így elkezdett búgni. Aztán a rács a venti mögé került. Így már oké.
A minimum fordulat 461rpm. Ami csalódás. A leírásában 300 a min rpm.
Mondjuk így sem hallom. -
Morris
veterán
Az összefoglalóban lévő Noiseblocker Eloop B14-PS ventinél az van írva, hogy randira, bordára ajánlott venti.
Mi alapján ajánlott erre és nem inkább házhűtésre? A statikus nyomás miatt ami kisebb mint 1.08 vagy a 9 air Flow-ra hajazó lapátok miatt?[ Szerkesztve ]
-
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok
Keresek NZXT H200/210 házba 3 db 140-es ventit.
A dobozban nem lenne csak egy 2400g vagy 3400g.
Fontos hogy halk legyen korrekt legszallitas mellett is.A NOCTUA NF-A14 PWM tetszene de keresek valami alternativat hasonlo kepessegekkel.
Kosz szepen
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
-
enemi
senior tag
válasz enginev3.0 #35528 üzenetére
Zajszínt: 33,00 dBA...Az nem kevés,gondolom fixen pörög 1600-on
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
-
chopin42
őstag
válasz enginev3.0 #35530 üzenetére
Passz, olyanom nincs. Ez már nekem a túl olcsó kategória, de beválhat, ha nem, keresel tovább.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
-
chopin42
őstag
válasz enginev3.0 #35528 üzenetére
Csakhogy ez tuti hazugság, hacsak nem rakétahajtómű...A gyártók sajna hazudnak, ki többet, ki kevesebbet, ezen kívül nincs egységes mérés, gyártónként eltér. Vegyél egy artic p12-t, az táphoz elég kell hogy legyen, 200-1800, jó levegőt tol, és csendes. 1.5k.
-
válasz jaffa 2843 #35527 üzenetére
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Ármester
válasz enginev3.0 #35526 üzenetére
m3/h lesz az, nem CFM
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Sziasztok
Kellene nekem 12CM 80+CFM-es ventilátor (tápba)
Nem túl horror árron, és lehetőleg halk, mert nonstop megy a gépA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
vaakuum
addikt
válasz humilislupus #35524 üzenetére
Bal váll fölött nyugati irányba nagy ívben? Vagy esetleg másik alaplapi csatlakozón megpróbálni előtte?
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
humilislupus
tag
Sziasztok. Évekkel ezelött vettem egy enermax twister pressure ventit boltból újat jó drágán ,de nem üzemeltem be. Most kellene a venti de bekapcsoláskor csak 2 cm -t mozdul. Ezzel most mit lehet tenni szerintetek?
-
abdulka1
őstag
válasz tothjozsi96 #35520 üzenetére
A típus véleményezését, és a ajánlást meghagyom a sokat tapasztalt kollégáknak.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grózi
Topikgazda
válasz tothjozsi96 #35520 üzenetére
2-1-s felállásban a te konfigodhoz bőven elég lesz.
-
abdulka1
őstag
válasz tothjozsi96 #35518 üzenetére
Szia!
A pozitív nyomás kialakítása érdekében, mindenképp érdemes kihasználni az összes előlapi helyet a friss levegő befúvására.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
tothjozsi96
addikt
Valaki erre esetleg?
Köszönöm.
-
Bodz
nagyúr
Találtam egy doboz mélyén zsír új, 120-as Englide n.zero classic ventit. Basszus, ennek semmi, de semmi hangja sincs gépbe szerelve, mintha nem is létezne. Kár hogy több nincs, akkor nagyon boldog lennék.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Cooler Master N200-ba szeretném a gyári ventilátorokat kicserélni.
A gépben van egy i5-9400F, 16GB DDR4, GTX 1060, 500GB SSDMindkét gyári ventilátort selejtezném mert nekem hangosak.
Nekem nagyon szimpatikus a BQ! termékcsalád.Itt mellékelem az alaplapom ventilátor kiosztását.
A gépház tetejébe semmiképp se szeretnék ventilátort, csak előre és hátulra.
Előre befér 2, van értelme oda kettőt tenni? Vagy elég az 1-1?Köszönöm!
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
420/45-ös radin használok 3 Alpenfoehn WingBoost 2-őt. Sajna az egyik elkezdett masszívan kerregni. Futásidő 95%-ban 600 RPM-el mennek, ezen nem is nagyon akarok változtatni. Vagy cserélem (Pure Wings 2-re gondoltam) mindhármat, vagy vadászok +1 WB2-őt.
Van valakinek tapasztalata, hogy (érzésre) a BQ Pure Wings 2 mit tud légszállításban/nyomásban/hangban ezen a fordulaton a WB2-höz képest?
Köszi, Pakmara
-
chopin42
őstag
Köszönöm!
Akkor a kiszemeltek sorban:
wb3 (~3.5k)
ty147a (~4.5k)
sw3 140(~ 5.6k/hs 7k )
eloop b14-ps (7.5k )
5 db p14 pst (8.5 k )
Ezek alapján (kivéve off) az utolsó kettő talán mégsem éri meg, tekintve, hogy a wb3 is elég szerinted. Utánanézek, hogy a p14pst milyen a wb3hoz képest, és lehet abból veszek 5öt 2 másik árából...)Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Grózi
Topikgazda
válasz chopin42 #35502 üzenetére
"Szóval ha a lehető legcsendesebb és ehhez mérten legjobb teljesítményt keresem, ami alacsony 4-500 körül is jó levegőt tol, porszűrő és rács mögé,akkor mi kell nekem?"
Akkor SW3 vagy eLoop.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Cooler Master MB511 Mesh házba szeretne egyik cimborám előre 140mm házhűtőket venni. Amolyan olcsó, de jó megoldást keres. Be Quiet Pure wings 2 megfelelne az elvárásnak? Van belőle high speed verzió is megérné azt venni vagy inkább a simát (1000/1600 rpm)? Illetve nekem kicsit kesze-kusza a manual az alaplapjához megtenné valaki, hogy ellenőrzi a kompatibilitást? Ő lenne az alany. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
veterán
Talaltam egy jo alapos tesztet az Arctic P szeriarol (elso 16perc) +osszehasonlitva a regi F szeriaval
Arctic P14 P12 F12 F14 Rev2 F14 Fans Test
Nem is tudtam,hogy ki lehet pattintani a lapatokat ,igy idealis moddinghoz (spray) . -
chopin42
őstag
Köszi! Nem a használt wb2 döglött be, hanem az új, ez idegesített fel. A használt még ketyeg a másikkal, de nem az igazi. 120mm furattáv nem akadály, a ház sokoldalú. Ty147a jó lenne, de nem hinném, hogy befér, sanszos, hogy az Entho pro eleje fix 140*280. Az sq pedig kicsit más.
Amiket felsoroltam,azok közül a wb3 a legszimpatikusabb,ára és gyári y kábelek miatt. Viszont alacsonyabb a max fordulat, mint az elődnél. Ennek ellenére maxon tud annyi vagy több levegőt,mint a wb2?
A fülem eléggé érzékeny sajna, a pénzzel még úgy vagyok, hogy ha a cél szentesíti, kinyögöm...
Szóval ha a lehető legcsendesebb és ehhez mérten legjobb teljesítményt keresem, ami alacsony 4-500 körül is jó levegőt tol, porszűrő és rács mögé,akkor mi kell nekem?
Wb3 erre is elég, vagy ty147a ha befér, vagy...?Illetve budget oldalról az arctic p14 pst ezekhez képest milyen?
Bocs a hosszú hsz-ért, de remélem, érthető vagyok
-
Grózi
Topikgazda
válasz chopin42 #35500 üzenetére
2 évet ha kibírt egy venti akkor az már bőven jó-főleg ha használtan vetted.
Házhűtésre bármelyik elég teljesítmény terén azok közül amit néztél.Javaslom még a TY-147A-t ha befér.
A többit az dönti el,hogy mennyit vagy hajlandó rá áldozni és mennyire érzékeny a füled.
Az ugye megvan,hogy a WB3-n 120 mm-s lyuktáv van?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Netfone
- Interactive Brokers társalgó
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
- Gamdias RGB új beépíthető ventillátor 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest