- Netfone
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Utolsó nagy frissítését kapta meg az Xperia 10 V
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
idézet a tápegységekkel foglalkozó topik első hozzászólásából:
" Cicereg a tápegységem. Ez azt jelenti, hogy baja van?
Nem. Erről itt olvashatsz bővebben: Prohardver tudástár: A tápellátó áramkörök „cicergése“, sípolása"Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
nuke7
veterán
esetleg valaki tudja, hogy mit lehet kezdeni azzal, hogy a tápom "ciripel" néha..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
Motion_Blur
félisten
válasz mpierre #34995 üzenetére
Köszi. Jelenleg így állok, a pirosan bekarikázott gyári 140-es ventiket cserélem most le.
+ 2cm-es gumibakokkal emeltem még a hasmagasságon
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
diegho
nagyúr
Na, annyian mondtátok, hogy milyen jó az Arctic P14, rendeltem 4db pwm pst-t, majd írok róla, ha megjött.
-
mpierre
veterán
válasz Motion_Blur #34993 üzenetére
Akkor ehhez hasonló kivitelezést javaslok: [link]
Most fejből nem emlékszem, hogy elférne-e mögötte a hdd keret, ha rajta van a venti, de a ház elejét tuti ki kell vágni, mert ott egy szép fémlemez leledzik.. Ez 2 db 120-as ventis megoldás. Ja! Porszűrővel, csak az nincs a képen.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
crazygamer75
tag
Nehezen, de döntésre jutottam: vettem apróról CM Mastercase pro 5 házat (benne gyári 3x14cm 3 pin-es venti, ezek kerülnek hátra és felülre, kifele fújva) plusz még hozzá 2x Akasa viper 14 cm 4 pin pwm-et( ezek előlre befele fújva).
Hétvégén lesz összeszerelve a gép. A 2db 4 pines venti az Asrock B450M Pro4 alaplapra lesz kötve egy y elosztóval, a 3 db gyári 3 pin-es pedig tápra (remélem van rajta 3 pin-es csatlakozó, nem én raktam össze a gépet, így nem tudom).
Kérdésem:
1.: a 3 db gyárit valahogy (4 pin----3 pin átalakitó/elosztó) rá tudom kötni az alaplapra és igy vezérelhetőek lesznek?
2.: milyen programmal vezéreljem a ventiket? Szeretném, ha a VGA hőfokváltozásaira tudnám állítani a sebességet és nem a prociéra (a procim még a rossz hütésű házamban se ment 62 fok fölé). Vagy egyszerűen az alaplap biosában állítsak vezérlést? -
veterán
válasz Motion_Blur #34991 üzenetére
Az Obsidian 800D igazabol egy nagyon rossz konstukcio, nincs 1 db ventihely se ,ahova lehetne befujo ventit rakni. Csak alulra lehet igazabol rakni ventit , de ott is 2 racson at kell dolgoznia . Raadasul az osszes PCI takarolemez tomor fembol van, hogy meg a meleg meg veletlen se tudjon tavozni a VGA alatt
Amivel lehetne javitani a dolgon :
-5,25 helyre ventit rakni ([link] )
-VGA alatt az osszes takaroelemet kidobni.
[kép][ Szerkesztve ]
-
-
GFerr56
aktív tag
válasz Motion_Blur #34986 üzenetére
Hali!
Szerintem nem a ház a "túl nagy", hanem a friss levegő bejuttatás egyenlő a nullával. Ezt kellene orvosolni sztem
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
enemi
senior tag
válasz SunMount3r #34987 üzenetére
Milyen CPU hűtőt vegyek? Összefoglaló!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Motion_Blur
félisten
Nem is az a célom, igazából túl nagy a ház, megreked benne a meleg levegő (Obsidian 800D).
Az alsó házventi pont a VGA végéhez szív alulról, a hátsó pedig tolja ki a backplate-ről felszálló forró levegőt.
Ezt a két gyári Corsair házventit cserélem le, terveim szerint 1000RPM körül fogom járatni az újakat. Arról nem találtam adatot hogy ilyen fordulaton milyen hangosak, de bízom benne hogy azért elviselhetőek lesznek.
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
eventus
veterán
BQ Dark Rock 3 ventijét (Silent wings 3 135mm), betettem hátulra elszívónak. 2000 rpm maxon pörögve csendesebb, mint az előtte lévő Corsair AF140 (a nem ledes, színes karikás) 1100 rm mellett. BQ 1100 rpm nulla hang, gép a földön asztal mellett.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Grózi
Topikgazda
válasz Motion_Blur #34982 üzenetére
Nem a legcsendesebb darab,de légszállítás/statikus nyomás terén jó.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Zwiebi
tag
válasz Motion_Blur #34971 üzenetére
Tokeletesen mukodik fekve is, az egyetlen problemaja annyi, hogy magasabb fordulaton jelentos a szelzaj. 500 RPM alatt nema, 700-ig csendes.
@mgabi:
Probald ki mas szoftverrel is. Nagyon gyakran csupan a gyari vacak a limitalo tenyezo. MSI command center pl. manualis modban csak 50%-ig engedi levinni a fordulatszamot...
Speedfan ha meg jo az alaplapodhoz (nem fejlesztik mar) vagy Argus Monitor pl (30 napig teljes erteku). -
Whysperer
addikt
válasz abdulka1 #34975 üzenetére
Volt 5 fokot hozott 200 fordulattal alacsonyabban. Delid után mértem. 1 ventivel 30 perc inteBurn testet és aztán 2 ventivel 30 percet! Így most Most alacsonyabb fordulaton hidegebb. Szinte hangtalan a gép. a Fractal Design anyag használatával nem vagyok megelégedve túl lemezes a zalaman z11-hez kepést. Szóval sz.tem majd egy csendes masszive házat fog kapni későbbiek folyamán ,de szellőzésben király
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
mgabi
senior tag
-
abdulka1
őstag
válasz Whysperer #34972 üzenetére
Szia!
Volt valami pozitív hatása a második ventilátornak?
Próbáld meg a varázslónál megérdeklődni a rögzítőket.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Whysperer
addikt
válasz Motion_Blur #34973 üzenetére
nem látod jól 8)) van 1.5 cm kb
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
Sziasztok
Tudnátok segíteni ,hogy alpenfoehn brocken 2 -m van. Eredetileg egy venti volt hozzá. Ehhez volt is olyan fém pánt amivel ráfogatom a bordára. Majd rendeltem 1 ugyan olyan ventit ebayről ami meg is jött és teljesen rendben van. Csak az a baj ,hogy ahhoz nem adtak azokat a fém tartókat. szóval most eléggé érdekesen van megoldva. Fogtam a 2 eredeti pántot. Avval van oda fog-va 1 -1 fent és lent meg egy gumival van össze húzva. Honnan tudok ilyen fém tartót rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Csináltam egy kis home made tesztet.
Corsair ML140 Pro és Arctic F12 PWM.
Azonos fordulaton az arctic érzetre több levegőt mozgat 12cm-es létére. ~800-as fordulaton mentek. Hang szempontjából az Arctic hangosabb, de csak minimálisan.
Szvsz a Corsair házhűtőnek nem igazán való. Inkább bordára, radira ajánlanám.Azt hiszem élek a 14 napos elállás lehetőségével.
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
Noctua NF-P14s Redux 1500 PWM.
0%-os PWM jelnel ez is megall. (120mm-es redux-ra ez nem igaz).
-
mgabi
senior tag
EK-Vardar EVO 140ER [link] semi-active hűtőnek van valamilyen alternatívája? Csak akkor kellene mennie, ha a 1080Ti is dolgozik. A ház aljából szívná a levegőt, és tolná a vga karira, ha terhelés alatt van. Máskor nincsen rá szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
-
enemi
senior tag
válasz SunMount3r #34963 üzenetére
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
GFerr56
aktív tag
válasz SunMount3r #34963 üzenetére
Szia!
Vannak még, én pont múlt héten adtam el egy bontatlan ARCTIC 11LP hűttőt. Anno barátnőm hasonló gépéhez rendeltem, de később derült ki, hogy nem a cooler volt a ludas. Szerintem nagyságrendekkel jobb a gyárinál.
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
775-ös alaplaphoz lehet még proci hűtőt kapni? Core 2 Duo 2.4GHz-es van a gépben a gyári Intel hűtőjével és gondoltam csendesítenék rajta, ha lehetséges. Tehát olyan hűtő kellene ami minél halkabb, de azért hűtsön is rendesen.
Köszi!
-
veterán
válasz xPraetoriaNx #34961 üzenetére
Nekem kepek alapjan ugy tunik, hogy szabadon cserelheto barmilyen 12cm ventire a gyari enermax , a 4 csavart rezgeselnyelo gumi takarja csak :[link]
-
xPraetoriaNx
senior tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez nem szervíz topic (ezért is offban írom soraim), de vannak itt hozzáértő emberek, hátha tud nekem valaki valami okosat mondani, vagy minimum egy útbaigazítást...
Nem egész 2,5 éve (2017. januárjában, hogy pontos legyek) vettem egy Enermax ETS-T50 Axe CPU hűtőt, ami tökéletesen is üzemel a mai napig, a 100%-ra pörgetett (bár még tuningolatlan) i7-6700K-t is jól hűt, viszont nagyon úgy néz ki sajnos, hogy a ventilátor elkezdte megadni magát.
Ennek egyik jele, hogy pár hete egy fura "ciripelő" hangra lettem figyelmes, melyről kiderült, a CPU hűtő ventilátorából jön. (Igény esetén csatolok hanganyagot) A furcsaság egyébként az, hogy ha lefektetem a gépházat, akkor majdnemhogy megszűnik a zaj, olyan halk lesz, viszont felállítva (nem röhög) néha olyan hangerőn "zenél", ami fejhallgató használata nélkül kifejezetten zavaró, tehát pl. bekapcsolt gép mellett TV nézés felejtős.
Sűrített levegős kifújkálás már megvolt, mintha egy kicsit segített is volna a dolgon, de megoldani közelről se oldotta meg.Másik hibajelenség, amit viszont csak 3-4 napja csinál, hogy randomszerűen végigmegy a saját RGB LED színskáláján, mint amikor elindíto, a gépet, szóval lehet egy pillanatra megszakad az áramfelvétele vagy valami. Ezt a beállítástól függetlenül csinálja (tehát akkor is, ha kikapcsolt RGB-vel használom, meg akkor is, ha valamelyik színben pompáztatom), viszont azt megjegyzi, szóval a "cycle" után visszaáll arra amin volt előtte.
"Szerencsére" ez nem olyan konstrukció, amin csak úgy le tudod cserélni a ventilátort, mert "egyedi" öntésű, magával a kerettel fogadot (pattintod rá 2 oldalt) rá a hűtőbordára, szóval a "megyek veszek egy másik 12 centis ventilátort és rárakom azt" eset nem játszik (vagy max celluxszal megoldva).
Van szerintetek értelme ezzel bajlódni? Pl olajozással (illetve ha igen, akkor valaki meg tudná mondani honnan tudok műszer olajat szerezni? Számtech boltokban nem találtam, guglizás útján meg nevesincs mondhatni amatőr webshopokat találtam, azokat meg inkább hanyagolnám), esetleg egyéb procedúra, vagy inkább kezdjek el másik hűtés után nézelődni?
Válaszokat előre is köszönöm!
There is no war. Only the harvest.
-
GFerr56
aktív tag
válasz abridabri #34958 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet. A házban minden helyen (8db) van 140-es venti. A 120-as (2db) videó kártya extra hűtéséhez kellene (pci slot), ezt (noha van az alaplapon bőven aljzat) egyelőre a ház vezérlőjével oldanám meg (szoftveresen is tudom állítani, akár ki is tudom kapcsolni).
Egyébként találtam egy esélyest: Aerocool Rev B. Régebben voltak Aerocool ventijeim, és meg voltam elégedve velük, nagyon csendesen dolgoztak.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz GFerr56 #34942 üzenetére
Arctic P12 nagyon alacson feszen is elindul . 2,8V . Tapegyseg venticsere topicban is eloszeretettel ajanjak pont emiatt a kepessege miatt.
RGB pedig megoldhato Phanteks Halos RGB ventikeretekkel
Amugy miert nem 140es ventiket veszel ? A DG87 -be azok is elfernek. -
abdulka1
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz abdulka1 #34949 üzenetére
Nem.Gyárilag TY-147A-val van szerelve és az jobb mint a WB.Ugyanilyen bordám volt tépett 4790K-n(4,8-n ment),ami a TY-hoz képest hozott 3-4 fokot az a Viper R volt,de persze felül az jóval hangosabb volt.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
nuke7
veterán
válasz diegho #34951 üzenetére
basszus... pedig független review-kban is hasonló eredmények jöttek mint amiket a honlapjukon írnak..
https://nl.hardware.info/reviews/7187/4/betaalbare-casefans-review-92-modellen-getest-efficientste
és elég halknak is mérték...
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Starchm #34944 üzenetére
Nem!
A gyári ventilátor légnyomás, légszállítás paraméterei jobbak, mint a linkelt ventié. A push-pull felállással sem nyernél annyit, hogy megérje a befektetést.
Egyébként ha megnézed a gyári rögzítő "pántok" kialakítását láthatod, hogy fel sem lehet vele szerelni, mert az Alpenföhn ventilátornál nem a keret szélén vannak a 120-as rögzítő furatok.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
vepe
őstag
Házhűtésre mennyire megfelelő egy Akasa Vegas TLY, valóban halk hűtők, illetve 20cm-es rgb-s hűtőt milyet javasoltok?
14 és 20cm-es rgb-s halk hűtőt szeretnék venni, de annyi van a neten, hogy elég nehéz választani, plusz sokszor fals infókat adnak meg a leírásokban.
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
Gyári Thermalright Macho rev. B borda ventijét megéri cserélni ilyen ventikre?
Akár pushpull-ban.
[link] -
GFerr56
aktív tag
Hali!
Most kezdek kutakodni, de gondoltam megkérdezem itt...
Olyan ventilátor kellene (120-as), ami nagyon alacsony feszültségen indul. Szentségtörés, de, ha esetleg RGB-s, az is jó lenne (mindegy, ha 5 vagy 12 Volt). Elsősorban a házam (EVGA DG-87) saját vezérlőjével használnám, ami feszültség alapon vezérel, 0-100% között 5%-os lépésekben.
Előre is köszönöm.Üdv
-
-
eventus
veterán
Be Quiet PW2 és Shadow W2 között csak az utóbbinak a rögzítés az előnye és a csendesebb működés - 900 rpm, kevesebb levegő. Hát nem tudom melyiket. Képek alapján a ShW igényesebb műanyagból is van.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
nuke7
veterán
válasz Motion_Blur #34936 üzenetére
kösz, nekem is pont ugyanilyen - 45 foknál 1-6%-on forog
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Majdnem zárt elejű házba (Define R6 ajtóval) melyik ventilátor a jobb, Akasa Black Apache 140mm vagy Noiseblocker B14-PS? Cél a VGA alá minél hatékonyabb hűvös levegő juttatás, minél halkabban!
Köszi előre is a segítséget!
i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
nuke7
veterán
válasz Motion_Blur #34934 üzenetére
és 45 neked passzívan idle (netezés közben) vagy ott indul a venti..?
Mert nekem annyin áll meg az idle, ahol a venti elindul (45 fok körül most, hogy 45-nél indul a venti)https://youtube.com/user/nuke7
-
Motion_Blur
félisten
Így már más a leányzó fekvése, ha csak 45 fokot ér el, az már csoda
GPU-Z-vel tudod monitorozni hogy hány W-ot fogyaszt éppen, és milyen terhelést kap (TDP).
Nálam 0.650V az idle fesz, de ha nézek egy videót böngészőben már 0.800V-re ugrik, és ha indítok YT-on egy 4K videót, egyből 60W környékére ugrik fogyi és felkúszik 44-46 fokra.
AORUS GTX 1080 Ti
Zwiebi: köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Motion_Blur #34925 üzenetére
ja, igen... 2 monitor (21:9) 32-60tab nyitva 3-4 ablakban, plusz ugye office programok, 2-3 videó plusz 1-2 2D játék... passzívban, idle, hangszigetelt házban nem kéne elérnie a 45fokot..?
(#34931) abdulka1 nagyon király thnx!
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Motion_Blur #34930 üzenetére
A H100i-re nem ferne ra, 140-es venti (csak a lyukak vannak a 120-as helyen, a venti maga nagyobb).
Nanoxia-t meg mindig nem ajanlanam fektetett hasznalatra, esetleg valaki tud javasolni olyan halk ventit ami nem egy vagyon. Noctua NF-P14s ferne meg bele valamennyire, de oszinten szolva joval tobb szelzajt general mint a WB3 / Nanoxia. Oda, ahova nagy legnyomas kell jo, vagy 500 RPM-ig hangtalanul megy. Fektetve is jo, es nincs semmi kerregese. 800RPM-en mar zajosnak mondanam.
Silent Wings 3 meg nagyon halk, de draga.
-
abdulka1
őstag
nuke7
Csináltam egy kis "tesztet".
Nem lett túlságosan tényszerűAz alanyok: Alpenföhn Wing Boost 2 Plus, és Cooltek Silent Fan 140 3pin, plus a Xilence COO-XPF80.R.
Az Alpen már elindult 5V-n, míg a Cooltek, csak 8 körül.
A saját hallásomra támaszkodva, 50cm távolságból, max fordulaton nem tudtam különbséget tenni az asztalon álló ventilátorok hangja között. Mindkettő kellően csendes.
Kézbe véve, és közel hajolva, jól érzékelhető szélzajt kelt mindkettő, amit a Cooltek megfejel egy pici morgással is.A levegőszállítást, egy a ventilátorra ragasztott papírlappal vizsgáltam, és ebben sem tapasztaltam számottevő különbséget.
Lényeges különbség, hogy kézben tartva jól érezhető, hogy a Cooltek jobban rezonál, és ezt a gagyi anyaghasználatnak köszönhetően, jobban át is adja a gépháznak (főleg csavaros rögzítésnél). A rezonancia szerintem abból ered, hogy láthatóan van némi szabálytalanság a lapátok forgásában, mintha nem lenne jó a központosítás. Ez gyártástechnológiai hiba.
Ezzel szemben a WB2 sokkal kevésbé rezonál a lapátok tökéletesen futnak, és nem morog. Kerete rugalmas műanyag, már-már gumi szerű, ezért talán kevésbé adja át a rezgést a lemeznek.Levontam a következtetést. Az általam barkácsolt, V és A mérésére képes táphoz, be kellene szereznem néhány szenzort, mert ebben a formában ez lócitrom.
KaiotEch Megnéztem a linkelt 80-as Xilence ventit is. 5V-on elindul, de ott nulla a légszállítás. Gondolom ez nincs másképp a többi 12V-os ventinél sem, amelyek elindulnak ezen a feszültségen.
Szerintem keress valami gyári 5V-os ventilátort.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Zwiebi #34929 üzenetére
Kérdés hogy pl. Cosair H100i-re jó lenne-e és érdemes-e rá lecserélni a most meglévő SwiF2 120P-s ventijeimet.
Csak ugye a cél a 140-es házventik lecserélése volt, viszont ha nincs alternatíva maradnak a gyáriak.
[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
válasz Motion_Blur #34926 üzenetére
Afene. Eszembe sem jutott, mert a legtobb haznal az a problema, hogy a 120-as rogzites betakar a 140-es venti ele.
A Nanoxia Deep Silence 1100-nak garantaltan 140-es furatai vannak, de fektetett uzemre talan mast vennek. Allitva siman OK.
Nem tudom miert lett divat a 120-as rogzites nagyobb ventin, WB3, TY-147A, NF-A15, etc, etc.... -
abdulka1
őstag
válasz Motion_Blur #34926 üzenetére
Igaz.
Az előző generáció 140-es darabjain volt 120-140-es rögzítési lehetőség is. De ez már nem kapható.
Illetve a varázslónál, van beragadt készleten kék lapátos verzióból 140-es[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Megrendeltem az Alpenföhn Wing Boost 3-akat, erre most olvasom a tesztben hogy 120-as ventivel megegyező furatai vannak, ez igaz?
Nekem a 140-es furatoknál nincs lehetőségem a 120-as ventiket rögzíteni a házban, szóval most mondhatom le a rendelést
-
abdulka1
őstag
válasz Alcsi69 #34918 üzenetére
Szia!
Hibrid aljzataid vannak, így tehetsz rá 3 vagy 4 pines ventilátort is. Első körben nézelődj az összefoglalóban ajánlott 120-asok között, mivel a házad csak olyat tud fogadni.
Általában, elől 2 be, és hátul 1 kifúvó felállás elég szokott lenni.
Melegedő VGA esetén, ha van rá lehetőség lehet tenni oldallapra, vagy alulra is befúvó irányba ventit.
Lényeg, hogy több legyen a befújt friss levegő mennyisége, mint a kitolt meleg levegő. Így jön létre pozitív nyomás aminek a hatására kevésbé tud megállni a por is a gépben.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
enemi
senior tag
okés,de alapjáraton,üresben hány fokos? Ha mittomén 41-46 ,akkor tedd 5 fokkal feljebb... Persze ahogy melegszik az idő,úgy az alap is emelkedik majd és utána kell állítgatni. Mást nem tudsz tenni...Vagy tedd 60 fokra.
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
nuke7
veterán
válasz Motion_Blur #34916 üzenetére
Gainward Phoenix 1080 - ha feljebb veszem, mondjuk 45-re, akkor meg 44-45 között kapcsol ki-be & (#34915) enemi
[ Szerkesztve ]
-
mgabi
senior tag
-
nuke7
veterán
vajon a gpu hűtésnek mennyire jó / nem jó hogy be-kikapcsol?
(idle 40-41 fok között van a gpu és 0-6% között ugrál venti sebessége)https://youtube.com/user/nuke7
-
Morris
veterán
Megérkeztek a Corsair ML140 Pro ventik.
A nyomás elég jó. 2 db 14cm-es raktam előre. Eléggé érződik a ház résein, hogy nyomja ki a levegőt.
400-as fordulaton semmi hangja nincs.de kb 700-ig ez így is van.
Maxon már van hangja.
A proci hőmérsékletét 50 fokban maximáltam és ezt tartja is a Metro exodus játékban.
Vga MSI 1660ti 70 fokon megáll. Ultra beállítások mellett.
Ha kivágnám a házban elöl a fém merevítéseket amik belelógnak a szívó oldalon a ventik keresztmetszetébe, szvsz még alacsonyabb lenne a szélzaj. -
abdulka1
őstag
válasz jaffa 2843 #34905 üzenetére
Igen, már megtaláltam a teljes leírást(open all/close all)
Egyébként nem volna gond az 5v-os ventilátor, ha úgyis USB-ről kapja a delejt, csak a kolléga nem szeretne sokat költeni rá, de a csendet szereti.
-
abdulka1
őstag
válasz crazygamer75 #34904 üzenetére
Szia!
Az összefoglalóban ajánlottak közül talán ezek megfelelnek.
Akasa Apache 140mm (AK-FN062)
Akasa Viper 140mm (AK-FN063)A típusszám fontos!
-
Zwiebi
tag
válasz abdulka1 #34903 üzenetére
Ahogy mar irtam, ilyen szempontbol a NoiseBlockert javasolnam. Csondesek a ventijeik, de nem artana, ha valaki meg tudna nezni, hogy 5V-on milyen fordulatszamot hoznak, mert az 1300 / 1500-as lehet, hogy 5V-on kicsit gyenge lenne. Mondjuk foleg 2 eseten azert olyan sok hutes azert csak nem kell a routernek...
Ha az Ali-s kep igaz, akkor erdemesebb a 80-asat venni, mert a 92-es csak a hatlapot fogja fujni a racs helyett.80mm:
Type Number of revolutions Connection Start/nominal voltage
X-1 1300rpm 3 Pin 5.0 V / 12.0 V
X-2 1800rpm 3 Pin 4.0 V / 12.0 V92mm:
XE-1 1500rpm 3 Pin 4.0 V / 12.0 V
XE-2 1800rpm 3 Pin 3.5 V / 12.0 VNekem a 120-as XL-1 van, arra 5V van megadva indulo fesznek es valoban gond nelkul indul a molex csatirol vett 5V-al (tehat nem indulas utan leszabalyzott 5V-rol).
Szerk: ha en a helyedben lennek, megvennem Ali-rol a dupla elosztot es 2db 80-as 1300-as NoiseBlocker X-1-et. Probaljal ki 1db-ot, ha nagyon gyenge, akkor netes vasarlas eseten vissza tudod vinni. Szerencsere meg olcsok is.
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/noiseblocker/blacksilentfan-x-1-80x80x25mm-p36547330/
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
crazygamer75
tag
válasz crazygamer75 #34886 üzenetére
UP
Please valami választ. -
abdulka1
őstag
válasz KaiotEch #34901 üzenetére
30cm-nél rövidebbet nem láttam.
Nagy gond, hogy sok gyártó nem adja meg az induló feszültséget, de majd jönnek a mesterek, és ajánlanak neked .
Szerk: Van itthon ilyen, meg a 92mm-es verzió is, és csendben muzsikálnak.
Holnap rápróbálok, hogy hány V-on indulnak el.[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
Ahogy korabban is irtam, Cooltek ventihez meg nem volt szerencsem, de azt erdemes tudni, hogy amit a gyartok megadnak adatokat, azoknak nincs sok ertelme. Ha szerencses vagy akkor talan a gyarto sajat termekei kozotti osszehasonlitasra jo, de ezt is csak minosegibb gyartoknal mernem remelni.
Nincs altalanosan elfogadott modja a ventik zajanak a meresere, szoval nem lehet ezeket az adatokat osszehasonlitani. WB2 nem rossz amugy, de a WB3 es a Nanoxia is jobb az arkategoriaban (mondjuk utobbi olcsobb es WB2-t nem is kapni mar).@KaiotEch:
Az atalakitot csak peldanak mutattam, mert lusta voltam megkeresni, hogy itthon hol arulhatjak es milyen aron.
A Silent Wings pedig nagyon pazarlo lenne ilyen felhasznalasra. Amit meg erdemes meggondolnod az az, hogy ha gyakorlatiasan nezzuk akkor minel nagyobb egy venti annal kisebb a legnyomasa (legalabbis ritka az 5k fordulatos 140-es venti. ). Egy kis venti koncentralt teruleten nagyobb legnyomast tud halkan, mint egy nagy venti szinten halkan.
-
nagyúr
válasz abdulka1 #34900 üzenetére
Na igen, nem kerestem még rá, de köszi, ennyiért már nem állok neki fabrikálni. Megnézem még hátha van rövidebb, mert az egészre 5cm elég lenne. Már csak valami frankó venti kéne. Tudom, hogy a be quiet! Silent Wings 3 nagyon frankó(cserébe ára is van), de ez nem indul el szerintem 5V-on. Alapból van ilyen készlet, de állítólag baromi hangos, annak ellenére, hogy silent-et hazudnak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Interactive Brokers társalgó
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Mikrotik routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- Lian Li UNI FAN AL120 ventilátor szett, újszerű állapotban! UTOLSÓ DARAB!
- Scythe Kaze Flex QUIET 800rpm 120mm 5db
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kedvező áron eladó!
- DC csatlakozós ventilátor kábel - 1 utas vagy 3 utas változat
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest