- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
itouchfan #197299 üzenetére
Hasonló, mint amire Apollyon célzott a borsóval kapcsolatban (ezért is mondtam hirtelen ezt példának): habár teljes értékű fehérje, az aminosav profilja nem ideális testépítéshez, mivel a BCAA jóval alacsonyabb benne, mint a whey-ban, és inkább a kollagén aminosav profiljában domináló aminosavakban (glicin, prolin) emelkedik ki. A biohasznosulása amúgy a whey és egy jó vegan blend között van.
(Persze ezzel szemben a borsó rosszabb, mert az nem is tartalmaz minden eaa-t megfelelő mennyiségben, tehát nem tekinthető teljes értékűnek)
Amúgy ha tényleg csak a laktózzal van problémád, akkor próbáld ki a protein a co-t, ott is van hozzáadott emésztőenzim és 5200hufra jön ki kilója, ráadásul a PGC cuccok egyre több embernek okoztak problémákat hosszabb távon (nekem is és asszonynak is jött elő bőrszárasság, korpásodás)
-
scdlsc
senior tag
válasz
itouchfan #197101 üzenetére
Én amikor a jogosítványom hosszabbítása miatt mentem a háziorvoshoz, akkor kérdezte, hogy mikor voltam laborvizsgálaton. Néztem is nagyokat, hogy ilyen van? Mondtam neki, hogy pár éve a műtétem előtt. Erre mondta, hogy akkor elküld laborra. Nekem meg beugrott a tesztoszteron mérés. Megkérdeztem, hogy azt lehetséges megméretni? Ő mondta, hogy azt csak urológus tudja kérni. Elmentem az urológushoz, akinek elmondtam, hogy nem igazán tudok tömeget építeni. Csinált ultrahangos hugyhólyag vizsgálatot is pisilés előtt és után is. Majd a laboreredménnyel visszamentem hozzá is. Szóval lehet, bár az urológushoz nem másnapra kaptam időpontot, de legalább ő is megvizsgált, szóval nem volt felesleges az a kör sem és így egy forintomba sem került.
-
Dorian
félisten
válasz
itouchfan #197101 üzenetére
Háziorvos nem tudja, alapból fizetős. Nem egy nagy összeg, de csupán az össztesztoszteron csak egy szám. Ha kevés, utána andrológushoz kell elmenni és csináltat komplett nemi hormon vizsgálatot.
De neki sem rögtön az első dolga ez lesz, hanem nálam csinált egyéb vizsgálatokat előbb. -
Soulfly842
addikt
válasz
itouchfan #193988 üzenetére
Lehet, hogy rosszul nevesítem, de funkcionálisan a lényegi tartalmát azt jól gondolom szerintem (igazából az lenne a cél; köszönöm a pontosítást) :
Általános zsírégetésen túl, a kardiovaszkuláris egészség, a tüdő, az ált egészségmegőrzés, az állóképesség javítás lenne a cé ezzell. Így padra ilyen időtartalomra viszont sose állok fel anélkül, hogy előtte az izmokat 'átmelegíteném' egy edzéssel. Egyszerűen teremben sokkal jobban esik így, ill a zsírégetésben is nem izmot éget legalább így az ember fia.
(hidegen max, amit írtam is 10-15 perc az edzés elején, de annak van értelme is az ált. bemelegítésen túl)Ezért is kerítek rá sort heti egyszer minimum, de lesz olyan időszak is, amikor akár kétszer.
-
Soulfly842
addikt
válasz
itouchfan #193984 üzenetére
lehet csak én fogalmozom meg hülyén
AeronóbAnaerob pulzustartomány, futópad, gyors gyaloglás ált. vagy kisebb kocogások is bele. Ritkábban elliptikus vagy kerékpár. De masszívan hosszabb ideig (50-70 percig) a futópadon a gyors gyaloglásnak látom a legtöbb értelmét az aeronób edzés felső pulzustartományában 138-145 körüli pulzussal. -
Peaceliker
addikt
válasz
itouchfan #191300 üzenetére
Ha összejönne ennyi lépés alapból nekem is, meg sem mozdulnék edzéseken kívül
De nekem 5k alatt van simán, sőt egyik tespedős hétvégén napon délután 3 kor 1700 nál tartottam
De ugye én irodai munkát csinálok, azt is heti 4x otthonról. Szóval azt látom, hogy erős még lehetek egyszer, de sukár nem nagyon -
válasz
itouchfan #191300 üzenetére
Egyél pörköletlen, natúr magokat például, ha kalória kell. Napraforgómagból 100g 627 kcal, olcsó is, meg egészséges is. Kicsivel drágábban meg ott a tökmag, 100g-jában 618 kcal.
Én minden gond nélkül be tudnék tolni napi 3500-4000 kcal-t, pedig nem vagyok egy hegyomlás. Valszeg ezért is hízok el, ha nem figyelek nagyon oda.
-
válasz
itouchfan #191292 üzenetére
Erre kíváncsi lennék én is, annyit viszont saját példámon biztosan ki tudok jelenteni, hogy az erőedzéshez hasonló, vagyis az 1 RM 85+ százalékán -és azon túl- történő intenzitású ellenállásos edzések mellé simán befér az állóképességi edzés (kocogás) is úgy, hogy nem esik le az izom, sőt kalóriadeficites diéta mellett az abszolút erő lassú tempóban még növelhető is.
Olyan mondjuk van, hogy megáll néha a fejlődés, és ilyenkor az szokott lenni, hogy vissza kell kicsit venni a futás sebességéből. Mikor pedig már nyúzottá válik az ember a sok kocogástól, azt is biztosra veheti, hogy a rezisztencia edzésben is maximum csak stagnálni fog.
Ma 36 kilóval a hátamon fogok húzódzkodni, aztán pedig kocogok 12 km-t.
aelod: Lesz kis időm, elolvasom a linken lévő tartalmat én is, izgalmas téma.
-
m3ss
veterán
válasz
itouchfan #191206 üzenetére
en ezt sem gondolnam tul. ha tudod mire vagy erzekeny akkor azokat kihagyod. raguglizol hogy milyen etelek erositik az immunrendszert es eszed oket, ha idaig nem tetted volna. amugy valtozatos, zoldsegekben, gyumolcsokben, halban, magvakban, rostokban gazdag taplalkozast folytatsz akkor jo vagy. keves cukor, minel kevesebb ultra feldolgozott elelmiszer. nagy csodak nincsenek. vagy tajekozatlan lennek? most nem rad gondolok, de ugy altalanossagban en azt latom, hogy annak a retegnek aki izmosabb vagy sovanyabb szeretne lenni gyakorlatilag barmit el lehet adni. dietak, kamu fogyasztoszerek, tapkiegeszitok, edzesprogramok, semmit ero kiegeszitok, kutyuk edzeshez...a lista vegtelen. es ezt szepen ki is hasznaljak.
-
válasz
itouchfan #189628 üzenetére
Nálam a telón lévő Huawei Health alkalmazás a folyamatosan viselt Huawei Band okoskarkötőtől kapja az adatokat.
Érdekesség, hogy összehasonlítottam pár napja a futásnál mért értékeim egy online kalkulátor által dobott adatokkal, és szinte teljesen egyezett a két érték, 1%-nál nem volt nagyobb az eltérés a Huawei Health-ben látott számok, és az ITT kiszámoltak között.
Feleségem Samsung Galaxy Fit 3-a viszont vacakul mér, talán majd egy szoftverfrissítés valamikor megjavítja.
-
m3ss
veterán
válasz
itouchfan #189186 üzenetére
ennyi. nekem se szereti a vallam, csinaltam 16 evesen par db ismetlest szelesen, azota se csinaltam egy darabot se. nekem csak a neturalis fogasu huzodzkodas izlik vagy a gyuru.
ami miatt fura nekem, hogy ennek semmi jelentosege nincs izmosodas szemszogebol nezve hobbistakent, hogy nem tudsz szelesen huzodzkodni. vagy egyenes ruddal bicepszezni. vagy nyak mogul nyomni. stb. kell 1-4 gyakorlat / izom egy edzestervben amit meg tudsz csinalni fajdalommentesen.
ha nem jo egy bizonyos evezes akar technika akar izuleti problema miatt akkor felesleges fele sullyal csinalni tovabb. eloszor is semmi hipertrofia nem lesz attol. a megoldas az sztem, hogy vagy kijavitod a technikat azonnal es utana mukodni fog, vagy csinalsz helyette mas gyakorlatot. -
thomasvold
őstag
válasz
itouchfan #187277 üzenetére
Ez csak egy kifejezés, értsd jól. Szerintem pedig az izmokhoz fog nyúlni a szervezet, magas pulzusszám és gyors izommunka mellett.
#187279 Dorian : Persze, hogy izmosodtál, nem arról írtam, hogy leszakad rólad az izom, hanem arról, hogy ilyenkor elsősorban az izmokat bontja, mint zsírt és nem azt mondom most sem, hogy zsírt nem bont.
-
thomasvold
őstag
válasz
itouchfan #186754 üzenetére
Ahogy fentebb írtam, nálam sem hasmenés, sem hányás nincs. Erős hasgörcs és magas láz. De szerencsére az éjszaka tudtam már aludni és a hasam sem görcsöl már annyira. Meg is ittam a reggeli turmixomat, meglátjuk mi lesz
Megkérdeztem orvos barátomat, azt mondta, van olyan vírusfertőzés, ami egyáltalán nem jár hasmenéssel és hányással. Ez a szerencsém. Ettől függetlenül rendesen izzadtam éjszaka, rohadt sokat ittam .
Így a pihenőnap is lábadozásra ment el, ma kellene edzenem, de a mai napot még kihagyom. Szerintem 1 nap eltolásból még nincs gond. Aztán meglátjuk mennyit gyengültem, ha gyengültem egyáltalán.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
itouchfan #186546 üzenetére
Jo nagy valasztek van itt, tetszik.
Azt aruljatok el, hogy az ilyen melyen kivagott trikok miert ilyen rohadt dragak? Hol lehet normalis aron kapni?
Ez peldaul 12000 forint bazzeg. Kevesebb anyagbol keszul mint egy hagyomanyos triko ami 3-4000 forint.
Szuksegem lenne valami ilyesmire mert allandoan szenvedek azzal hogy melegem van, hagyomanyos trikok sem szelloznek elegge. Van valami javaslatotok?
Hmm megnezem a Temut.
-
válasz
itouchfan #186423 üzenetére
Ha mellény, akkor abból a tényleg jó típusból, amit Lajmund ajánl, a helyedben én mindenképpen a 30 kilósat venném, mert alig drágább a 20 kilósnál, és mivel a súlyok kivehetők benne, edzhetsz simán 20 kilósra állítva is. Csak mert idővel a céljaid is változhatnak, illetve elég könnyű kinőni egy 20 kilós mellényt például tolódzkodás esetén. A 30 kilós időállóbb választás, de például nekem jelenleg már az is kevés lenne, pedig nem vagyok valami nagyon kigyúrt, nagydarab ember.
Én átalakított erős szíjakat használok tolódzkodáshoz és húzódzkodáshoz, egyik szíjra a súlyok mennek, másik meg a derekamra, aztán felfűzöm a súlyos övet a derekamon lévőre.
A bőröveken lévő csatokat viszont 40 kiló körül már le kell szedni, és csavaros-alátétes rögzítésre kell váltani.
Fekvőtámaszból meg el kell jutni az egykezesig, és az már van akkora terhelés, hogy ne kelljen súlymellény, végső esetben pedig, ha az egykezes már könnyű, 1-2 ötös tárcsát azért csak lehet rögzíteni az ember hátán is. De ezt még nem próbáltam, most tartok ott, hogy elkezdtem valami ilyesmin filózni, mert az egykezes fekvőtámasz már lassan kevés lesz önmagában.
Ja, és öv + súly esetén Decathlonban 10k alatt lehet kapni normális, célnak megfelelő övet. Én csak azért maszekoltam, mert van itthon egy rakás régi, de nagyon erős bőrövem, és sajnálom azt a 10k-t kiadni, amíg ingyen is megoldhatom a problémát.
-
m3ss
veterán
válasz
itouchfan #185058 üzenetére
nyugodtan kotyogj bele, csak nem ertem miert irod ezeket..
elmondtad kb. ugyanazokat a gyakorlatokat amiket en csinalok, minusz felhuzas, amit irtam hogy mi miatt nem csinalok
attol hogy kicsereled a bicepsz gyakorlatomat ketkezes sulyzora meg nem lesz sztem nagy kulonbseg kozottuk.
nekem nem optimlis pl. vallra 1 sorozat fejfolul nyomas, ezt csinaltam kb. ket evtizedig, hidd el tudompush napnal fekvenyomas helyett egykezes sulyzoval fekvenyomok, aztan toloczkodas helyett (ezt is csinaltam evtizedekig) pl fekvotamaszozok, mind2 gyakorlat ugyanugy osszetett
es nekem mind2 gyakorlat jobban mukodik.
szoval nem ertem, mire alapozod azt, hogy itt nem az osszetett gyakorlatokon van a hangsuly...evezes, huzodzkodas is osszetett.
van az egesz programomban kb. 4 gyakorlat (2 vall, 2 kar) ami nem osszetett gyakorlatok. -
válasz
itouchfan #185002 üzenetére
Köszi, de nem nagy dolog, mert az edzésmúltam sokat segített. Ha sosem sportoltam volna, csúnyábban tudtam volna csak lefogyni. És persze még távol a cél, minimum 15%-os testzsírra le szeretnék menni.
aelod: Ja, csak arra gondoltam, Neked 24 ismétlés lemehet akár egyben is, ha éppen alacsony intenzitáson dolgozol, nekem meg ez szinte már egy komplett edzés.
Viszont azt gondolom, időnként csak felmész magasabb intenzitásra is, és arra lennék kíváncsi, az 1RM-ed hány százalékával csinálsz maximum szetteket? Csinálsz például olyan sorozatot, aminél az intenzitás eléri az 1RM-ed 85 százalékát?
-
Woodslave
félisten
válasz
itouchfan #184801 üzenetére
kb annyit tudunk mondani amit beütsz a googliba és kidob találatot. Ha szereted csináld, mert tuti hogy semmi olyan hatása nem lesz amit észrevennél. Mármint hogy nem lettél annyira izmos a szauna miatt, mint szauna nélkül.
Én egy terembe jártam anno ahol volt, én mindig szaunáztam utána. De most lehet izmosabb vagyok
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #109582 üzenetére
Az a saját leve, hirtelen megpirítják nagy lángon és megpárolják utána. Kurva finom és csak 2500 egy adag. Ha azt nézed, hogy egy dupla sajtos McRoyal menü is van közel ennyi, ez pedig mennyivel minőségibb kaja, akkor nem rossz.
(#109583) -Mike-
Szűrő nem volt rajta, sem giccses idézet a kép alatt. -
syl5
őstag
válasz
itouchfan #97738 üzenetére
Én vettem régen vaterán egy sráctól egy full olcsó, tényleg felkutattam a netet és a legeslegolcsóbb szart vettem meg. Tökéletes volt! Elkezdted bele önteni a port azonnal mérte, ilyen 1-2 grammokat is lazán mértél vele. Pontos volt, gyors volt, csak szétment a használattól.
Aztán vettem egy hiper-szuper Beurer csoda, kalap SZAR mérleget dupla áron, mint az átlag mérleg árak, hogy majd hú de fasza lesz, ezzel szemben van hogy mérem vele szép kis 6 g kreatinomat aztán meg se nyikkan. Emellett lassan nulláz, 3 havonta megeszi az elemet (cr2032, mert még véletlenül se lehet úgy csinálni hogy két másfél voltos tölthető akksival megúszd, nem...), kicsi, szar az egész.
Szóval a legolcsóbb szart kell venni, semmi értelme ezen válogatni.
-
kilinked
csendes tag
válasz
itouchfan #97738 üzenetére
Ha szoktál Sparban vásárolni, akkor ez jó lehet:
http://www.sparhuseg.hu/hu/term%C3%A9kek/id-2008/digitalis-merleg
(30 pontot kell összegyűjteni és úgy elég jó ára van) -
Cassidey
senior tag
válasz
itouchfan #94381 üzenetére
Muscle&Fitness = Cosmopolitan férfiaknak. Ez a lista vicces.
Zavarjuk össze a kérdezőt, tőlem megkapja ezt: The 20 Most Overrated Supplements
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #37142 üzenetére
Amit még tanácsolni tudok, az a rengeteg nyújtás, illetve az, hogy egyik izomcsoportod se hanyagold el. Annyira vagy csak jó bármiben, amennyire a leggyengébb láncszem engedi. Nem tudom, hogy rátok mennyire igaz, de rengeteg focista hanyagolja a felsőzestét. Te ne legyél olyan, nyomó, húzó izmokat mozgasd meg rendesen (egyelőre még saját testsúllyal), jól jön az fociban is. Sokan a combfeszítőt keményen edzik, aztán a combhajlítóra elfelejtenek bármit is csinálni, aminek ugrótérd szindróma az eredménye. Nekem is volt, kifejezetten fájdalmas. Csinálj renget törzs gyakorlatot, mert labdajátékokhoz nem lehet eleget fejleszteni azt. Próbálj arra edzeni magadtól, ami kimaradt a csapatnál.
-
Laci.M
senior tag
válasz
itouchfan #37142 üzenetére
Ebbe ne menjünk bele, még így is a fociba ölik bele messze a legtöbb pénzt az országban. De minek?? Eredmény?
Nálunk ált iskolában kb semmi más sportolási lehetőség nem volt. Stadion? Így is több van mint kellene... Több a stadionunk (inkább sportpályánk) mint normális konditermünk, pedig azt olcsóbb fenntartani. (ha már ilyen a topik)
Nem stadion kell, hanem normális uszoda, sportcsarnok.
Látogass el Felcsútra, ott beindult az élet
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #37104 üzenetére
Nagyon fiatal vagy még. A szervezeted fejlődésben van, nem ajánlott még kondiznod. A nehéz súlyos gyakorlatokra térj vissza minimum két év múlva, de inkább három. Ahogy már írták, saját súlyos edzés. Egyik korábbi hsz-emben pont egy másik 15 éves focistának írtam le a véleményem. Itt is van. Én ezt tenném, ezt is csináltuk ennyi idősen a csapattal (röplabdás voltam). Simán fejlődni fogsz, amúgy is, két év múlva akkora lesz a változás, hogy magadra se ismersz. Tudom, hogy a média meg a divat azt sulykolja az emberek fejébe, hogy izmosnak kell lenni, mert akkor vagy csak valaki (hm, mintha a topic is erről szólna, már amikor nem offolom szét a marhaságaimmal), de egyelőre ne akard megváltani a világot. Bőven ráérsz 18-19 évesen kigyúrni magad.
-
nepszter1
addikt
válasz
itouchfan #37115 üzenetére
én is jelenleg aktívan focizok meg kondi terembe járok csak az a probléma hogy lassan szépen 94Kg lettem , sajnos ez a foci rovására ment olyan merevek az izmaim mint egy farönk kb. Lassan már a sok nyújtás se segít . El kell döntened hogy foci vagy kondi együtt nem megy illetve megy csak alacsony szinten megye 2 ,1 ig kb .
-
gooool
őstag
válasz
itouchfan #37113 üzenetére
Ahogy már mondták, ne akarj izmos lenni ennyi idősen...
A kaja rendben van ahogy írtad, a fociban is ha az edzésmunkád korrekt, akkor ne akarj most többet egyelőre.
A csajok úgyse erre buknak...Elég ha mindig tip-top a hajad, hasig kivágott V-nyakú pólód van, nyakban a kereszt és már nedvesednek is...izom ide nem is kell...#37115:
Nem azért mondjuk, mert köcsögök vagyunk, de tényleg ennyi idősen ha ezek a feltételek megvannak, akkor már csak idő kérdése, hogy elkezdjen jönni a tömeg. -
Jim-Y
veterán
válasz
itouchfan #37107 üzenetére
válasz, és teljesen komoly válasz: 15 évesen ne akarj magadra izmot szedni, erős fejlődés alatt van a szervezeted és nem jó dolog ebbe konditeremmel és súlyokkal belepiszkálni. Egyed az otthoni kosztot, max próbáld meg elérni, hogy otthon minél egészségesebb kaják legyenek, járj el edzésre szorgalmasan, és ha igényled akkor naponta, kétnaponta tarts saját testsúlyos edzést, de azzal is csak csínján.
Hidd el, hogy ha megfelelően kajálsz, és megfelelő az edzésmunkád, akkor amint idősebb leszel úgy jön majd a massza is. Bár focistaként ne akarj nagyon izmos lenni, mert az elégetett kalóriák miatt a szervezeted inkább szálkás lesz mint izmos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Napelem
- Futás, futópályák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged