- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197818 üzenetére
meleg is van, gondolom a hazban nem legkondival tolod az epitomelot
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197772 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197717 üzenetére
Genetika helyett (persze minden is genetika) inkább az idegrendszer érzékenysége, válaszreakciójanak mértéke ( hiszen az izomláz idegi alapú) az alap, és ezt módosítja az effort és az adaptáció
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197691 üzenetére
meleg, koncentraciovesztes? mindenestre probaj odafigyelni, torott arccsont nem kellemes.
en hulye meg ma akartam tolodzkodni, mert tudtam, hogy delutan fagyasztasra megyek es holnap hasznalhatatlan lesz a tenyerem also resze. persze a teremben mar nem jutott eszembe
-
válasz
Peaceliker #197679 üzenetére
A kézi súlyos fekvenyomasnal nekem nagyon-nagyon számít milyen szogekben tartom a karom. Egyik módon nulla, kicsit elforgatva meg megy a 8 ismétlés.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197682 üzenetére
elejtetted, kicsuszott? mert oke, hogy nem birtad kinyomni, de megtartani sem? vitte az egesz kezed?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197679 üzenetére
és állon basztam magam a súlyzóval
na bazz, meg jo hogy nem torted el az allkapcsot vagy fogat.igen, az ov joval gyorsabban reagal, pl. intervall futasnal hasznos aki komolyan veszi a futkarozast
killmyself: okes
-
válasz
Peaceliker #197619 üzenetére
Én pont ma néztem, mell-tricepsz nap volt, cross fly cable-nél utolsó ismétlés ki se ment, seggemen szedtem a levegőt 157-es pulzus
Mondjuk nem mindenhol tudja ezt hozni az ember, nekem edzés végén így is sokszor olyan érzésem van, mintha megbotoztak volna.. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197652 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197629 üzenetére
. Csak fejben nekem logika azt diktálja, hogy amikor elfogyott az ember ott nem tud nem maximum pulzusod lenni.
lehet, kiprobalom majd legkozelebb. ha nem irok, akkor ram zuhant valami tulrakott suly
de pl. amikor bicepsznel remeg a az uccso repnel a kar es mar alig birom felemelni, az szerintem mar igencsak a max kozeleben van.
-
tisn
addikt
válasz
Igen, ezt én sem értettem soha, hogy itt pár embernek hogy lehet 130-140es pulzusa bukás közelében
ez lehet azert mert az utobbi 6 evben eleg sokat szaladgaltam, es eleve alacsony a nyugalmi pulzusom, es eleg jo allapotban van a kardiorendszor
a mai edzesen amikor az elejen a fekvenyomast, majd a tolodzkodast csinaltam, 110-120 volt a max pulzusom. mindketto maxig ment. (has + core volt mellettuk a piheno gyakorlat)
-
m3ss
veterán
válasz
az van, hogy legtobben nem akarnak, tudnak mentalisan elmenni a vegeig. teljesen mas dimenzioban vannak. nem tulzok, hogy 5-10 rir-t csinalnak legtobbet, es azt hiszik, hogy egesz jo intenzitassal dolgoznak. meg ha jo a tempo, jo a technika akkor eg az izom, nem lendulet viszi. nekem a vallam, labam pl brutal modon tud egni. konkretan faj. leg extenstiont nem is tudom bukasig csinalni, mazochistaknak valo az. ha pisztolyt tartananak a fejemhez max akkor
semmi sem eget ugy...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #197580 üzenetére
Na, tegnap késő délután írtam nekik, hogy egyik cucc szar. Most írtak vissza hogy küldenek másikat. Ez így elég korrekt
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197580 üzenetére
auuch, az azert sok
nekem 28-as tarcsaim vannak sajna.
es kellene huszonpar kilos terheles legalabb, meg konnyu loadolhatosag, melleny emiatt nem jo. -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197577 üzenetére
pont akartam irni, ha megjon irhatnal rola. mennyi lett az ara mire ideert? ez a kozepso verzio a harombol?
miert korulmenyes? -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197549 üzenetére
Én ma kipróbáltam barbell rolloutot.
ezt nagyanyam is csinalta
igy keszult a jo pogacsa(mit ki nem talalnak
)
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197549 üzenetére
ezt a haskereket is ajanlottak vmelyik maszos videoban, teremben nezegettem is, de nem akartam bolondot csinalni magambol
mit kell azzal csinalni?
-
CriticalHit
addikt
válasz
Peaceliker #197511 üzenetére
Jól mutatja, hogy mennyire egyéni és mindenki másképp reagál, mert az említett " skullcrusher" főleg nehéz súllyal a letolás mellet az egyik legnagyobb könyökgyilkos. Elvileg.
Az egykezes bicepszezés nálam csak akkor okozott tenisz/golf könyököt, amikor az egykor annyira felkapott módon az utolsó fázisban csavartam, mondván hogy ez is a bicepsz funkciója. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197524 üzenetére
ez nyujtas, nem egykezes huzodzkodas
(aze kemeny vagy, igaz, ha nincs lenna a lab, jobban nyulik az a vall
)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197513 üzenetére
Úgy látszik jót tett a 60j os "lökéshullám terápia" neki a bontó kalapáccsal
kivalo uzleti otlet
azert megneznem a delikvensek arcat, amikor a kezukbe nyomod a masinat, hogy tessek ezt a 20 metert felvesni vele terapias cellal -
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197511 üzenetére
Nekem golf konyokot nyirja az overhead extension, skullcrusher is. Tolodzkodas is. Legtobb bicepsz gyak is.
Trcepsz ket kezes lenyomas viszont nem. En most 90x14-et toltam bele nyomasok utan.
Viszont ez az ulo combhajlito nagyon jo, vegre latszik a combhajlito izmom is..rdl 2 ev alatt nem ert annyit, mint par alkalom ezen a geoen.. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197399 üzenetére
En is ezzel vigasztalom magam
Dorian: fasza.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Peaceliker #197331 üzenetére
Egykezessel 73kgx6 már top, arra már lehetsz is büszke, kivéve ha 150 kiló vagy.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197348 üzenetére
thx a tippet, hasat azt csinalom mar a kezdetektol rendesen.
multkor lattam egy videot, hogy a sines hasgep (abcoaster) az hasznalhato jol oldalso hasizomra is, igy most arra is raalltam.dorian: meglesz az
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197344 üzenetére
Én az övre akasztgatom kettlebelleket húzódzkodáshoz (a feleségemnek vmi vékonyabb rúdjai meg kisebb lyukú tárcsái vannak, nem megy át rajtuk a lánc karabinerje). Asszonynak vannak 4 kilós belljei is, úgyh 4 kilónként tudok emelni
Igazán morbid ahogy az egy közepes és két kicsi golyó ott himbálózik a tököm alatt -
sherlock82
senior tag
válasz
Peaceliker #197331 üzenetére
Emlékszem régebben mikor szóba jött hogy kinek mi a hobbija és említette hogy konditerembe jár edzeni akkor mindig azt kérdezték hogy hány kg ot nyomsz fekve.
Mint ha az valami váltószám, mértékegység vagy komoly meghatározó dolog vagy nem is tudom mi lenne.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197237 üzenetére
Nekem az a gumicukor
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197235 üzenetére
szep munka!
varunk a futos topikban is -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #197205 üzenetére
az még okés... edzés végére lehet bedobok pár sorozatot, öltözés alatt akkor nagyjából kipihenhető bicajhoz...
#197206 Dorian : én rühellem a testhez álló cuccokat, de szerencsére (?) a normál méretű pólók ujját is kitölti a felkarom nagyjából...
#197207 tchriss : alkart hogy méred? kinyújtva, megfeszítve, vagy azt is hajlítva ("kobra" pózban), vagy kinyújtva, ökölbeszorított kézfej, lefeszítve?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #197102 üzenetére
Valakinek van valami bevált váll gyógytorna videója? Vagy nyújtás/erősítés, stb?
Szerintem a váll egy annyira komplex terület, hogy érdemes megmutatni olyannak aki ért hozzá. Szerencsés esetben lehet, hogy sikerül neked is javítanod az állapoton, de szakszerű segítséggel tényleg hamar megoldható.
Jobbulást!
-
tisn
addikt
válasz
Valakinek van valami bevált váll gyógytorna videója? Vagy nyújtás/erősítés, stb? Egyszerűen foglalkoznom kell majd a vállammal hosszú távon, ezt már látom
a teremben kaptam 2 eve hasonlo egy nagyon jo kis gyakorlatot (egy oreg kurva izmos csavotol, aki egesz edzesen csak nyujt, es nagyon egyedi modszerekkel)szoval ket felnyujtott kezzel (talpad erjen le) kapaszkodsz a huzodzkodo rudba, egyik kezzel elengeded, es szep lassan amennyire tudsz megfordulsz (kicsavarod a kezed-vallad)
ezt mindket iranyba 2x.
nekem ettol elmult a vallfajas, es nem is jott tobbet elo (minden edzes vegen csinalom a nyujtasnal)
-
Dorian
félisten
válasz
Van egy csomó jó válltorna gyakorlat, ami amúgy bemelegítésre is tök jó, gumiszalagokkal + kettlebell Halo.
De érdemes elmenni 1xgyógytornászhoz, ő mutat pár egyéb gyakorlatot is.
Amikor nekem váll problémám volt még kondi előtt én is mentem párszor és megkértem, h vegye fel videóra amit csinálok -
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #197095 üzenetére
Hogy lenne mar mindegy? A legjobban ami szamit az a szabad testo! Ez a totalnak 2-5% atlagban!
Ha a total testod 319, mint tchriss-nek, ennek a 2-5%-at veszed, vagy ha a normal tetejen lenne, ami ezen a testen 870(van ahol 1200 is lehet) annak a 2-5%-at veszed, hat nagyon nem mindegy. Mivel a szabad testo ami igazan hasznosul ha izomepites a szempont.
Az SHBG pedig ha (sex hormon binding globulin) magas, akkor a szabad testo alacsony lesz, de egyiket se tudjuk a test alapjan. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197074 üzenetére
hat en mar csak ilyen pugying vagyok
tenyleg probalok okosan, fokozatosan terhelni, volt mar vallfajas, teniszkonyok, derekbeallas, nem eri meg kockaztatni. igy is eleg sok munkasorozat van, amibol csak 6 rep megy, szoval probalok a hataromig elmenni.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197070 üzenetére
Hát akkor én hozzád képest semmit sem feljődtem vállban. Mondjuk magamhoz képest sem sokat
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197068 üzenetére
hat akkor lehet nem is talalok olyan pinduri sulyzot
15? letorne a karom10-el szoktam az oldalemelest, akkor 6-7-el megprobalom majd. koszike.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #197063 üzenetére
en is kiprobaltam par hete, de valamiert nem volt komfortos. most a labkimeles miatt ujra ez lesz holnap, kicsit felek is tole
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #197063 üzenetére
Hát igen, itt nem lehet csalást belevinni
Én is azért váltottam erre, mert a kétkezes 10-esel már túl könnyű volt, 12,5-lel meg csak 4-et tudtam, de azt is nagyon böszmén. Ill. a jobb vállam kicsit gyengébb, ezért külön kell edzenem. A 60 fokossal gondoltam jó lesz a 10-es, ment 4Úgyh 9-essel gyakoroltam 4 hétig, most már megy 10-zel a 6 db a gyengébb kézzel is. Később is maradok ennél, mert sokkal egyenletesebben terhel és tényleg nem lehet becsalni.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197022 üzenetére
en mar egy ideje csak allva csinalom itthon a db presst. igaz kisebb a suly mint ulve, de ulve meg 90 fok kornyeki padon is akkora homoritok, hogy kicsit mellre is erzem.
teremben mondjuk ez a panatta meroleges szabadsulyos vallbol nyomo gep zsenialis, ott 85 kg x 9-et csinalok edzes vegen, ketszer akkora rommal mint barki aki leul a gephezovet hol vettel? en is gondolkozok. abba is hagytam teremben a szabad sulyos guggolast, fajdogal mostanabna a derekam, remelem nem porckorong, de sztem elmegyek reumatologiara biztos ami tuti megnezetem. lehet en is veszek vmi ovet.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #197012 üzenetére
D-vitaminból ti mennyit szedtek? Én eddig napi 4000 NE-t szedtem, de most olvasgatva a neten gondolkozom, hogy nyáron leviszem 2000 NE-re.
-
m3ss
veterán
válasz
Peaceliker #197007 üzenetére
hat max ideiglenesen segitett, de csak havernal csinaltam, nekem nincs itthon. azt hittem sok plusz suly nelkuli huzodzkodas is segit, de csak atmenetileg, valojaban mind2 oldalon van mar hoonapok ota, es nem igazan valtozik.
mondjuk maszasnal nagyon durvan kapja az alkar, full pumpon van folyamatosan es mindenfele terhelest kap. -
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196986 üzenetére
, mert itt volt mess aki nem is edzett rá de erős volt hasizomban (is
)
lehet valami komplex gyakorlat edzette a hasat is.
bar ott van baratnom fia, szeles vall, izmos, kockas has, es egyetlen sportot uz a kontrollerrangatas -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196986 üzenetére
ez fiziológia
ha nem edzed 'eltűnik' -
Morris
veterán
válasz
Peaceliker #196949 üzenetére
Étcsokis nálam nagy kedvenc. Mást nem is iszok.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196949 üzenetére
csokisnál ez egyszerű: ha túl édes dobsz bele egy kanál holland kakaóport, és kevésbé édes de sokkal csokisabb lesz
-
válasz
Peaceliker #196910 üzenetére
Szintén, ezért nem is érzem szükségét hogy a merevlábason kívül mást is végezzek a hát alsó szakaszára.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196893 üzenetére
Nekem volt csomószor, hogy hazamentem edzésről, a feleségem rámnézett és kérdezte, hogy mi az, van valami baj?
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196888 üzenetére
Csaknembírtamki, hogy széles lehúzásból ne csináljak még egy munkasorozatot. Előtte melltámaszosnál be kellett szállnom valaki mellé és szerintem nem tudtam odafigyelni a kónyöktartásra meg elég mozgástartományra, úgyh ezzel kompenzáltam
De szigorúan sehol sem vittem bukásig, 1rir, talán 2 is volt valahol.
De azért most nagyon furcsa, hülye érzés, hogy leedzettem és semmi fáradtság -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196879 üzenetére
Többet ér, de csak sokkal kevésbé többet, mint a 2RIR a regenerációs igény pedig jóval nagyobb lesz
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196876 üzenetére
Sztem a tanulmányokkal az a baj, h totál kezdőket vizsgáltak (nem mintha mi akkora haladók lennénk, de azért nagyon nem ugyanaz mint az első hónapokban), azok persze akármitől nőttek.
Paraszt logikával belegondolva az az ismétlés ér bármit , ahol már rendesen erőlködsz, hiszen ebből vonja le a test azt, hogy hátakkor kénytelen lesz erősebbnek kell lenni. És a bukás előtti 3. ismétlés az még nem igazán nehéz.Nekem az fogja a nehézséget okozni, hogy majd sokszor azt hiszem, hogy namostmár megy ebből mégegy, aztán befigyel mégis a bukás.
Bizonyos gyakorlatoknál felengedem 9-10-ig is, ahol "nem egyértelmű pozíció a mozdulat végpontja" Pl. bivcepsznél egyértelmű, be van hajlítva a kar vagy nincs, de van csomó, evezés, csípőtolás, stb ahol könnyű lecsalni a végét hogy azt hidd bírod.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196872 üzenetére
Nem úgy van, hogy hipertrófia szempontjából a bukás előtti 4 ismétlés ami számít, de ez is úgy, h ahogy közeledünk bukáshoz, úgy egyre jobban számítanak? Mert akkor 3RIR-rel elég sok potenciált bennhagyunk, de még kettővel is.
Mostantól elengedem a bukást, de 1RIR-hez legalább ragaszkodom, igyekszem majd ezentúl úgy csinálni, hogyha nagyon lelassult az ismétlés és érzem, hogy a következő már nem biztos, akkor benne hagyom. (csak nehogy a progresszió lássa kárát)Regenerációban és idegrendszerben nekem a láb a mummus, azt nem is nagyon piszkálom, elég annyi amennyi. Meg idegrendszerben a felhúzás volt, de azt szkippeltem. Mondjuk múlt pénteken anélkül is kinyírtam magam, mert betettem +1 egy súllyal-tolódzkodást, tanultam belőle, ma már nem lesz benne.
aelod:
Heti 4 lett, remélem még maradhat -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196857 üzenetére
Sokan azt mondják, h nyugodtan lehet bukásig edzeni, mert normál körülmények közt amikor elbukunk, azt csak az elme korlátja, ha az életünk múlna rajta tudnánk még legalább egyet de inkább kettőt csinálni.
Én többnyire 1rir-ig edzek, aztán ha optimista vagyok, h mennyi fog menni, akkor bukásig történik. Bizonyos típusú gyakorlatokban pedig technikai bukásig. -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196863 üzenetére
-
aelod
veterán
válasz
Ameddig van a ház téma vegyél vissza nyugodtan (nem prioritás most gondolom az edzés), sok a stressz.
-
Dorian
félisten
válasz
Nekem a mell-kar nap a "pihenős" Akárhogy tolom, akár 3 extra sorozatot is beiktatva nem tudom úgy kinyírni magam, mint lábnapon vagy hát-vállon. De pont az van középen, szóval így jól is jön ki.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196853 üzenetére
nekem sem oszinte a mosolyom pinyagep max utan (az az egy, amin tudok rendesen terhelni)
aze a szedules az nem tul jo
sziv/keringes/vernyomas rendben van? -
roti86
őstag
válasz
Peaceliker #196809 üzenetére
A Sparos amúgy sem esne szét, van benne adalék bőven
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #196800 üzenetére
Egyébként a Gymbeam-es termékeknél kezdem azt hinni, hogy azèrt születnek eltèrő vèlemènyeink, mert össze-vissza gyártatják a termèkeiket.
Pl imádtam a cookies & cream protein szeletet, nagy mennyiségben szoktam rendelni, erre most egy egèszen más cucc jött helyette. Szóval ki tudja mikor mit kapsz èppen.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196802 üzenetére
csak hazi mogyorokremgyartasra szoktam hasznalni, de ritkan kell, mert jo sok kcal lesz...
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196800 üzenetére
regota tarolod? a ket eves gymbeamos nalam is ugy nez ki a szekreny tetejen. ha valaki tud valami nem tul kuzdos keveresi modszert, ne tartsa magaban
chatgpt
Ha a mogyoróvajból kivált az olaj, az teljesen természetes jelenség – különösen a természetes, adalékanyag-mentes mogyoróvajaknál. Az olaj kiválása nem a romlás jele, hanem annak, hogy nem tartalmaz stabilizátorokat. Az olajat vissza lehet keverni a mogyoróvajba, így újra sima, kenhető állagot kapsz.
Így keverd vissza az olajat:
1. Szobahőmérsékleten keverd át alaposan
Használj egy kiskanál vagy kés nyelét (hosszú eszköz előnyös).
Kezdd el óvatosan keverni az aljáról felfelé, mintha felverni próbálnád.
Ez időigényes lehet (2–5 perc), de működik.
2. Melegítés (ha nagyon sűrű az alja)
Ha túl kemény az alja, kissé melegítsd meg az üveget (pl. meleg vízbe állítva 5–10 percre, de ne mikrohullámú sütőben, főleg ha fém a tető!).
Ez fellazítja, így könnyebb lesz elkeverni az olajat.
3. Használj botmixert vagy aprítót
Ha gyakran használod, öntsd át egy keverőgépbe vagy botmixerrel keverd el jól.
Ezután vissza is teheted az üvegbe.
Tipp a jövőre:
Használat után mindig keverd át kicsit, hogy ne váljon szét annyira.
Tárolhatod fejjel lefelé is, így az olaj egyenletesebben oszlik el. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196794 üzenetére
Csak arra gondoltam, hogyha stagnálsz esetleg, akkor lehet jobb kicsit növelni és azzal erősödni, mint várni, hogy 6 helyett 8at tudj nyomni az adott súllyal.
-
scdlsc
senior tag
válasz
Peaceliker #196765 üzenetére
Én tudom, hogy nekem soha nem lesz meg a 100. Az esélytelenek nyugalmával edzem.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
szerintem, ha megvan a szabályos 5rep és erőben akarsz fejlődni, akkor mehetsz feljebb, főleg, ha van1-1,5kg-os tárcsád, tehát tudod növelni 2/2,5/3kg-mal (nálunk ugye 5ös ugrás van minimum), én lépnék feljebb és alapból 2-3rep-es céllal... és ha ott is megvan a stabil 4-5, akkor ismét dobnék rá 2kb-ot... persze megfelelően bemelegítve stb...
a lazaság, nem rágörcsölés nekem is sokat segített... ahogy korábban írtam: én nem zárom a lapockám, nem rakom magam alá a lábam, h minél nagyobb legyen a homorítás... szimplán minimális homorítás, rúd szem magasságban, és a fogásszélesség, amire figyelek (illetve, h leemelés kilépgésnél, és a fejem ne emeljem el a padtól ilyenkor)... fogásszélességet meg üres rúddal a legkönnyebb belőni... leveszed az alsó végpontra mellre, beállítód a könyököd ~45°ba és úgy helyezed a csuklód, h ne döljön befelé (meg persze kifelé sem, de az max nagyon szűk fogásnál fordul elő, ami nem jellemző)
-
tisn
addikt
válasz
nyugi. meg lesz az a szaz, turelem.
nem. padon nyomom vagy smith keretben ferden*, **. szelesen fogom, ahogy komfortos.
(* ezt ket fokozatban is, az egyik nyilvan jobban vallra megy. es ahhoz kepest, hogy kb. 50%-al kevesebbel birtam kezdeni, mint sima fekvenyomasban, mostanra eleg jol sikerult utolerni magam.)
(** van mellgep, ahol ulve elore kell nyomni, azt is szoktam heti egyszer, kicsit mas jellegu terheles mint a fekvenyomas.)
-
marked one94
őstag
válasz
Most ment az ipf master fekvenyomó vb, nem nagyon fogsz látni 2 egyforma fekvenyomast. Volt aki közel 60 évesen 200kg nyomott rawban az azért nem rossz
-
roti86
őstag
válasz
Amúgy egyre több kontent jön szembe, hogy mindnekinek más forma jó, el kell engedni azt hogy 1-1 gyakorlat "csak így jó"
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196750 üzenetére
nyugi, en is csak a vagyott sulyommal dolgozom maximum (85) talan 90-95-t egyszer ki tudnek nyomni. (vagy szetesne valami a vallban, konyokben, csukloban
)
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196750 üzenetére
ok, de én ~113kg vagyok... szóval nekem ez alig több, mint 1x-es saját tömeg...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Peaceliker #196724 üzenetére
nekem sem ment ma... lábnap volt, de 0 kedvem volt hozzá, így nem is vittem túlzásba... (3x squat gép, 4x fordított squat gép, 3x lábnyújtó, 3x lábhajlító) ugyanakkor fekvenyomásból kiment majdnem 5rep (utolsóba kisujjnyi segítség kellett elvileg) 115kg-ból, szóval elvileg haladtam a márc elejei 120kg 1rm-hez képest, elméletben a mostani szintem valahol ~125-129kg között van az 1rm. nem sok, tudom, de azért progresszió ez is. sajnos nálunk nincsenek 1,25kg-os súlyok, így nehéz minimális léptékkel haladni, de majd megkérdezem a főnököt, hogy van-e valahol elrejtve vagy lesz-e... max veszek 2db-ot, aztán viszem magammal, amikor kell
szóval szumma nem volt annyira rossz nap, de nem volt az igazi... majd csütörtökönszerk.: a gépfoglaltság szerencsére nem akkor probléma nálunk, mert általában mindig van vissza pár izomcsoport/gyakorlat, amiből tudok válogatni, meg persze vannak alternatív cuccok is... de tény, h én is ki tudok akadni (magamban, mert szólni nem szoktam érte), amikor látom, h foglalt a gép és a srác/csaj ott pötyög a telóján 5-10percenként csinálgat valamit rajta, ha épp eszébe jut és így foglalja 30-60percig...
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196738 üzenetére
azert nem fizetek, van itthon zold, akkor ettem volna azt egy tonhalkonzervvel
-
válasz
Én tegnap jót edzettem pedig felbaszták az agyamat. Egy fekvenyomó gép van, emberünk 5 perces pihenőket tolt, természetesen mobilozva. Beszállni nem lehetett mellé, mert hát ne pakolgassuk már a súlyokat..
-
Dorian
félisten
válasz
Én kinyírtam tegnap a lábaim, jól ment a lábedzés minden része, de a csípőtolást elbsztam: sokat akart a szarka, nem bírta a fara
Az utóbbi időben szándékosan elkezdtem az egóm leépíteni és ha nem teljes a mozgástartomány ott ahol kell, visszább veszem a súlyt. Márpedig nem ment fel egyenesig ahol a farizom legjobban dolgozna. Szóval csináltam még egy csípőtolást utána a megszokott 210 kilóval, azt meg nem én bszatm el, hanem valahogy a heveder rögzítése egy pillanatra kilazult(?) elengedett, és megrántott a súly gyakorlat közben, így le kellett tennem nem a rendes helyére, hanem a földig. Aztán gondoltam magamban, h a krv anyját ennek a szarnak, akkor is megcsinálom, szóval felnyomtam onnan és befejeztem a sorozatot.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #196697 üzenetére
Jaja, nálam is beindult a fogyasztás rendesen.
Valami hordós kiszerelés kéne.
-
Lipton
őstag
válasz
Peaceliker #196627 üzenetére
Bemelegítés nálam úgy, hogy a fekvenyomás az első gyakorlat:
- 2p alsó test statikus alap nyújtás
- 4p pulzusnövelő mozgás (helyben járás, futás, szögdelés stb.)
- 2p felső test nyújtás
- 4p rotátorköpeny melegítés (gumival 6 fajta mozgás összesen)
- 3p 2db egykezes súlyzó melegítés (7-8 fajta gyakorlat, 10rep mindegyikből)
- feladatspecifikus melegítés/fekvenyomás
20kg x8
60kg x3
80kg x2
100kg x2
120kg x1
140kg munkaPróbáljak ki 50-60kg súllyal, hogy "kényelmes" nyomi, ott állítsad be magadnak a megfelelő pozíciót. A túl nagy lordózis a versenyen segít de amúgy egészségtelen, szerintem ne törekedj arra... én úgy szoktam, hogy
- befekszem úgy a rúd alá, hogy a szemem felett legyen
- leteszem a lában kisebb terpeszben úgy, hogy a talpam a földön legyen és a térdem derékszöget zárjon be, nem húzom be "nagyon" mert nincs extrém hidalás
- a rúdnál fogva felemelem a felsőtestem és lerakom elsőre a fejemet majd a lapockáimat, valamennyii hidalás van benne én nagyon nem a szuper hidalós típus vagyok
- ebben a poziban megigazítom a vállam, lapockám (vállak le de nem feszítem le maxra, lapocka "leragaszt" a padra de én nem húzom össze maximimálisan)
- figyelek a kiemelés során, hogy NE toljak bele semmit felsőtestből, minden maradjon a padon előfeszített állapotban
- leengedés nagyon kontrollált legyen, ha "beesik" és egy pillanatra megszűnik a folyamatos feszülés akkor nem tudsz ugyan úgy visszafeszíteni, elmegy a gyakorlat
- nyomás felső ponton figyelj rá, hogy NE emeljed ki szintén a felsőtested
(én hajlamos vagyok beletolni mindent is) -
Lipton
őstag
válasz
Peaceliker #196624 üzenetére
Ennyiból nehéz bármit mondani.
Súlytól függetlenül történik?
Bemelegítés van rendesen?
Ezer éve rossz megszokás miatt nem engedem le teljesen a vállam én sem és nem fáj semmi. Ami tipikus hiba szokott lenni (nálam is), hogy amikor kiveszed a súlyt akkor elemeled a lapockát (beletolsz egy picit vállból) és onnan "szétesik" a támaszod és nem tudod úgy letenni és visszafeszíteni az egészet. -
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196596 üzenetére
Inzenzitás, effort, plusz a pörgető simán okoz ilyent.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196606 üzenetére
mindig ehgyomorra edzek (na jo, csalok, egy joghurt becsuszik)
csak ha dietan vagyok van rosszullet (uresebbek a ch raktarak), de az is eleg ritkan.
tegnap pl. mar edzes elott jelentkezett, bedobtam ket szaloncukrot. -
válasz
Peaceliker #196592 üzenetére
Én maradok a gépen, teljesen jó mióta erre váltottam, előtte 1kezesekkel csináltam, de ott meg belefutok abba, hogy nehéz felvenni..
Elektrosokk: 1ik vállam egy bringabaleset miatt műtött, de érdekes módon a másik fáj
-
Dorian
félisten
válasz
Durva, nekem sosem volt ilyesmi konditól. Még régebben küzdősport edzés után fordult elő 2x ilyen hányinger-szédülés, akkor amikor nagyon meghajtottak minket. Én is az üzemanyaghiányra tippelek
-
tisn
addikt
válasz
valszeg uzemanyaghiany. dobj be egy snickerset
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196587 üzenetére
Nem kettőt mert a 9 sem a bukás, hanem azelőtt legalább 1-gyel.
Én is szeretek bukasig dolgozni, de nem mindenfajta gyakorlatban, lábtolónál pl. nem. Majd nemsokára kimaxolom a lábtolót (vagy a térdem) még ezen kívül 40 kiló fér rá, akkor átállok egylábasra, na majd ott kell vigyázni a bukásra, mert a lógatott nemdolgozó lábam leviszi ha elengedem
Meg van csomó, ahol tudom, h a következő már a techn bukás lenne mert nem lenne meg a megfelelő mozgástartomány, akkor azt már nem kezdem el
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196584 üzenetére
Én sem csináltam újra ....hanem mentem bolgart guggolni
De éreztem edzés után a kifáradásban, hogy benne hagytam azt a kettőt.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196579 üzenetére
Én képes vagyok a megszokott súllyal is vagy nemodafigyelni és közben elbaszni, vagy mondjuk tegnap lábtolónál közben vettem észre, h túl alacsonyan van a talpam és nem sarokkal nyomom, hanem térdterhelősen a lábfej első részével 280/9 ebből most a sztenderd, de aztán a 7. nél pattant valami az egyik térdemben nem fájt de inkább abbahagytam ijedségemben
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196566 üzenetére
Én most nem dicsekedhetek, van némi megtorpanás több dologban is + utóbbi időben több gyakorlatnál végeztem ego miatt nagyobb súllyal nem teljes mozgástartományt, ezeket most visszavágom.
Aelod jóváhagyásával módosítottam egy kicsit az edzésterven úgy, hogy legalább heti 2x legyen edzve minden izomcsoport (kivéve láb) ehhez bevezettem egy hétvégi otthoni 4. rövid alkalmat, csak húzódzkodás + hasizom.Az 1 munkasorozatos edzés során nektek mi az eljárásotok ha a munkasorozatot közben elbsszátok (rossz mozdulat, túlzott mozgástartomány, nemodafigyelés) és így nem tudjátok folytatni? Csináltok még egy sorozatot?
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196566 üzenetére
jo hirek
az kivalo, ha ilyen etrend alatt csak 1kg-t hiztal, az is valoszinuleg viz a sok ch miatt. meloztal azert akkor rendesen. -
Elektrosokk
veterán
válasz
Peaceliker #196562 üzenetére
A spar saját terméket kóstoltad ?
-
sherlock82
senior tag
válasz
Peaceliker #196555 üzenetére
Nem , de nem is fontos, egy orosz edzőtől néztem ki ezt a gyakorlatot.
A választ megkaptam amire kíváncsi voltam. Köszönöm!
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196479 üzenetére
tenyleg ilyet is lattam
hozza meg labemelest is -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196450 üzenetére
Nekem ez tegnap az újabb egésznapos kerti munka vége felé volt. Szerdai lábnap utáni brutál izomláz + előző napi leégés + tegnap is egész nap a napon meló = úgy éreztem magam mint aki lázas és mindjárt összeesik. Ma folyt. köv.
Úgyh a pénteki edzést kihagytam, de sztem még a hétfőit is ki fogom. -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196339 üzenetére
Altató
-
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #196337 üzenetére
Ne vard, hogy jobb legyen! Ez legtobbszor a rezgestol jon elo, rezonancia, lakasfelujitasban kb mindenben benne van ez a faktor. Talan a kartonozasban nem, de gepeket hasznalsz, kalapacsot minden fele dolgot, ami vezeti a rezgest a karodon keresztul.
Nekem pontosan a csiszologepektol ment tonkre, en is construction melot csinaltam az utobbi 2-3 evben es szar is volt tole.
De ez nekem mikor legeloszor elojott, vagy 7 eve volt.
Nem mindig, de egy ido utan ereztem.
Tobb honap pihenes! Mastol nem hiszem, hogy jobb lesz. -
Vitee
aktív tag
válasz
Peaceliker #196335 üzenetére
Egyszer kepet is kuldtem be, ki is rohogtek a kedves gyurostarsak, hogy ugy nez ki mint egy noi nemiszerv ( egyebkent tenyleg olyan, de akkor is gcik vagytok
)
Nekem is sok het, honap alvatlan ejszaka, voltam vele mindenhol, semmi.
Muteni nem indokolt szerintuk blabla...
Megrovidult a mozgastartomanya is az ujjaimnak, elegge sokat... Evek ota ilyen, ha megeroltetem faj, edzes kozben soha!
Volt, hogy hetekig egy zoknit se birtam felvenni fajdalom nelkul, meg kupakot se tudtam leszedni innivalorol. -
Ramoskaa
senior tag
válasz
Peaceliker #196333 üzenetére
Azon is gondolkoztam, de ezen több mindent tudnék, ami a helyhiány miatt jól jönne . Ha a bicepsz rész nincs rajta akkor esetleg fordítva feküdnék, bár ezek szerintem nem túl hosszú fekvőfelulettel rendelkeznek.
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196294 üzenetére
Esküszöm amit én hasznalok semmi illata/szaga nincs, ize is alig érezhető, és az sem rossz.
-
tchriss
tag
válasz
Peaceliker #196169 üzenetére
Hát nem is vagyok jóllakva
Edzést elvileg egy pro mester írta össze, annak jónak kell lennie! :#196170: nem tűpontos:
Most jelenleg 90kg az előző etapban lementem 80ig ott még volt rajtam zsír bőven, szerintem 75kg lesz ahol létezhetnek valamilyen tónusok a testemen.
Tervezem már egy ideje a, hogy elmegyek egy vérvételre, csak sose jutok el odáig. pedig érdekel mennyi szabad tesztom is lehet.
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196147 üzenetére
szerintem ez a ket uveg meg ket evre eleg nekem. probaltam amugy geppel mixelni, de elakadt
azert koszi a tippet
az ostrovit protein amugy elegge bevallt, jo izu, meg a fiam is megissza.en csak mogyorokremet keverek belole, az meg ritkan megengedett. (altalaban telen)
-
tisn
addikt
válasz
Peaceliker #196134 üzenetére
nekem gymbeames van, szerintem mar 3 eves, de meg van ket uveg
legutobb mar eleg nehez volt keverni
-
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196136 üzenetére
Most néztem a mogyoróvaj nem Bio- hanem Szájtek.
A fiam rákapott -
Dorian
félisten
válasz
Peaceliker #196124 üzenetére
En ma itthon vagyok, épp tésztat eszem. Azt fogom kipróbálni, h milyen egy ilyen ch-os kaja utan 2 óra varakozas utan edzeni. elvileg ez van a nagykönyvben.
-
aelod
veterán
válasz
Peaceliker #196107 üzenetére
Azaz, én még karikáztam rá banánt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged