- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thaler2
senior tag
A nyugati államokban miért működik ez azonnali lemondással egy ilyen botrány ? Ennyi erővel, akkor az emberek semmiért se álljanak ki, semmiért se tüntessenek. Mindenki azt csinálhat, amit akar nem ? Országunk intelligenciája ebben is rendkívül megmutatkozik, hogy aki kiáll valamiért, mert nem ért vele egyet, ő egyből unatkozó városi paraszt, akinek nincs jobb dolga?...könyörgöm.
-
zsigee
aktív tag
Én csak a magyar-bolgár barátságost szerettem volna nézni a GyusziTV-n, ez volt a rejtett reklám. Nem rossz az oldal, de a net elég gyatra nálam, mással nem is álltam volna neki. Az explorer lassú, a mozilla meg azonnal omlik...nálam.
Eddig a chrom bírta. A gond, hogy annyi mocskos lejátszót akar futtatni, hogy minden megzavarodik. Valami flowplayert ajálngat, stb, de mindent fog MSE...
Ha tudtok valami programot, amivel tudnék sávszélességet "lopni" azt köszönném. -
Speeedfire
félisten
Amennyi időt a PH!-n töltesz simán beüzemelsz egy linuxot.
Viccen kívül egy délután alatt beszoktam fw újrarakás után a routert lőni.
ftp, samba, torrent, php, mysl, lighttpd (igaz én vhost-ot nem használok), https, most fut svn is már rajta. Nem egy nagy dolog szerintem...Karbantartás...egy frissítést mindenki el tud végezni szerintem ssh alatt. Ez nem indok arra, hogy rendszergazdai tapasztalat kell hozzá.
Mikor a php-t, lighttpd-t és a mysql-t raktam fel először még az is belefért egy délutánba, hogy saját csomagokat forgattam magamnak, mert alapból elég hiányosak voltak...
Véleményem szerint sokan túlmisztifikálják a linuxot, pedig aztán egyszerű, mint a faék. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok web-es admin felület is van, így akár ott is be lehet sok dogot lőni, így még kevesebb tapasztalat kell hozzá. Illetve vannak, direkt nas funkciókat ellátó disztrók is, pl freenas, de szerintem neked ezt nem kell mondani.
A lényeg, hogy ha ár/értéket nézünk akkor a nas semmiféleképpen sem befutó. A funkciógazdagságról már ne is beszéljük. Ugye akár rá lehet rakni egy médialejátszó szoftvert pl xmbc és akár még htpc-ként is üzemelhet. Manapság már egyszer kisebb a létjoguszultsága egy nas-nak. Az tényleg csak azoknak lehet jó, akiknek semmi tapasztalatuk nincs és fájlmegosztást vagy backupot szeretnének. De ennyi pénzért szerintem erősen megkérdőjelezhető, hogy tényleg az a legjobb megoldás-e rá.
Lassan jönni fog a rasperry pi is, tesztek szerint simán tudja majd streamingelni a hd videókat is. Sőt, akár le is játssza őket a beépített hd gyorsító miatt. Mennyibe fog kerülni? Hát a 10.-ébe, mint a fent nevezett cuccok. Egy negatívuma lesz csak az a fájlmegosztás sebessége, ergó ha gyorsan akarsz fájlokat másolni akkor nem jó rá.
Egész nap mehet a vita akár erről, de a nas....
Na mindegy, én részemről befejeztem. Nem akarok senkit sem meggyőzni, csak elmondtam a véleményemet illetve, hogy milyen más alternatíva van még.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Nem, 3 felé egy 20-ast.
De nem is amiatt írtam, hogy ilyet vegyél, hanem csak arra akartam rávilágítani, hogy ez a 400-as kitolja akkor egy 1200-es...10 és 12 Mbit/s-es filmek voltak. Nem azok a 120GB-os verziók.
Nekem sem elég már php meg web-re a kicsike. Eldöcög rajta, de a folyamatos használata megölné.
Elég a transmission is rajta... -
Szerintem teszteltek. Gondolom nem egy összecsapott munka az, több évnyi ph! -val a hátuk mögött. Gondolom valami olyan hiba jött elő amit localhoston nem vettek észre, teszem azt máshogy működik az oldal ha 70 ezren nézik mint 10 en. Most nem tudom erre van e pont teszt.
-
Kis Joe
senior tag
Azért szar attól még mert:
1. A 3 év gari időd alatt nem fogod kifizetni a laptopod árának 2/3 árát azért hogy kicseréljék a kijelzőt
2. Minősíti a munkájukat
3. Ez most gyorsba volt pár érv, a többi gagyi megoldásról ne is beszélve
Van pár jó gépe, de az arány nem mindegy!
Mr_Joe:
#2116 Ez is igaz, de nem tudom ti hogy vagytok vele. Én nem szánok egy gépre annyit. Nem ér nekem egyszerűen annyit. Lehet erre mondani hogy még is mac-em van. Erre se szántam többetSpeeedfire #2116: Ez nem egészen így van. Egy idő után megdöglik minden, de nem mindegy mennyi idő alatt. Acer-nek szar a hűtése, de azt levéve még is tovább bírják. Dell-nek nagyon kevés a hibás gépe abbol a kategóriábol is, max a régebbiekből. A fuji-ra telán igaz
Bobrooney: Nem szereti a pálinkát
Van aki sör párti
Buga_Laci és Dryman: Jó nektek, bár csak én is megtehetném
RudyD: Nekem volt Acer-em. Én szerettem. Nem drága, tényleg azt kapod amire számíthatsz. Jó kis masina volt. Az egy másik dolog hogy rengeteget volt használva és 5 év után elszállt, de akkor is szerettem és nem csalódtam benne.
-
Speeedfire
félisten
Részben egyet kell értenem veled.
De majd elintézik egymás között, felnőtt nagy emberek.
------------
Záróvizsgán tették föl ezt a kérdést kémia szakon.
Az egyik diák válasza olyan mélyenszántó volt, hogy a professzor közzétette az interneten kollégái számára, de mi is szórakozhatunk rajta.
Extra kérdés: Vajon a pokol exotherm (leadja a hőt), vagy endotherm-e (fölveszi a hőt)?
A legtöbben a Boyle-törvény vették alapul, azaz hogy a gáz táguláskor lehűl, nyomás alatt viszont növekszik.
Az egyik diák azonban a következő gondolatmenetet írta le:
Először is meg kell állapítani, hogy a pokol tömege változik-e az idő folyamán.
Ehhez a pokolba vándorló, valamint a poklot Elhagyó lelkek számának ismerete kell.Úgy vélem, bizonyosra vehető, hogy aki a pokolba kerül, onnan már soha ki nem jut.
Ahhoz, hogy megállapítsuk, hányan jutnak a pokolba, ahhoz a különböző vallásokat kell alapul venni.
A legtöbb mai vallás szerint mindenki a pokolba jut, aki nem az adott vallás követője.
Minthogy több ilyen vallás létezik, abból indulhatunk ki, hogy mindenki a pokolra jut.A világ népességének növekedése arra enged következtetni, hogy a pokolra jutók száma exponenciálisan növekszik.
Ezek után a pokol térfogatát kell megvizsgálnunk.
A Boyle-törvény értelmében a pokol térfogata a pokolra jutó lelkek számával arányosan kell növekedjen, hogy a hőmérséklet és a nyomás állandó maradjon.
Ekkor két lehetőség van:1. Ha a pokol lassabban tágul, mint amilyen iramban érkeznek a lelkek, akkor a hőmérséklet és a nyomás addig emelkedik, míg a pokol szét nem robban.
2. Ha a pokol gyorsabban tágul, mint amilyen ütemben a lelkek érkeznek, akkor a hőmérséklet és a nyomás csökken, míg a pokol be nem fagy...
Melyik a helyes megoldás?
Figyelembe véve évfolyamtársam, Sandra jövendölését, miszerint "hamarabb befagy a pokol, mintsem, hogy lefeküdjek veled",
valamint azt a tényt, hogy tegnap mégiscsak lefeküdtünk, csak a második eshetőség jöhet számításba.
Ennélfogva meggyőződésem, hogy a pokol endotherm és ráadásul már be is fagyott.Következik még, hogy ha a pokol befagyott, akkor több lelket nem fogadhat be, hiszen nincs már tüze.
Ebből az is következik, hogy már csak a mennyekbe juthatunk, ami egyrészt Isten létezését bizonyítja,
másrészt arra is magyarázatot ad, miért kiáltotta tegnap este Sandra annyiszor "Istenem!" -
Jazzos
őstag
Jah én is így vagyok vele. Bocs Laci, ebben nem értünk egyet. Nem védem a mostani kormányt, de a Ft gyengüléséhez semmi közük. A külföldi tőkének nem tetszik, hogy megpróbálunk kicsit kimászni az adósságból és büntetnek. Nehogymá' ne fizessünk nekik életünk végéig folyamatosan kurvanagy összegeket...
Megy a beszaratás meg a manipuláció. Meg az IMF megváltó hitele, persze. -
G@ben
addikt
Nem tudom, hogy szerver vagy sem, de egy kb 3 éves laptopon gond nélkül megy, amiben nincs ennyi memória meg a proci is lassabb. Én annyit tudok, hogy kell ez a program, neten keresztül éri el elvileg az adatbázist, amiből dolgozni kell, meg hogy lefogja a gépet, amit el szeretnék kerülni, ha nem megy a program. Ha megy, akkor nem érdekel, mert akkor nem én ülök ott.
Ez a virtuális gépes dolog érdekelne, hogy hogyan is van. -
cellpeti
nagyúr
nincs nekem semmi bajom a kormánnyal
ez már rég el van cseszve, de csak úgy írtam, nem okoskodni akartam. Amúgy biztos lesz 600 a gázolaj. Minden felmegy a francba
Bobrooney: Azért az egy kicsit kevés lenne, de valamennyi igazság van benne.
Amúgy ugye arról is szó volt, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha államcsődöt jelentene a kormány, csak ki kell várni a megfelelő időt.
Mindenkinek elengednék az adósságát,akkor miből adnának a másiknak kölcsönt?
-
L!NK->Q3
senior tag
Lázad, lázad, lázad!
Szvsz nem kéne semmit sem visszafizetni az IMF-nek. Ha nem fizetünk államcsőd lesz, ha fizetünk akkor is, de csak kb 2 év múlva.
Ha nem fizetünk az IMFnek mit csinálnak? Elveszik az országot, vagy mi?Görögöknek is elengedik az államadósság felét, akkor nekünk miért nem?
-
G@ben
addikt
Port? Nem inkább kormot? A dízelekkel az a baj, hogy akkor is kormol, amikor nem látod, csak a koromrészecskék sokkal kisebbek, átmennek a részecskeszűrőn és a tüdőbe kerülve sokkal nagyobb galibát okozhatnak, mint a régi dízelek jól látható kormolása.
Egyébként meg az utcaseprő autótól kell félni, mert az útból az autók által letört szilikátdarabokat a levegőbe küldi és az is érdekes dolgokat okozhat. -
ftc
nagyúr
Én inkább azt mondanám a nem karbantartott dízeleket kéne kinyomni a fenébe
De ez úgy a benzinesre is igaz...
Tegnap hogy jöttem haza annyi ökör van a ködben.... vészvillogóval közlekedik meg reflektorral...voltak rendesek is mert voltak kik lehúzódtak azért 60-al nem megyek..de volt aki látta, hogy lehagynám azért se
Azért 90-el lehetett menni csak figyelni kell
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest