Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Miért kérdezgetik sokan bizonyos gitároknál, hogy milyen széles a nut? Mit határoz az meg? Hogy a húrok milyen távolságra vannak egymástól?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
az effekteket csoportosítani szokták gyakran, a MOD pl a modulációs effektek csoportja szokik lenni, hogy nálad épp milyen csoportokat talált ki a programozó és miért pont úgy az a fantáziáján múlik

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Alexios
üzenetére
Vajon azt lehet amúgy? Marha vagány, tök jól látszik benne a cső.
Más.
Mi a különbség a MOD az FX és a BOOSTER között? Én mindegyiket effektnek hívom egyaránt, és kész. Annak mi értelme, hogy ugyanaz az effekt szerepel a booster és MOD alatt is? Miért nincs egy kategória, hogy effektek, és alá bevágnak mindent?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Akusztikus gitáron nem jellemző, hogy nyújtásokkal játszik valaki?
-
Berreh
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem jó tapasztalataim voltak a Medgyesi boltban.
És a Gitárcentrumban is Bigson Jr azzal ajánlott egy eredeti áron 200 ezres gitárt olcsóbban, hogy a Főnök úr játszott egy koncerten rajta, azért az akciós ár ... -
doc
nagyúr
válasz
chaosmonger
üzenetére
Nekem van, imadom, szenzacios hangja van

Csak ne lenne annyira zajos
Illetve ez CSAK metalra jo, ertelmes tiszta hangot nem tudsz vele csinalni. -
chaosmonger
tag
-
DrDoktor
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Megoldom van fx loopba bekötve egy headrush gigboard.
Az meg teli pedálokkal... ..Ha kisebb gaint akarok.
Bár az is igaz a saját torzított csatija hangja maximális kedvenc nálam.
Majd ha egyszer odajutok valaki csöves erősítő szakival belerakatok egy fokozatot amivel crunch is lehetséges.Mert amúgy no1 fejecske.Jól szolgál egy 2x12 HB V30 ládával meg two notes torpedo captor-alEddigi legjobb crunch hangom mondjuk egy Bugera 333 infnium ban volt .De az egy 28 kilós szörny volt nem bírta a vén vesém cipelni.

-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha legközelebb arra jársz azt az MT15 erősítőt próbáld ki

-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Pont beszélt valakivel telefonon, és azt mondta, hogy ők "a PRS preferált forgalmazói" Magyarországon. Tényleg sok PRS-e van, ami ugye nem hátrány. :-D
Megvetted vegul a gitart?
Akkor veszek majd gitárt, ha tudok gitározni. A meglévő gitárjaim is sokkal jobbak, mint én. :-D -
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez valami PRS markakereskedes?

Megvetted vegul a gitart? Vagy nem volt egyelore ilyen szandek? -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Nos, voltam Megyónál. Meglepett, hogy az üzlet egy kicsi, enyhén szakadt feelinggel rendelkező hely, az alapján, hogy állandóan emlegetik, azt hittem, ez valami fancybb hely.
Azt kell mondjam, minden rendben volt. Tök normális volt Megyó, segítőkész, fent kalapált valamit a galérián, két beosztottja, akik egyébként "főnök"-nek szólítják (ez azért sokat elárul), szintén segítőkész volt.
Lógott a falon pont az az akusztikus, amiért mentem kipróbálni. Egy órácskát játszadoztam a boltban, három gitárt próbáltam ki, minden kérdésre válaszoltak, Megyó a húrokról kezdett el (kéretlen) kiselőadást tartani.
Lőttem pár képet is.
Egy dolog volt fura nekem, hogy semminek nincs kint az ára. Se a gitárokon, se semmin.Én nem tapasztaltam semmi bunkóságot, mondom, pozitív tapasztalat volt.
-
Golf4
csendes tag
válasz
consono
üzenetére
Én csak lelkes apuka vagyok (amúgy tök hülye vagyok az egészhez), de mintha itt korábban írta valaki, hogy jó lenne ha lenne benne ez az Effects Processor (legalábbis én ezt olvastam ki belőle), ebben meg pont van, míg a Harley Benton HB-40R-ban nincs. Lényeges dolog ez vagy én értettem félre?
-
cucka
addikt
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Ezeket a hangmintákat úgy veszik fel, hogy bemikrofonozzák a ládát.
Viszont egy gyakorló kombót szobában fogsz használni, szóval irreleváns, hogy ha 2 centire odaraksz elé egy mikrofont, az milyen hangot fog felvenni.Szóval ezek a hangminták szart sem érnek. Lehet, hogy mikrofonozva nincs akkora különbség a 8" és a 10" hangszóró között, de élőben hallgatva meg jelentős.
-
consono
nagyúr
Én ezen is elgondolkodnék, mert egy az egyben Roland Micro Cube másolatnak tűnik. Persze nézni kéne review-kat róla: https://www.thomann.de/hu/harley_benton_hb_15gxd_jambox.htm
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sose mondta senki, hogy mi az az erő kb
szerintem ez kialakul idővel, több gyakorlás kevesebb görcs kevésbé izomból játék. Meg ha sokat játszol erősítőn hangosan vagy rögzited a felvételt akkor megszokod, hogy nem az a lényeg ami a tököd irányából zörög hanem az ami a hangfalakból jön ki, ha onnan jó hang jön akkor OK, ha nem akkor finomítasz a játékodon vagy mégis felemeled a húrokat az egekbe. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Köszi. Nálam viszonylag egységes, a vékony E-húr szemre picit alacsonyabban van, mint a vastag, de a negyed milliméteres osztások alapján azonosak az értékek:
- nyereg: 0.75
- 1. okt.: 1.5
- 2. okt.: 1.75Ennél lejjebb nem tudtam vinni anélkül, hogy az alsó húrok (főleg E és A, D már kevésbé) ne csörögjenek, illetve még jobban kellene lazítani a nyakon, ami már túl sok lenne. Eredetileg nekem a 7-8. bund környékén csörgött csúnyán az A húr, de itteni tanácsra picit átkalapáltam a bundokat (enyhén látszott, hogy a 8. bund nincs teljesen a helyén), el is múlt.
Fura, hogy a 2. oktávnál nálad ekkora (2x) különbség van a két E-húr magassága között...
-
Már miért ne mennél hozzá? Most írta le, hogy mekkora hozzáértéssel foglalkozott a gityóval.
re: #49943 Ctrl+Alt~Del
Pont erről volt szó eddig. De sebaj. Igaz nem fejtettük ki, de pont erről volt szó. Szerintem túl sok újat most nem mondtál sokunknak. De amúgy jó, hogy leírtad, nagyon is!
re: #49956 FockeWulf
Érvelési hiba. Kínában is tüntetnek, akkor UK-ban ugyan olyan szar mint Kínában? Más a tüntetés oka, más az élet színvonal és az élet körülmények. Én itt befejeztem. Hagyjuk ezt a topikot. Szerintem ha valaki szeretne erről csevegni, akkor menjünk másik topikba.re: #49969 beteg
Na, de mégis? -
Golf4
csendes tag
A thomann-tól kaptam erre egy ajánlatot.
https://www.thomann.de/hu/harley_benton_sc_450_bk_classic_serie_bundle.htmHarley Benton SC-450 BK Classic Series
A gitárral megbékéltem, hogy ennyi lesz, belefér a karácsonyi-télapós keretbe, szóval ha ezt választotta akkor ez rendben van. Mondjuk múlt héten még 57 ezer volt...Harley Benton HB-40R 40 Watt Guitar Combo Amplifier
Ezzel van picit bajom, mert nem szerettem volna 52 ezret fizetni az erősítőért. Nincs erre valami jó és olcsóbb opciótok?
https://www.thomann.de/hu/cat_rank.html?ar=147168&gk=GIEACOTR
Itt az első a HB-20R, ami 34 ezer. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
Én amúgy kedvelem, rendes srác. Kicsit fura a stílusa, de hát attól csodabogár.
Most is tök normális volt, nem kezdett el baszogatni, meg fikázni, hogy mert 1 Xp-s vagyok, mondtam is neki, hogy egy éve kezdtem el játszani, kérdezte, hogy kihez járok. Mondom, a saját kedvenc gitárjaira azt mondja, vedd le nyugodtan, próbáld ki, semmi pikírtség vagy sznobéria nincs benne.
Én a szaktudásában is bízom, nem véletlen van tele a pince gitárokkal, ha nem állt ott vagy 40 gitár, akkor egy se.
Sajnos nagyon be van havazva mostanában, simán egy hónapra vállal gitárt. Azt mondta, hogy sima húrozást el sem vállal, max első beállítás, síkolás, és komolyabb melók.
A PRS-t még kicsivel több, mint egy hét alatt csinálta meg májusban, ez meg most majdnem 4 hét volt.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De fura!
Kb 2 éve jártam nála kétszer is. Basszugitárt vittem beállíttatani. Telefonon előre egyeztettünk időpontot, talán másnapra. Odavittem, egyből nekiállt és két óra mulva mehettem is érte. Nem volt drága és kjól beállította. Nem csörgött!! Mondjuk ezt jeleztem neki, hogy teljesen kezdő vagyok és csak az érdekel, csak hogy legyen oktávhelyes és ne csörögjön. Maximálisan jófej volt. Egy szóval nem alázott, nem fikázott, nem okoskodott. Nem úgy, mint a Medgyesi... -
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Megértelek, kb én is így állítgattam magamnak a gitárjaim, talán 2x ha voltam hangszerésznél, bundot síkoltatni, aztán az egyiknél amikor láttam h miket csinál , mondtam magamba hogy ezeket én is megtudom csinálni otthon, azóta nem viszem hangszerészhez. Maga a gitár egy annyira egyszerű szerkezet hogy egyszerűen nincsenek rajta olyan dolgok amik olyan hatalmasnagy szaktudást igényelnének. Tényleg a jutubon bármit el lehet már lesni, kompakt oktatóvideók vannak, nehezen lehet elkúrni, a síkolastól kezdve a húrmagasság beállításig mindent részletesen mutat/magyaráz, és még drága szerszámokat sem igényel egyik művelet sem.
Amúgy ezek az értékek tök jók, ha így van beállítva, én oktávnál a mély E húr alja és a bund teteje közt 1,2-1,5 mm-t, a vékony E húrnál ugyanez kb 1mm.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amikor neked tetszik.
Amúgy elárulhatnád, ki ez a mester, h véletlen se menjek hozzá! -
espista
senior tag
Nincs az az új hangszer (normál árkategória), ami úgy jönne ki a gyárból, hogy rendesen be van fejezve, be van állítva. Sajnos ma már mindegyikkel foglalkozni kell az első használat után. Hol jobban, hol kevésbé. Az árak az egekben a QC meg a béka segge alatt. Mindegy, hogy egy 50 eFt-os Ibanez, vagy egy 350 eFt-os Gretsch. Az, aki a nagynehezen összekuporgatott kis pénzén vesz egy olcsó gitárt, nem biztos, hogy azon fog elkezdeni hangszerészetet tanulni. Még, ha csak beállításról is van szó. Azért pár gitárt be kell állítani, mire az ember tudja, hogy mit, merre, hogyan. Youtube ide, vagy oda. Hiába egy egyszerű hangszer a gitár, azért még a beállítás közben is elő-elő jön valami nem várt, nem ismert dolog. Szerintem. Idén nyáron az "én" hangszerészem is megduplázta a díjait, mert sajnos minden minimum a duplája lett.
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Igazán te vagy a kontroll
Hozzád, a te játék stilusodhoz kell állítani a gitárt. Vannak persze objektív dolgok, pl az ő táv, azt tudod mérni. A húrmagassághoz is van gyári ajánlás legtöbbször, a pickupok magasságához is, ezekkel el lehet indulni. De a végén úgy is csak az számít, hogy neked kényelmes legyen. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Amikor bemondta a 31-et, egy pillanatra elgondolkodtam, hogy bakker, akkor inkább jó úgy, ahogy van. :-D
Van már hozzá könyvem, van maintenance kit-em, láttam YT videókat, elkezdem akkor én beállítgatni.
Egy problémám van ezzel, hogy nem tudom, hogy mikor van kész, mikor van jól beállítva a gitár. Azaz, mi a kontroll? A szakember tudja, én nem, nem tudom, milyen állapotot kell elérni vele.
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Sokan így vannak ez igaz, mármint hogy maguknak megcsinálják a dolgokat...mert egyszerűen olyan pofátlan árak vannak hogy már csak azért se....nem azért mert nem tudná megfizetni, egyszerűen nem fog horrorárat kifizetni.....valahol igazuk van.
Egy angliai ismerőssel éppen valamelyik nap beszéltünk erről a "rezsicsökkentésről"....valami olyasmit mesélt hogy az eü és a posta dolgozói országos sztrájkba vannak, égetik a számlákat nyilvánosan....valami 400 fontot mondott hogy annyit ad majd állítólag az állam...fél évre elosztva...rezsitámogatásnak. Ahogy kivettem a szavából azért ott sem valami rózsás a helyzet. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mekkora most az E húrok magassága a 24. bund felett?
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Az 1 Xp-m alatt én azt figyeltem meg, hogy ha gyengén pengetek, a hang is gyengébb lesz, ha erősebben, tónusosabb. Sose mondta senki, hogy mi az az erő kb. amivel érdemes anélkül, hogy ne jönne be mondjuk a nem kívánatos csörgés, vagy esetleg más olyan, amit a hallgatóság is hall, és nem kéne neki.
-
Alexios
veterán
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Stúdióban már csak azért sem fogják annyira odaverni a húrokat floydos gitáron, mert mondjuk ha tényleg nagyon erősen pengetik, simán el is hangolódhat egy pillanatra ugye(annyira meghúzódnak a húrok hogy kicsit elmozdul a híd), ezt meg felvételen nem biztos akarják
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
úgy baszatják, mint a szél.
az a show része inkább, amikor beül a studioba akkor majd finoman játszik, kivéve ha valami hamis zajmetál a cél.Mindemellett olyankor garantáltan zörög is nekik mint az állat csak nem azt hallod.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
arnyekxxx
üzenetére
Összehasonlítottam most a PRS-t, meg a Shectert, és a PRS jóval kevésbé csörög. Javult a Schecter, tény, de szerintem még csörög, jobban, mint kéne neki.
Kíváncsi leszek mondjuk két hét múlva, akkor már a húrnak is be kéne állnia.
Tény és való, hogy lehet, hogy erősebben pengetek néha, és meglepő, hogy milyen gyengén is elég, de azért akiket látok gitározni, pláne metált, nem úgy tűnik, mintha nagyon kesztyűs kézzel bánnának a húrokkal, úgy baszatják, mint a szél.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
jópáran pont ezt mondtuk.
-
doc
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
két Fendert meg egy grigrit, tényleg csörgött mindegyik (saját gitárjai)
nocsak, a profi hangszeresznek gagyi GRIGRI-je van?
Ugye nem is olyan rossz az 
Amugy minden tiszteletem a profi szakie, de azert szerintem nem csak a ket veglet letezik, a "csorog mint allat" meg a "jatszhatatlan expander"
En peldaul nagyon meg vagyok elegedve most a Shecterrel, a kezdeti picike csorges eltunt, megis szinte nulla erovel le lehet fogni a hurokat, szuper
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
Na, mindenki nyugodjon le!
Tippelgettetek, mint a totón, született is egy két találat, de ennél azért árnyaltabb a kép. A mai napnak sok tanulsága van, kezdve azzal, hogy az évek és a rutin mennyit számít, folytatva azzal, hogy technika és technika közt különbség van, hogy a "gitáros fórumon" (itt) se tudnak mindent stb.
A hangszer járt a hangszerésznél, aki a kezébe vette, az ujjaival végigpengette, nézegette, és mondta, hogy ez a hangszer most jól be van állítva, de ha kérem, akkor elrontja nekem. Szerinte ez annyit csörög, amit gitár csörög, aminek alacsony a húrmagassága. Mondta, hogy attól kap idegbajt, amikor valaki bejön, hogy csörög a gitár, és "elkezdi csörgősen pengetni", akkor persze, hogy csörög.
Megpengettem neki pengetővel, csörgött rendesen. Azt mondta, egyrészt, nem mindegy milyen technikával penget valaki, másrészt, minden gitár csörög, mert az a dolga, hogy csörögjön, és itt elkezdte magyarázni a húrok fizikáját Hogy az első pengetésnél mindig ellipszis pályát jár be a húr, utána már kör alakban mozog, és amíg ki nem oltódik a kettő, addig alapból csörgő hang keletkezik a húron.
Lógott a falon jó pár gitár, mondom neki, ha bármelyiket leveszem, csörögni fog? Azt mondja, garantáltan, nyugodtan próbáljam ki. Levettem két Fendert meg egy grigrit, tényleg csörgött mindegyik (saját gitárjai). Az egyik egy custom USA Fender, elég menő strat amúgy. Mondta, hogy dugjam nyugodtan erősítőre.
Aztán folytatta azzal, hogy mindig azt javasolja, hogy erősítővel gyakoroljon mindenki. Egyrészt azért, mert meg kell tanulni kezelni a hangszert erősítővel, minden hangszer más ls más, mondta, másképp viselkednek. Nagy valószínűség szerint már erősítővel nem hallatszik a csörgés. Kérdeztem, hogy Hetfieldnek is csörög a gitárja a színpadon? Azt válaszolta, hogy "mint az állat".
A csörgés szerinte mivel mindig van, annak mértéke kompromisszum. Alacsony húrmagasság több csörgés, magas húrmagasság kevesebb csörgés. Azt mondta, hogy hátrafeszítheti nekem a nyakat úgy, hogy egyáltalán ne csörögjön, de akkor játszani nem fogok tudni rajta, mert olyan lesz, mintha expandert nyomogatnék.
Azt mondta, azzal a gitárral van baj, amelyik nem csörög, vélhetően az játszhatatlanra van be- vagy elállítva.
(Közben elkezdte állítani a gitárt, én pötyögtem az övéin, közben beszélt, és állítgatott).
A másik baj szerinte, hogy sokszor valakinek annyira rááll a füle a csörgésre, hogy már másra se koncentrál, csak a csörgésre, és azért nem fog gyakorolni, mert csörög, és az nagyon nem jó, ha valaki ezért nem gyakorol.
Természetesen van rossz csörgés is, fel is tettem a kérdést, hogy én 1XP-s gitárosként honnan tudjam, hogy mi a jó, és rossz csörgés. Azt mondta, hogy ha megváltozik a gitár hangja, az semmiképp se jó, ha nincs a húrnak sustain-je, az intő jel, ha eltörik a hang játék közben a csörgéstől, az megint csak azt jelenti, hogy ott valami betegség van.
Tök jót beszélgettünk, háromnegyed órát voltam nála, amúgy pont egy fender nyakon cserélt volna bundokat. Elejétől végéig elmagyarázta, hogy történik (én kérdeztem rá), megmutatta a dolgokat, eszközöket. Azt mondta, egy igényes bundcsere teljesen nyakon nagyjából egy napi munkája, és 60 ezer forint anyaggal együtt.
Elkészült a gitár, most már kevésbé csörög, majd mindjárt itthon is kézbe veszem.
Kíváncsiságból utána rákereste YT-on, és találtam ezt a marha jó videót. Szóról szóra az van szinte benne, amit a hangszerész mondott. Az azért elég durva, hogy a boltban leakasztják a vadi új Gibsont, és úgy csörög, mint a nyavalya.
Akit érdekel a téma, nézze végig, tök tanulságos és szemléletes.
Ui: A munkadíj 25 volt, és első beállítás, Floydos gitáron. A húr volt +6 ezer, úgy jött ki a 31.
-
válasz
FockeWulf
üzenetére
Anyámnak küldtem a minap egy túrótorta receptet, hogy milyen isteni lett és mennyire könnyen megcsináltam. Erre jött a válasz, hogy éve leje óta duplája a tejszín ára és most egy ideig nem süt túrótortát. Hát ennyi. Barátom is most rinyált mennyit kért ablakcserére a szaki és inkább megcsinálja maga. Azt látom, hogy perpill a kaja ára annyi otthon mint itt az UK-ban, van ami olcsóbb van ami kevesebb. Itt van rezsicsökkentés ellenben otthonnal (tudom, otthon is van, ha az ember nem házban hanem egy kis lakásban él). Cserébe a fizetések nem ott vannak mint itt.
Mikor én csináltathattam a beállítást szakival a Fenderen, Squier CV-n meg az Epi Les Paul-on akkor volt £45 az alap, és £65 festés javítással (20-40ezer ft, attól függ milyen és mikor árfolyammal nézzük). De ez volt jó pár éve. Na ehhez képest tűnt nekem soknak a 31 ezer. De amúgy ahhoz képest már nem, amit előbb írtam (leszámítva az otthoni átlag fizut, mert ahhoz megint sok).
Amúgy tök mindegy milyen gitárt veszel, azt be kell állítani, nincs mese. Az olcsót és a drágát is. A kérdés, hogy meg tudod-e csinálni magadnak vagy sem. Szerintem ha gyakorlatlan az ember akkor csináltassa meg egyszer, aztán ha belejön idővel akkor utána tud állítani pár év múlva. Ez egy egyszeri kiadás. Általában a boltokban szokott járni egy ingyenes beállítás, azaz már a gitár ára tartalmazza azt. -
Goose-T
veterán
válasz
benvolio
üzenetére
52mm-es a húrtávolság, szerintem bármihez jó. Amúgy a DiMarzio F-spaced pickupjai 51 mm-esek, a Seymour Duncan trembuckerei 52,6 mm-esek. A kettő között van, de ahogy megfigyeltem, szinte minden AliExpresses humbucker szett 52/50 mm-es (bridge/neck). Gondolom ezt találták ki mindenhez jó méretnek.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Alexios
üzenetére
Konkrétan az első beállítást végeztette el hangszerésszel. Ami szerintem teljesen rendben van.
Az hogy ki minek az árát sokallja, az relatív. Akárhányszor elmegyek boltba elszörnyülködöm, hogy kb minden duplája lett mint tavaly volt. Na meg aki ezt hivatalosan megcsinálná olcsóbban annak hajrá, lehet műhelyt nyitni

De valahol meg itt vagyok meglőve pl az SX gitárommal, hogy jó lenne neki egy beállítatás, de többe kerül beállítattni mint amennyiért vettem

-
FockeWulf
tag
válasz
Tommyka21
üzenetére
Teljesen egyetértek, aki gitározik (akármilyen szinten is van), meg kéne hogy tanulja legalább felhúrozni a gitárját. Kb 10 perc alatt megtanulható akár yt videókból is. Hangszerészhez hordani húroztatni a gitárt nekem kicsit olyan mintha az alsógatyámat hordanám valahova mással mosatni
-
FockeWulf
tag
válasz
benedekco
üzenetére
Hát fene tudja, azért nem egy 40ezres invasion gitár ha jóltudom, talán olyan nagy gondok mégse kellennének hogy legyenek vele, hisz újan vette...ha meg igen vissza kell küldeni, logikusabb lenne és gazdaságosabb is.
Még ha bundokat is kell polírozni....akkor is sok a 31 (szerintem). -
Tommyka21
tag
válasz
FockeWulf
üzenetére
Valószínűleg...
Sosem értettem aki hangszerésznél húroztatja a gitárját.
Első beállítás még oké, megértem (az árát nem), de utána hozzátartozik a hangszer használatához hogy megtanuld...
Sőt, nálam egyfajta rituálé is tisztítani újrahúrozni a saját gityómat.
De ez csak magánvélemény, nem bírálat...
-
Alexios
veterán
válasz
benedekco
üzenetére
Szerintem csak simán ennyibe kerül. Guitarclinic Zolihoz is kb 3 éve vittem utoljára gitárt, de már akkor is 15e ft felett volt nála egy beállítás, azóta meg azért elég meredeken emelkedett minden ára. Szerintem is húzós amúgy a 31, de könnyen el tudom képzelni hogy nem lehúzásképp, hanem alapvetően ennyibe kerül nála.
Ezért is érdemes ezeket a dolgokat az embernek magának megtanulnia

Kezdőként, egy új hangszernél egyszeri díjként amúgy ha perfekt lesz utána szerintem akár bele is férhet
-
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor süket vagyok, mondom, mindkettő esethet.
Viszont tényleg olyan "elcsípett" a dolog, holott egy agyonhallott, -hallgatott, -játszott számról van szó. Ezen teória és az improvizáció témájához fűzve, nem-e érdemes elmélyülni már "kész" riffekben?
Elég sok terülére igaz az életnek, hogy ha sokat gyakorolja az ember, akkor előbb-utóbb lesznek automatizmusok. Ugyanez igaz például nyelveknél a "hallgatásra". Zene terén is javasoltuk már, hogy sokat és sokfélét kell hallgatni, ezáltal fejlődik a ritmikai érzék is.
Próbáltam reprodukálni ezt a pár hangot, hátha hasznos lesz tanács szempontjából, viszont nem sikerült. Annyira benne van az ember fejében, hogy "máshogy nem adja ki".
Hasznos tanulni imprózni, viszont én kicsit olyannak érzem, hogy egy lépcsőfok kimaradt, de se pedagógus nem vagyok, se semmi. Viszont ritmikailag és több téren is fejlődhet az ember, ha mások dolgaiból próbál tanulni. Persze át lehet esni a ló túloldalára, hogy nem tudsz már újat kitalálni, mert mindenben ráismersz valamire, de azért ettől messzire van egy átlag ember. Meg nyilván építőjellegűbb saját magadnak kitalálni dolgokat, maradandóbb is többnyire, fejlesztőbb is tud lenni, csak kell hozzá alap.
Ez megint csak egy félig-meddig költői eszmei futtatás. -
arnyekxxx
veterán
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Meg hallgattam, egyéni vélemény, de szerintem felesleges erővel játszol, túl tolod és azért csörög.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hát, ez is egy impró, bár nem hallottam backing tracket alatta
De túl sokat játszol így is egyben, pár hang, majd szünet mondjuk az ütem végéig, ismételd meg, megint szünet, ismételd meg kis variációval, megint kis szünet, stb. Azt szokták mondani, hogy mintha beszélgetnél, mondasz valamit, kis levegő, majd jöhet rá a válasz#49898 jmarcell : szerintem a hangok ott vannak, csak ritmikailag nem adja ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Temu
- VGA kibeszélő offtopik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- Sweet.tv - internetes TV
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Apple watch ultra 3 hibátlan 2026.11.10. Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nekem is volt amúgy, és a tiszta csatornája se volt rossz