- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
-
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #60348 üzenetére
Szerintem még 30-40-ért is meghirdetheted, aztán legfeljebb alkudnak belőle. Satut lehet rá venni AliExpressről fillérekért. A floyd alaplapja meg a régi jó koreai Schaller-utánzat, masszív darab elvileg cserélhető késekkel, nekem is van egy ilyenem otthon a fiókban. Bár azt nem tudom, hogy lehet kiszedni a kést belőle és hol lehet másikat kapni hozzá.
Ez mondjuk fel van jól tuningolva. -
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #60345 üzenetére
Az elején én is kiírtam, hogy csere/beszámítás érdekel, de annyi haszontalan cuccot akartak hirtelen rámsózni, hogy meguntam az állandó visszautasítgatást. Nincs szükségem kombókra, kispedálokra, vintage rackes effektekre meg főleg nem. Hirdetek egy Fender gitárt is, azt egyszer három másik gitárra akarták elcserélni, de olyanokra, hogy azokból egy is sok lenne nekem.
Csökkenteni akarom most a gitárállományomat, eladom az olcsókat, csak a drágákat tartom meg. Meg esetleg veszek még egy-két drágát melléjük.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #57826 üzenetére
Az FX loopnak az a lényege, hogy az erősítő előfoka után, de a ládaszimuláció előtt is tudj effekteket rakni. Így annak az effektnek a hangját nem fogja torzítani az előfok, de nem is a ládaszimuláció által színezett hangot fogja tovább effektezni. Úgymond best practice ez az elrendezés.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #57720 üzenetére
Ja, néztem Headrush - Helix összehasonlító videókat is, és ott tényleg sokkal jobban szólt a Helix. Valahogy tisztább, határozottabb a hangja, a Headrush elég mosott hozzá képest. Monjduk az árukon is meglátszik, a Helix LT elindult 300 felé használtan, a Headrush pedig inkább 200 felé esik mostanában. Pedig pár éve nagyjából egy árban voltak használtan. Belehallgattam a Headrush Prime-os videókba is, de azok sem győztek meg különösebben.
-
Moleman
addikt
válasz
marcusa #56690 üzenetére
Nekem egy strat volt az első (és majdnem 10 évig az egyetlen) elektromos gitárom, annyira megszoktam, hogy engem egyáltalán nem zavarnak a potik.
A tremolót sose használtam, sajnos nincs olyan nem floydos gitárom, amin jól működik és/vagy megvan hozzá a kar.#56688 bigrob
Az SSS részével egyetértek, nálam ritkán van haszna a hídi single coilnak, mégis úgy alakult, hogy van 3 ilyen gitárom.#56660 Ctrl+Alt~Del
Gratula, szép darab, főleg ennyiért. Minden háztartásba vintage white stratot!#56674 Ctrl+Alt~Del
Na ez már tényleg alakul, a nyújtások között is van, ami nagyon szép pontosra sikerült. -
consono
nagyúr
válasz
marcusa #56690 üzenetére
A kart megértem, én sem használom, nem is tudom hova tettem el. De a hangerő poti pontosan ugyan ott van a Fender Stratón, mint ahol a humbuckeres Ibanezem hídi humbuckerének a külső tekercse van, és azon is ott a hangerő szabályzó.
Ha megnézed C+A+D meg Guszti képeit, ott is ez látszik.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #55441 üzenetére
Egyébként jó lehúzós ez az 1000 eurós ár, amikor vadiújat kapsz 849-ért. Csak pirosat.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #55441 üzenetére
Amikor vettem a naracssárga Ibanezt, akkor azt csináltam, hogy megkerestem privátban az eladót. Kellett egy kis nyomozás, azt tudtam, hogy finn, írta a nevét is, megtaláltam egy finn hirdetési oldalon, hogy hirdeti a gitárját, aztán megtaláltam facebookon is. Írtam neki messengeren, ledumáltunk mindent, a végére 100 euróval olcsóbban jöttem ki, mintha a Reverben keresztül intéztük volna. PayPallal fizettem, annak is van némi jutaléka, de így legalább megvolt a védelem. Ha bevállalós vagyok, mehetett volna sima utalással is, és akkor még a PayPal jutalékot is megspórolhattam volna, ami olyan 4%.
Brutál jutalékokkal dolgozik a Reverb, tiszta lehúzás az egész. Lehet neked is utána kéne nézni, hátha megtalálod valami német hirdetési oldalon is. Reverben ne kérdezz rá privát elérhetőségre, az elég bunkóság.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #55432 üzenetére
Semmi plusz költséged nem lesz a kírtakon kívül, mert EU-n belülről jön. Arra figyelj, hogy ha PayPallal fizetsz, akkor a fizetéskor állítsd be, hogy a bank váltsa át a pénznemet, mert a PayPal nagyon uzsorás árfolyamokkal dolgozik. Minden egyes fizetésnél újra és újra be kell ezt állítani, mert köcsögök.
-
X2N
őstag
válasz
marcusa #53595 üzenetére
Igen csak azt magyarázom már itt egy órája hogy én nem stúdió kontrol szobában stúdió monitoron/fejhallgatón keresztül gitározok/hallgatok gitárerősítőt. Valószinűleg ő sem azért nem tudja melyik szól éppen... Itt van mellettem fizikailag egy 4x12-es láda, nincs bemikrofonozva meg agyonprocesszálva a hang. Azt a hangot hallom ami kijön a ládából. Sosen azt akartam hallami ahogy egy lemezen szól a gitár hang, amit a hangmérnökök megcsináltak. Az SM57-ből is akkora szórás van hogy nincs 2 ugyanolyan hangú...sokkal praktikusabb egy csöves fej/láda kombó ha gyorsan akar jó hangot az ember és nem akar órákat b@szakodni a beállításokkal, engem ez már nem szórakoztat. gyakorolgatásra van egy ENGL E530 előfok, a beépített 1.25W-os végfokkal használom. Alesis Midiverb4-van a loopba kötve effektekre, ha meg olyan kedven van akkor bedugom az SLO30/JCM900SL-X-et. Baromi nehéz jól visszaadni egy erősítőnek a hangját pl mikrofonozással. Nekem ennek a srácnak tetszenek az erősítő videói, mert nagyon jól visszaadja hogy kellene szólnia, nem olyan mint Ola Englund videói hogy minden ugyanúgy szól.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
marcusa #53039 üzenetére
"A csavarokkal próbáld kicsit a pickup magasságot állítani, és akkor lehet kézzel megnyomva beáll egyenesre így is. Ha nem, akkor le kell venni a koptatót megnézni, de új hangszernél azt már lehet inkább a bolt csinálja..."
Ezeken túl vagyok, és igen tudom, hogy így kellene megcsinálni, gondoltam ha már új és garis a gitár akkor oldják meg ők garanciába.
Zúgás dettó, próbáltam másik kábellel, másik lakásban, másik hangcuccba dugva, mindegy volt neki.
Igazándiból úgy érzem, hiába vitatkozok velük, hiába viszem ismét vissza ezek jobban nem fogják megcsinálni, ami engem azért eléggé elszomorít. Kellően parasztok is az üzletben amúgy. -
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #53039 üzenetére
Zúgni zúg, a baj azzal van, hogy elhallgat (szerintem inkább halkabbá válik), ha hozzáér egy fémalkatrészhez Bobrooney.
A földelést rá szokták kötni a húrlábra a gitárokon, ami fémes kapcsolatban van a húrokkal, így azok árnyékolásként funkcionálva megvédik abból az irányból a pickupokat az elektromos zajtól. Ha nincs rákötve a föld, akkor nem tudják felvenni és elvezetni a zajt a húrok, így a pickupok veszik fel. Ez megváltozik, ha hozzáérsz a húrokhoz, mert akkor a tested lesz a földelés, működni fog az árnyékolás.
-
Alexios
veterán
válasz
marcusa #53039 üzenetére
Elemről kevésbé zúg azért egy single coil, mivel nincs benne az 50hz-es zaj a hálózatból amit felvehetne a single coil, pont emiatt is fejlesztették ki a humbuckereket.
Nekem amúgy az aktív fishmanes gitáromon kívül minden gitár zúg kicsit anélkül hogy hozzáérnék a húrokhoz, már beletörődtem hogy ilyen az itthoni hálózat, ha nagyon zavar akkor vezeték nélkül használom és nincs gond -
Bobrooney
senior tag
válasz
marcusa #53037 üzenetére
A pickup probléma nem az hogy ki be irányba ferde (hanem a nyak fele magasabban van mint a híd felé mintha lenne alatta valami vagy whatever). Értem én, hogy zúg a single coil de akkor akkor is kéne zúgnia ha a Micro cube-t elemről használom, I guess, ill ha hálózatba van dugva akkor sem kéne elkussolnia ha hozzáérek valami fémhez, nem?
-
espista
senior tag
válasz
marcusa #52607 üzenetére
És ráadásul, ha ezt az egészet berakod egy zenekarba, kiteszed egy koncertre és még hozzáadsz egy kis morajlást a tömegből, akkor aztán végleg elveszik minden. Persze tudom, hogy van aki azt is meghallja 40.000 ember között, hogy a művész 9-es vagy 10-es húrokon játszik és bekötött szemmel is különbséget tud tenni a rózsafa fogólapos és juhar fogólapos gitár között... Persze egy jobban kinéző gitár is jobban szól. :-)
-
arnyekxxx
veterán
válasz
marcusa #52458 üzenetére
kösz
Igen, a szinti az "magnóról" megy, a billenytűskeresést a '90es években feladtuk
Valami Orange Rockerverbet használ a láda tulaja de nekem csak pengetőtartó volt, ami szól az a lábamnál levő doboz tartalma, egy TS copy, egy vén korg ax1500 meg a cubebaby mint IR loader
-
válasz
marcusa #51282 üzenetére
az ne legyen gond, veszel rá aliról egy zebra kupakot és meg van oldva...
re: ctrl+alt-del
Én pont szeretem hídi szedőt, mondjuk nekem nem tudom mi van benne, azaz tudom:
Bridge Pickup: SE 85/15 Neck Pickup: SE 85/15, de ez szart se jelent nekemre: DrDoktor
Jogos is meg nem is. Én se tudok játszani, de mióta megvan az amcsi stratom azóta imádok hozzányúlni. A CV nem inspirált, más a fogás, más a hang, persze egy mx strat is lehet elég lett volna, szerencsére volt alkalmam jó áron beszerezni ezt a hangszert és imádom.
Szóval, igen ha megtanulsz akkor egy darab szaron is tudsz jó hangokat kihozni. Ha viszont nem tetszik a hang akkor miért ne nyúlj bele, hátha még jobban fog ösztökélni és állandóan fogdosni fogod a motyót. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
marcusa #51282 üzenetére
Na, örülök, mert akkor ezek szerint nem az "én szűrőmmel" van a baj. A nyakival semmi bajom nincs nekem sem.
Nagyon nem ismerem a pickupokat, ami ugye nem meglepő, ezért is kérdezem, hogy mekkora változás lenne, egy rendes pickup.
Erről, amit írtam, tudom, hogy azt tartják, hogy az egyik legjobb metal/rock hangszedő, de lehet van más alternatíva, ami hasonló minőségi változás lenne.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #51227 üzenetére
Szerintem jó lesz. Annyi, hogy ennek sztereó nagyjackes bemenete van, szóval kell szerezned egy olyan kábelt hozzá, ami két monó nagyjackből egy sztereót csinál, mondjuk egy ilyesmi.
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #51224 üzenetére
Mivel a Headrushban van fejhallgató-előerősítő, ami a kispedálokban általában nincs, ezért a láncod végére tenned kell egyet, ami megfelelő jelet állít elő a fejhallgatódnak. A lehetőségeid:
1. Veszel egy speckó előerősítőt, ahonnan már nem tud tovább menni a jel a hangfal felé.
2. Veszel egy kis analóg keverőt, ami tudja a jelet továbbítani, ez viszont bele fog nyúlni a jelbe.
3. Veszel egy digitális keverőt, ami nem nyúl bele a jelbe, ha nem állítasz semmit rajta.
4. Veszel egy monitorvezérlőt, a drágábbakon van fejlhallgató-kimenet. és még interfészként is működnek. Hirtelen ez a Mackie jutott eszembe, mint lehetséges jelölt. Nézelődhetsz még itt, de nem nagyon van olcsóbb, talán csak ez vagy ez a Behringer, ami tudja, amit kell. -
marcusa
addikt
válasz
marcusa #49735 üzenetére
Elkészültem. Köszi szépen a sok segítséget.
Dimarzio 211BK EJ Custom Neck került be, a gyári hídivel teljesen elégedett vagyok:
https://youtu.be/7QEkI1OHewsSzép csilingelős szinte már single coil hangzása van, direkt emiatt vettem ezt és nem a MusicMan-ben lévő Liquifire-t.
A PRS-be most meg keresek egy hídi hangszedőt, mert míg nem volt meg a Sterling, addig azt gondoltam milyen jól szól... -
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #49729 üzenetére
Ha az alaplapot tartó csavarok ugyanott vannak, akkor megoldható. Úgy látom, az eredeti pickup testbe csavarozós, és lehet, hogy nem is lenne elég hely az új pickup fülének az saját alaplapjával a testben a kialakítása miatt. Ha nem akarod szétfurkálni az DiMarzio alaplapját, akkor mindenképp át kell szerelned. A forrasztásnál ügyelj arra, hogy ne próbáld meg az alaplapról LEforrasztani a vezetéket, mert nem fog menni, a nagy fémlap elvezeti folyamatosan a hőt, inkább csak vágd le simán úgy, hogy minél több vezetéket ments meg. A visszaforrasztás már könnyebb lesz.
Szerk.: ja hogy már nem az alaplap cseréjén gondolkodsz.
Fúrhatod nagyobbra, később még mindig lehet anyát ragasztani a fülre, ha kiszednéd és eladnád.
-
marcusa
addikt
válasz
marcusa #49729 üzenetére
Bepróbáltam, belepasszol, valószínűleg a régin pont azért volt az a fekete párna, hogy addig emelje ki a pu-t mint az új van alapból. Viszont az újon a két luk oldalt más mint a régin, az újon menetes, és ilyen rugós csavar van hozzá, a régin facsavar van ami a fába vágott menetbe kapaszkodik csak, ennek az ármérője viszont kicsit nagyobb mint az újon lévő lyuk. Fúrjam nagyobbra, vagy hogy szokták ezt?
-
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #49710 üzenetére
Ki lehet, de a testvezeték hozzá van forrasztva az alaplaphoz, szóval le kell forrasztani, és az új alaplapra meg ráforrasztani. Ha a fekete alaplap más anyagból van, akkor a hangja is másmilyen lesz utána. Szerintem egyszerűbb fekete alkoholos filccel befesteni a kívülről látszó részeket, ha zavar a sárgaréz színe.
-
Berreh
tag
válasz
marcusa #49287 üzenetére
Nekem is ilyen van ... mármint Marshall és a nyakpálca állító kulcsom is hasonló
Szép gitárok
Más. Egy ismerősöm lánya gitározni szeretne (sajnos a sport kategória mozgatta meg a fantáziáját). Gitár ilyen műfajra gondolom Stratocaster vagy Ibanez RG. Van olyan multieffekt, ami meg tud hajtani passzív hangfalat, vagy külső hangkártya/keverő vagy kombó a megoldás?
Köszönöm a tanácsokat előre is -
Goose-T
veterán
válasz
marcusa #49287 üzenetére
Ez g. jó, gratula! Én is kipróbáltam nemrég egy profi hangszerkészítő által "utángyártott" MM Luke-ot, nagyon ott van a nyaka a szeren. Elkezdtem utánanézni a JP modelleknek is, azok is hasonlóak. Aztán tovább ástam a múltban, és azt találtam, hogy Petrucci a Music Man előtt lényegében Ibanez RG-t használt, abból meg van kettő is nekem.
Úgy látsik, egyezik az ízlésünk Petruccival. Már csak a tudásomat kéne felhozni annak a szintnek az egytizedére legalább.
Most célkeresztben van egy Sterling JP és az az "utángyártott" Luke is, csak helyet kell csinálni neki, már túl sok a gitár. -
doc
nagyúr
válasz
marcusa #48879 üzenetére
Elvileg nem kell mindenre fizetni, de miutan peldaul a kinai webshopokban keresre barmire rairtak hogy ajandek, meg 1$ ertek, beintett a vamhivatal, es azt mondta hogy akkor innentol majd ok eldontik
Attol meg elvileg atcsuszhat a vamon, de egy gitar meretu csomag nem fog...EU-n belul nincs semmi pluszkultseg, csak arra figyelj hogy UK mar nem EU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest