- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmarcell
csendes tag
-
-
Ba cy lus
addikt
válasz
DrDoktor #52049 üzenetére
Az S270-en nem rendes Floy Rose van, hanem valami egyszerűsített/olcsósított vacak. Tremolóból pedig nekem bőven elég lenne a vintage. A hangszedőkből a két humbucker már nem a gyári, hanem a kínai Fleor. A gyári nem egy nagy eresztés, azt nem volt nehéz felülmúlni.
Elviszem majd a gitárgarázsba, a kis zörgést szerintem könnyedén megoldják. Aztán meglátom, hogyan tovább.
-
fattyu
veterán
válasz
DrDoktor #51824 üzenetére
szintén, ezeken kívül még helloween az örök szerelem a nagyon ismert maidenen túl.
arnyekxxx : Én is mindent imádok tőlük de igen operation mindcrime az valami más. Eyes of a stranger konkrét orgazmus tízezredik hallgatásra is.
Én kétszer hallottam élőben. egyszer felejthető volt. olvastam is hogy akkoriban küzdött a torkával. Másodszorra viszont helyre jött és nagyon nagyon nagy élmény volt. Asszem a38 volt a nem olyan jó és talán barba vagy trackben a csodás.
-
válasz
DrDoktor #51799 üzenetére
Vagy a miért nem költünk gitárra és miért jó a Squier meg ilyenek. Most miután megveszem, jó, azt arról senki nem beszél, hogy két év múlva mi van, kapcsoló szar, potik recsegnek, bundozás mint az Alpok.
Qrva jó dolog a youtube, csak épp már tele van fossal. Kell tudni a sorok között olvasni, (vagy a képkockák között nézni? ŐŐŐŐEEEE) illetve kell tudni kit néz az ember. -
chaosmonger
tag
válasz
DrDoktor #51783 üzenetére
Szerintem volt, én konkrétan ezt a modellt nézegettem 2-3 éve és azt számoltam hogy egyszer majd adok érte 300-at. Emlékszem hogy az Evertune-os nem volt drágább, sőt nekem pont visszatartó volt hogy az van rajta mert nem voltam biztos benne hogy tudnám kezelni. De ez tetszett az antikolt fém színek miatt. Egyébként most jó rég ez már nem is volt elérhető, de most hogy ránéztem láttam hogy visszakerült jóval magasabb áron.
A Thomann nem tudom hogy csinálja, mert ez az E2.7C is 1053 euró a Solar honlapján, lehet hogy valami régebbi készlet és nem gyűrűzött még be az áremelés.
-
válasz
DrDoktor #51765 üzenetére
pontosan!
Ctrl+Alt~Del - a B stock nem azt jelenti, hogy le van Baszva, hanem azt, hogy kipróbálták, visszaküldték, majd átmegy egy ellenőrzésen és eladják olcsóbban. Nagyobb karcok sem szoktak beleférni a B-stock-ba. Ez avel Goose-T szembesült az a "Used" kategória. Abból is a legalja.
Ezt most benézte Thomann bátya, remélhetőleg tanulnak az esetből.re: #51761 Vampyr
Az ki van csukva. Főleg, hogy még javítani is kell. Most se szól, de ha javítás után nem teszel rá húrokat akkor sem fog szólni, így nem is befolyásolja azt. Mivel nem szól. Vagy valami ilyesmi... -
Goose-T
veterán
válasz
DrDoktor #51753 üzenetére
Lenne Harley Benton JA-Baritone, csak kifogytak belőle. Annyira olcsó, hogy annyit még tán a Harley Bentonok gyengeségeit ismerve is megérne, ha lehetne kapni.
-
FockeWulf
tag
válasz
DrDoktor #51735 üzenetére
"Ki az aki tényleg tud zenélni?"
A kérdés jó. És az is igaz hogy a zene mindenkié...de...
Én azt mondom ha tudod tartani a tempót, nem játszol szinte folyamatosan hangnemen kívüli hangokat....egy egy megszólaltatott hangba nem szól bele még 3-4 hang amit amúgy nem is akartál megszólaltatni...akkor már valamit tudsz...és az is igaz hogy élőbe sok nagynevű zenekekar (pl az említett Nirvana vagy Ramones stb) sokszor ezt a szintet nem tudta hozni. Ez nem "zeneelméleti diploma megléte/nemléte" kérdés. Egyszerűen szarul szól. A nagynevű rockzenészek nagy részének nincs végzettsége, nem hogy zenei....hanem semmilyen, mégis tudnak, vagy egy idő után már tudtak jól muzsikálni. Egy dolog mellényúlni, elrontani, másik dolog szinte folyamatosan szarul játszani. De persze ez is csak nézőpont kérdése, ha megnézel pl egy 91-92-93 as Nirvana koncertet, lenyűgöz a nyers hangzás, az energia, a vadság, a "leszarom" hozzáállás...és így nézve királyság az egész. Szóval...a dolog összetett és nem fekete/fehér -
consono
nagyúr
válasz
DrDoktor #51733 üzenetére
"Szóval szerinted csak azt a cuccot érdemes másolni ami drága?" - igen/nem. Olcsó cucca mindenkinek van, tudja is vinni magával. Persze ha gép előtt akár az ember saját hangzásával valamit molyolni, akkor persze értem (de én akkor is az erősítőt dugom a gépre). Mondjuk a butik pedálokról amit mondtál az is igaz.
-
Alexios
veterán
válasz
DrDoktor #51739 üzenetére
Most nem magukról a youtuberekről beszélek, nyilván nem néznék ilyen videót, de nehogymár ne tudd miről beszélek
Bármilyen gitáros közösséget olvasol előbb utóbb felüti a fejét ez, még itt a topikban is fikázták a Polyphiát hogy hallgathatlan szar..
(pont emiatt nem is nagyon vagyok benne ilyen facebook meg hasonló csoportokban)
-
Alexios
veterán
válasz
DrDoktor #51737 üzenetére
Youtubeon pont az 50 éves blues dad-ek vannak többségben, akiknek csak az az érzelmes gitárjáték ha egy percen át tartasz egy hangot nyújtva, míg egy Tim Henson(akinél pont sokkal komolyabb zeneelméleti dolgok vannak) ugye egy robot csak aki értelmezhetetlen prüntyögést csinál
Legalábbis a kommentelők között, amúgy azért találni ott is normális embereket
-
FockeWulf
tag
válasz
DrDoktor #51733 üzenetére
"Nirvanára pl akkoriban élőben befutások elött 10 ből 8 zenész azt mondta volna mi ez a recsegő zajos kattogó torz szar... " azért tegyük hozzá hogy ezt sokan mondják még most is...mármint olyan zenészek akik ténylegesen tudnak zenélni
és azt is tegyük hozzá h van némi igazságuk. Mondom ezt úgy hogy szeretem a Nirvana zenéjét, de azért ha meghallgatsz egy-egy koncertfelvételüket, főleg koraiabbakat...hááát....eléggé öö...meghökkentő zeneileg/hangzásilag ...de ez sok bandára igaz...pl Ramones. Ezek a srácok egyszerűen full koszosan, pontatlanul, hamisan játszottak, de persze valahol ez is volt a stílus lényege. És így volt jó. A punk vagy akár a grunge lényege hogy koszos, karcos, mocskos legyen, de meg lehet érteni a másik oldalt is aki meg azt mondja hogy oké gyerekek, ez azért akárhogy nézzük sz@r.
-
consono
nagyúr
válasz
DrDoktor #51728 üzenetére
A multi csak példa volt, arra gondoltam, hogy mekkora hangbeli különbség lehet egy "gyári" JCM900+4x12 greenback modell, meg az otthon elkészített ugyan ez között? Persze, az otthoni a "te" hangod, de szerintem ahogy IR-t is kevesen csinálnak otthon, erősítő toneprintet is kevesen fognak, ha elmúlt az újdonság varázsa. De simán lehet, hogy nincs igazam
A Kemper nagyot ment, az biztos, de a budget kategóriában az embereknek nincs otthon olyan cucca, amit érdemes lenne lemásolni....
-
-
FockeWulf
tag
válasz
DrDoktor #51707 üzenetére
Én egy ideig nem is tudtam hogy a dreadnought formán kívül is van élet (mármint h léteznek más gitártest-formák)
volt egy nylonhúrosom, aztán lett egy mattfekete fémhúrosom, dreadnought testtel....de én nem tudtam h az nekem kényelmetlen kéne hogy legyen...így nem is volt az. De jumbo testűt is próbáltam már, azt is meg lehet szokni. Én dreadnought méretű alá nem mennék, mert nekem azoknak már túl vérszegény a hangjuk.
-
válasz
DrDoktor #51528 üzenetére
Nem, nem lesz automatikusan sterilebb. A probléma hogy vannak ilyen legendák hogy ragasszuk le meg minden legyen tökéletes és egyéb hülyeségeket is csináljunk meg ezért, majd ezek leszivárognak a halandók közé.
re: guns album
A guns albumai + számai tetszenek ugyan de mindig az volt a bajom velük hogy valahogy túl sok mindent akartak megszólaltatni. Jó számok, de koncerten jobban állnak. Azaz szólnának ha a gánzenjózsi tudna énekelni és a banda nem lenne hót szét csapatva.
A másik, ha csak egy sima Marshall+GibLP vel játssza fel, akkor nem lett volna sláger? Na ezt nem hiszem. -
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor #51484 üzenetére
Mi az a "minden"? Latom ezen van egyetlen 'tekerentyu' oszt' kesz.
Multkor pont kompresszorpedalos videokat neztem, ott pl volt aki azt mondta neki csak olyan kell amin van 'bend', masok szeretik finomhangolgatni a rakas parametert, ezen meg van egyetlen poti es kesz.
Persze lehet hogy igazabol nem is kell tobb es csak arra jo a sok ketyere hogy hasznalhatatlanra tekergesse az ember, mint a MetalZone-nal
En a Zoom multiban probalgattam multkor, bar a parametereket nem piszkaltam, azert megyek vele meg par kort hogy kitapasztaljam mennyire kell ez nekem (aztan ha arra jutok hogy kell, meg az is lehet hogy veszek egy dedikalt kompresszorpedalt) -
Alexios
veterán
válasz
DrDoktor #51415 üzenetére
Egy boltban annyi itthon, a mezzoforténál, kapni a muzikernél is, és tajtiéknál a hangszerplázában is 350 körül (több mint a Thomann mondjuk ezeknél is, de nem 130-al, csak 40-el
)
Thomannál amúgy van B-stock most készleten megint belőle 262-ért, erősen gondolkodom rajta
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
DrDoktor #51309 üzenetére
Minek?
Előbb tanulj meg annyira zenélni ,hogy egy komplett számot fel tudj játszani.
A jó szándék itt azért a fasorban sincs.Jó szándék az lett volna, ha azt mondod, hogy "Tapasztalatom szerint szinte semmi érezhető különbség nincs a hangszedők között, de ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor ezt, ezt vagy ezt nézd meg (ajánlás), garantáltan nem lesz rosszabb egyik se annál, amit most használsz. De esetleg ne lepődj meg azon, ha nem fogsz érdemi különbséget hallani, mert szerintem sokkal több múlik a keverésen, a pedálokon, meg ahogy játszol, mint a hangszedőn"
Na, ez lett volna a jó szándék.
-
-
Bobrooney
senior tag
válasz
DrDoktor #51286 üzenetére
Azért egy pickup csere nem veseátültetés, ha erre kíváncsi hát tegye. Hogy ki milyen szinten és gitáron járja meg ezt az utat szerintem hagyjuk meg mindenkinek eldönteni. Van aki Jolanan van aki PRS-en, ilyen a világ.
Szerintem, ritka aki le tud horgonyozni egy fix hangzásnál, eddig tök boldog voltam a Strato hangzással, most pedig nagyon vágyom valami más hangra. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
DrDoktor #51286 üzenetére
Értem, amit mondasz, de ahhoz nem kell Slashnek lenni, hogy halljam, hogy nem tetszik a hangja a bridge pickupnak. A másik gitáron nincs bajom az aktív EMG-vel, teljesen jó, de a PRS-en gyengusz.
Látod, hogy
ugyanezt mondja, neki se tetszik, és ez független a tudásától.
A garanciális érv valid amúgy, igaz, nem 3 év gari van rá.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
DrDoktor #51257 üzenetére
Úgy látszik, Mr. AI sem tud jól mindent:
"Adjust the string action: If the strings are too high off the frets, this can cause fret buzz. Adjusting the string action involves either raising or lowering the bridge saddles or the nut to change the height of the strings relative to the frets."
-
Alexios
veterán
válasz
DrDoktor #51171 üzenetére
Na jó, de ez a csúcs Epi LP, és ez is max 300, vagy hát persze meg lehet itthon venni 400ért is csak miért tenne ilyet az ember
És pár éve tényleg simán találni lehetett mij Ibanezeket 300 alatt akár, de azóta azért sokat változott a világ, szerintem olyan sokkal sokkal jobb dolgok nem feltétlenül vannak 300 alatt, főleg ha LP-t akar az ember (és nyilván a használt mindig olcsóbb mint az új).Az meg az én szegénységi bizonyítványom, hogy én Les Paulból minimum Standardot vennék, számomra az néz ki úgy mint ahogy egy Les Paulnak kell, de tudom hangra biztos van olyan jó egy Studio is
-
válasz
DrDoktor #51048 üzenetére
Félreérted, nem harcolok senkivel, sőt, azt sem mondtam, hogy tessék végre H-t mondani B helyett.
Arra utaltam, hogy kis hazánkban pont a szűk értő réteg, aki gyerekkorától tanulta, annak a H a természetes. Ha ilyen zenésszel dolgozol, érdemes H-t mondani.
Persze YT, nemzetközi közeg stb. a B-t (és Bflat-et) használja, velük meg azt kell használni. De sztem az túlzás, hogy akkor halál a H-ra, és ha a Dés Lacival dolgozol, akkor az ő qrv@@nnya, hogy ő meg mit sznoboskodik a H-val, miért nem B-t használ, mint mindenki más.
Amúgy a korábbi hsz-ekben én is gain / preset / IR stb. szavakat használtam, nekem is ez a természetes, nem fogok fézert meg gént írni. De a H már nekem is egy életre H marad (persze angol kontextusban B-t használok), és ez nem sznobizmus / elitizmus, hanem évtizedes megszokás.
Ezért írtam: aki H-t mond, mondjon B-t is!
Vagyis egyszer így, egyszer úgy, mikor melyik célszerűbb... -
válasz
DrDoktor #51044 üzenetére
Kérdés, hogy ki számít. Aki gyerekkorától, zeneiskolában (magyarul) tanul(t) zenét, annak egy életre H marad. A gyerekeimnek se mondhatok mást, ha gyakorlás közben melléüt / melléfúj. Ha zenéről beszélünk, akkor is H. Egyébként fő a következetesség:
aki H-t mond, mondjon B-t is -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
DrDoktor #50994 üzenetére
Rádobtam valami blues patchet a Spark-ra, nem attól szól így? Szerintem az intonáció rendben van, én azonosnak hallom az üveghangot a mellette lévő lefogott hanggal, ergo az intonáció rendben van. Vagy rossz a hallásom. :-D
SZERK: Ez a régi felvétel, és a PRS, nem a Schecter, amin most játszottam fel. Eméletileg azon is rendben van, de megnézem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
DrDoktor #50970 üzenetére
a Tibor' N' Judit elég jó, csak kicsit sokáig húztátok a végét
-
Goose-T
veterán
válasz
Jó kis zene ez, a másik gitárosunk is ilyen zenét játszott korábban, Choose Your Path volt a bandája neve, még külföldön is turnéztak egyszer. Itt van is egy nagyon régi albumuk.
A hangzás szerintem teljesen jó, a gitárok életlenek kicsit, én ezen szalagos magnó pluginnel szoktam segíteni, mostanában ezt használom.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Nekem a hangzás abszolút minőséginek tűnik, a legkevésbé sem amatőr. Jó lenne, ha így tudnék gitározni.
Az már más kérdés, hogy ezt az "üvölt-hörög mint fába szorult féreg" metált sosem csíptem.
Dead Don't Their Blood Anymore - ebből hiányzik az állítmány
-
cucka
addikt
válasz
Ez nagyon bitang, hatalmas gratula. Miért nem vagytok spotify-on?
Ez a demós hangzás közel tökéletes, ne rontsátok el a fasza technikával. Úgy szóltok, mint egy élő zenekar, akik összejöttek zenélni, és felvették. Kell ennél jobb?
Lehet egyéni probléma, de nekem már csömöröm van ezektől a modern laptop-metáloktól, ahol azt hallod, hogy a lemez készítés 10%-a szólt a zenélésről, a maradék 90% időben meg valaki egy számítógépen kattintgatott.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
DrDoktor #50737 üzenetére
Nem tisztem nekem megvédeni a vérszeműt (meg nem is nagyon érdemli meg
) , de én azért ebben a hozzászólásban érzek némi személyeskedést, és azt pedig soha nem szeretem. Azt, hogy ki hogy és milyen szinten rekedt meg, milyen szinten zenél, mit tud, és mit nem tud, kicsit alantasnak érzem olyanok szájából (és érezném a magaméból is) véleményezni/kritizálni, akik sehol nincsenek jegyezve.
Az, hogy ne neked az ő hangzása, vagy bárki másé nem tetszik, privát ügy és probléma, arról nem ő tehet. Ha ő jobban érzi magát a házibarkács gitárjával, az megint csak az ő dolga, mindenki azzal zenél és úgy, amit és ahogy szeretne.
-
arnyekxxx
veterán
-
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor #50696 üzenetére
"Amúgy meg inkább csörögjön egy squier normálisabb .Mert azt még lehet sikatolni
egy donner bundja meg punzi szőrből van 3 hónap alatt elhasználodhat ...végleg."
Ez tapasztalat vagy eloitelet? Csak mert nagyon fel vagytok haborodva hogy micsoda idiota eloitelet az hogy a hasznalt gitar nem pont olyan mint az uj, de ami nem "markas" az csak sz@r lehet? Eleg sok youtube-videot megneztem, volt olyan is ahol Sqier-rel hasonlitjak ossze (raadasul nem is a vele egy arkategoriaban levo Bullettel, hanem Affinityvel), es bizony a Squier alulmaradt. Ez a DTC-100 az Affinity aranak HARMADA (jo, ez az akcios-kuponos ara, teljes aron "csak" ketharmada)
De most mar nagyon kivancsi vagyok ha megjon, igerem, alaposan lefotozom, felrakom ide nektekAmugy ha tudsz ajanlani MINIMUM az uj Donnerrel megegyezo minosegu (tehat a Squier Affinity szintjet minimum elero, de inkabb azt meghalado) hasznalt gitart ami nekem itthonrol utikoltseggel egyutt kijott cakk-pakk 35 ezerbol, meghallgatom
(azt most jotekonyan mellozzuk hogy a Donnerhez jar garancia, tok, kabel, azok nem nelkulozhetetlenek, bar tokot amugy is akartam venni, meg azt is felejtsuk el hogy hasznalt gitar utan autokazva elmegy ra egy napom).
-
doc
nagyúr
válasz
DrDoktor #50695 üzenetére
Milyen szelsosegre gondolsz? Eleg sok gitarhirdetest nezegettem mostanaban, talaltam is egyet ami tetszik es jo aron is van, oda-vissza 250 km.
Nagy reszuk vagy Qrva messze van, vagy annyival adjak a bolti uj arnal olcsobban hogy ha elmegyek erte autoval, ugyanott vagyok mintha megveszem a boltban ujkent. Gyor-Moson-Sopron megye egyebkent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest