Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• jmarcell

csendes tag

válasz Ctrl+Alt~Del #49904 üzenetére

Akkor süket vagyok, mondom, mindkettő esethet. :D Viszont tényleg olyan "elcsípett" a dolog, holott egy agyonhallott, -hallgatott, -játszott számról van szó. Ezen teória és az improvizáció témájához fűzve, nem-e érdemes elmélyülni már "kész" riffekben?
    Elég sok terülére igaz az életnek, hogy ha sokat gyakorolja az ember, akkor előbb-utóbb lesznek automatizmusok. Ugyanez igaz például nyelveknél a "hallgatásra". Zene terén is javasoltuk már, hogy sokat és sokfélét kell hallgatni, ezáltal fejlődik a ritmikai érzék is.
    Próbáltam reprodukálni ezt a pár hangot, hátha hasznos lesz tanács szempontjából, viszont nem sikerült. Annyira benne van az ember fejében, hogy "máshogy nem adja ki".
    Hasznos tanulni imprózni, viszont én kicsit olyannak érzem, hogy egy lépcsőfok kimaradt, de se pedagógus nem vagyok, se semmi. Viszont ritmikailag és több téren is fejlődhet az ember, ha mások dolgaiból próbál tanulni. Persze át lehet esni a ló túloldalára, hogy nem tudsz már újat kitalálni, mert mindenben ráismersz valamire, de azért ettől messzire van egy átlag ember. Meg nyilván építőjellegűbb saját magadnak kitalálni dolgokat, maradandóbb is többnyire, fejlesztőbb is tud lenni, csak kell hozzá alap.
    Ez megint csak egy félig-meddig költői eszmei futtatás.

Új hozzászólás Aktív témák