Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proximus

senior tag

Ha valaki BIOS-t frissített és automatikusan nem frissítette újraindulás után magát a második bios, akkor a "A GIGABYTE DualBIOS rejtelmei" logout-os cikk hozzászólásainál leírtam mit kell tennie a kézi frissítéshez. Sok utánajárást igényelt míg meglett a megoldás, de sikerült... :R
    Azért lehet ez a másodlagos frissítés fontos, mert ha valaki mondjuk tuningol, régebbi a lapja egy új procival, akkor hiba esetén visszaíródhat a backup a fő bios chipbe, de az a bios még nem ismeri az újabb processzort---> Lehet beszerezni egy régebbi procit a visszacsináláshoz---> szívás... ;]
    (A BIOS-ban F9-et nyomva lehet megnézni a fő és backup verzióit)
    Sok sikert! :R

• proximus

senior tag

válasz Motaba78 #3796 üzenetére

Na jó, csak ha belefutok abba amit fentebb idemásoltam: [link]
    Mehet a 4 modul 1066-on. :(

• proximus

senior tag

válasz Motaba78 #3793 üzenetére

Az a baj, hogy ez az "X GB most mindenre elég" már annyiszor elhangzott hogy már fáj. :DDD
    Azt látom, hogy mondjuk egy processzor ereje évekkel később egyre kevésbé lesz elég, DE csak szép lassan "fogy ki a szusz" belőle. Ha viszont a gépben lévő fizikai memóriát átlépi valamilyen alkalmazás, akkor nagyon durván oda a sebesség és nagyon hirtelen. A mostani Athlon II X2 250 processzor ~15.000Ft körül lett véve mindössze, viszont a némileg kisebb magonkénti teljesítmény nem sokkal rosszabb egy phenomhoz képest. A pénz amit nem költöttem el phenomra, azt szépen beletolhatom a több RAM-ba és mindjárt időtállóbb gépet kapok végeredményül úgy érzem. :))

A 4 gigás modulok árától fázok még valamelyest, ami ugyan csak picivel magasabb mint amennyibe nemrég került egy 2x2 kit(amik viszont nem gyengén olcsóbbak lettek), de azért a 30 körüli ár kicsit sok. 25 vagy alatta már inkább megvenném(van is apacer, de azt inkább nem erőltetném :D). A 8 GB-os dual-kit lenne a legjobb, node 60.000-ért? :Y :Y
    Az a baj, hogy ha most veszek egy szóló 4GB-os modult, akkor a később mellé pakolandó már teljesen más csipekkel is lehet szerelve(ugyanolyan tipusú, márkájú RAM esetén is) és akkor már nem garantált a zavartalan működés, vagy legalábbis a DualChannel.

Vegyek akkor inkább mégis egy 2x2 kitet, ha később kevés lessz, akkor meg dobjam el jó messzire? :DDD :DDD

• proximus

senior tag

válasz atom87 #3792 üzenetére

"Lower power consumption and heat dissipation are not the only improvements AMD engineers introduced in the new Deneb C3 processor stepping. They have also done some work on the memory controller integrated into the CPU, as it now has improved electrical stability when working with four modules. In reality it means that if there is proper support in the mainboard BIOS then the processors with the new stepping can work perfectly fine with four DDR3-1333 SDRAM modules. As for CPUs with C2 processor stepping, then could only work stably with four DDR3-1067 SDRAM modules, while faster memory could only be used in dual-module configurations."

• proximus

senior tag

Sziasztok!

Van nekem egy 770TA-UD3 lapom, aminek gyárilag F2-es BIOS-sza volt. Ez időközben lett frissítve a béta F3-ra, majd a véglegesre.(kipróbltam az F4B BIOS-t is)
    Az F2-vel ha beállítottam a processzor feszültségét mondjuk 1.2 Voltra, akkor az majdnem 100%-ig annyi volt mind a lap BIOS-ában megnézve, mind pedig Win alatt. Az F3-tól kezdve viszont változó mértékben eltér a beírt feszültségtől a tényleges.(kisebb és nagyobb fesznél különböző mértékben tér el, de ne úgy értsétek hogy "ugrál") Minden esetben kevesebb a mért érték, mint a beállított.

Ez most mi akar lenni? Bugosak az újabb BIOS-ok és "nem tarják a feszt", vagy szándékosan csinálták ezt az eltolást negatív irányba a névlegeshez képest?

Még valami: Szeretném bővíteni a gép memóriáját(Kingmax 1G) 4GB-ra, de bizonytalan vagyok afelől, hogy egy 4-es modult vegyek, vagy egy 2x2-es kitet. Annyi bizonyosnak látszik, hogy ha később vennék még egy 2x2-es kitet az esetlegesen már gépben lévő mellé, akkor a C2 revíziós procimmal lőnnének az 1300 RAM órajelnek, mert visszaugrana 1066-ra. Meg nem tudom hogy akkor milenne a dual móddal, illetve mennyire lehetne játszadozni az időzítésekkel, RAM órajelekkel.
    A későbbi esetlegesen szükséges 8GB-ra váltás miatt tendálok inkább az egy 4-es modul felé, mert később beteszek mellé még ennyit és remélhetőleg nem kell kompromisszumot kötnöm semmivel.

Mit jósoltok? Lesz még annyi erő ebben az AM3-mas deszkában néhány év múlva(mondjuk az athlon II 250-es procit esetleg bikábra cserélve), hogy a már több mint 4GB-ot igénylő néhány alkalmazás összesen, vagy játék ki tudja futni magát a 8GB RAMban akadozás nélkül??

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés