Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3847 üzenetére
Sziasztok !
A VGA-hütő hangjának inkább a Catalyst ujjabb verziója az oka!
25-30% körüli fordulatszámig semmi hangja szinte,de ilyenkor már 55-57°C körül jár a kártya a több monitor okozta nagyobb terhelés és az 400-850/1200 órajelkapuknak köszönhetően,erre meg háklis vagyok még ha tulajdonképpen semmi gondot sem okoz.
Toronyra is ,meg külső RACK-re is gondol-tam-lok,mert hát a HDD-k se csendesek ekkora menyiségben,de egyenlőre az SSD árak szükségesé teszik őket,és igy legalább ami már nem fér az SSD-re az is számottevően gyorsabb mint egy single HDD.A memóriákkal viszonylag könnyen boldogultam és Szkikolléga is adott néhány jótanácsot,a BIOS beállitásokhoz.
Azóta már cserélve lettek az ujakkal sincs gond,pedig én is féltem a 4 modul hajtásától,elég sok rossz tapasztalatot olvastam róla.
Ezért is javasoltam ezt a lapot,mert kedvező ára melett sok a SATA port. és komoly nagyteljesitményü ,stabil gépet lehet épiteni köréje.Én döntöen munkára használom és fontos,a megbizhatóság,napi több mint 10 órás használat mellett,szerintem ennyi pénzért nagyon jó vétel. -
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3844 üzenetére
Szia!
A 20-as szorzót is próbáltam de egy Everest test után lett vége ,ugy hogy nem kisérleteztem vele.a 3.8Ghz.en stabilan ment ,egy forumos kollégával leveleztük le a RAID tömbünk és a memória beállitásaink tapasztalatait,vagy 100 különféle beállitás és teszt lefuttatása mellet.A procihütöt elnyomja az 5870-es, és a 4db. rendszerhütő hangja!.vagy én valami nagyon jó példányt fogtam ki.Az az igazság ,hogy elég zsufolt a házam:
a vinyók miatt és fütenek azok is,az eyefinity miatt meg nincs alsóbb órajelkapu az 5870-esen,igy magasabb fordulaton kell járatni a ventilátorát,mert nem szeretem az 50°c feletti értékeket normál munkánál./CAD/
-
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3835 üzenetére
Eleinte én is nézegettem ,főként egy-két hibásan mérő tesztprogram miatt,de alaptalannak bizonyultak az aggodalmaim.Napi 10-12 óra használat mellett sem melegszenek tul,kézzel simán megfoghatóak kb40°-45°c körül tanyáznak/ 4db rendszerhütö ventilátor mellett/
Tommy::Gyári hütövel!
-
BalaNce87
addikt
válasz
Tomi7887 #3830 üzenetére
Hát ennyit nem szívesne adok érte... Főleg, hogy amikor anno egy p35-ös lapot vettem az is mindenre elég volt jóval kevesebb ezresért és a kis E 8200-at egy szimpla fsb emeléssel a gyári 2.6 helyett 2 éve 3.3on használom.
...ha ramjaim mennek rendesen, akkor a 3.6-3.8 is simán megvan, sőt egyszer 4en is elindult a windows csak instabil volt.
Ezt csak azért írtam le, hogy most is szeretnék legalább ugyanilyen teljesítményt csak mondjuk két maggal többet és ezért vagyok ennyire körültekintő alplapok terén.Az egyetlen probléma, hogy nem tudom, hogy megint mikor lesz platform váltás és akkor megint kiesik az upgrade lehetősége és venni kell mindent
-
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3815 üzenetére
Igen, a fejlettségi szintre utalnak.
Hogy átmenet-e? Lényegében minden régebbi termék átmenet az új felé
Itt is ez van, 7xx a korábbi széria, 8xx az új, nemrég jöttek be.Tuning szempontjából a 7xx szériát ismerem. Az egyik legfontosabb, hogy ACC-t tud, tehát letiltott magokat fel lehet vele oldani. (8xx is tudja, bár az másféle képpen működik, nem déli híd végzi a munkát)
-
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3809 üzenetére
AMD vonalon is nagyon jó alaplapokat készít az Gigabyte. Nekem is fekszenek a lapjaik, jó pár AMD-s konfigurációt raktam össze Giga lappal és semmi baj velük.
770 és 785-ös lapok SB710-es déli híddal jönnek, a 790-esek SB750-el.
SB710es annyival gyengébb, hogy nem tudja a RAID5-öt, leginkább ennyi.Valamint a 770 és 785-ös lapok nem rendelkeznek CrossFire képességgel(egy két lap kivételével).
Ha CrossFire rendszert építenél, akkor Gigabyte GA-MA790FXTA-UD5P vagy GA-MA790FXTA-UD5 lapot ajánlanám.
Ha pedig nem lényeg a CF, akkor GA-790XTA-UD4. Ezen már USB3 és SATA3 is van! -
atom87
aktív tag
válasz
Tomi7887 #3806 üzenetére
Én személy szerint nem fektetnék 8xx-es lapba, ha azt vesszük figyelembe, hogy a Bulldozer architektúra nem lesz visszafelé kompatibilis az AM3-al, így lőttek a későbbi processzor bővíthetőségnek. Vennék egy erős 790es lapot aztán csókolom.
Lényegében egy 8xx-es lap natív SATA 3-on, erősebb integrált VGA-n /7xx-es képest/ és az ACC hiányán kívül nem sokkal jobb mint egy 7xx-es lap..Én ezen az állásponton vagyok.
Aztán ugye kinek a pap, kinek a paplan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest