Új hozzászólás Aktív témák
-
BalaNce87
addikt
válasz
Tomi7887 #3830 üzenetére
Hát ennyit nem szívesne adok érte... Főleg, hogy amikor anno egy p35-ös lapot vettem az is mindenre elég volt jóval kevesebb ezresért és a kis E 8200-at egy szimpla fsb emeléssel a gyári 2.6 helyett 2 éve 3.3on használom.
...ha ramjaim mennek rendesen, akkor a 3.6-3.8 is simán megvan, sőt egyszer 4en is elindult a windows csak instabil volt.
Ezt csak azért írtam le, hogy most is szeretnék legalább ugyanilyen teljesítményt csak mondjuk két maggal többet és ezért vagyok ennyire körültekintő alplapok terén.Az egyetlen probléma, hogy nem tudom, hogy megint mikor lesz platform váltás és akkor megint kiesik az upgrade lehetősége és venni kell mindent
-
BalaNce87
addikt
Hát azért ez elég nagy difi egy E8200hoz képest. Max 1.35 körül kaphatott, de 0-24 re már nem volt ajánlott ez a fesz
Sztem a 60 az még elmegy terhelten.
-
BalaNce87
addikt
Hát ez bajos, mert sajnos ennyit nem akarok rááldozni
Amúgy szerinted érdemes 1600as ramokat venni? Mert azért árban eléggé el vannak szállva a 1333as moduloktól.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem merül fel, hogyha húzni akarom a procit, akkor egy black edition modellel simán feljebb tudom tornászni az órajelet csupán a szorzó emelésével, ami ugye nem befolyásolja a RAM-ok sebességét. Viszont ha fsbt változtatok, akkor már a RAM-ok órajele is kúszik felfelé ugyebár. Melyikre érzékenyebb a feszültség és kb mekkora órajelet tudok elérni egy mai C3 steppinges Phenommal (ésszerű keretek között)? -
BalaNce87
addikt
Ahh, megtaláltam végre egy jó és aktív topikot
Én is szeretnék majd egy AM3 konfigot építeni és kb másfél hete tanulmányozom az AM3-as lapokat. Eddig Intelben voltam inkább otthon és most kicsit bajban vagyok az AMD chipsetes lapokkal.
Nem szeretnék felesleges SLI-t és 16 millió sata portot, csak egy jó lapot, amiben benne van egy kis tuning lehetősége is.Kinéztem néhány lapot Giga és Asus palettájából:
- Asus M4A87TD EVO
- Gigabyte Ga-870A-UD3
- Asus M4A79XTD Evo
- GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P (érdekes, ez csak 26 ezer és komolyabbnak tűnik, mint egy két 790-es giga lap, amik meg 30 k felett vannak)Visszaolvasva azt látom, hogy a 8xx et nem nagyon ajánljátok, mert annyival nem nyújt többet, mint amennyi a felár.
Ezek a lapok amúgy ilyen 25-27 ezer körül vannak, ennél többet nem nagyon szeretnék lapra kiadni ha lehetséges. Így is horribilis összeg felállítani egy jó konfigot.
Nézem amúgy a Giga 790es lapjait, de mindegyik (kivéve GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P) 30ezer forint körül van és azt már azért sokallom érte eléggé!Előre is köszi a segítséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest