- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #2984 üzenetére
Nem próbáltam...
1. nem hiszek a passzív procihűtésben.
2. mivel mindig komplett ki-be szerelés, átbuherálás volt, eszembe se jutott ilyen verziót (U8+feldugott gyári venti) kipróbálni... -
Rover623
félisten
Gondoltam erre, de nekem szerintem nem szúrta át semmi a szigetelőt...az S3-asnál szinte alig emelkednek ki a forrpontok a proci alján...a szivacson nincsenek szúrásnyomok...
A zárlat meg azért is valószínűtlen, mert akkor már bekapcsolni sem lehetett volna...ellenben a gép szépen indult és mindig BIOS buhera után halt meg...
De ki fog derülni, mert csak azért is visszateszem majd... -
Rover623
félisten
Üdv az uraknak (és természetesen a hölgyeknek is ha vannak
)...!
''Klubtag'' lettem egy GA-965P-S3 lappal...remélem csak hetekben lesz mérhető a közös életünk...
Régen tervezem a C2D-re átállást de nem volt lelkierőm szétrobbantani a gyerek gépét (no meg a bitumentől van vagy 20-25kg, nem egyszerű mozgatni sem)...
Az ünnepekre meg akartam lepni egy kis plusz ''kakaóval'', gondoltam hát egy merészet és még mielőtt eladtam volna a P5WD2 Premium lapot, egy ''zacskós'' S3-ast beleapplikáltam a gépbe.
Nem egyszerű művelet az ilyesmi nálunk, mert a gyerek képes 24 órában a gépet gyaktatni, minden kiesett órát számonkér rajtam...
Az alaplap elvileg vacsiúj, garcsereként kaptuk egy olyan lap helyett, ami kb. 20-24 óra folyamatos üzem után mindig megkukult...megállt a déli híd, oszt' jó napot...
Reset után ment tovább...de azért ez nem állapot...
Szal gép összerak, első körben a régi D930-as procival.
Szépen elindult, működgetett (a régi rendszerben levő RAID tömb átportolásával ugyan szívtam, de ez más történet)...minden alkatrész felélesztve, alkalmazások mentek...
Előrelátó módon nekiálltam a gyári F2-es BIOS-t megfrissíteni, mert ugyan a weblap szerint már az is kezeli a kiszemelt E6400-as procit, de azért nem árt egy frissebb ''okosság''...
F6-os BIOS besüt, gép indít, megy minden...ámde a ventik üvöltenek...
Gyári coolert már rég elherdáltam, a Coolink U8-120-as bordán egy 1200-as fordulatú Coolink venti kavarta a levegőt, a házból pedig egy 1600-as testvérkéje szippantotta ki a meleget.
Megyek a SETUP-ba, próbálok csendesíteni...AUTO-ból állítgattam mindent amire csak értelme volt a ventik környékén, nem változott a dolog: a hőmérsékletfüggő ventikezelés megszűnt...
A vége az lett, hogy az egyik beállítás után nem indult a lap...
Ventik pörögtek párat, nyekkent egyet a rendszer...aztán végtelen ciklusban ugyanez...
Próbáltam mindent amit csak ilyen esetben lehet, eredmény nulla-zérus...
Melóhelyre alaplap+proci+RAM+VGA reggel becipel, próbapadra fel...természetesen ott egy gyári P4 coolerrel, mivel a böszme Coolinket nem tartottam célszerűnek cipelni, nehézkes a le és felszerelése is.
Gépecske egyből indul...
Tököm teleszaladt...teszteltem így, teszteltem úgy, semmi fogást nem találtam rajta...kivéve, hogy mintha állandó fordulaton ment volna a venti...
Visszanyomtam az F2-es BIOS-t...akkor is konstans maradt a fordulatszám...
Gondoltam: leszarom, csak stabilan menjen a lap...
Közben gyerek problémázott telcsiben, MSN-en, SMS-ben...csak postagalambot nem küldött...
Délutánra megjött az E6400, gyorsan beraktam...se kép, se hang...ennyit az F2-es BIOS-ról...
F6-os beéget, E6400 feléled...
Cuccost összecsomagoltam, hazavittem, beszereltem...természetesen a Coolink bordával, ventikkel...
Remegő kézzel kapcsolom be...elindult...
Gyerek próbálja, játékok mennek, minden OK...na mondok, hangoljunk egy kicsit rajta, SETUP defaulton csak a lámák járatják a gépet...
Winfos leáll, gép újraindul...azaz csak indulna...
Tünet: mintha elindulna, ventik szépen forognak, de se kép se hang, aztán a VGA kari ventije kezd el 110%-on forogni...azt hittem szíven szúrom magam...
Újfent vajákolás...CMOS CLEAR, elemkivét, reset gombos játékok, INS nyomogatás...a végén már a saját gépemet kezdtem el áthordani: másik RAM...
Semmi eredmény...
Aztán elemezve a napi eseményeket, megpróbáltam vmit...most vmiért elég sok cuccost hazahoztam, többek között az E6400 gyári ventijét...gépet szétkaptam, Coolinket lehámoztam, gyári coolert felraktam...és csodák-csodája, a mocskos vas megint elindult...
Nem értem az összefüggést, de már leszoktam róla hogy mindennek az okát tudni akarjam...a lényeg: működjön a rendszer...
Szal most nem fogok tuningcsúcsokat döntögetni, előbb PWM csatis 12cm-es csendes ventiket kell szereznem...vagy pedig (és ez a valószínűbb!) az ünnepek után mielőbb megszabadulni ettől a Giga laptól...
Ahogy elnézem ennek a topicnak a hozzászólásait, szerintem senki sem fog meglepődni ha kijelentem: nem javaslom senkinek ezt a típusú lapot megvételre...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest