Keresés

Aktív témák

• Rover623

félisten

válasz Gorneck #3123 üzenetére

A te weboldaladon wiszont nekem kicsit nem wolt wilágos a DS3 és a DS4 csatlakozóinak, portjainak felsorolása, összehasonlítása...:B

• Rover623

félisten

válasz Stalker-2572 #2984 üzenetére

Nem próbáltam...:B
    1. nem hiszek a passzív procihűtésben.
    2. mivel mindig komplett ki-be szerelés, átbuherálás volt, eszembe se jutott ilyen verziót (U8+feldugott gyári venti) kipróbálni...:W

• Rover623

félisten

válasz Fori23 #2951 üzenetére

:P
    P5WD2 Premium jelenleg bedobozolva várja hogy vmi háztáji szerver vagy videorögzítő gépnek nyújtson anyaméhet...:DD

• Rover623

félisten

válasz tlac #2947 üzenetére

Gondoltam erre, de nekem szerintem nem szúrta át semmi a szigetelőt...az S3-asnál szinte alig emelkednek ki a forrpontok a proci alján...a szivacson nincsenek szúrásnyomok...:(
    A zárlat meg azért is valószínűtlen, mert akkor már bekapcsolni sem lehetett volna...ellenben a gép szépen indult és mindig BIOS buhera után halt meg...
    De ki fog derülni, mert csak azért is visszateszem majd...:DDD

• Rover623

félisten

Üdv az uraknak (és természetesen a hölgyeknek is ha vannak:R)...!

''Klubtag'' lettem egy GA-965P-S3 lappal...remélem csak hetekben lesz mérhető a közös életünk...:(

Régen tervezem a C2D-re átállást de nem volt lelkierőm szétrobbantani a gyerek gépét (no meg a bitumentől van vagy 20-25kg, nem egyszerű mozgatni sem:DDD)...
    Az ünnepekre meg akartam lepni egy kis plusz ''kakaóval'', gondoltam hát egy merészet és még mielőtt eladtam volna a P5WD2 Premium lapot, egy ''zacskós'' S3-ast beleapplikáltam a gépbe.
    Nem egyszerű művelet az ilyesmi nálunk, mert a gyerek képes 24 órában a gépet gyaktatni, minden kiesett órát számonkér rajtam...:O
    Az alaplap elvileg vacsiúj, garcsereként kaptuk egy olyan lap helyett, ami kb. 20-24 óra folyamatos üzem után mindig megkukult...megállt a déli híd, oszt' jó napot...
    Reset után ment tovább...de azért ez nem állapot...:U
    Szal gép összerak, első körben a régi D930-as procival.
    Szépen elindult, működgetett (a régi rendszerben levő RAID tömb átportolásával ugyan szívtam, de ez más történet:B)...minden alkatrész felélesztve, alkalmazások mentek...:C
    Előrelátó módon nekiálltam a gyári F2-es BIOS-t megfrissíteni, mert ugyan a weblap szerint már az is kezeli a kiszemelt E6400-as procit, de azért nem árt egy frissebb ''okosság''...
    F6-os BIOS besüt, gép indít, megy minden...ámde a ventik üvöltenek...:F
    Gyári coolert már rég elherdáltam, a Coolink U8-120-as bordán egy 1200-as fordulatú Coolink venti kavarta a levegőt, a házból pedig egy 1600-as testvérkéje szippantotta ki a meleget.
    Megyek a SETUP-ba, próbálok csendesíteni...AUTO-ból állítgattam mindent amire csak értelme volt a ventik környékén, nem változott a dolog: a hőmérsékletfüggő ventikezelés megszűnt...:U
    A vége az lett, hogy az egyik beállítás után nem indult a lap...:Y
    Ventik pörögtek párat, nyekkent egyet a rendszer...aztán végtelen ciklusban ugyanez...:(
    Próbáltam mindent amit csak ilyen esetben lehet, eredmény nulla-zérus...
    Melóhelyre alaplap+proci+RAM+VGA reggel becipel, próbapadra fel...természetesen ott egy gyári P4 coolerrel, mivel a böszme Coolinket nem tartottam célszerűnek cipelni, nehézkes a le és felszerelése is.
    Gépecske egyből indul...:W
    Tököm teleszaladt...teszteltem így, teszteltem úgy, semmi fogást nem találtam rajta...kivéve, hogy mintha állandó fordulaton ment volna a venti...:U
    Visszanyomtam az F2-es BIOS-t...akkor is konstans maradt a fordulatszám...:O
    Gondoltam: leszarom, csak stabilan menjen a lap...:(
    Közben gyerek problémázott telcsiben, MSN-en, SMS-ben...csak postagalambot nem küldött...:DDD
    Délutánra megjött az E6400, gyorsan beraktam...se kép, se hang...ennyit az F2-es BIOS-ról...:F
    F6-os beéget, E6400 feléled...:C
    Cuccost összecsomagoltam, hazavittem, beszereltem...természetesen a Coolink bordával, ventikkel...
    Remegő kézzel kapcsolom be...elindult...:C
    Gyerek próbálja, játékok mennek, minden OK...na mondok, hangoljunk egy kicsit rajta, SETUP defaulton csak a lámák járatják a gépet...:DD
    Winfos leáll, gép újraindul...azaz csak indulna...:W
    Tünet: mintha elindulna, ventik szépen forognak, de se kép se hang, aztán a VGA kari ventije kezd el 110%-on forogni...azt hittem szíven szúrom magam...:DDD

Újfent vajákolás...CMOS CLEAR, elemkivét, reset gombos játékok, INS nyomogatás...a végén már a saját gépemet kezdtem el áthordani: másik RAM...
    Semmi eredmény...
    Aztán elemezve a napi eseményeket, megpróbáltam vmit...most vmiért elég sok cuccost hazahoztam, többek között az E6400 gyári ventijét...gépet szétkaptam, Coolinket lehámoztam, gyári coolert felraktam...és csodák-csodája, a mocskos vas megint elindult...:U
    Nem értem az összefüggést, de már leszoktam róla hogy mindennek az okát tudni akarjam...a lényeg: működjön a rendszer...:(
    Szal most nem fogok tuningcsúcsokat döntögetni, előbb PWM csatis 12cm-es csendes ventiket kell szereznem...vagy pedig (és ez a valószínűbb!) az ünnepek után mielőbb megszabadulni ettől a Giga laptól...:(((
    Ahogy elnézem ennek a topicnak a hozzászólásait, szerintem senki sem fog meglepődni ha kijelentem: nem javaslom senkinek ezt a típusú lapot megvételre...:W

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés