- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007 #2107 üzenetére
A vonali kimenet (line out) feladata az, hogy kis torzítású, kis zajú kimenetet produkáljon - szabványosan, szabványos paraméterű bemenet esetén, tehát olyan jelet ami olyan jó minőségű hogy aztán akár erősíteni is lehet/érdemes.
Ilyen kimenetek vannak a hifi (különálló/deck) cd/tuner/kazettás stb készülékeken is. Ezeken bele se tudod dugni a fejhallgatódat a vonali kimenetbe, legalábbis közvetlenül nem, mivel más a csatlakozása, tipikusan RCA. Ha mégis beledugnád (átalakítóval) akkor ugyanezt kapnád, tehát halk/torzít/frekvenciamenetbeli hiányosságok, de akár a kimenet is elszállhat, mert neki a fejhallgatód szinte rövidzár.
Nem véletlenül van ezeken a készülékeken külön fejhallgató csatlakozás, ami egy erősítőn át jut oda, ha nincs akkor azért nem mert elég egy is, ami a "közös" erősítőn van.Számítógépen sajnos helyspórolás végett jack aljzatokat tesznek, ami egyrészt gyengébb minőségű csatlakozás, másrészt láthatóan nem lehet megmagyarázni valakinek hogy az nem arra van hogy fejhallgatót dugjunk bele
Persze bele lehet dugni, és szól is akár, de nem úgy ahogy kellene. Egy szabvány vonali (fesz) kimenetnek ugyanis paraméterei vannak, pl hogy mennyire terhelhetőek. A 47Kohm pedig nagyon messze van a te 30ohm körüli fejhallgató terhelésedtől. Az impedancia-illesztetlenség pedig pl. frekvenciamenetbeli problémákat produkál.
Az ipodon stb levő kimenet az kifejezetten fejhallgató kimenet, tehát az optimálisan működik fejhallgatóval, ezt nem szabad összehasnlítani egy vonali kimenettel. Vonali kimenetként egyébként már nem is lenne olyan megfelelő, hiszen az áramerősítők zaj/torzítás paraméterei nem túl kedvezőek. Ahogyan nem várod el az ipod fejhallgató kimenetétől hogy az vonali kimenetként tökéletes legyen, ugyanúgy nem várhatod el a szg hangkártya vonali kimenetétől hogy az fejhallgató kimenetként legyen megfelelő.Összefoglalva, nincs semmi baj se a hangkártyáddal, sem a fejhallgatóddal, a probléma az, hogy a hangkártyán levő jack kimenet miatt azt hiszed az fejhallgatóra van kitalálva, holott nem. Létezhet olyan hangkártya, amelyiknek a kimenete erősebben terhelhető, de az a vonali kimenet minőségének a kárára válik. Egyébként egy nagyobb teljesítményű fejhallgató erősebben is terhel...
Megoldás/javaslat: vezeték nélküli fejhallgató, annak az adójában ugyanis biztosan van vonali bemenet. És a kábel sincs útban
-
Remington
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
péter007 #2090 üzenetére
Hát oda semmiképp. Ha egy feszültségkimenetre egy kisimpedanciás fejhallgatót raksz akkor nyilván a frekvenciaátvitel issza meg a levét, a teljesítményről nem beszélve. Próbáld meg rendes teljelesítmény-kimenetbe dugni, pl egy számítógép asztali hangszórójának a fejhallgató aljzatába, vagy valamilyen olyan eszözbe, ami vonali szintű jelet fogad és van fejhallgató csatlakozási lehetősége.
-
Siriusb
veterán
válasz
péter007 #534 üzenetére
Itt, a topicban volt szó arról, hogy az Ultra nem olyan jól tuningolható.
Corsair-ről nem tudok nyilatkozni.
Nem tudom, mennyira akarod húzni a konfigodat. Mint látható, van akinek jól megy a Value, de meg kell említeni, hogy nem mindenkinek vált be.
Én a Value mellett teszem le a voksom. -
Kicsirics77
veterán
válasz
péter007 #538 üzenetére
nekem ez van geil ultra
és nekem ment 1000-t a ram minden gond nélkül igaz ez még a d9 csippes az újakról nem tudok nyilatkozni én dósem milyenek ha nem akarsz ráfaragni akkor corsair
viszont hogy a lapod szereti-e azt én sem tudom de azt tudom biztosra hogy az a-data ee800+okat azokat komálja nagyon és azok jó ramok nagyon szal én elgondolkoznék ezen is
[Szerkesztve] -
Vakegérke
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest