Új hozzászólás Aktív témák

• tlac

nagyúr

válasz bim #607 üzenetére

bios 1,65 everest erre 1,6-ot mondott
    mch +0,5
    fsb +0,35 (ennél többet nem lehet adni :) )
    mem +0,5
    tehát az a rendesen szétfeszelt állapot :D
    8 x 464-en bootoltam és onnan setfsb-vel tovább
    et5-tel jobb lett volna, de az 1,6-tól lefagy, a lap is másképp kezeli ezt a feszt, mint az ennél kisebbeket
    igazából a lap vmennyire stabillá tétele jelentette a kihívást
    498-ig viszonylag könnyen ment, de 500-nál szinte mindig megadta magát
    azt vettem észre, hogy inkább a nagy sebességet nem bírja
    először 4 4 4 12, turbo-val próbálkoztam, itt 490 fsb körül több, mint 9000-es olvasás, írás volt everest-ben
    aztán ezt feladtam és beraktam auto-ra a ramot és performanche enhancét normal-ra, így már ment az 500

8 x 500-at jobb lappal sem bírnék elérni stabilan
    kb. 3800-at még esetleg ki lehetne hozni orthos stabilan, de ezt is csak hideg időben, mert ide is kell kb bios 1,6 , viszont már 8 x 470-en sem indul el a lap, csak win alól tudom felhúzni ide
    a 8 x 464 = 3712 az rendesen elindul, de ezt már fent is írtam, hogy erről bootoltam és
    innen haladtam tovább

gazdaságosan a 8 x 450-et lehet elérni, mert ide biosban kb 1,5 elég és ezzel hidegebb időkben sincs tat-tal gond, orthos alatt nincs gond a hőmérséklettel
    viszont itt nem tudom hova felszorozni a ramot, csak 900-ig, a következő szorzó már sok szerintem a lapnak, mert a 8 x 400 ram 1066-on sem megy (gép nem indul) lejjebb kell venni az fsb-t

érdekes, hogy a 266 x 8, ram 1066-on sem szimpatikus a lapnak, áramtalanítás után duplastartot csinál, hiába feszelek szét mindent, nem múlik el

Brumi˘:
    Milyen meleg volt?
    superpi alatt azt hiszem kb 70 volt a mag (de most nagyon nem vagyok benne biztos, nem sokat foglalkoztam vele, mert bőven maglassulás alatt volt, pi nem sokat terhel)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák