- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszegduda
őstag
Üdv!
Úgy néz ki valami bibi lehet a gépemmel (965P DS3P Rev. 3.3+E6400 F5 BIOS), ugyan is amióta feltettem a win7-t azóta elég sűrűn rendkívül belassul, mintha megfagyna. Kimonitoroztam Hd sentinel-el és 100%-ra kiakadt a lemezkihasználtság de írás/olvasásnak nyoma sincs ekkor.
Elképzelhető hogy driver probléma lapul mögötte? Érdekes hogy telepítés után teljesen jó volt, mintha NV driver installálása óta problémázna, de köze nem hinném hogy sok lenne hozzá....
Próbaképpen átállítottam ACHI-ra a Biosba, de ott még a rendszer sem akart felállni, egyszerűen összeomlott. Még a Bios frissítésben gondolkodom, de teljesen jó volt eddig, így nem bántanám.
Remélem ki tudunk valamit találni!
Köszi! -
keszegduda
őstag
A giga lapoknál ugye előhozható a Ctrl+F1 kombinációval a finombeállítások tömkelege. Én arra lennék kíváncsi hogy a memória időzítések alatt beállítható értékek (ami valószínűleg a memóriák beállításaihoz tartozik) mire szolgálnak? Befolyásolja-e a tuningot, késleltetést stb.?
-
keszegduda
őstag
Azt mondják ha ügyes vagy akadálya nincs a 4 modullal való tuningnak.
A procinak nem hinném hogy kellene fesz, mert ha megy 8X400-on 3.2-t, load 1.31V mellett akkor 7x450-en ami 3150Mhz nem kell több fesz. Nem merek semminek sem adni feszt, mert nem szeretném ha valami túlmelegedne és leégne, ráadásul ebben a részben igencsak laikus vagyok, de hát ezért van a fórum hogy többet tudjak meg.
Ránézek a PH!-s tesztre, ott körbenézek minek adtak + feszkót. -
keszegduda
őstag
Nekiálltam a maximális FSB kereséséhez, eddig 450Mhz-nél állok, viszont 3 nap terhelés után egyszer csak megfagyott a gép és kék halállal elszállt. Minek kellene adnom +feszt? Memóriák megkapják a 2,1V-ot 5 5 5 15-ön mennek 900-on, a CPU is megfelelő feszt kap.
-
keszegduda
őstag
Megvárom az áreséseket és aztán meglátom hogyan alakul. Jelenleg nem igazán éri meg E6400@3,4ghz-ről E8400@4-4,2ghz-re váltani elég sokat kellene rádobni.
Ez a DS3P eléggé kilóg a sorból (pedig DS4), alig van hozzá BIOS, inkább a DS3-4-re gyúrtak...igaz már támogatja alapból az 1333mhz-es FSB-t, de ennek szeritnem nincs jelentősége. -
keszegduda
őstag
A béta driverekkel nem vagyok kibékülve, megvárom a véglelges bios-t.
A nehalem architektúra egész le fogja nyomni az árakat (remélem) addig ráérek a jelenleg procimmal is jól el vagyok. 4ghz+ legyen meg stabilan akkor azt mondom hogy megéri lecserélni. Főként játék és videó vágás/konvertálás lenne, az utóbbi csak 1CPU-t hasznánla ezért kell a nagy órajel ill. sok cache.
-
keszegduda
őstag
A jelenleg letölthető E8000-es szériát támogató BIOS-ok mennyire megbízhatóak és milyen órajelekre számíthatók normális feszültség kereteken belül (pl.:1,35-1,4V max)?
Tudom hogy nem a legjobb alternatíva ezen lapok alá egy wolfdale vagy yorkfield de ha nem kell feltétlen cserélnem lapot számomra megfelelő tuningpotenciál mellett akkor csak CPU-t fogok... -
keszegduda
őstag
Jelenleg F6H BIOS van fent a lapomon, amit automata bios frissítéssel tettem fel. Viszont sokkal magasabb feszültség kell pl 3,4Ghz-hez mint azelőtt. Korábban írtátok hogy nem volt valami nyerő ez a "fajta" flashelés és most ha lehet megpróbálnám a kézi frissítést a lehető legjobb BIOS-sal amit lehet találni ezekhez a lapokhoz. Emlékeim szerint az F10-at ajánlottátok de a giga honlapján nincs ilyen.
Apropó, megoldható régebbi bios vissza töltése?
Ha már itt vagyok mennyi fesz adhatok tartósan A-DATA EE 800+ ramoknak? 2.2V még beleférhet?
Köszi!MOD: Ő volna az és ezek a BIOS-ok vannak hozzá:[link]
-
keszegduda
őstag
A másik vinyón volt egy rendszer, elindítottam, és ugye ott voltak ODD-k mind egy szálig. Ekkor gondoltam azt hogy valami a rendszer körül van. Gyorsan kimásoltam a giga cd-ről az sata cuccokat a gépre, majd reseteltem. Új hardvert érzékelt, de nem tudtam cd-vel telepíteni mert nem működött még, fogtam magam megadtam az elérési utat neki ahová elmásoltam, felpakolta és jó lett azonnal felismerte a meghajtókat és már írtam is vele dvd-t. Röviden ennyi, de hogy miért nem látta a meghajtókat egy jó ideig azt nem tudom és hogy egyáltalán miért kérte a raid telepítését...
-
keszegduda
őstag
Rájöttem időközben.
-
keszegduda
őstag
Eddig próbálkoztam reménytelenül...BIOS reset sem segített, most már fogalmam sincs mi lehet a gond, viszont ha feláll a rednszerem akkor valami raid.sys fájlt keres ill. telepíteni akar.
-
keszegduda
őstag
Újabb probléma mégpedig az hogy az optikai meghajtókat nem látja, mindkettő IDE port-os és amióta működnek a sárga SATA aljzatból a winyók azóta nincs ODD-m és ezt csak most vettem észre mert kellene írni lemezt és nem látja még az író progi sem, viszont a BIOS igen.
Na ilyenkor mit lehet tenni?
Eddig azért nem tűnt fel mert daemon-ból van 4 image meghajtó és amúgy sem használtam.
Köszi előre is! -
keszegduda
őstag
Neki álltam matatni az eszközkezelőben és az SATA cuccokat töröltem mindent ami láttam, előtte pedig beállítottam az általad írd dolgokat a BIOS-ba és úgy tűnik hogy a restart után jó lett.
A reset után viszont feltett megint magának mindent, amit töröltem előzőleg, ekkor megejtettem egy újraindítást és még bírja. De az első win felállás valami 3 perc volt.
Most kötöm rá a másik winyát aztán meglátjuk mit szól hozzá, de remélhetőleg nem gond neki...
Köszi! -
keszegduda
őstag
Egy másik számomra nagyon érdekes probléma.
Egy jó ideje az 1 hsz. alapján próbálok valamit is csinálni de egyszerűen nem akar működni úgy ahogy le van írva. Tehát van 2 winyóm, amiket már jó fél éve a lila SATA aljzatokba vagyok kénytelen használni. Az ok pedig az hogyha átteszem a sárga foglalatba akkor a gép 4X-5X annyi ideig tölt be és a CPU használat szinte 100% még rendszer felálláskor is(hallom hogy a CPU venti felsüvít) és még a filmek is akadoznak, a hang is serceg. Mihelyst átteszem a lilákba iszonyat gyorsa rendszer, de ismét az 1. hsz-re támaszkodva azt írják hogy gyorsabb. A beállításokat kipróbáltam, de ugyan úgy semmi. A winyókon van 1-1 winxp is és mindkettőnél bedöglik az egész ha sárgába használom. Sata kábelt cseréltem másik aljzatba próbáltam de semmi és ezt egyik pillanatról a másikra csinálta. Volt win XP újra rakás vagy 5X ideig óráig jó aztn megint CPU használat 100% (2magos procim esetén 50%, mivel 1 magot kezel a winxp)
Elszállhatott volna a lap ezen része? -
keszegduda
őstag
Elkezdtem tuningolni a procimat és most látom hogy MCH ilyesmiknek is lehet/kell adni feszt. Megmondom őszintén én eddig csak a CPU-nak ill. a ramnak adtam feszt, 3,2GHz felett kéri erősen, 3,4-nél már BIOS szinten 1,45V kell. Az a kérdésem hogyha másnak adok feszt pl Mch (vagy amit ajánlotok) elérhető kisebb fesszel a CPU túlhajtása vagy csupán ennyire képes a procim? Feszt adtam még a ramnak 0,3V-ot és így 2,1V-on megy más nem kapott a CPU-n kívül.
-
keszegduda
őstag
Végül flesseltem egy új BIOS-t win alól, teljesen automatikusan csinálta és az F6H-t tette fel, ami 2008 márciusi. Kicsit másabb lett a bios kezelőfelülete és az a gondom hogy a proci venti maxon megy, egyszerűen nem lehet csökkenteni a fordulatát biosból. Ilyenkor mi a teendő?
-
keszegduda
őstag
Ezt nem gondoltam volna hogy tényeg igaz...
Már akkor furcsa volt amikor ASUS P5B-ről váltottam DS3P-re, sokkal kevesebb fesz kellett a CPU-nak...
Lehet hogy megejtek egy BIOS frissítést csak várok egy olyan valakit akinek a legjobb BIOS-a van fent. Egyébként alapórajelen kell megcsinélni a frissítést vagy lehet tuning alatt is?
Annyit még ha nem oké valami vissza lehet tenni a régit?MOD: Ezt találtam és F10-es nincs sjana, de béta akad.[link]
-
keszegduda
őstag
Nem vagyok ebben járatos de a BIOS befolyásolhatja a CPU túlhajtást, magyarul ha feltennék egy újabbat akkor lehetne húzni a CPU-n valamennyit?
Egyébként hogyan kell BIOS-t frissíteni? (Gigabyte 965 DS3P Rev. 3.3) -
keszegduda
őstag
válasz
Gorneck #2652 üzenetére
Ne tudd meg hogy hányszor volt már ez miatt reinstall, de folyton előjött...
Érdekes mert most a lilában van és mihelyst átteszem a sárgába már be is lassul, a win felállás 4-5 perc és folyamatos 50%-os prociterhelés van, ha rákattintok a sajátgépre vagy bármi egyszerű dolgot csinálok azonnal belassul...lap hibára gondolok elsőre... -
keszegduda
őstag
Ti hová rakjátok az SATA winyókat? Lilába vagy a narancssárga aljzatba? Nekem nem hajlandó működni a sárgákba, mindig 50%-os procihasználat lesz (dupla magos procinál) bármi kis dolgot is csinálok( winben, gamek stb.) és iszonyat lassú lesz a gép...ez mitől lehetséges? A lilákba tökéletesen működik, a win felállás 3X-5X annyi idő a sárgákba mint a lilába a progik és játékok pedig szaggatnak, főleg a kép, de a hang is.
Driver minden okés XP rendszer. -
keszegduda
őstag
A 400 nincs meg...egyszerűen nem indul...
De nem baj jó lesz ez így is... -
keszegduda
őstag
Nekem van egy DS3P-m E6400-al és ott nem gond a 470-es FSB sem, ellenben ezzel a sima DS3-al, pedig a hűtés teljesen ugyan az.
Lehet hogy FSB korlátos lenne a proci? De ilyen kicsi FSB-nél szerintem nem lehet...
Az én gépem: az adataimnál
A másik: Giga DS3, E6320, 2GB kingmax 800-as, a többi nem lényeg szeritem..
5 5 5 18 a kingmax időzítése 1,8V-on, adjak neki+ feszt?
PCI-Exp. freki 100Mhz
Tudom hogy mit csináltam az én lapomnál...ugyan azt próbálom elérni a sima DS3-nál, de ott valahogy nem megy...
[Szerkesztve] -
keszegduda
őstag
Üdv!
Adott egy DS3 lap Rev 3.3-as benne egy E6320-al. Elkezdtem tuningolhatni és úgy tűnik nem megy úgy mint az én lapomnál. Belőttem neki kezdésnek egy 400-as FSB-t, mondom ezt bírnia kell. Nem indul. Igaz AUTO-n volt a memória időzítés, ettől lehet? Adtam ekkor 1.4V-ot neki, hátha de nem, viszont még mindig AUTO-n volt a mem. Visszavettem 375-re az FSB-t, ott megy és így 750-en megy a ram, atomstabil 1,34V-on. Az alapfesz itt 1,35V.
Próbáljam meg beállítani fixre az időzítéseket? Esetleg kell +fesz valaminek?
Egy picit megúntam hogy ki-be pakolom az elemet.
Köszi! -
keszegduda
őstag
F4-es BIOS megfelelő, ha nincs vele problémám? DS3P a lap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest